14.11.05

DILLUNS 14 DE NOVEMBRE DEL 2005
Alerta amb el temps. Hi ha carreteres mullades i molt "aigua planning".

L’últim minut del 2005 tindrà 61 segons.
El 31 de desembre d’aquest 2005, a les 11, 59 minuts i 59 segons de la nit del meridià de Grrenwich s’introduirà un segon de més abans que el rellotgi marqui les 00 de l’1 de gener. Ho han anunciat els científics de la Universitat de Bonn.
La correcció és necessària perquè la terra gira, es veu, cada vegada més a poc a poc. Des del 1972 ja s’han anat afegint fins a 32 segons de més. De totes maneres aquesta correcció del 2005 pot ser la última perquè els científics s’estan plantejant canviar de sistema. Es plantegen anar acumulant segons fins a mitja hora i aleshores endarrerir de cop el rellotge. Això passaria el 2600.
La Universitat de Bonn és l’encarregada de coordinar les medicions de la velocitat de la terra a través d’una xarxa mundial de ràdiotelescopis.

Multa i presó per fer crits durant l'acte sexual.
La justícia alemanya no vol que els ciutadans facin soroll mentre fan l’amor.
Un tribunal alemanya ha ordenat a una parella a no fer crits exagerants durant la seva relació sexual. A més els adverteix que si ho repeteixe, la multa serà de 250.000 euros o aniran a la presó.
Els denunciants són una parella que viuen al primer pis d’un immoble. Han denunciat a la parella de veïns que tenen a sota. Als baixos. Diuen que criden massa i emeten sons estranys durant la relació sexual i no els deixen dormir i els molesten.
Un jutjat de la localitat de Warendorf ha sentenciat que els sorolls han d’acabar. Les persones adultes, diu la sentència, han de ser capaces de controlar les seves emocions durant el sexe i com a mínim no emetre sorolls molestos.
Si tornen a sentir sorolls, multaran la parella amb 250.000 euros i fins a dos anys de presó.

QEP BUTXACA. Ibèria puja els preus dels vols llargs.
Ibèria ha decidit pujar preus dels seus trajectes llargs per culpa de l’alça del cru.
Els vols de llarg recorregut costen 2 euros més i això vol dir que amb aquesta nova pujada l’aerolínia sobra una sobretaxa per carburant de 37 euros per trajecte en rutes intercontinentals.
És el tercer increment en un any i afecta tots els vols cap a Llatinoamèrica, als Estats Units i Sud-àfrica. Els preus de les rutes europes i cap a l’Orient Mitjà no varia.

QEP BUTXACA. El taxi s’apuja gairebé un 7 per cent l’1 de gener.
Ja s’ha aprovat l’augment de tarifes del taxi per l’any que ve, pel 2006.
L’Entitat Metripolitana del Transport l’ha consenxuat amb un 6,9 per cent.
El combustible s’ha apujat d’un 23 per cent i per tant les tarifes s’han d’adequar a la nova situació a partir del gener.
A la reunió per decidir les noves tarifes també s’ha acordat reestructurar els pròxims dos anys el dia en franges horàries i cobrar diferents tarifes.

QEP TECNOLOGIA. Sony retira el seu polèmic sistema anticòpia de CDS.
Finalment SONY ha desistit i ha anunciat que no continuarà utilitzant el sistema antipirateria que ha donat problemes en alguns ordinadors. Ho explicavem divendres. Diverses organitzacions de consumidors han anunciat demandes perquè el sistema anticòpia XCP els havia fet malbé l’ordinador.
Sony ha suspès la seva aplicació com a mesura de precaució i ho ha anunciat a través d’un comunicat.

