15.11.05

DIMARTS 15 DE NOVEMBRE
Accident laboral ahir a la nit a un pont d'Olot. Al llarg de la nit han anat recuperant dos dels treballadors atrapats. Un l'han trobat mort i l'altre en vida.

QEP ACTUALITAT
Comença el mal temps. Temporals de pluja i neu i continuem sense saber posar les CADENES al cotxe. Què està passant...
Una enquesta feta pel Real Automòbil Club d’Espanya, el RACE, indica que el 67 per cent dels conductors reconeix no saber com col·locar les cadenes. S’ha preguntat a més de mil persones de tot l’Estat. A més el 72 per cent reconeix que no estar preparat per conduir sobre neu. Només el 27 per cent dels enquestats han respost bé la pregunta sobre el límit legal de profunditat del dibuix del penumàtic segons el reglament. És d’1,6 mil·límetres.

QEP INVENTS. Nou mètode anticonceptiu bastant bèstia.
Ens ha sorprès un nou mètode anticonceptiu que ha descobert un metge servi que es diu Saba Bojovic. És pels homes i és imprescindible que siguin valents. Es tracta d’un petit aparell que emet petites descàrregues elèctriques als testicles i que els deixa infertils durant uns quants dies. L’enginy disposa d’uns electrodes. Les descàrregues poden deixar l’esperma infèrtil durant 10 dies. La notícia la publica el diari THE TIMES i el proposa com un regal perfecte per aquest Nadal.

QEP BUTXACA. Baixa el preu de la sense plom.
Per primer cop des del mes de juny el litre de gasolina costa menys d’un EURO.
El preu de la sense plom de 95 octans, la que es consumeix més ha caigut per primer cop en quatre mesos. De totes maneres el gasoil es manté als mateixos nivells que l’agost. Aquesta setmana la sense plom es veu a una mitjana de 99,6 cèntims d’euro per litre, el mateix preu que l’11 de juliol. Tot i el descens la super 95 ja acumula un increment de preu en el que va d’any del 18 per cent.

QEP TENDÈNCIES. Un extintor per portar al bolsso.
Veient com van les coses per alguns carrers francesos és un bon invent i segurament es vendrà. Una empresa ha tret al mercat a Paris un extintor de 14 centímetres i amb forma de granada de mà que hi cap en una petita bossa. Serveix per apagar ràpidament un petit incendi. No és de gran capacitat però en un moment donat pot servir.
El fabricant explica a la pàgina web a través de la qual ven el producte un seguit de consells per fer-lo servir. De fet és un extintor per casa però molts ja han vist la utilitat per portar-lo als carrers del país veí. Es diu PINQY pesa molt poc i és discret.

QEP TENDÈNCIES. Casa Decor és una cita nadalenca per saber les últimes tendències en interiorisme i decoració.
Es tracta d’agafar un edifici històric, els interioristes del moment i que cadascun d’ells decorin una estança de la casa.
Demà obra les seves portes la CASA DECOR de Barcelona. Aquest any es decoren les sales i habitacions del Palau Burés, al número 18 del carrer Girona de Barcelona.
També hi ha Casa Decor a València, Madrid i Lisboa i està previst que aquesta iniciativa amb un rerefons de recaptació solidària podria arribar el 2006 a Londres i Milà. Casa Decor Barcelona amb les últimes tendències en mobiliari, materials, complements i accessoris des del 16 de novembre al 18 de desembre.

QEP TENDÈNCIES. Els articles de luxe estan de moda.
Es veu que hi ha públic per comprar coses exclusives, caríssimes i de fer lluir.
Ara la marca Havana Club ha tret al mercat un rom que costa 1.000 euros l’ampolla. Es diu MÁXIMO.Més que una beguda és una peça de col·leccionista que surt de la barreja dels roms més antics de Cuba. A tot l’Estat Espanyol hi ha només 7 ampolles a la venda. El vénen al club del Gourmet de El Corte Inglés.

