23.11.05

DIMECRES 23 DE NOVEMBRE DEL 2005
Dia de mala llet. Què està passant... amb la llet infantil de Nestlé. L'afectada és la líquida envasada en tetrapack. Hi ha confusió però ens quedem amb un missatge: No perilla la salut dels nadons i els embasos afectats per aquesta tinta ja els han retirat del mercat.

QEP ALIMENTACIÓ. La llet desnatada redueix la hipertensió
La revista americana Journal of Clinical Nutrition publica en el seu últim número de novembre un treball d’un equip d’investigadors de la Universitat de Navarra que diu que els LÀCTICS DESNATATS redueixen d’un 50 per cent la Hipertensió.
Per tant i segons aquest nou estudi espanyol, la llet desnatada redueix de la meitat el risc d’hipertensió però això no vol dir que la llet sencera l’augmenti. Per arribar aquestes interessants conclusions van seguir durant dos anys l’evolució d’unes 6.000 persones.

QEP BUTXACA. Crèdits sense interessos per ordinadors.
El Ministeri d’indústria espanyol firmarà avui amb els bancs Banesto, La Caixa i la Confederación Española de Cajas de Ahorros (CECA) un conveni de finançament a través del qual 100.000 llars de tot l’estat es podran beneficiar de crèdits sense interessos per la compra d’un ordinador i la connexió a internet. Podran comprar l’anomenat PAQUET DE CONNEXIÓ format per equipament informàtic, connexió a banda ample i la formació bàsica.Es tracta del projecte LLARS DIGITALS on s’hi destinaran 100 milions d’euros i que vol aconseguir que l’any 2010 el 60 per cent de les llars tinguin accés a internet. Ara és del 30 per cent.

QEP BUTXACA. Premi rècord de l’EURO-MILIONS.
Aquesta setmana s’ha entregat un premi rècord de la loteria EURO MILLONES. Concretament hi ha un guanyador de 45 milions d’euroI, lògicament, no sabem com es diu.Bé és una persona suposadament de Galícia. El diners són al Banco Pastor que ara es plantegen quina mena de fons d’inversió li proposaran al nou client milionari.El director comercial de Loterias y Apuestas del Estado va entregar ahir un taló al venedor d’aquesta butlleta de tres apostes automàtiques que s’ha validat a la localitat de ZAS, a la Corunya.El director de la sucursal del Banco Pastor ha revelat que el guanyador va tardar alguns dies ha demanar els seus serveis perquè li va costar molt de digerir que havia guanyat 45 milions d’euros.Un dineral. La sort està aquests dies a la Corunya perquè a banda d’aquest premi, aquest mes també han tocat 10 milions d’euros que es va emportar una persona de Noia del Gros de la primitiva.

QEP TENDÈNCIES. Les noves cuines camuflen tiradors.
Aquesta tardor s’ha celebrat el Saló de la CUINA INTEGRAL i ens ha descobert les últimes tendències en cuines. Triomfen els estils rústics i els minimalistes però en general les cuines que es porten són ELEGANTS.
Els protagonistes indiscutibles són els armaris. Les línies es simplifiquen i el més destacat és que els tiradors es camuflen i desapareixen. Els armaris més nous són els que tenen colors llisos i sobretot brillants que es barregen amb acer inoxidable antiempremptes. L’alumini és el triomfador absolut i la novetat és la barreja de l’alumni amb fusta de roble, cirerer, o cristall colorejat.
Els electrodomèstics de les cuines més moderns i més fashions són els de línies rectes i hacer inoxidable antiempremptes. El més cool és la nevera amb tele incorporada. Les plaques de cocció incorporen petits focs especials per a wok o planxes d’estil oriental

