21.11.05

DILLUNS 21 DE NOVEMBRE DEL 2005
Des de dissabte a la nit amb la boca oberta. Entre el partit que va fer el Barça i la bocassa de Ronaldinho no hi ha manera de tancar boca.

QEP TENDÈNCIES. Els segrestos exprés són una llegenda urbana.
S’ha tornat a posar de moda la llegenda urbana dels segrestos exprés a Barcelona
Dels comentaris i rumors s'ha passat als correus electrònics en cadena. Diu un d'aquests missatges que «bandes d'estrangers de països de l'Est es dediquen a espiar els moviments dels nens que juguen als parcs» per raptar-los i obtenir-ne un rescat immediat d'entre 2.000 i 3.000 euros. Hi afegeix que solen produir-se dijous a la tarda perquè els bancs i les caixes tenen les oficines obertes i les mares poden anar-hi a retirar els diners exigits. La psicosi s'ha estès tant que els Mossos d'Esquadra han emès una nota en què ho desmenteixen rotundament. No és cert.


QEP TENDÈNCIES. Els DINKIS arriben a Espanya.
Es tracta de parelles d’entre 25 i 35 anys que viuen sense fills iq eu disfruten d’un alt nivell adquisitiu gràcies als ingressos de tots dos. La paraula DINKIS surt de l’anglès DOUBLE INCOME NO KIDS.
Ara n’hi ha un 75 per cent més a l’estat que no pas fa cinc anys. Segons una investigació d’una multinacinal social hi ha 800.000 parelles d’aquest tipus. Sobretot es concentren a Madrid i Barcelona ciutat.
Decideixen no tenir fills per tenir un estil de vida independent, hedonista, individualista, narcicista, despreocupat, dinàmic, espontani i amb un alt pode econòmic. Comparats amb la família tradicional, els DINKIS són més ambiciosos a nivell professional, consumeixen tecnologia i cultura, naveguen el doble per internet, viatgen més, comparteixen les feines de la llar i rendeixen el culte al cos.
En general l’etapa dinki és aquell període de transició abans de tenir un fill però cada vegada més es converteix en una forma de viure permanent.

QEP BUTXACA. Hi ha queixes pels preus de l’AVE Madrid- Lleida.
Les institucions lleidatanes, la Cambra de Comerç, organitzacions empresarials i diferents associacions de consumidors han fet sentir les seves queixes pel què consideren un greuge en comparació del tram d'AVE que es va inaugurar aquesta setmana entre Madrid i Toledo.
Es queixen dels preus. Els trajectes són més cars de Madrid a Lleida que en el tram Madrid- Toledo. Els promotors de la queixa oficial volen fer arribar una carta de queixa a Renfe i a Foment i reclamar aquesta rebaixa de tarifes. També demanen que es creïn abonaments per a la línia de Lleida.
El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó, vol integrar a les queixes les institucuions aragonses perquè allà també es dona aquesta discriminació de preus.

QEP BUTXACA. Vodafone factura més.
La facturació de Vodafone a l'Estat espanyol ha augmentat gairebé d’ un 25% els primers tres mesos d’aquest any en comparació amb el 2004.
L’augment es deu a l'estabilitat de la despesa mitjana per usuari, de més de 30 euros, i a l'increment del número de clients en gairebé un 20%. La campanya d'estiu, denunciada per FACUA per publicitat enganyosa, va donar molt bons resultats i va fer augmentar la clientela de Vodafone a gairebé 580.000 clients en el segon trimestre de l'any fiscal.

QEP TECNOLOGIA. Medalla espanyola al World Cyber Games.
S’ha celebrat la competició de videojocs més important del món, la WORLD CYBER GAMES i hem de celebrar una medalla espanyola.
EDUARDO MORENO ha quedat tercer i ha guanyat 6.000 dòlars amb el joc FIFA 2005. És la tercera medalla individual espanyola a la història d’aquests mundials.
Per fer tercer ha hagut d’eliminar dos dels grans favorits: El rus Davtyan i el xinès Zhang Peng. Només ha perdut una partida contra un alemany que es considera des de fa quatre anys el millor jugador del món. Es fa dir STILLA.
Espanya com a grup no ha aconseguit a estar entre els deu primers llocs. La classificació per països ha quedat.Ha guanyat Holanda i després per aquest ordre:
Holanda
Corea
Estats Units
Alemanya
Brasil
Dinamarca

QEP TECNOLOGIA.Els videojocs volen ajudar als educadors.
Els videojocs volen evitar que els nens accedeixin a continguts inadequats i els creadors volen ajudar els pares i educadors.
La nova generació de videojocs incluirà un CONTROL PARENTAL.
Nintendo ja ha anunciat que el seu nou producte REVOLUTION permetrà que un adult el configuri amb una contrasenya censurant continguts per adults.
L’opció també existeix per la XBOZX 360 que surt demà a la venda als estats Units i que el 2 de desembre arribarà a Catalunya.Es poden memoritzar diversos perfils d’usuaris amb contrasenyes d’accés. A l’envoltori hi haurà també restriccions amb l’anomenat codi PEGI que classific els productes amb aquestes categories.
A partir de 3 anys, a partir de 7, a partir de 12, a partir de 16 o a partir de 18.

