16.11.05

DIMECRES 16 DE NOVEMBRE DEL 2005
Avui hi ha lluna plena. Espectacular. A nivell filosòfic, vigileu els ànims. A nivell pràctic, és un bon dia per depilar-se. Diuen que quan hi ha lluna plena t'has de depilar perquè comença un període de lluna decreixent que fa que els pèls no creixin tant.

QEP SALUT. Demostren que hi ha relació entre les baixes temperatures i l’encostipat.
Els nostres avis i les nostres àvies ja ens ho deien. Abriga’t que t’encostiparàs!
De totes maneres mai s’havia demostrat científicament fins ara que això era cert.
Científics del centre per a refredats comuns de la Universitat de Cardiff, a Gal·les han trobat la primera prova que ratifica aquesta relació directe entre el fred i el refredat. S’ha fet un experiment amb 180 voluntaris. La meitat van posar els peus en aigua gelada durant 20 minuts. El 29 per cent es va refredar abans de cinc dies. Només un 9 per cent de la resta es van encostipar. L’explicació seria que el fred provoca que es contrauien els vasos capilars del nas i no arriba tanta sang a les cèl·lules dels globuls blancs que són les que lluiten contra la infecció.
Hi ha menys defenses al nas i el virus es fa més fort.

QEP BUTXACA. Desapareixeran peatges a Catalunya?
Joan Puigcercós d’Esquerra Republicana i Alfredo Pérez Rubalcaba del PSOE van arribar ahir a un acord a Madrid per incloure als pressupostos de l'estat un fons per rescatar els peatges de les autopistes catalanes. El pacte forma part de les negociacions perquè els republicans donin suport als pressupostos. El seu vot és clau perquè tirin endavant. Els dos peatges que es podrien alliberar primer són el de Mollet que ara només és gratuït per als conductors habituals i el de Martorell, un dels que provoca més retencions. Després d’aquests dos s’alliberarien els peatges que ja s’hagin amortitzat.

QEP BUTXACA. Augment de les rendes per lloguer el 2004.
El nombre de propietaris que ha declarat tenir ingressos de pisos llogats ha pujat de forma espectacular. El motiu és que la última declaració de la renda obligava la gent que viu de lloguer ha declarar el pis on viu i d’aquesta forma obligava el propietari ha declarar-ne els ingressos. La mesura ha estat efectiva. Més d’un milió dos-cents mil contribuients han declarat rendes per lloguers. Suposa un augment de 100.000 respecta l’any anterior. Hisenda ha investigat també unes 400 empreses per temes relacionats amb l’IVA i el pròxim objectiu és el sector de l’automòvil, la informàtica i la telefonia mòbil.

QEP BUTXACA. Aquesta setmana han augmentat de preu alguns gasos.
El preu màxim dels gasos licuats del petrol per canalització per a usos domèstics, comercials i industrials ha pujat d’un 1,75 per cent. L’increment se suma al que ja es va aplicar el mes d’octubre passat del 10 i mig per cent.

QEP TECNOLOGIA. SIMO 2005
Clica AQUÍ per anar a la pàgina oficial de la Fira.
La part positiva. Algunes coses que es poden veure a la 45ena edició de la Fira SIMO. De moment només hi poden entrar professionals i el cap de setmana, dissabte i diumenge pel públic en general. Diverses empreses presenten un software pels PCS de menjador, els nous iPod d’Apple o el telèfon mòbil de NOKIA.
- Televisión Digital Terrestre (TDT): Hi haurà un estand de 600 metres quadrats on es respondran dubtes i es presenten decodificadors i radiodifusors,
- La llar digital. Es mostren solucions tecnològiques per la casa
- Administració electrònica. L’ Administració General de l’Estat presenta novetats per fer tràmits per la xarxa.
- Hi haurà una simulació d’atac hacker
-A la galeria de nous productes, al pavelló 7, Novetats en educació, accessibilitat, salut i seguretat. Hi haurà el PC més petit del món.

La negativa. Grans firmes del sector de les noves tecnologies NO estan presents al SIMO. Hi ha una certa polèmica al voltant d’això però no se saben les causes concretes.No hi són ni Sony, ni Panasonic ni Samsung. De fet, no hi són però els seus productes es poden veure de forma indirecte amb marques que vénen els productes d’aquestes multinacionals. Les argumentacions que donen algunes no són massa creïbles. Diuen que el sector abans era molt professional però ara està molt dirigit al públic en general i volen exposar el producte al comercial que l’ha de vendre i no al comprador final.

QEP TECNOLOGIA. Alguns volen un mòbil baratet i sense massa prestacions.
Algunes operadores de telèfon mòbil han començat a veure que no tothom vol l’últim de l’últim i fer virgueries amb el telèfon. Hi ha un sector de la població que el necessita per rebre i fer trucades i a preus que no es disparin. Telèfons senzills que facin el bàsic. Sony Ericsson acaba de treure al marcat tres nous models de telèfons de gama baixa, els hi diu. Es tracta del J220, J230 i el Z300.
Els dos primers tenen ràdio i costen de mitjana uns cent euros.
Fins ara només NOKIA havia produït etlèfons barats amb altes rendibilitats.

