2.11.05

DIMECRES 2 DE NOVEMBRE DEL 2005
Les carreters ja noten que avui es torna a la normalitat.

TEMA DEL DIA
Ahir era Tots Sants i avui Dia dels difunts.
Per aquest motiu la revista americana FORBES ha fet un llistat de les 13 grans fortunes que hi ha als cementiris del món.
El més ric és ELVIS PRESLEY gràcies als drets per la venda de llibres i discos o per cedir la seva imatge a samarretes, posters...Ha acumulat 45 milions de dòlars, 5 milions més ara que l’any passat i això que els drets de les seves cançons les va vendre a Sony.
RAY CHARLES també ocupa les primeres posicions sobretot gràcies als 6 milions de dòlars que ha ingressat per la pel·lícula que han fet sobre la seva vida. De la nova llista destaca la caiguda de l’escriptor Tolkien, autor del Senyor dels Anyells. L’any passat era el tercer més ric del cementiri i aquest 2005 ha perdut pistonada.
La gestió del patrimoni de la gent rica morta és tot un negoci i cada vegada hi ha més empreses que s’hi dediquen. Bill Gates s’ha apuntat també aquest negoci amb l’empresa CORBIS.

Una empresa suïssa ha presetat un nou servei per convertir en diamants les centres d’una persona estimada que ha mort. Es tracta d’un procés científic d’extracció de carboni que ja es fa a Suïssa des de fa més d’un any per convertir aquestes cendres amb un diamant amb el qual es pot fer per exemple un anell. Costa 3700 euros. L’empresa recull les cendres davant de notari. La talla del diamant acostuma a ser a gust del consumidor. És en tots els casos un diamant blau per culpa del procés.

QEP TENDÈNCIES. Xina a l'alça.
Estats Units continua sent la superpotència que controla el 25 per cent de la riquesa del planeta però La Xina gràcies al seu creixement econòmic i a l’actitut positiva de la seva població despunta com un nou imperi mundial.
Els analistes consideren que més que el creixement econòmic de la xina destaca aquesta actitut dels ciutadans. Són super treballadors, calmats, espirituals, amb sentit de la cultura mil·lenària i és una societat enfocada al progés econòmic i de consum. Nova York pot cedir aviat a Pequín el títol de capital del món.
Un exemple, en aquests moments a Shangai i Beijing ja hi ha apartaments de luxe a l’estil de Nova York. Hi ha vistes de Shangai que semblen tretes d’una pel·lícula futurista de Nova York. Experts en arquitectura diuen que el què està passant en algunes zones de la Xina no s’ha vist mai en la història.

QEP TENDÈNCIES. El cinema infantil busca seduir els adults.
Amb la pel·lícula LOS INCREÏBLES, BUSCANT A NEMO o amb MADAGASCAR ho vam començar a intuir i ara ja és tota una tendència. El cinema infantil busca seduir els adults.
Les nyonyeries de Disney ja són història. Hollywood cada vegada té més interès a captar un públic adolescent i fins i tot adult perquè vagin a veure els filmsa infantils. S’introdueixen missatges per adults en una segona lectura que els més petits no entenen.
Un cas actual clar és la pròxima pel·lícula de HARRY POTTER i EL CALÇE DE FOC que s’estrena el desembre a Catalunya i on mort un personatge clau. Una altre és LA NOVIA CADAVER de Tim Burton que parla d’un tema molt poc infantil: la vida i l’amor després de la mort.

QEP TENDÈNCIES. Pantalles planes.És més que una tendència. És una necessitat que ja està al mercat. Volem una televisió de pantalla plana.
La marca SAMSUNG ELECTRONICS que és el principal fabricant mundial de pantalles planes començarà a produir pantalles de televisió de cristall líquid.
Els analistes estan preocupats per si la indústria es saturarà l’any que ve quan tant Samsung com Phillips incrementaran la producció de pantalles planes.

QEP CONSUM. Diners pel carnet per punts.
Recuperar punts del carnet de conducció costarà diners.
Per poder recuperar aquests punts perduts caldrà fer uns cursos especialitzats que inclouen debats sobre seguretat viària i dinàmica de grup que s’impartiran en centres homologats. Duraran 12 hores
Aquestes són les tarifes:
170 euros per un curs per recuperar 4 punts
320 euros si s’ha de recuperar el carnet sencer amb 12 punts.
El carnet per punts ha d’entrar en vigor el juliol del 2006.

QEP CONSUM. Cava amb tricorni.
L’empresa catalana de cava Montesquius etiqueta ampolles amb la imatge de la guàrdia civil. Es tracta d’una etiqueta amb la típica imatge de la parella d’agents de la "benemérita" amb tricorni i capa. L’Associació Independent de la guàrdia civil espanyola ha emès un comunicat sumant-se a la campanya en contra el boicot del cava i donant suport, diuen, a Mariano Rajoy. Donen suport aquesta iniciativa encara que els hauria agradat que la foto de l’etiqueta fós de la guàrdia civil espanyola actual

QEP TECNOLOGIA. Èxit de les vendes de videos per Itunes.
La companyia APPLE ha venut en menys de 20 dies fins a un milió de videos a través del seu servei per internet Itunes. Ja era el lloc de baixada i compra de música més popular i ara ha vist com el nou serveis de videos musicals i sèries televisives està sent tot un èxit. Els videoclips més venuts són els de Michael Jackson, Fatboy Slim i Kanye West. De moment ofereix episodis de les sèries de televisió de la cadena ABC com Mujeres desesperadas i Perdidos però els directius d’Apple ja estan en converses amb altres cadenes. Arran d’aquest èxit en la venda de vidos per internet, la companyia ha vist com les seves accions també pujaven un 5 per cent. Negoci rodó.

