17.11.05

DIJOUS 17 DE NOVEMBRE
Ara que ha passat, nosé. El català per primer cop oficialment a la Unió Europea. Alguna cosa és alguna cosa.

QEP LA VIDA
Com aconseguir la felicitat?
Un grup de britànics han fet un experiment televisiu per saber-ho.
És un experiment realment estrany que durarà tres mesos.
Sis especialistes de diverses disciplines treballaran per millorar els nivells de felicitat d’un petit poble de la Gran Bretanya que es diu SLOUGH.
Tot ve d’un programa de televisió que s’està emetent aquests dies. Es diu FENT FELIÇ A SLOUGH. L’esquadra de la felicitat està formada per un psicòleg, un empresari, un expert en teràpies, un filòsoc i un economista.
Es tracta de fer felices unes 50 persones del poble perquè contagïn la resta.
Atenció a les conclusions. Han provat diverses mesures simples per fer felices aquestes persones i han trobat les estratègies de més èxit.
- Posar una planta a les vides d’aquestes persones.
- Somriure a estranys, a gent que no coneixem
- Trucar a un amic
- I retallar a la meitat les hores que veuen la tele.

QEP BUTXACA. Gastem més en energia que riquesa genera el país.
L’Ajuntament de Barcelona ha fet per primera vegada balanç de les macro-xifres que es publiquen sobre el consum energètic de la ciutat.
La dada que més crida l’atenció és aquesta: el consum energètic creix per sobre del ritme de creixement econòmic. Es gasta més energia però no per a produir més riquesa sinó per estar mès còmodes. Això passa sobretot per l’energia que gastem a les cases i més concretament el consum s’ha disparat des del 1999 amb l’arribada dels aires condicionats.

QEP BUTXACA. Pocs crèdits de consum.
L’Agència Catalana del consum ha fet una enquesta a 600 persones que conclou que la majoria de gent sap que els bancs concedeixen crèdits per compres però només un 1,2 per cent han demanat crèdits de consum d’aquests tipus.
Els autors de l’estudi remarquen que hi ha un factor sociològic pel qual les persones els costa admetre que utilitzen aquests tipus de crèdits. Segons l'enquesta, els catalans aposten per l'ús de les targetes de crèdit si tenen necessitat de disposar de diners en efectiu -en un 19,5% dels casos-, mentre que demanen ajuda a amics i familiars en un 13,5% i demanen avanços de nòmines al seu banc o caixa en el 3,5% de les ocasions. Altres instruments utilitzats són recórrer als descoberts de compte corrent o demanar avanços de la nòmina a la feina.

QEP TECNOLOGIA. Estats units controla internet.
Abans ho seguien els "enteredillos" però les noves tecnologies ja han arribat a les altes esferes. Es parla de poder i de control.
La comunitat internacional discuteix aquesta setmana a Tuníssia qui ha de governar internet, una eina d’informació i coneixement que s’ha convertit en motor de creixement i que ara està sota control estricte dels Estats Units.
L’objectiu és que fins divendres es discuteixi sobre això. En un primer moment els Estats Units es negava a canviar l’actual sistema de supervisió de la xarxa però la gran majoria de països reclament un control internacional. De moment els nordamericans mantindran el control sobre la petició i gestió dels dominis a internet però cediran en altres aspectes.

QEP TECNOLOGIA. Com fer arribar les noves tecnologies als països pobres?.
Un altre dels problemes que s’han tractat en aquesta Cimera mundial on hi ha el ministre espanyol José Montilla és la presència de les noves tecnologies als països pobres. El secretari general de l’ONU, KOFI ANNAN ha edmanat que la comunitat internacional es movilitzi per posar les noves tecnologies de comunicació al servei dels països pobres. Annan ha lamentat que les aventatges d’aquesta societat de la informació encara són inaccessibles per massa gent.
Fa una crida perquè es fixi el 2015 com un any en què totes les ciutats i els pobles del planeta tinguin accés a internet i reconeix que els problemes són més aviat financers que polítics.
Dels 6.000 milions d’habitants de la terra, actualment només mil milions tenim accés a internet.

