19.10.05

DIMECRES 19 D'OCTUBRE DEL 2005
L'Ajuntament de Barcelon multarà les prostitutes que treballen al carrer i els clients que compren el servei. És el primer cop que això s'aplica i es fa sota l'empara que utilitzen la via pública per fer negoci i molesten la resta de ciutadans.

TEMA DEL DIA
El col·lectiu arbitral a Espanya està fart que critiquin els col·legiats.
Denuncien que els insulten i que aquesta situació afecta les seves famílies. Ahir els arbits van fer una roda de premsa per denunciar que se’ls critiva massa. Tres àrbits van fer de portaveus i van expressar el malestar de tots per una situació que consideren injusta i excessiva. Diuen que el problema està afectant directament les seves famílies i que a les escoles arriben a insultar els seus fills.
Els arbits demanen comprenssió o respecte per la seva feina. Ho demanen al conjunt de la societat i també a la premsa esportiva a qui reclamen que els atacs no siguin tan vicerals.
Eduardo Iturralde Gonzàlez, Alfonso Pérez Burrull i Alberto Undiano Mallenco recorden que SÓN NEUTRALS.

QEP BUTXACA. El pollastre és més barat.
El preu del pollastre a la llotja ha baixat d’un 10 per cent arran de l’anunci dels casos de la grip aviar. Mentrestant els governs de la Unió Europea es reuneixen d’urgència per mirar de fer front a l’extensió d’aquesta amenaça.
De totes maneres l’Organització Mundial de la Salut ha alertat de la possibilitat que el virus pugui causar la mort de milions de persones.
Encara que el virus es transmet per vies respiratòries i no hi ha cap relació a menjar pollastres o altres aus, els consumidors semblen afectats per la noticia i han reduït el consum de pollastre.

QEP TECNOLOGIA. Catalunya al capdavant
S’ha creat un grup de treball tecnològic sota el nom de LIVING LABS CATALUNYA. És una plataforma formada per la societat municipal 22 arroba, Barcelona Digital, TecnoCampus Mataró i l’Ajuntament de Sant Cugat. La plataforma es dedicarà a potenciar el desenvolupament de productes i serveis basats en les comunicacions mòbils i tecnologies portàtils.
La plataforma ha nascut arran d’un informe internacional en què un grup d’experts situen Catalunya com la regió líder en tecnologia mòbil al sud d’Europa.
L’estudi destaca diverses iniciatives pioneres que s’han fet a Catalunya.
Per exemple aquestes quatre.
- Projecte MATARÓ SENSEFILS, una xarxa Wi-fi utiltizada pels veïns de Mataró.
- L’Assistència d’urgències de l’hospital clínic que coordina metges i ambulàncies amb l’ús de PDA i Blackberry.
- A la Universitat Politècnica de Catalunya la transmissió de video i audio amb wireless.
- El projecte ULLS DE LA CIUTAT de l’Ajuntament de Sant Cugat per gestionar les denúncies i els incidents en els serveis públics.

QEP TECNOLOGIA. Les ciutats més digitals
Encara més bones notícies que indiquen que estem a un bon nivell.
Un estudi que ha fet la companyia informàtica Software AG indica que BARCELONA I VIGO són les ciutats de l’Estat Espanyol més digitals. Són les ciutats que més serveis electrònics ofereixen als seus ciutadans a través de les pàgines web municipals.

QEP TECNOLOGIA. Solidaritat tecnològica.
La companyia Motorola ha fet una donació a l’UNICEF de 500.000 dòlars per ajudar a les tasques humanitàries a les zones del sud de l’Àsia afectades pels terratrèmols. També ha subministrat mòbils, material de recanvi i comunicadors pels equips d’emergència.

QEP ESPECTACLES. Notícies i cites del món de l'oci
CHRISTINA AGUILERA
Christina Aguilera torna als spots de publicitat. Ara està gravant el nou anunci de Pepsi en el qual va amb un biquini i unes plumes al cap a l’estil Maria Jiménez.

LUIS MIGUEL
Treu recopilatori. És una antologia amb pop, boleros i ranxeres. Surt a la venda el 22 de novembre i inclourà 26 cançons de tota la seva trajectòria i dues noves cançons: MISTERIOS DE AMOR i SI TE PERDIERA.

TORRENTE
Torrente no para i continua al capdavant de la taquilla espanyola. La tercera entrega de Santiago Segura ja porta ingressats 13 milions d’euros. Té 8 milions d’euros de beneficis. Segura diu que hi haurà Torrente Quatre.
Concert avui a Razzmatazz dels nord-americans THE WHITE STRIPES. No queden entrades des de fa dies.

Dones i famosos contra el càncer de mama.
Amb el lema MOLT PER VIURE un grup de personatges famosos acompanyen dones que han vicut un càncer de mama en un calendari per lluitar contra la malaltia.
El calendari del 2006 l’impulsa l’Associació Catalunya contra el càncer.
Són dotze dones afectades de càncer que les fotografien en blanc i negre en situacions divertides i acompanyades de persontages com ELSA ANKA, PAZ PADILLA, ROCIO MADRID, OLEGUER PRESAS, LARA DIBILDOS i EDU SOTO.
El calendari costa 20 euros la mida gran i 5 la petita.

CITA d'AVUI
Concert avui a Razzmatazz dels nord-americans THE WHITE STRIPES. No queden entrades des de fa dies.