24.11.05

DIJOUS 24 DE NOVEMBRE DEL 2005
Per sort ningú va prendre mal a l'atracament d'ahir al vespre a un Caprabo del carrer Gandúxer de Barcelona. Dieguito el malo, nerviós i amb pistola, es va prendre una ampolla de cava.


QEP BUTXACA. Volen que els bolquers espanyols s’igualin de preu amb la resta d’Europa.
És una antiga reivindicació de Convergència i Unió. La comissió d’economia i hisenda ha donat ara llum verda a una proposició no de llei de CIU en la que considera fonamental per les famílies de l’estat el descens del preu dels bolquers per adults. El preu s’ha d’armonitzar amb el preu mitjà europeu. No estàn inclosos en els béns i serveis de la unió i per tant tenen un 7 per cent d’IVA. Es demana que s’inclogui en aquesta categoria i l’iVA baixi del 7 al 4 per cent.
El tema de bolquers per adults que pateixen incontinència urinària no és cap broma. El 2004 la despesa de bolquers per adults va ser de 213 milions d’euros.

QEP BUTXACA. Detecten CLORANFENICOL a la mel i a la jalea real.
Unes anàlisis fetes per l’OCU, l’Organització de consumidors i usuaris ha detectat restes de l’antibiòtic Cloranfenicol en 7 marques de jalea que s’estan venen a l’Estat. El cloranfenicol és un antibiòtic que s’utilitza en animals que produeixen aliments com ara les abelles. El fan servir perquè no es posin malaltes.
Està prohibit a tota la Unió Europea per culpa de la seva toxicitat.
Ara l’OCU n’ha detectat a la mel i la jalea. L’OCU ho va denunciar i ara l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària ha decidit retirar del mercat aquests productes.
La ministre espanyola de sanitat, ELENA SALGADO, diu que aquest antibiòtic no perjudica la salut
Les set marques on se n’ha trobat són:
· Anbar
· Jalea Real Fresca Integralia
· Jalea Real Fresca Pinisan
· Jalea Real Apiregi
· Royal Vit (Dietisa)
· Revital
· Biotón (Biolema)

QEP TENDÈNCIA. Es detecta un canvi d’hàbits en el dinar.
El ritme de vida a les grans ciutats està provocant que cada cop més treballadors dinin fora de casa. Un 84% de les persones consultades per la Federació d’Usuaris-Consumidors Independents (FUCI) reconeix que dina a un restaurant a prop de la feina o s’enduu el dinar de casa per menjar a la feina. Aques costum d’emportar-se el tàpoer a la feina s’ha extès els últims temps per l’elevat preu dels menús, sobretot des de l’arrodoniment de preus motivat per l’arribada de l’euro i per la voluntat d’alguns de mantenir una dieta saludable.
Cada cop dinem més fora de casa i ens gastem de mitjana uns 2 euros al dia.
Es calcula segons aquestes dades que Vuit de cada 10 persones fan l’àpat fora del domicili. Un 30% opta pel dinar ràpid.
El menú més demanat entre setmana és el d’una amanida o sopa de primer i carn de segon.

QEP TENDÈNCIES. Tendències en cirugia estètica.
Els especialistes diuen que ha baixat l’edad mitjana de les persones que demanen una operació d’estètica. Ara estem al voltant dels 40 anys. En només cinc anys ha baixat dels 50 als 45 anys i en clíniques com la Teknon, per exemple, la gent de 40 ja són la meitat d’aquests pacients.
Pel què fa al gust de les operacions, els pacients demanen que el resultat sigui el més natural possible i que no es noti artificial. La majoria de cirurgies es centren a la cara i als pits.
Els homes es volen treure papada, les bosses dels ulls i les dones per la caigua de les galtes i les celles.
Des d’avui i fins diumenge es fa a Barcelona el sisè Simposium de Cirurgia plàstica i estètica que presenta com a novetat un tractament que redueix les cicatrius visibles i un lifting que consisteix a recol·locar els teixits en sentit contrari de la gravetat.

