25.10.05

DIMARTS 25 D'OCTUBRE
Avui és el Dia d'internet. Es celebra per primer cop a tot l'Estat.

LA PREGUNTA DEL DIA
Què està passant amb les avionetes i l’aeròdrom de Sabadell?.
Ahir van morir quatre persones quan l’avioneta amb la qual viatjaven es va estavellar contra una grua d’unes obres a Sant Quirze del Vallès. La localitat queda a tocar de l’aeròdrom de Sabadell. No és la primera vegada que hi ha un accident als voltants de l’aeròdrom i en tres ocasions hi hagut aterratges d’emergència a l’autopista C-58 que és just al costat.
L’Ajuntament de Sabadell ha demanat a Foment que prohibeixi el vol d’avionetes sobre les ciutats que hi ha al voltant de l’aeròdrom.
El 21 de setembre ja hi va haver un accident semblant a Badia del Vallès.



QEP TECNOLOGIA. AVUI DIA D'INTERNET.
Avui és celebra a Espanya per primer cop el Dia d’internet. El lema és VIU-LO i el convoca l’Associació d’Usuaris d’internet.
Entitats, l’administració, empreses i associacions s’han volcat en actes per difondre l’ús i la utilitat d’internet. Fins ara només es feia una diada així als Estats units i França.
Clica AQUÍ per veure les actes que es fan.
Alguns actes:
- Al Senat espanyol avui s’entreguen els premis del Dia d’internet, el president del govern central, Jose Luis Rodriguez Zapatero i la resta de parlamentaris xatejaran avui amb els ciutadans.
- L’entitat red.es adscrita al ministeri espanyol d’indústria ofereix 5.000 dominis gratis PUNT ES
- Correos ha dissenyat un segell per commemorar la diada d’avui. Tots els usuaris que envïn correus a través de la web entraran a un sorteig.
- La cadena Carrefour ofereix avui descomptes en ordinadors i en les compres online.

QEP TECNOLOGIA. Balanç de la penetració d'internet a Espanya.
Es calcula que 1 de cada 3 llars tenen ordinador amb connexió a la xarxa. El 44 per cente de la població de més de 15 anys navega. Són 16 milions i mig de persones.
Això vol dir que més d’un 60 per cent estan fora del món virtual.
El secretari d’estat de comunicació FRANCISCO ROIG admet que hi ha dues assignatures pendents: Les mestresses de casa i la gent gran. Ho han intentat però encara no s’han volcat a internet.

QEP TECNOLOGIA. Amb pocs temps, molts nous internautes.
De tots els estudis i balanços que s’han presentat aquests dies arran d’aquesta celebració, ens fixem amb un augment molt interessant.
A l’últim any i mig el nombre d’internautes ha crescut d’un 40 per cent. S’han afegit cinc milions de persones.
Segons el secretari d’estat de telecomunicacions Francisco Roig les noves incorporacions han fet variar el perfil que es tenia a l’estat de la persona que és a internet. L’any passat el prototipus era el d’un jove, emprenedor i estudiant i ara és molt més semblant al d’un ciutadà mitjà.

QEP TENDÈNCIES. La tele al mòbil.
La fira Mipcom de Cannes ha fet evident que la indústria de la televisió es centra ara en els productes i la tecnologia per portar la televisió al telèfon mòbil. Un dels directius de la gran productora Endemol, Peter Bazalgette, ha dit que el 2010 hi haurà 3 milions de persones a tot el món que miraran televisió a través del mòbil.

De moment a Cannes s’han concedit els primers premis de programació pel telèfon, s’ha anunciat l’estrena el 2 de novembre de la primera serie espanyola pel telèfon. Es titula SUPERVILLANOS. Endemol ha anunciat que obra una secció a l’empresa exclusivament per aquests nous productes. National Geographic també ultima una serie per mòbils.

QEP TENDÈNCIES. Perfums personalitzats.
De moment és una tendència apta als més rics però tenir un perfum personalitzat és un somni que segurament un dia o un altre arribarà a totes les butxaques.

QEP TENDÈNCIES. Tenir tres fills o més.
Tenir tres fills comença a ser una moda o una tendència entre les famoses que tenen poder adquisitiu. Pricenses, models i dones de famosos a la trentena formen famílies nombroses com les d’abans. La model Judith Mascó ha anunciat que està embarassada del que serà el seu quart fill. La infanta Cristina té quatre fills i la seva cosina Marie-Chantañ Miller tres. Victoria Beckham és mare de Brooklyn, Romeo i Cruz i la presentadora Ana Rosa Quintana 3.

QEP BUTXACA. El TOP MANTA no perjudica les discogràfiques?
Els venedors de TOP MANTA no perjudiquen econòmicament les discogràfiques.
Aquesta conclusió surt de la sentència d’un jutjat d’Alacant. Ha condemnat a dos venedors que tenien un miler de CDs i DVDs pirates a pagar una multa de 360 euros però els ha eximit d’indemnitzar l’Associació Videogràfica i Fonogràfica espanyola.
El fiscal demanava que paguéssin fins a 7500 euros pels drets de la música piratejada. El jutje, en canvi, entén que no queda demostrat que la venda de CD o DVD al carrer impliqui un descens de vendes en els comerços.
Una sentència polèmica. És tot un debat.

QEP BUTXACA. Neix una nova distribució d’aliments que té a veure amb la solidaritat.
Un grup d’empreses d’economia social, inserció laboral i productes ecològics acaba de crar CONTRASTE. És un canal de distribució de serveis: alimentació, artesania, turisme, edició, jardineria, construcció, transport i distribució, energies alternatives i finançament alternatiu.
És una empresa sense ànim de lucre que recull l'oferta dels productes i serveis de l'economia alternativa en un catàleg únic i s'encarrega de la seva distribució en botigues, a domicili i en centres de treball.
De moment funcionarà a València, es preveu que en dos anys ja s'estengui a tota la comunitat i en breu els serveis arribin a Catalunya, Pais Basc i Aragó.