QEP TECNOLOGIA. Espanya a la 29ena posició.
Al rànquing mundial d’inclusió digital que s’ha publicat coincidint amb la cimera, Espanya està a la posició 29. Estem a un nivell semblant a Malta i Estònia.
Aconseguim una nota de 6,7 sobre deu. Un bé. Superem per molt poc Grècia, la República Txeca i Portugal.
L’informe presentat per Alcatel ens deixa molt bé sobretot en telefonia mòbil. Espanya té una penetració de més del 75 per cent. En canvi estem endarrerits en internet amb un 30 per cent de la població connectada.

QEP TENDÈNCIES. El terror i el suspens són gèneres alça.
Cada vegada hi ha un sector més important de la població que disfruta amb el misteri, el terror i les pel·lícues de ciència ficció. Això ho han vist els editors d’una nova revista que acaba de néixer. Es diu SCIFIWORLD MAGAZINE. És en castellà i parla de fantaxia, terror i ciència ficció. Es distribueix de forma gratuïta en format PDF a través de la xarxa. En principi se’n publicaran dues al mes i el primer número ja està disponible. Són 44 pàgines que es poden descarregar AQUEST ENLLAÇ.

QEP TENDÈNCIES. Fer desaparèixer cables i fils dels aparells tecnològics.
Cada vegada estem més envoltats d’aparells a casa i a la feina i es van acumulant cables i endolls. La tecnologia inalàmbrica és una necessitat i tota una tendència.
El president executiu de la multinacional ALCATEL ha pronosticat que els mercats emergents indis, russos i xinesos es convertiran els pròxims tres anys en els inversors més importants de les infrastructures inalàmbriques.Mentrestant Itàlia es vol convertir en un dels països de la Unió Europea més avançats tecnològicament i ho vol aconseguir gràcies a la instal·lació a tot el país de xarxes Wi-fi i Wimax.
Volen donar prioritat total des del govern a les xarxes inalàmbriques.
A principis d’octubre el ministeri va publicar un nou decret que ampliava la disponibiltiat del wi-fi. Ara ja s’utilitza en els aeroports italians, les estacions de tren, els centres de compres i els parcs de la ciutat.

QEP TENDÈNCIES. La cursa sobre el producte més cars no s'atura.
Fa pocs dies presentavem un rom de la casa Havana Club de la qual només n’hi havia 7 a tot l’Estat Espanyol. Ara els britànics contraataquen amb un whisky caríssim. La beguda més cara d’aquests Nadals serà un JOHNNIE WALKER que costa 20.700 euros. Se’n posaran a la venda 200 ampolles. S’ha fet un whiski especial per celebrar els 200 anys del naixament de l’escocès que va crear aquesta marca de whisky que és la que més ven a tot el món. Aquesta mateixa marca també distribueix a tot el món el vodka Smirnoff i la cervesa Guinness.

QEP NOMS PROPIS

JENNIFER ANISTON
Per primera vegada la revista GQ ha posat en portada un mes de desembre una dona. Tradicionalment la revista publicava en l’últim número de l’any, una portada amb la foto del que consideraven l’home més destacat de l’any.
Aquest cop l’edició tindrà tres caràtules amb la foto de Jennifer Aniston, Vince Vaughn del que diuen qeu és la parella i el raper 50 Cent. La revista surt la setmana que ve. Jennifer Aniston apareix més sexy del què estem acostumats.

CAMERON DIAZ
Tota mona ella, ha passat per Madrid per presentar la seva última pel·lícula.
Ens hem quedat amb una cosa que ha dit.
Ha explicat que un dels millors reconeixements que ha rebut ha estat per fer un rot. Promocionant el seu últim film, ha recordat que en un programa de televisió va haver de competir contra altres persones i va guanyar per fer el millor rot.
Cameron Diaz detalla que abans de participar es va beure una Coca-Cola dietètica i després va sonar BRWAAAAAAAP.

QEP ESPECTACLES
El possible retorn de PARXIS
Podien ajuntar-se ENRIQUE I ANA, la família Picarol o els NINS però no.
La fitxa vermella vol tornar a ajuntar els PARCHÍS.
El grup es va crear el 1979 i van treure 14 discos. També van protagonitzar set pel·lícules als anys vuitanta i van fer la tira de concerts. El 1986 van acabar després de discusions i cansament.
Ara TINO els vol tornar a reunir però no serà fàcil.
Què estan fent els Parxís?

