18.10.05

DIMARTS 18 D'OCTUBRE DEL 2005
Avui dia dens en política. Debat de política general mogudet mentre va plovent.
Avui al QEP estrenem la nova cançó de Madonna Hung Up amb estrofeta musical del Gimme Gimme dels ABBA.

TEMA DEL DIA. Per un dia el nostre teatre és el protagonista.
Ahir a la nit es van entregar a la sala La Paloma els premis de la revista TEATRE BCN en la seva cinquena edició. Són uns premis populars en què els espectadors que acostumen a anar al teatre voten els seus espectacles preferits de la temporada.
- El muntatge MAR I CEL ha aconseguit el premi al millor espectacle.
- SERGI BELBEL el de millor director per EL MÈTODE GRONHOLM
- JORDI BOIXADERES milor actor per aquesta mateixa obra
- EMMA VILARASAU millor actriu per Les TRES GERMANES
- El premi a la millor obra alternativa va ser per L’EVANGELI SEGONS CARLES FLAVIÀ
- El premi al millor espectacle de dansa per LOS TARANTOS
- La distinció especial va ser per ÀNGEL PAVLOSKI.

HOMES I DONES: 1 de cada 4 persones amb SIDA no ho saben
A Espanya hi ha entre 120.000 i 150.000 persones infectades per la SIDA. D'aquestes el potjor de tot és que 1 de cada 4 no ho saben.
Aquesta setmana comença una campanya de sensibilització a la societat sobre la importància de detectar quan abans millor la presència del VIH. El lema de la campanya és TOMA EL CONTROL: HAZTE LA PRUEBA
Molts dels nous casos es detecten quan un afectat va a l’hospital amb tuberculosi.
El 42 per cent dels homosexuals prefereix no fer-se la prova perquè té por del resultat. En la població homosexual la SIDA continua augmentant. Hi ha un relaxament en l’ús del preservatiu.
La majoria de les DONEs infectades són HETEROSEXUALS.

QEP BUTXACA. Hi ha molts bitllets de 500 euros però on estan?
Actualment es calcula que hi ha en circulació 84 milions d’unitats de bitllets LILA, els de 500 euros. El nombre d’aquests bitllets posats en circulació pel Banc d’Espanya s’ha multiplicat per set des de l’entrada de l’euro l’any 2002.
En aquell moment se’n van posar 12 milions i mig i ara n’hi ha 84 milions.
Es veu que hi ha molta demanda de bitllets de 500. Fins i tot la rumorologia apunta que hi ha denúncies sobre l’ús que en fan determinades entitats que arriben a cobrar un percentatge per cadascun dels bitllets LILA que sumministri. Van molt buscats per amagar diner negre. En canvi gairebé no hi ha demanda pels de 100 i 200 euros.

QEP TENDÈNCIES. Els microbolssos.
Fa només un any el què es portava eren els bossos XXL. Com més gran més in. Eren bolssos de extragrans i fins i tot exagerats. Aquesta temporada que comencen tardor-hivern conviuen bosses de diferent tamany però d’aquí a uns tres mesos despareixeran i quedaran desfassats els extragrans i s’imposarà la moda dels MINIBOLSSOS. Són articles en forma de rinyonera o bandolera creuada. També tipus joia molt sofisticat o urbans. Marcaran tendència però significaran un problema d’espai molt important. Només hi haurà lloc per posar el més imprescindible.

QEP TENDÈNCIES. Caramels PEZ amb música MP3.
Van tenir la seva època i ara tornen. Són els caramels PEZ. Aquell pal amb aquell cap amb diverses cares i versions. Ja fa anys que col·leccionistes en compren, venen i s’intercanvïen versions a través de la xarxa. Precisament els rumors apunten que la casa de subhastes EBAY va néixer de l’intercanvi d’aquest article. Ara s’ha anunciat una actualizació dels caramels PEZ.
Volen entrar al negoci dels reproductors portàtils d’MP3. Disney ha anunciat el llançament d’uns reproductors especials pels nens que donen caralments PEZ i són màquines digitals de música. Té capacitat per 512 megabytes, una bateria que dura 20 hores, l’aspecte de qualsevol altre dispensador PEZ i costa 99,99 euros.
De moment es venen a través de pez.mp3.com

QEP TECNOLOGIA. Mòbils i portàtils que et reconeixen.
QEP TECNOLOGIA
Investigadors finlandesos han presentat una innovació tecnològica per lluitar contra el robatori de telèfons mòbils i ordinadors portàtils.
La nova tècnica consisteix a reconòixer gràcies a la BIOMETRÍA la fomra de moure’s del propietari de l’aparell.
Els inventors diuen que és una tècnica que funciona en el 90 per cent dels casos. Hi ha un nou terme que és el GAITCODE, el codi de pas que registra i memortiza en tres dimenssions els moviments de l’únic usuari del mòbil o de l’ordinador. També té un sistema de reconeixement de veu.
Si l’aparell reconeix al seu propietari es posa en funcionament però si no el reconeix es bloqueja i no va.
El sistema està en tràmits de patentar-se i no s’han fet públiques les empreses interessades.
Es calcula que cada any a Alemanya i Suècia, per exemple, roben uns 200.000 mòbils i a la Gran Bretanya uns 300.000