QEP TENDÈNCIES. El més nou per relaxar-te es diu DANSATERÀPIA.
Hem sentit a parlar del ioga, del tai chi i de l’aromateràpia però ara es comença a imposar una nova corrent que assegura que la millor manera de liberar-nos de l’estrés i les tensions és la DANSA.
No és un ball qualsevol. Per fer Dansateràpia no hi ha límit d’edar ni una preparació física determinada. Tothom pot practicar-la.
A casa nostra és una gran desconeguda però als Estats Units es practica des dels anys 40 quan una professora de ball va començar a treballar amb malalts psiquiàtrics fomentant la comunicació a base de la dansa. A l’Argentina, Mèxic i Cuba la dansateràpia s’aplica a escoles, asils i hospitals. Consisteix en la utilització del moviment per aconseguir canvis de comportament i treure sentiments d’odi, de por, agressivitat o enveja de l’interior. Permet descarregar emocions.
La música acostuma a ser suau i dolça que convida a la relaxació i la improvització. Les cinc línes bàsiques que vol potenciar la dansateràpia són: vitalitat, sexualitat, creativitat, afectivitat i trascendència

QEP TECNOLOGIA. Els internautes no saben viure sense BUSCADOR.
Un estudi fet als Estats Units conclou que l’any passat es va disparar el nombre de persones que va utilitzar motors de recerca a internet per trobar informació.
Dels 94 milions d’adults nordamericans que van navegar per la xarxa durant el mes d’octubre, un 63 per cent va fer servir buscador en comparació amb el 56 per cent del juny del 2004.
En el rànquing d’hàbits a internet primer hi ha el correu electrònic i ara es sitúa buscar informació a través d’un cercador en segona posició.També indica que estem al voltant de 24 minuts repassant diàriament el correu electrònic. L’enquesta s’ha fet preguntant via telèfon a 1577 usuaris i té un marge d’error del 3 per cent.


QEP TECNOLOGIA. Què vindrà després del superordinador?

Està en el capítol de les qüestions tecnològiques complicades. Ahir es va ianugurar de forma oficial a Barcelona el Centre Nacional de Supercomputació. Acull el superordinador batejat amb el nom de MARENOSTRUM. És una eina, diuen, de productivitat que està situada en una antiga capella de la Torre Girona de la Universitat Politècnica de Catalunya. És diu superordinador i el farà servir la comunitat científica però la ministre d’educació i ciència, Maria Jesús San Segundo ja va anunciar ahir que s’està preparant un segon supeordinador per d’aquí a tres anys que serà 25 cops més ràpid que aquest. Serà el super super ordinador.

QEP TECNOLOGIA. Un alcalde amb bloc.
L’alcalde de Cornellà, ANTONIO BALMÓN, ha creat un diari electrònic personal per comunicar-se amb els ciutadans. Es tracta d’un Bloc, un espai de comunicació més informal que els que hi ha fins ara. En el diari electrònic, l’alcalde de Cornellà compartirà reflexions, opinions i comentaris personals sobre l’actualitat i sobre allò que passa a la ciutat. El bloc també es plantegen recomanacions i preferències sobre llibres, música i espais de la ciutat.
Al bloc de l’alcade de Cornellà s’hi pot accedir des de cornellaweb.com o clicant AQUÍ.

QEP TECNOLOGIA. Barcelona acollirà el Congrés mundial de la telefonía GSM.
El febrer de l’any que ve la ciutat reunirà unes 50.000 persones en un congrés mundial de telefonía GSM. Aquesta setmana els membres de Turisme de Barcelona s’han reunit amb els organitzadors d’aquest prestigiós esdeveniment mundial. El Congrés es farà del 13 al 16 de febrer. Un 98 paer cent de participants seran estrangers i per tant les jornades tindran un fort impacte turístic a Barcelona.
Fins ara el Congrés es feia a Cannes i en la seva última edició va reunir 34.000 participants. Es tracta de la nova generació de telèfons mòbils.

QEP HOMES i DONES
Avui la relació entre la gastronomia i les relacions sexuals
MIMEM L’ESTÒMAC PER ACABAR AL LLIT
L’empresa SIGMA DOS ha presentat un estudi per l’Associació Espanyola de Salut Sexual titulat SEXE I GASTRONOMIA. S’han fet 2803 entrevistes telefòniques.
Aquestes són algunes de les conclusions.
La més destacada és que a l’Estat Espanyol apostem per mimar l’estómag per acabar al llit.El 54 per cent dels espanyols reconeix haver convicat alguna vegada algú a sopar amb l’esperança d’acabar fent l’amor.
No hi ha diferències en això entre homes i dones. El 56 per cent dels homes confessen haver-ho fet i el 52 per cent de les dones també.
Curiosament hi ha altres conclusions de l’estudi que no s’adaptarien en un principi amb això.
- La majoria de la gent preguntada, un 75 per cent, No creuen en el poder afrodisíac dels aliments.
- Un 77 per cent assegura no haver utilitzat MAI aliments com a jocs eròtics a l’estil de Nueve semanas i media.