QEP TENDÈNCIES. S’imposa la utilització d’algues per tot però sobretot per tractaments de bellesa.
Cada vegada s’aplica més l’anomenada ALGOTERAPIA. Aquests vegetals marins tenen moltes propietats però una de les coses més valorades és que resulten molt eficaces per combatre la celulitis. N’hi ha de moltes classes i s’utilitzen de maneres diferents. Les algues són AUTÓTROFAS. Vol dir que s’alimenten del sol, l’anhidrid carbònic de l’aigua i els elements minerals de la terra i l’aigua. Són la base de l’ALGOTERAPIA que utilitza elements vegetals per aconseguir una recuperació i un equilibri.
Les algues marines són un dels elements naturals més beneficiosos pel nostre organisme. Tenen característiques que aprimen, eliminen toxines, ajuden a eliminar grasses localitzades i deixen la pell suau. A més des de fa poc temps també ha arribat a Catalunya l’hàbit de menjar-ne com es fa a Àsia des de fa segles.

QEP TECNOLOGIA. EL nou DNI electrònic a partir de l’abril.
El ministre d’administracions públiques, Jordi Sevilla, ha anunciat des de Londres que el nou DNI començarà a distribuir-se a Espanya el pròxim abril.
Sevilla ho explicarà avui a la conferència ministerial de govern electrònic de Manchester organitzada per la presidència britànica de la Unió Europea. El ministre espanyol ja ha avançat que el nou carnet serà un impuls molt important per la firma electrònica, la garantia de les transaccions comercials per la xarxa i la interactuació dels ciutadans amb les administracions. El govern espanyol promet que deixarà de demanar per els tràmits la fotocòpia del DNI i el volant de l’empedronament. Amb això s’eliminaran uns 10 milions de papers

QEP TECNOLOGIA. Es dupliquen les compres de loteria online.
Les vendes de loteria de Nadal per internet es doblaran aquest any segons un estudi que ha fet un portal europeu que es dedica a la gestió de loteries i apostes de l’Estat.El portal www.ventura24.es
A més es dona el fet que en general la gent que compra a través de la xarxa és un públic nou que no acostumava a comprar números a guixeta.
S’han fet 3500 enquestes que mostren com gairebé la meitat dels compradors de lotería per internet són persones de menys de 34 anys, totalment el contrari de les persones que acostumen a comprar loteria de forma tradicional. Acostumen a ser més grans.
Els més compradors de loteria en general són homes i dones de 45 a 64 anys.
És molt diferent el comprador de loteria online amb el que ho fa pels canals tradiacionals. El perfil més comú seria el d’un home de menys de 34 anys, universitaro que treballa i viu fonamentalment a les comarques de Barcelona, Madrid ciutat o València i rodalies.

QEP TECNOLOGIA. Compradors de la XBOX 360 volen fer negoci a la revenda.
Aquí a Catalunya surt a la venda la setmana que ve però als Estats Units la xbox 360 ha sortit al mercat i ha generat negoci i picaresca. Ja no en queden a les botigues. Milers de persones s’han dedicat a comprar la conssola massivament per després revendre-la molt més cara a través del portal eBay.
Microsoft ha tret al mercat dues versions. Una d’econòmica que costa 300 dòlars i la PREMIUM a 400 que té una de les novetats més destacades d’aquesta nova generació Xbox, un HD. La companyia creia que la més demanda seria l’econòmica i per tant va servir menys premiums. EL consumidor preferia en general la cara i s’han esgotat ràpidament.

QEP HOMES i DONES
L’arribada d’imigrants, les separacions, les segones núpcies i el fet que ens casem a partir dels 30 anys fa que per primera vegada a la hisòria, els casaments civils han superat els casaments religiosos a Catalunya.
Concretament es fan un 54 per cent de bodes CIVILS.
A les Balears també s’ha detectat aquesta nova tendència i l’any passat hi va haver més bodes civils que religioses però per molt poca diferència.
Si mirem les dades de tot l’Estat veiem que a Catalunya i les balears és on més han pujat els casaments civils.
Les dades fetes públiques per l’Institu d’estadística de Catalunya sobra la nupcialitat són aquestes:
El 2004 es van celebrar 32.035 matrimonis, un 3,8 per cent més que el 2003-
D’aquests casaments, un 45 per cent van ser per l’església i un 54 per cent pel civil. La resta 182 casaments es van celebrar amb altres ritus religiosos.