QEP TECNOLOGIA. Spielberg farà videojocs.
Steven Spielberg col·laborarà amb amb la multinacional del software d’entreteniment interactiu, Electronic Arts. Crearan tres noves franquícies originals de videojocs.
Spielberg aportarà el guió, el disseny i la visualització artística dels films mentre que EA conservarà els drets intel·lectuals de les franquícies que seran distribuïdes, desenvolupades i publicades a nivell mundial. No se sap l’acord financer i econòmic concret que s’ha firmat amb l’aliança.
Spielberg reconeix que juga des de fa anys a videojocs.

QEP TECNOLOGIA. Presumpte estafa a un home de Vic.
Un home de Vic l’han intentat estafar amb un mètode que es veu que és habitual en subhastes. Va posar a la venda el seu cotxe a a pàgina de subhastes eBay i va pactar amb un comprador de Londres un preu de 3700 euros. Va rebre un txec per valor de 9800 euros i després una trucada del comprador assegurant que s’havia equivocat i que el venedor li havia de retornar la diferència en un altre número de compte. Per sort el veí de Vic, molt llest, pensant que el txec tardaria 48 hores en cobrar-lo va explicar.ho a la policia. El comprador hauria tingut temps d’anul·lar el primer txec i quedar-se amb la diferència, 6100 euros. La policia alerta que hi ha estafes semblants a tot el món però acostumen a ser d’imports més baixos. Es podria tractar, diuen, d’un error real

QEP NOMS PROPIS
MANU CHAO
Aqeusta setmana surt a la venda MANU CHAO. DESTINACIÓN ESPERANÇA. CONVERSACIONES.
És una extensa entrevista que el periodista belga Philippe Manche li ha fet a Manu Chao. L'edita Seix Barral. Pots llegir un fragment del llibre per veure si t’interessa clicant AQUÍ.

JA-Z

El rapper JAY-Z, nòvio de Beyoncé, obra un club a Nueva Jersey. És un club nocturn que es diu 40/40. La festa d’inauguració va ser espesctaular. Va convidar unes 500 persones i va regalar un cotxe. A cadascuna de les invitacions hi anava una clau de platí i una d’elles obria la porta d’un Mercedes Benz.


RICKY MARTIN

Les últimes hores ha dit que és un fetitxiste dels peus i que sap fer-hi molts massatges.
També ha reconegut que va ser víctima de l’obsessió per la feina a finals de la dècada dels 90. Diu que va passar una mala època amb moltíssima feina, fama i sort que el van aconseguir aburrir i amargar.
Fins i tot reconeix que hi va haver moments que estava tant estressat dalt de l’escenari que se sentia avorrit.
Es prenia la feina tant seriosament, diu, que no ho disfrutava.
Ara veu que treballat tant i tant no és bo per la salut ni per la ment.
Quan se’n va adonar va deixar per un temps els escenaris i es va dedicar a recórrer món.Ara, renovatja està apunt per fer una gran gira per Amèrica Llatina amb el seu nou disc LIFE.

MADONNA
Diu que és ella qui educa els seus dos fills i ho fa amb molta disciplina.
Ha explicat que no permet que els seus fills mirin la tele ni fullegin revistes. No els deixa menjar ni LLET ni GElATS.
Només poden menjar xocolata quan el seu pare arriba a casa.
Si Lourdes deixa les coses tirades pel terra del lavabo, agafem la roba la posem dins una bossa i ella ha d’anar agafant prenda per prenda i ordenar-la. Fins que no ho faci anirà a l’escola amb la mateixa roba.

QEP TELE

La indústria televisiva és aquests dies a Cannes.
Els productes del país que van a Cannes la majoria tenen a veure amb els més petits.
50 productores catalanes participen al MIPCOM agrupades a CATALAN FILMS AND TV. Presenten sèries d’animació infantil com LA VACA CONNIE, LUA, LOLA Y VIRGINIA entre altres.
TVE també participa al mercat televisiu més important d’Europa i ho fa principalment amb LOS LUNNIS com a reclam.
Mentrestant la productroa GLOBOMEDIA ha presentat a Cannes la primera serie feta per telèfons mòbils.

PUBLICITAT
El setembre va enregistrar un total de 1.068 hores de publicitat televisiva a tot l'Estat, i s'ha convertit en el mes que lidera el temps dedicat als anuncis tot superant en un 15,8% el consum de l'agost. Segons un estudi de Carat, aquest ha crescut respecte al mateix període de l'any passat un 1,4%.Per comunitats autònomes, el País Basc és qui ha emès més publicitat, en segona posició València i Catalunya és tercera mb 1118 espots, 15 menys que al País Basc.

1 comentari:

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.