QEP TECNOLOGIA. Ara parlem un 20 per cent més pel mòbil que l’any passat.
Un estudi fet per Ericsson indica que els ciutadans de l’Estat Espanyol parlem actualment uns 24 minuts diaris pel telèfon mòbil. Això vol dir que aquest 2005 estem parlant un 20 per cent més pel telèfon que no pas el 2004.
L’informe dona detalls de diversos països europeus i en fa comparacions.
Espanya està lluny de la mitjana de conversa mundial que està als 33 minuts diaris en cinc trucades. Els Estats Units és el més xerrador amb 70 minuts de conversa cada dia i 7 trucades per usuari. A l’altre extrem hi ha els alemanys. Tenen una mitjana de tres trucades per usuari i dia i 20 minuts de xerrada en total. El motiu són les tarifes elevades que hi ha a Alemanya.
Concretament a Espanya i mirant el detall. Parlem en genreal uns nou minuts al dia de qüestions professionals i un quart d’hora de coses personals.

QEP TENDÈNCIES. Gent que viu només d’Ebay.
Hi ha 430.000 persones als Estats Units que viuen totalment o parcialment gràcies al portal de subhastes eBAY. Ho ha anunciat la poderosa empresària MEG WHITMAN, propietària d’aquest exitós portal. No ha sabut donar dades de l’Estat Espanyol ni tampoc si hi ha persones que es guanyen la vida venen coses a través d’aquest portal. Es tracta de vendre articles especialitzats que no utilitzes a casa.
El perfil d’usuari és el d’un home amb estudis universitaris i de menys de 35 anys.
El portal va superar el mes de març passat els cinc milions d’usuaris registrats de tote el món. L’any 2004 l’empresa va guanyar uns 30 milions de dòlars.
El rànquing 2005 de la revista Fortune, determina que eBay és el portal més important de vendes per internet a tot el món.

QEP TENDÈNCIES. El cotxe del futur més immediat és un HÍBRID.
Als Estats Units ja han començat a circular els taxis híbrids que funcionen amb una convinació de gasolina i electricitat. Sis d’aquests cotxes ja circulen per Nova York i s’espera ampliar la flota a 12. Els taxis són Ford Escape i de moment són poquets si ho comparem en la flota total que és de 12.000 taxis per la ciutat.
Els cotxes híbrids no emeten gasos de combustió quan avancen a menys de 40 quilòmetres per hora. No cal anar tan lluny per veure que un cotxe híbrid és el futur. Ecològic, estalvia energia però de moment és un preu alt. Els usuaris que ja hi ha a casa nostra recorden que és una inversió que a la llarga surt a compte.
En el cas d’aquests taxis als Estats Units, s’estalvien 20 dòlars en cada carrera.

QEP TENDÈNCIES. Bogeria pels models de Stella McCartney per H i M.
La marca de gran superfícia H i M ha encertat amb aquesta nova tendència de fixar dissenyadors amb algunes de les seves col·leccions. L’èxit ha vingut amb l’aposta per la dissenyadora Stella McCartney que ha decidit fer una col·lecció que arriba ara a les botigues. És la manera que tenen els dissenyadors de luxe de fer roba per totes les capes socials. L’arribada de la roba d’Stella als principals H i M ha desfermat la passió i això s’ha pogut veure en alguns dels principals centres europeus

QEP NOMS PROPIS
Un d’anònim però molt trascendental i un de famós però BIRRIA.
ANDREY STIMPSON
És un britànic de 24 anys. El primer malalt de la SIDA del món que s’ha curat espontànemant del virus. Va donar negatiu en una de les proves que li van fer l’octubre del 2003 després que els metges li havien diagnosticar el virus de la malaltia un any abans. Ho publiquen els dominicals dels diaris britànics Mail on Sunday i News of the worlds. Els metges li van arribar a fer dos cops la proba però definitivament no li van trobar el virus en les anàlisis de sang.
Stimpson tenia clar que ho era. S’havia contagiat del seu nòvio seropositiu Juan.
Els experts han qualificat de cas INCREÏBLE des del punt de vista mèdic.
Cal confirmar i analitzar més aquest cas perquè si és cert, podria aportar noves dades sobre el virus.

ENRIQUE IGLESIAS
El nom propi birria. Ha cedit el seu nom per una marca de preservatius extrapetits. Diu,ell, que són de la seva mida. Sempre li ha costat trobar preservatius de la seva talla ajustadeta i ara ha decidit cedir el seu nom per una marca que en fabrica.