Es dona el fet que ahir 23 de novembre va ser a Nova Delhi un dia molt especial pels casaments. Els carrers de la ciutat es van omplir de música, ball i color amb la celebració de 15.000 bodes alhora. El calendari hindú donava com el dia d’ahir el millor dia per casar-se de tot l’any segons els astròlegs.
L’astrologia és la ciència amb més pes en les decisions familiars indies i sobretot en qüestions com el matrimoni. A la índia fins i tot la decisió d’un astròleg pot fer continuar o tallar una relació. Decideixen si una parella és o no compatible

QEP NOMS PROPIS
Dos noms propis de presos que avui són notícia.

JUAN DIEGO REDONDO PUERTAS
Alies Dieguito el malo. A l’agost es va fugar de la presó de Can Brians i aquesta nit passada l’han detingut després de protagonitzar un atracament en un Caprabo del carrer Ganduxer de Barcelona.
Havia retingut nou treballadors durant una hora i mitja.
Els Mossos d’Esquadra no han arribat a negociar amb l’atracador.
Ha demanat que li obríssin la caixa forta i s’ha begut una ampolla de cava.
Té 46 anys va néixer a Granada i va escriure el llibre autobiografic LA FUGA DE LOS 45. DIEGUITO EL MALO tenia el segon grau de tractament quan es va fugar l’agost- Tenia penes de deu anys per delictes de robatori i tinença il·legal d’armes.

RAFAEL GRANADOS
És un cordovès que està empresonat a Córdoba des del 15 de desembre del 2004 cumplinet una pena de 8 anys per intent d’homicidi.
El delicte el va cometre ara fa quatre anys quan estava enganxat a les drogues. Ara s’ha rehabilitat, fa vida sana i és un gran aficionat a l’atletisme.
Ara vol ser el primer atleta en córre 100 quilòmetres dins d’unes instal·lacions penitenciàries per reinvidicar el seu indult. La prova es farà el pròxim 4 de desembre. Donarà 400 voltes al camp de futbol de la presó.

BRAT PITT i ANGELINA JOLIE
Volen visitar els supervivents del terratrpemol que va sacsejar el nord del Paquistan el mes passat. ANGELINA és embaixadora de bona voluntat de l’agència de refugiats de les Nacions Unides. Ha viatjat per més de 20 països des que va assumir el càrreg l’agost del 2001.

QEP ESPECTACLES
- Avui fa 14 anys de la mort de Freddy Mercury dels Queen. Va morir un dia com el d'avui del 1991 per culpa de la SIDA.
- SONYBMG reedita després de 30 anys el musical JESUCRISTO SUPERESTAR protagonitzat per Camilo Sesto. El musical tornarà a les botigues de discos 30 anys després que s'estrenés als escenaris espanyols. És un doble àlbum de l'obra musical completa ara remasteritzada a partir de les cintes analògiques del 1975.
- JUANES vol fer una discogràfica per treure nous artistes.
- DAVID BOWIE sortirà a la pròxima entrega de BADMAN BEGINGS.

QEP TELE

TELECINCO
Ha retirat de la programació PLAN C, el programa presentat i dirigit per Carolina Ferre que produïda El Terrat. La cadena diu que no ha complert les expectatives i el substitueix TNT que passa de divendres a dilluns.

Un tall elèctric va obligar ahir a la terda interrompre durant 20 minuts el programa A TU LADO on anava Barbara Rey amb unes ganes de xerrar espectaculars. Després va recuperar.La cadena ha emès un comunicat a través del qual culpa IBERDROLA que va tallar el sumministre elèctric.

Per primer cop a la història les notícies del vespre de Tele 5 passaran de les 20:30 a les 20: 55 . Juan PEDRO VALENTÍN s'enfrontarà en audiència a Lorenzo Milà, Matias Prats i Iñaki Gabilondo.

TVE
Dels sis canals digitals que TVE començarà a emetre el 30 de novembre, dos es faran e l cent per cent al centre de Sant Cugat. Es tracta de Teledeporte que ja es fa i Clan TVE dedicat a la franja de 7 a 13 anys.

TV INTERNACIONAL
- Un estudi fet per la firma SCREEN DIGEST pronostica que el spròxims quatre anys 8 milions i mig d’europeus passaran a la televisió per internet.
- A partir de dilluns que ve una cadena americana emetrà a través d'internet el judici que se li fa a Saddam Hussein.