1.11.05

DIMARTS 2 DE NOVEMBRE DEL 2005
Al QEP estem per servir. És Tots Sants però nosaltres mai fem festa. Per cert, un record per aquelles persones estimades que ja no hi són.
La frase del dia seria:
Els Mossos d’Esquadra ja han fet aquesta nit les primeres detencions a Barcelona. Amb el desplagament a la ciutat ja hi haurà cobert un 66 per cent de tot Catalunya.
Des d’aquesta nit i com deia el Fary, APATRULLANDO EN LA CIUDAD.

L’ESTUDI DEL DIA/ TEMA DEL DIA
4 de cada 10 espanyols creu que hi ha vida després de la mort.
És la principal conclusió de l’estudi del Centre d’Investigacions Sociològiques fet l’any 2002.
El 39, 7 per cent dels Espanyols creu en la vida després de la mort i d’aquests fins i tot un 16,5 per cent n’estan plenament segurs. Un 37 per cent opina tot el contrai i un 22 per cent admet no estar-ne segur.
REENCARNACIÓ: 2 de cada 3 consultats no hi creu. Un 67 per cent no hi creu. Un 17 per cent sí i la resta passen.
EL CEL: Un 41 per cent hi creu i un 29 per cent en dubta.
EL PURGATORI: El 45 per cent no creu en el purgatori.
ÀNGELS I DIMONIS: Hi ha més gent que creu en els àngels que no pas en el diable.
RELIGIONS: 8 de cada 10 persones es manifesten catòliques.
El SENTIT DE LA VIDA: El percentatge més elevat de persones estan a favor d’aquesta sentència: Seria la més votada.
----- CADASCÚ DE NOSALTRES SOM AUTORS DE LA NOSTRA PRÒPIA VIDA---------------

QEP TECNOLOGIA. Telefònica a sac.
Gran operació empresarial dins el sector de la telefonia mòbil. Telefònica ha arribat a un acord per comprar la companyia britànica de telefonia O2 per 25.600 milions d’euros. És l’operació més important feta mai per una empresa espanyola. L’operació permetrà a Telefònica entrar en dos dels mercats més grans de telefonia mòbil d'Europa, el del Regne Unit i Alemanya. En virtut de l'acord, l'empresa espanyola pagarà 2,9 euros per acció.
O2m, que té la seu a Slough, a l'oest de Londres, té 15.000 treballadors i 26,4 milions de clients a la Gran Bretanya, Irlanda i Alemanya. És la sisena companyia de telefonia mòbil d'Europa, i recentment també s'hi havien interessat firmes com l'holandesa KPN i l'alemanya Deutsche Telekom.
Telefònica ha dit que O2 mantindrà la seu al Regne Unit.

QEP TECNOLOGIA i LEONOR
La infanta Leonor també va néixer per internet la matinada del 31 d’octubre. El centre de comunicacions i la casa real van crear aleshores els tres dominis leonordeborbon.com, reinaleonor.com i princesaleonor.com.
Segons Libertad Digital els tres dominis van ser reservats el diumenge 30 d’octubre. El registre està fet a les 21 i 12 minuts, molt abans del naixament. Quan va néixer ja hi havia fets els registres. De totes maneres l’hora de registre potser no correspont a hora espanyola. Si fós hora espanyola podriem dir que la Casa Reial o sabia el sexe del nadó o finalment va registrar diversos dominis.
D’altra banda la casa reial ha enviat una sol·licitud a l’empresa que gestiona els dominis, Red.es, perquè bloqueji tots els dominis que tinguin a veure directe o indirectament amb el nom de Leonor.

QEP TECNOLOGIA.crisis per culpa dels MP3.
La forta competència en el sector dels reproductors MP3 i la caiguda de preus al mercat internacional ha provocat una greu crisis a la Xina. Centenars de fàbriques de reproductors han hagut de tancar els últims mesos. EN la majoria dels casos eren petites i mitjanes empreses. La competència en aquest sector és cada vegada més important . Els xips de memòria dels reproductors milloren de forma constant i mentrestant els preus van caient en picat.
Actualment a la Xina hi ha unes cent fàbriques quan fa dos anys n’hi havia 300.