QEP TECNOLOGIA. L’aula de formació d’adults s’actualitza.
La Generalitat es vol posar al dia en la formació d’adults i anuncia que el març s’aprovarà una llei de formació que reforça idiomes i noves tecnologies.
La consellera d’educació, Marta Cid, va presentar ahir el pla davant els directius de 126 centres i aules de formació de persones adultes.Es vol reforçar l’aprenentatge del català i l’anglès, la informàtica i la integració de persones que han vingut a viure a Catalunya. La consellera diu que abans es parlava de llegir i escriure i ara hem de parlar d’Alfabetització digital. Per aconseguir-ho es destina una despesa extrordinària de 550.000 euros per ordinadors i dotació informàtica dels centres i aules per a adults.

QEP TECNOLOGIA. Olors enlloc de sons al mòbil.
Prou de melodies enganxoses, tontes i penoses pel tel telèfon mòbil. Al Japó acaben de crear el KETAI KUNKUN. És un dispositiu que connectat al mòbil desprèn un aroma que es desprèn cada vegada que et truquen o que t’arriba un missatge.
La fragància és recargable i les olors disponibles depenen dels personatges del manga i l’animació nipona. Actualment hi ha un catàleg d’olors de Disney, Hello Kitty i Doraemon. El dispositiu per olors costa 14 euros.
Una altre opció és un timbre de telèfon mòbil que arriba als 83 decibels.

QEP TECNOLOGIA. S’està fent el videojoc del Codi da Vinci.
El videojocs de EL CODI DA VINCI sortirà a la venda el maig del 2006. Estarà basat més que en el llibre en la pel·lícula que s’estrenarà la pròxima primavera.
En aquests moments 2kGames està desenvolupant els jocs per a les conssoles. La història gira al voltant de les societats religioses secretes, fets ocults del passat i una venjança calculada. Pels creadors del joc, hi ha els ingredients necessaris tant pels jugadors experts com pels apassionats d’aquesta obra.
És l’èxit de vendes més important de tots els temps en la literatura, s’ha traduït a 42 idiomes i fins ara ja s’han venut a tot el món gairebé 40 milions d’exemplars. Uns dos milions al mes.

QEP NOMS PROPIS
KATE MOSS
Ha gravat al Poblenou de Barcelona un anunci per la marca de joies BULGARI. Després de ser a Eivissa gravant un espot per la marca de roba CAVALLI, ara ha aterrat a Barcelona i amb sorpresa. Ha arribat amb la seva filla de tres anys LEYLA.
Les últimes hores un seu ex, l’actor JHONNY DEEP la ha defensat davant els mitjans de comunicació.

MICHAEL JACKSON
Comerciants d’una gran superfície comercial de Dubai van sorprendre Michael Jackson vestit de dona en un lavabo i asseguren que no és la primera vegada que veuen aquesta imatge. El cantant anava amb una ABYA, la túnica llarga fins els peus que acostumen a portar les dones àrabs. El van descobrir al lavabo de dones vestit així. Quan va comprobar que una multitut de persones l’havien reconegut es va amagar en una llibreria.

Música
- Confessions on a Dancefloor. Avui surt a la venda a tot l'Estat el nou disc de Madonna.

- En moviment!. Des d'aquesta setmana podeu trobar a les botigues de discos aquest directe dels valencians Obrint Pas. Ara comencen gira internacional i després s'agafaran un any de descans.

QEP TELE

Diumenge fa 30 anys de la mort de FRANCO. Les televisions recordaran aquesta efemèride de maneres diferents. Televisió Espanyola repassa aquesta setmana la figura de FRANCO. Oferirà imatges inèdites del dictador i repassarà el règim que va instaurar. Els telediarios recordaran les cançons que va prohibir i com era la cadena pública aquells temps. Informe semanal parlarà dissabte que ve de la contribució del rei Joan Carles a la projecció exterior d’Espanya al món durant els 30 anys del seu regnat.
A Tele 5, avui Mercedes Milà a Diario de... investiga l’extrema dreta en el 30è aniversari de la mort de Franco.
A TV3, han anunciat per demà un especial del programa DIES DE TRANSICIÓ