Altres estratègies per aconseguir emportar-se algú al llit serien de més a menys:
- passar un cap de setmana fora
- proposar-ho directament
- sortir de copes una nit
- fer un regal.

QEP NOMS PROPIS
RONALDO
L’estrella del Reial madrid es prepara per la gran pantalla segons el diari brasiler O Globo. Segons aquesta font, l’han contractat per treballar en la segona entrega de la pel·lícula GARDFIELD, el gat més famós del món.
Ronaldo participarà en una seqüència en la qual disputarà un partit contra Gardfield. La gravació d’això serà la primera quinzena del mes que ve a la Gran Bretanya.
Parlant encara de futbolistes,

TOM CRUISE
L’actor nordamericà està gravant aquests dies a la Xina diverses seqüències de la tercera part de Missió Impossible. Utilitza escenaris reals de Shangai i el què és més sorprenent. Ell mateix fa totes les escenes sense doble.

ROBBIE WILLIAMS i NAOMI CAMPBELL
L’ex-secretària de Fabio Briatore fa aquesta setmana unes contundents declaracions a la revista News of the world a través de les quals revela que el cantant i la model van estar tenint relacions durant tot un any. Segons REBECCA WHITEK, La Campbell enganyava aleshores el seu cap amb Robbie Williams. Ha donat més detalls. La model estava en aquells moments molt desequilibrada pels problemes que tenia amb les drogues i es passava hores i hores practicant sexe amb el cantant. Algun cop, diu, havien estat 24 hores seguides. Rebecca ja no treballa pel cap de la Fórmula 1 de Renault.

QEP CITES
- Avui ANTONIO OROZCO fa 33 anys.
- Concert de MARILLION a la Sala Bikini.
- A la sala LUZ DE GAS a partir d’avui un espectacle teatral d’homenatge al cantautor JOAQUIN SABINA. Des d’avui i fins el 28 de desembre.
Hotel dulce hotel. Homenatge a Sabina és l'espectacle del grup Hotel Cochambre que combina l'espectacle amb la música.
BenitoInglada (veus i monòlegs), Kyke Serrano (teclats i direcció musical), Joan Vila (guitarres i veus), José Guerrero (baix i veus) i Toni Roland (bateria).

QEP TELE
Un incendi ha cremat una part dels decorats de la sèrie CUÉNTAME de Televisió Espanyola. Ahir a la matinada es va calar foc en una de les naus on es grava la sèrie i ha deixat a la producció sense una part de l’atrezzo, el vestuari i alguns decorats. Els espais més afectats són el despatx de Don Pablo i la sacristía de la parròquia. És el segon incident que pateix el rodatge. El primer va ser el setembre quan un incendi va destrossar la casa de Cervan, el personatge que interpreta Toni Leblanc.

PREMIS EMMY
La matinada d’ahir es van entregar a Nova York els premsi EMMY INTERNACIONAL. No hi havia nominat cap producte espanyol.
Dinamarca, Canadà i la Gran Bretanya han estat els països més premiats. És la 33ena edició dels premis que reconeixen els programes produïts fora dels Estats Units.
- La presentadora OPRAH WINFREY va rebre un premi especial que li va entregar Hillary Clinton. El seu programa fa 20 anys que s’emet.

POLÈMICA
MICHAEL ROBINSON
Què està passant amb Michael Robinson
Aquest dilluns no va presentar MARACANÀ 05.
Des de la cadena han donat diverses excuses. Que està afònic, que està enfainat amb les retransmissions dels partits... La realitat sembla ser que no ha tingut sintonia amb l’equip. Aquest dilluns, sense Michael Robinson el programa va guanyar dos punts de quota de pantalla. De totes maneres l’audiència de CUATRO només s’aguanta a les nits amb EVA HACHE que obté un 8 i mig per cent.
El programa més car és CHANNEL número 4 i no està aconseguint objectius.