QEP NOMS PROPIS
IRINEU SEGARRA
Ha mort el monjo, Irineu Segarra, director de l’escolania de Montserrat durant 44 anysHa mort als vuitanta-vuit anys. Segarra és considerat una figura clau en la música litúrgica catalana i va composar diverses misses responsorials. El monjo va dirigir l'escolania des de 1953 fins el 1997 i va liderar el projecte per a donar a conèixer internacionalment aquest prestigiós cor infantil. A més de composicions, Segarra deixa un important llegat en el camp de la pedagogia musical. El 1986 Ireneu Segarra va rebre la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya.

GIANCARLO FISICHELLA
Retirada de carnet de conduir a el pilot italià, company d’escuderia de FERNANDO ALONSO. La policia el va aturar diumenge a la matinada quan circulava a 148 quilòmetres per hora en una via on la velocitat màxima era de 60.
Fisichella es queda sense carnet.
Es va defensar dient que tornava a casa ràpidament perquè el seu fill tenia febre.
De totes maneres eren dos quarts de cinc de la matinada en una zona de discoteques als voltants de Roma. Es dona el fet que Fisichella participa en una campanya de seguretat vial i la setmana passada va sortir a la tela per demanar prudència als joves conductors.

MADONNA
Un tribunal belga ha prohibit la cançó de MADONNA titulada FROZEn per plagi.N’ha prohibit la venda i emissió en aquell país. Considera que la cantant ha comès plagi i s’ha copat la cançó MA VIE FOUT LE CAMP que ha fet el belga Salvatori Acquaviva. MP Music té des del 1993 els drets de la cançó d’Acquaviva. Ara ha denunciat Madonna per les semblances del tema i el magistrat ha considerat que efectivament són semblances voluntàries. Segons el jutje, quatre compases del tema s’han utilitzat cinc cops per la nordamericana. Des de divendres el tema no es pot difondre a Bèlgica.Es veu que als anys setanta, Madonna va viure un temps a Mouscron, al sud-oest de Bèlgica i va conèixer a Acquaviva.


MATTHEW MCCONAUGHEY

La revista People acaba de publicar la famosa llista dels personatges més SEXYS.
L’actor MATTHEW McConaughey encapçala el llistat. El primer que ha dit és: Ja ho he aconseguit. Espereu a veure els papers que podré aconseguir després d’això.
Diu que els seus trucs de bellesa són molt pocs per no dir que no en té.
Amb 20 anys no s’ha posat mai deshodorant i com Marilyn Monroe dorm despullat però sense gotetes de Chanel número cinc.
Diu que el seu pitjor hàbit és la nicotina. Diu que només l’han detingut un cop. Va ser el 1999 per haver tocat el bongo i ballar despullar a la seva casa de Texes.
Diu que el què més li agrada del premi és que li dona una oportunitat per no haver de preocupar-se per la línia. Ara ja pot fer panxeta i engreixar-se deu quilos.

QEP CITES
Avui surten a la venda diversos discos. Hi ha novetats però s’acosta nadal i és època d’edició de GRANS ÈXITS i DVDs.
- A night at the opera de QUEEN. El grup celebra el seu 30è aniversari amb una reedició de luxe i un so millorat a partir de les cintes analògiques originals. Inclou també un DVD amb videos de tots els temes de l’àlbum i un llibret amb diverses fotos inèdites.
- LUIS MIGUEL. El cantant mexicà publica per primer cop tots els seus èxits en un doble CD que porta per títol GRANDES ÉXITOS.
- Avui surt a la venda un producte d’ANDY i LUCAS. Es titula QUE No? ANDA QUE NO! És de fet un DVD que recull el concert que van fer auqest estiu passat a les platges de Càdis.
- Avui fa cinc anys de la sortida a la venda del primer disc de Estopa i demà 22 de novembre surt a la venda el nou disc. Ja en parlarem.
- Avui fa 22 anys va sortir per primer cop el videoclip del Thriller de Michael Jackson.

Concerts d'avui.
- Raimon al Palau de la Música en un curset privat.
- Gertrudis a l'FNAC de l'Illa Diagonal.
- Paul Carrack ha suspès per malaltia el seu concert de Bikini.