QEP NOMS PROPIS
MICHAEL JACKSON. Citat per fer de jurat al tribunal que el va jutjar.
Les autoritats judicials de Santa Bàrbara han demanat la presència de Michael Jackson com a possible membre del jurat.
Com li pot passar a qualsevol altre ciutadà americà, Jackson ha rebut una citació que demana que s’hi presenti.
De totes maneres és bastant improbable que comparegui. Els seus advocats argumentaran que no hi pot anar perquè ara viu fora dels Estats units.
El responsable de la selecció de jurats diu que ha de demostrar que la seva residència legal actaul està en un altre lloc i quedarà exclós de fer de jurat.

HARRY POTTER. La quarta pel·lícula fa por.
Debat a la Gran Bretanya perquè consideren que les aventures cinematogràfiques de Harry Potter espanten i fan por a nens de menys de 12 anys. La màgia de Harry Potter i el mateix Harry Potter cada vegada són més adults. El mes que ve s’estrena la quarta entrega als cinemes britànics i el distribuidor ha anunciat que només hi podran entrar nens i nenes de menys de 12 anys si els acompanya un adult. Segons l’organisme encarregat de classificar les pel·lícules, Harry Potter i el Calçe de foc té violència fantàstica, d’amenaça i terror moderat. La veritat és que han criticat la presència d’aranyes aterradores i algunes batalles que hi sobren.
Les tres anteriors havien obtingut la classificació d’APTE PER A TOTS ELS PÚBLICS.

LAS KETCHUP. Ens serveixen un BLODDY MARY.
Aquest és el títol del nou disc de les Ketchup que surt el mes que ve. Després de l’èxit del ASEREJÉ que les va arribar a desbordar i saturar, tornen. Una d’elles ha estat mare i necessitaven un descans. El nou disc el produeix QUECO, autor de l’Aserejé i inclou 11 cançons de diversos estils. Per això han dit al disc Bloody Mary, l’únic còctel fet amb tomàquet.

DAVID BUSTAMANTE passa de Madrid per anar a les Amèriques.
David Bustamante ha ajornat sense data el concert de final de gira que havia de fer el 5 de novembre. L’han cridat d’Amèrica Llatina perquè comenci la gira promocional abans del previst i no s’ho ha pensat. A partir de dimats que ve estarà allà de promoció i més endavant farà el concert madrileny.

EL CANTO DEL LOCO
Els que ja estan des de fa dies a Amèrica són El CANTO DEL LOCO. Hna de fer concerts a Miami, Los Àngeles,l San Diego i Puerto Rico.
De totes maneres el dijous 3 de novembre han de ser al Liceu de Barceloan on s’entreguen els premis ondas i després rependran la seva gira espanyola.

50 ANYS D’EUROVISIÓ
Avui surt a la venda un CD i un DVD de recull dels 50 anys del Festival d’Eurovisió. Hi ha totes les cançons guanyadores i les preferides d’aquests 50 anys. És un doble cd i un doble DVD. Està dividit cronològicament en dues etapes. La primera del 1956 al 1980 i la segona del 81 al 2005. Lògicament hi ha les dues primeres cançons de la votació de la gala del dissabte. La guanyadora Waterllo i la segona Nel blu, di pinto di blu. Volare. Cada Cd costa 18 euros i el DVD 20.

QEP TELE
Ni programació, ni audiències ni fixatges. Avui a la televisió fem un repàs a les possibles coses que ens esperen com a espectadors els pròxims mesos. Ja avanço que a partir d’ara barreja de REALITY SHOWS i CONCURSOS. El concurs torna i es barreja amb la telerealitat. És la tendència marcada en MIPCOM de Cannes que ha reunit productores de tot europa.
La companyia francesa THE WIT ha fet un resum de la programació d’aquesta tardor al món i ha escollit alguns dels formats més novedosos en una llarga llista.
Volem repassar els CINC primers programes en una llist que publica VERTELE.COM

1) BIG MOTHER
És d’Endemol i es fa a Grècia. En una casa hi ha tancats els concursants amb les seves mares. Són elles les que realment concursen. Si se les nomina han de marxar elles i els seus fills.

2) PARADISE LOST
Apte pels que pensin que els realitys són tele escombraria. 14 concursants separats en dos grups se’ls abandona en un vertedero d’una ciutat. Allà han de buscar-se la vida i construir una petita ciutat amb les deixalles. Cada setmana els visita un famós. S’ha emès a Noruega i l’han venut a Xile, Colòmbia, Argentina, Brasil, Equador i Veneçuela. França hi està interessada.

3) CASH CAB
És un taxi groc llampant que recórre una ciutat posant a prova els que hi pujen pel què fa a cultura general. Quan el passatger entra no sap que començarà a concursar. Se li ofereix guanyar diners si respon a unes preguntes. Si en falla tres seguides, el taxista el deixa. 25 països han comprat el programa, entre ells una productora espanyola.

4) HOT TUB RANKING. Cinc dones en roba interior puntuen les parts del seu cos segons el sex appeal que elles creuen que tenen entre els homes. Després tres homes fan de jurat. Guanya qui s’acosti més a la puntuació.

5)BRING YOUR HUSBAND TO HEEL. Dones que estan fartes perquè creuen que els seus marits són uns mantes. Un grup d’experts els ensinistren com gossos. És un espai d’humor. Ha rebut moltes crítiques.
L’empet la BBC

1 comentari:

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.