QEP TECNOLOGIA. Els telegrames a la baixa.
A Àustria els queden pocs dies per enviar telegrames.
El Servei de Correu Austríac ha decidit tancar el servei d'enviament de telegrames a finals d'any, després que ja l'any 2001 van deixar d’oferir el servei de telegrames internacionals. No poden competir amb la tecnologia d'internet o els missatges curts -SMS- dels telèfons mòbils. Fa 160 anys de l’existència del telegrama però ara les noves tecnologies no el fan viable. El primer telegrama va ser enviat en aquell país el 1847 i el nombre de missatges enviats anualment va créixer els anys següents, al 1913 va arribar al seu màxim amb 23 milions d'enviaments. A partir d'aquí el nombre ja va disminuir per la introducció del telèfon, ràdio i tèlex. Actualment s'enviaven menys de 10.000 telegrames mensuals i Telekom Àustria ha decidit suspendre aquesta servei.

QEP TECNOLOGIA. Tele al mòbil a la Gran Bretanya ja.
El gegant de la telefonia mòbil Vodafone i el canal per satèl·lit BSKYB han presentat un servei de televisió mòbil de 19 canals a la Gran Bretanya.
SKY MOBILE TV dona als aparells de tercera generació de Vodafone, accés als canals de notícies de 24 hores, esports, entreteniment i programes documentals. El servei serà gratuit fins el gener i després costarà 7,35 euros al mes. Actualment hi ha 250.000 britànics amb Vodafone i un telèfon de tercera generació.

QEP OCI i ESPECTACLES
PROMUSICAE, l’Antica SGAE, ha anunciat que des d’aquest novembre entregarà un DISC D’OR a qualsevol arutor que vengui 40.000 còpies i de platí al que arribi als 80.000
El nombre d’exemplars s’ha rebaixat en totes dues categories abans era de 50.000 i 100.000 respectivament. El Disc d’or en senzills també baixa de 25.000 còpies a només 10.000. El platí de 50.000 a 20.000
L’entitat dels productors de música d’Espanya s’ha vist obligada a fer aquests canvis per la baixada de vendes per culpa de la pirateria.

MANÀ
Aconseguirà Manà una col·laboració amb U2?
El grup mexicà MANÀ podria comptar amb la participació de la banda irlandesa U2 en el seu pròxim disc. Ho ha anunciat el bateria del grup Alex Rodriguez en una roda de premsa. Està previst que Manà i U2 es reuneixin dissabte que ve a Las Vegas per fer aquesta proposta. No està rès pactat. És només un desig que no han parlat amb els u2 però reconeixen que hi ha una bona amistat amb Bono i companyia des que van coincidir al concert Pavarotti and friends del 2003 a Itàlia.
El nou disc de Manà s’editarà el mes de maig.

JUANES
Última hora d’un altre llatí d’èxit. Juanes ha anunciat que començarà una etapa de descans. Vol descansar tot un any però de moment això només és un desig perquè té una extensa gira fins el juny del 2006. Al seu pas per Puerto Rico va donar suport al president colombià ÁLVARO URIBE i va repetir que seguirà cantant en espanyol.

QEP TELE
PREMIS
GRAN ANGULAR ha guanyat el premi

PROGRAMACIÓ
Després de l’invasió televisiva de LEONOR en forma gairebé d’huracà informatiu, L’Estatut i la política catalana agafen tot el protagonisme.
L’històric debat al Congrés de diputats es podrà seguir íntegrament per LA 2, pel canal 33 i CNN PLUS. No només serà present així.
Televisió de Catalunya desplaça a Madrid 40 persones . Els matins que dirigeix Josep Cuní es fa des d’allà i s’allarga fins a l’entrada del Telenotícies, a dos quarts de tres.
La NIT AL DIA també es farà des de Madrid amb una entrevista al president Pasqual Maragall.
Antena 3 emet des del Congrés dels diputats el programa EL RUEDO IBÉRICO dels matins i amb presència dels portaveus parlamentaris.
El president del govern tindrà avui moltes entrevistes. Passarà per Tele 5, La mirada crítica. Los desayunos de TVE entrevistarà la troica catalana.

POLÈMICA
L’Oficina Municipal d’informació del consumidor demanarà a la fiscalia que persegueixi un presumpte delicte comès, diuen, a Operación Triunfo.
Davant del silenci de la productora i de TELE 5, l’OMIC ha decidit recórre a la via judicial. Han anunciat que presentaran un informe queixant-se de les votacions. Diuen que hi hagut un delicte per estafa, suposada apropiació indeguda, delictes per incumpliment, etc..
L’Organització de consumidors de La Laguna està en peu de guerra. Es queixen de diverses coses i expliquen diverses situacions com per exemple que el missatge que les línies estaven saturades es va donar a l’última gala de forma molt subliminal.
Jesus Vàzquez repetia amb un somriure. NO TRUQUEU TOTS A LA VEGADA.