La fitxa VERMELLA, TINO – CONSTANTINO FERNÀNDEZ- va continuar alguns anys la seva carrera en solitari. Ara té 38 anys, viu a Barcelona i és un alt executiu de l’empresa on va conèixer la seva dona, Eva Artigas. Fa alguns anys va tenir un accident de cotxe i va perdre un braç.

La fixa GROGA, YOLANDA VENTURA té 37 anys, viu a Mèxic amb el seu marit que és un actor conegut allà. Alejandro Aragón i tenen un fill Alejandro Junior. Ella treballa com actriu de la versió local de l’obra de teatre LOS MONÓLOGOS DE LA VAGINA.

La fitxa VERDA, GEMMA PRATS TREMENS té 36 anys i viu a Barcelona. Va estudiar puericultura i treballa en una llar d’infants. Està casada i té una filla de sis anys que es diu Mireia.

La fitxa BLAVA, primer va ser l’ÒSCAR un company meu de facultat que ara treballa a Caixa Penedès i després FRANK que té una filla que es diu ONA. Va treballar en l’hosteleria a Barcelona però ara es dedica a la publicitat.

Finalment el Dau, DAVID MUÑOZ. Té 35 anys i es dedica a la publictat i la postproducció. Fa retocs d’imatges de la televisió.
Ha col·laborat en videos musicals de Miguel Bosé i mecano. És l’únic Parxis solter i viu a Barcelona.

QEP CITES D'OCI
- Avui concert d'ANDRÉS CALAMARO al Palau Sant Jordi,
- Avui concert de LAS NIÑAS a la Sala Zacarias ( antiga Boite).

QEP TELE
- TVE recuperarà els espais musicals per joves a un nou programa que s’estrenarà a LA 2 el mes de gener. Es dirà iPOD, el dirigirà JESÚS ORDOVÁS, el director i presentador de DIARIO POP de Ràdio 3. És un espai de mitja hora que s’emetrà després de el gran contenidor de LOS LUNNIS. El programa IPOD el conduirà LA CHINA PLATINO, actriu, ballarina i segona veu del grup revelació 2005, CYCLE. Un grup que barreja sons electrònics amb les guitarres distorsionades.

- La gala de Gran Hermano torna el dijous. Diuen que INMA serà qui abandoni avui la casa. Els candidats són Dayron, Inma y Raquel López
Fa dues setmanes que s’havia passat a divendres per la vaga dels treballadors de Tele 5. Es veu que hi hagut un enfrontament molt fort d’Imma amb Pepe, Dayron i Jesús i la direcció del programa ha convidat la concursant a abandonar la casa però finalment això no s’ha produït.

- PRODUCTORES
La fusió de les productores MEDIAPRO amb GLOBOMEDIA està pendent d’estudi per part del servei de la competència. Abans del 15 de desembre se sabrà alguna cosa sobre si la fusió és o no possible.
Si s’aprova es crearà una empresa amb 3.000 treballadors i una facturació de 350 milions d’euros amb aquest repartiment accionarial:
Un 40 per cent Mediapro, un 40 per cent Globomedia i un 20 per cent l’empresa de publicitat WPP. Jaume Roures de Mediapro diu que les dues empreses són complementàries en els seus continguts i les marques pròpies es mantindran.
La seu social serà a Esplugues de Llobregat, a l’edifici IMAGINA de Mediapro.
El nom de l’empresa resultant es decidirà entre els empleats.

D’altra banda Mediapro juntament amb altres productores i la mexicana TELEVISA estan pendents també de si guanyen o no el concurs de la nova televisió analògica a Espanya. Serà la sisena cadena.
Si aconsegueixen el canal, instal·laran la seu a Catalunya però els comercials i la direcció no es descarta que estigui a Madrid. Si l’aconsegueixen començaran a emetre el pròxim mes d’abril. La demanen un grup de productores.

- Avui s’estrena a internet una pàgina web pel cumpliment del Codi d’autoregulació de la tele. És una web per reclamar per continguts televisius no aptes per menors.
L’adreça és concretament tvinfancia.es. L’impulsa la comissió mixta de segument del codi d’autoregulació sobre continguts televisius i infants.