QEP TECNOLOGIA. Hackejada la web del Madrid.
Una hackers han entrat a la web del Reial Madrid i han insultat el jugador blanc Roberto Carlos.
El hacker va entrar-hi ahir a la tarda i va canviar els titulars en to de conya. El pitjor és que va penjar una notícia tiulada: Cinquè curs de mono de Roberto Carlos. Es podia llegir també Aprendre a saltar des de lianes, pujar arbres i fer el mono.

QEP TENDÈNCIES. Trucar gratuïtament per l'ordinador.
Molta gent ja ho utilitza però poc a poc s’anirà generalitzant perquè és una ganga. Fer trucades gratuïtes o molt barates gràcies a internet. Es tracta del sistema VOIP, comunicació per veu a través d’internet. La comunicació amb la veu passa a ser un dels serveis bàsics de la xarxa. Qualsevol ordinador amb tarja de so, micròfon, altaveus i connexió a internet està capacitat per establir comunicacions de veu, trucades, amb ordinador.
Cóm funciona tècnicament:La tecnologia a internet no va ser dissenyada per enviar dades a temps reals com la veu i per tant s’ha hagut d’aplicar aquesta nova tècnica. En principi la veu se sentia de mala qualitat entretallada però això ja està resolt en ple 2005.

QEP TENDÈNCIES. Debatre sobre les tendències.
Dijous comença al Centre de Cultura Contemporanea de Barcelona, el CCCB, un certamen interessant. Es diu GANGA A PORTER. DE MODES I IDENTITATS i reflexiona sobre la creació de tendències en la moda i la seva importància per a la construcció d’identitats.
Una de les organitzadores, Irene Ruiz ha afirmat que el festival vol reflexionar sobre "com i qui" forma les tendències en la moda, qui marca el circuit i si la societat "és lliure" a l'hora de vestir o si està "condicionada". El festival ha delimitat el seu focus d'interès a la indumentària.
'Ganga-à-porter' comptarà amb taules rodones, conferències, dues passarel·les no convencionals, instal·lacions, pel·lícules i l'estrena a Espanya del documental 'Sneakers', sobre aquest tipus de calçat. L'escriptor i periodista Vicente Verdú, el sociòleg Salvador Giner, l'estilista Gabi Azkoitia, la dissenyadora Mireia González i l'escriptora Margarida Rivière seran alguns dels participants en el festival.

QEP CITES DEL DIA
- Concert avui a l’Auditori de MICHAEL BOLTON. Farà a partir de dos quarts de deu un repàs de la seva trajectòria de trenta anys.
Bolton arriba a Barcelona amb un parell de recopilatoris de grans èxits a la mà i amb el directe Til the End of Forever com a últim treball,
- Mentrestant a la sala Razzmatazz avui hi haurà PAUL WELLER. El concert costa 30 euros.
- WHYSKIN’S a les festes de Girona i en un concert gratuït.
- WAGNER PA al Sidecar de Barcelona a partir de dos quarts d’una de la matinada

QEP TELE
Per TV3 una de Bona i una de dolenta.
LA DOLENTA: L'Espanyol estudia presentar una queixa a TV3 per la poca presència d'informacions del club en els informatius de la cadena, segons fonts de la directiva. Tot i que TVC té els drets televisius del club i n'és un dels principals patrocinadors, bona part de la massa social de l'Espanyol lamenta que les informacions de la cadena donin una prioritat absoluta al Barça i fins i tot a altres equips no catalans. Per això, el club es qüestiona els criteris informatius de TV3, tenint en compte la condició que té de canal públic i obert a totes les sensibilitats de la població.
LA BONA: Han premiat a Tòquio l'episodi Pares del programa 'Efecte mirall' de TV3, en el marc de la 32 edició del Japan Prize.
TVE passa del Moreno pel show de Cap d'any i el faran els serveis i treballadros de "la casa".