QEP TELE
DIA INTERNACIONAL DE LA TELE
El lema d’aquest any és MÍRAME BIEN.
Es celebra la cinquena edició dels premis TALENTO que atorga els últims anys l’Acadèmia de les ciències i les arts de la televisió.
Les cadenes emeten avui un spot promocional sobre aquesta jornada.
El secretari d’estat de comunicació, FERNANDO MORALEDA; presidirà l’acte d’entrega dles premis que volen reconèixer la trajectòria de professionals que treballen darrera la càmera i ajuden a potenciar la qualitat televisiva d’Espanya.
L’acte el presenta la periodista ANA BLANCO.
Aquests són els premiats:
Miguel Ángel Toledano (Programació), Inés Díez (Caracteritxació), Salvador Pons (Direcció Executiva), Sergi Schaff (Realització), Francisco García Gárgoles (Producció), Juan Martín Benito (Fotografia), Rafael Palmero (Escenografia), Antonio Fraguas -Forges (Humor Gràfic), Juan Tébar (Guió) i Javier Arguiñano (Figurinisme).
Coincidint amb auqest Dia internacional de la televisió. El programa 59 segundos de Televisió Espanyola es centrarà a parlar de la tele

- Les televisions recorden avui que fa CINC ANYS que van assassinar ERNEST LLUCH.
El 21 de novembre del 2000 un comendo d’ETA el va matar al pàrquing de casa seva a Barcelona. Coincidint avui amb el cinquè aniversari de la seva mort, diversas teles recorden la seva trajectòria que reunia moltes bessants: Intel·lectual, dialogant, economista, polític, melòman, humà i antifranquista.
La 2 emet a 20:30 el reportatge Lluch, el diàleg
Els matins de TV3 fa a les 12:35 un debat titulat 5 anys sense l'Ernest.

NOVETATS
- CUATRO. El programa que està enganxant més de la graella és el de EVA HACHE.

- ANTENA 3. Emetrà aquesta setmana diversos reportatges per commemorar els 30 anys del regnat de Joan Carles com a rei d'Espanya.
Ha anunciat que el 30 de novembre entrevistarà el president del govern espanyol en directe. Zapatero és la primera entrevista que concedeix a una cadena privada. L'Entrevista la farà la cap d'informatius Olga Lomana el dimecres 30 de novembre a les 21:15 hores.

- TVE. El nou programa de Pepe Navarro s'estrena el 29 de novembre. Es titula NAVARRO & RUFUS. S'emetrà dimarts, dimecres i dijous de 23.30 a 01.30. El primer convidat podria ser Joaquin Cortés.

- Reunió avui del Fórum de la televisió Digital terrestre.

TV INTERNACIONAL
QEP TELE INTERNACIONAL
HOLANDA es considera cap europeu en qüestions de tolerància però a nivell televisiu les coses sembla que s’han accelerat massa.
La cadena holandesa BNN ha desfermat el debat televisiu amb l’emissió del programa SPUIT AND SLIKKEN, Xutar-se i consumir.
En la seva primera edició, per fer-vos una idea,
La presentadora estava debatent amb els convidats sobre l’estriptis i els olors vaginas i mentrestant un col·laborador que li diuen EL NOI DEL SEXE s’ho estava fent amb dues dones.
Paral·lelament el NOI DE LA DROGA bebia alcohol fins a intoxicar-se.
El plat fort del show va arribar quan el noi de la droga va experimentar els efectes de les droga amb el lema: Ja no és necessari que probi drogues. El periodista ho fa per vostè. Va esnifar cinc ratlles de coca.
Un portaveu de la cadena ha dit que creuen en el periodisme participatiu.
El govern estudia emprendre accions legals contra la cadena.
ELS REALITYS MORBOSOS els va començar de fer JOHN DE MOL el 1999 amb Gran Hermano
Hi ha altres programes que estan a cavall entre l’absurd, el morbo i la salvatjada.

- JACKASS.Johnny Knoxville i els seus descerebrats es dediquen a fer les coses més salvatges que se'ls acudeixin sense pensar les conseqüències. Es veuen molts llimacs i moltes merdes.

- APOSTO A QUE HO FAS. S'ofereix una petita quantitat de diners al concursant per fer coses escatològiques.

- VULL EL TEU FILL I RÈS MÉS. És holandès. Un grup de solteres busquen un donant de semen per tenir un fill.

- INTERVENTION: persones amb una addicció exposen els seus problemes per trobar ajuda a través del canal.

- LA BELLA I EL CAPULLO. Diverses noies joves i guapes volen seduir un home d'alt coeficient intel·lectual.