QEP CITES
Crònica del cap de setmana.
Hem vist Meteorits a EXPOMINER, hem probat delicatéssens al BARCELONA DEGUSTA, algunes perdius a la fira de Vilanova de Meià, els personatges del Super 3 a Montjuïch i col·leccionistes de Coca-Cola.
Barcelona va acollir ahir la segona fira de col·leccionistes d’articles de al Coca-Cola més important del món després de la d’Atlanta. Era la 29ena concentració anual. S’hi podien trobar des d’una ampolla d'un euro fins a una placa esmaltada dels anys seixanta" valorada en 380 euros. A més, entre d'altres objectes inspirats en aquesta beguda s'exhibeixen centenars d'objectes de decoració amb el logotip de la marca, joguines i cartells de promoció de la beguda de principis de segle.
Es podien comprar, vendre i intercanviar objectes de la Coca-Cola.

Discos que surten aquesta setmana a la venda
- EL NOU DISC DE MADONNA. Surt a la venda demà però algunes botigues com Discos Castelló al Maremàgnum de Barcelona obren la pròxima matinada a les 12.
Es titula CONFESSIONS ON A DANCEFLOOR
- El grans èxits de ALANIS MORISSETTE. THE COLLECTION. Hi haurà temes coneguts com IRONIC, THANK YOU; HEAD OVER FEET
- Avui surt a la venda el nou disc de TAMARA. Ha escollit 13 cançons de Julio Iglesias en el disc titulat LO MEJOR DE TU VIDA.
També es posen a la venda DVDs
- U2 posa a la venda el nou DVD de l’últim concert que van fer a Chicago
- Coti treu una reedició de ESTA MAÑANA Y OTROS CUENTOS amb DVD inclòs.

Concerts
- Entrades exhaurides pel concert de MARLANGO el 17 de desembre al Teatre Bartrina de Reus.
- HIM en concert el mes de març a la sala Razzmatazz a Barcelona.

QEP TELE

OT
- Projectes discogràfics dels tres primers de l'última edició d'OT
El primer disc del guanyador, SERGIO, surt el 29 de novembre. Es titula QUIERO.Hi haurà balades, dance, funky-house, soul i pop llatí. 14 cançons creades per David Demaria, Luis Fonsi o David Santiesteban. Sergio ha fet un tema titulat La llave de tu corazón. El produeix Pablo Pinilla per SONY.

SORAYA està a Miami. El director de l'Acadèmia ha decidit apadrinar la seva preferida i li treurà disc amb Santander Records. Inclourà dance, funky-housem soul, pop i llatí.

VÍCTOR treballa amb els germans Ten de Sabadell. Hi col·laboraran músics internacionals com Alfrdo Golino, Cesare Chiodo i David Palau i tindrà un repertori de rock de tall actual i internacional, swing gravat amb big band i alguna balada. També hi podria haver algunes cançons fetes per Víctor.

Dates de la gira que comença divendres a Saragossa. El de Barcel.ona és el 25 de novembre al Sant Jordi.

ANTENA 3
Estrena el 19 de novembre nous capítols de LOS SIMPSONS.

CUATRO
Alfredo Urdazi ha sortit al nou canal amb una paròdia d'ell mateix. Juan Carlos Ortega el va fer sortir en un espai del magazine CHANNEL 4 de bessó d'ell mateix. Anava amb arrecada i una samarreta amb el lema " No a la guerra". Cuatro remarca que es tracta d'una col·laboració esporàdica.

BARÇA TV
El FC Barcelona ha arribat a un acord amb Trans World Internacional perquè la cadena es pugui veure a 30 països del món. Fins ara ja es podia sintonitzar a França i el Japó gràcies a uns acords firmats aquest estiu.

ATV
Els premis de l'ATV han decidit guardonar en la cerimònia del 21 de novembre especialistes televisius de darrera la càmera.
Es guardona

TV INTERNACIONAL
La cadena Fox treballa en una versió televisiva de la pel·lícula TERMINATOR. No hi seran ni Schwarzenegger ni Linda Hamilton.

Conflicte laboral
Els sindicats de RTVE amenacen en fer una aturada de 24 hores per el dia 22 de desembre, el dia la Loteria. També han convocat una manifestació pel 17 de desembre.