QEP TENDÈNCIES. La tecnologia serà la gran protagonista a les nostres cases.
El grup FUJITSU SIEMENS es posa les piles en aquest aspecte i acaba de llançar al mercat una nova gama de productes per l’anomenada LLAR DIGITAL.
Són productes per poder disfrutar de la música, la televisió i altres continguts multimèdia a qualsevol punt de la casa de forma integrada i sense cables.
En aquesta nova gama destaca sobretot un ordinador anomenat SCALEO E, els nous televisors MYRICA preparats per l’alta definició, una aplicació per enviar productes multimèdia des del PC fins a la tele o un sistema per guardar informació. Es tracta de centralitzar aquesta informació i poder accedir-hi des de diversos dispositius de forma simultànea. Han treballat en el concepte de llar digital en xarxa sobre la base de dos objectius: l’oci i la facilitat d’ús.

QEP TENDÈNCIES. El tenista CORIAN imposa la moda AQUAMAN.
El tenis ha deixat de tenir aquell punt clàssic i carrincló on tot ha de ser blanc. Només es manté al torneig de Wimbledon.
El tenista argentí Guillermo Coria ha aparegut al Màsters de Shangai amb una cridanera semarreta taronja molt ajustada al cos. És una samarreta molt apretada i amb un disseny com si fós de neoprè. Recorda al què porten els herois dels còmics. Sobretot recorda el personatge de dibuixos animants AQUAMAN que portava una samarreta que remarcava els seus pectorals de nadador.

QEP TENDÈNCIES. Schin Chan imita als Barrufets.
El pròxim 28 de novembre la discogràfica EMI treu al mercat un disc en què SCHIN CHAN canta alguns dels èxits de la temporada. En la seva versió castellana, Shin Chan canta temes de El Canto del Loco ( Zapatillas) , Coti ( Nada de esto fue un error) , Juanes ( La camisa negra) , Shakira, Obk i Bebe. Pobres BARRUFETS. Tenen els dies comptats. Debut discogràfic de SHINOSUKE NOARA.
L’àlbum LAS CANCIONES DE SHIN CHAN té 10 cançons més la sintonia de la sèrie de televisió.

QEP ESPECTACLES

Cinema. A Catalunya també es fa MANGA.

El Festival Internacional de cinema d’Oursense va projectar ahir una pel·lícula produïda per Filmax i feta pel català Baltasar Pedrosa que es considera el primer manga o anime espanyol.
Es titula GISAKU i ha estat una de les protagonistes del certamen en la seva desena edició. El film ja es va presentar al Festival de Sitges

Música. Ahir es va presentar de forma oficial el nou DVD dels Take That i un dels seus membres ROBBIE WILLIAMS no es va presentar a l’acte. El títol del DVD és Never Forget - The Ultimate Collection.
Hi eren Jason Orange, Gary Barlow, Mark Owen i Howard Donald. No s'hi va presentar
ROBBIE Williams. Va alegar estar molt cansat amb la promoció del seu últim disc INTENSIVE CARE. Es va quedar descansant a la seva casa de Los Àngeles.

- Amaral inclou imatges dels seus assajos en el DVD en directe que surt a la venda.

- Avui surten a la venda les entrades del concert que l'1 de desembre faran conjuntament al Liceu l'uruguaià Jorge Drexler i la israeliana NOA.
Pots comprar les entrades a través de www.serviticket.com

QEP TELE
AVUI: LA TELE I EL FUTBOL
Avui què?
Antena 3 retransmet avui en directe des de Bratislava i a partir de les vuit del vespre el partit de repesca Eslovàquia- Espanya. Amb el 5 a 1 a favor de l’anada, la selecció espanyola no hauria de tenir problemes per classificar-se pel Mundial d’Alemanya.
Per tant, comença la guerra televisiva per aconseguir els drets del Mundial de futbol d’Alemanya del 2006.

Qui comprarà els drets?
La gairebé segura classificació pel Mundial d’Alemanya ha provocat una gran alegria a l’equip però sobretot a TELEFÒNICA.
La companyia té els drets d’emissió de la competició que es fa l’estiu que ve.
Fa una setmana aquests drets no valien massa però ara s’han sobrevalorat i després del partit d’aquesta nit.
El 1999 Telefónica va comprar al grup alemany Kirch els drets per a Espanya dels mundials del 2002 al 2006 per uns 150 milions d’euros.
El preu no està estipulat. Serà al millor postor. Des de Televisió Espanyola ja han avançat que no volen pagar el què sigui pel futbol.
Un exemple del què poden arribar a valdre uns drets és el què ha fet Antena 3 a la classificació. Ara fa un any ba pagar 4 milions d’euros per dos partits. Des d’Antena 3 han reconegut que estan interessats pel Mundial però no a qualsevol preu.

EL MÉS VIST DE L'ANY 2005 a ESPANYA
1 San Marino - España Antena 3 12/10/05 8496 50%
2 España - Eslovaquia TVE-1 12/11/05 8408 49.9%
3 GP Fórmula-1 de Brasil T5+TV3 25/09/05 7979 54.4%
4 Aquí no hay quien viva A3 16/02/05 7903 41.5%
5 Aquí no hay quien viva A3 28/01/05 7859 39.4%
6 Juventus - R.Madrid TVE-1 09/03/05 7702 41.1%
7 Serbia - España Antena 3 30/03/05 7658 44.5%
8 Aquí no hay quien viva A3 02/02/05 7578 39%
9 Barcelona - Chelsea TVE-1 23/02/05 7535 39.9%
10 España - Serbia TVE-1 07/09/05 7357 44.5%