26.10.05

DIMECRES 26 D'OCTUBRE DEL 2005
Fem una crida perquè ara que es dissol l'associació PUNT CAT, com que són molt efectius, si de cas que creïn l'entitat ESTATUT i PUNT.

QEP TEMA DEL DIA. Proposta polèmica a trànsit.
És una mesura que encara estudien i té com a objectiu reduir la sinistralitat a les nits. El 18 per cent dels accidents nocturne es produeixen en conductors molt recents. El mateix director general de trànsit, PERE NAVARRO, reconeix que no totes les associacions de conductors que han consultat estan d’acord amb la mesura.
És per això que l’estudien molt i el debat està sobre la taula. Es tractaria de prohibir als conductors amb menys d’un any d’experiència que puguin circular entre les onze de la nit i les sis de la matinada. L’objectiu és reduir la sinistralitat vial durant la nit. Pere Navarro diu que és evident que la conducció nocturna té molts més riscos i per tant cal més experiència.

QEP BUTXACA. Avui encara hi haurà peix a les parades.
Potser la preocupació actual més destacada per les nostres butxaques és primer si hi haurà peix avui a la parada, i segon. Si n’hi ha a quin preu estarà?.
Tot indica que si l’aturada continua avui és DEMÀ DIJOUS quan ja es començarà a notar la falta de peix a les parades. Mercabarna va tancar ahir durant dos dies però moltes peixeteries van comprar dimarts a la matinada més peix de l’habitual per tenir-ne. Si l’aturada continua demà ja hi podria faltar sardina i varat i possiblement hi haurà menys lluç i rap. En el cas de les localitats de costa com Palamós, palafrugell, l’Escala o Cambrils les peixeteries ja tenin problemes per oferir productes dilluns mateix.

QEP BUTXACA. Vigilant l'extinció de l'escamarlà i el lluç.
Parlant del peix, no té rès a veure amb l’aturada però si amb els productes que comprem a la peixeteria un dia normal i NO COM EL D’AVUI. Els ministres d’Agricultura i Pesca de la Unió Europea han aprobat un pla de recuperació del LLUÇ i L’ESCAMARLÀ al Cantàbric. El pla vol que els pròxims deu anys les dues espècies es puguin recuperar. Els informes científics alarmen que el lluç podria desaparèixer i per tant han aprovat una reducció de la pesca del lluç d’un 10 per cent cada any. Actualment la pesca ja està limitada a 22 dies per mes i afecta els vaixells que capturen més de cinc tones l’any. DE l’escamarlà s’han limitat les zones de beda i des cinc s’ha passat a només dues.

QEP TENDÈNCIES. La por es porta al cinema.
Ja s’ha pogut comprobar al Festival de Sitges que va tenir molt èxit i més assistència de l’habitual. La tendència al cinema són els productes de suspens i de por. Cada dia tenen més adeptes.
A la cartellera dels Estats Units, que és un referent del què ens espera, els films més taquillers són del gènere. La que ha recaptat més és THE FOG, la nova versió de la serie de suspens dels setanta.

QEP TENDÈNCIES.La televisió a tot arreu.
La companyia LG ha presentat a l’Argentina la nova nevera amb tele incorporada. El producte és un veritable centre d’operacions per la llar. Té la capacitat de projectar pel·lícules, sintonitzar la ràdio i connectar-se al CPU d’un ordinador. Els creadors d’aquesta navera han volgut unir disseny, servei i entreteniment en un mateix producte. La televisió que incorpora té DVD i Video.
Ja no es porten les neveres amb glaceres i aigua fresca. Van tenir la seva època. Ara, neveres amb tele.

QEP TENDÈNCIES. On hi ha pèl hi ha alegria més que mai.
Aquesta tardor i hivern s’ha de portar pèl a tot arreu. Botes peludes, jaquetes peludes i jerseis amb punys i colls peluts. Fa de mal dir però està de moda el pèl natural. Però si hi estàs en contra no et preocupis perquè també és molta moda el pèl tenyit de colors. El més in és el pèl gris marengo.

QEP CITES
FESTIVAL IN-EDIT. Els documentals musicals. El Tercer festival de cinema documental musical IN-EDIT de Barcelona comença demà. Projectarà 43 documentals. El més destacat és l’estrena a tot l’Estat de NO DIRECTION HOME de Martin Scorsese. És el documental basat en la vida de BOB DYLAN. També es projectarà un documental sobre George Michael, A DIFFERENT STORY i un documental dirigit per l’ex.TALKING HEADS, DAVID BYRNE.
Hi haurà obres basades en la vida i obra de músics com James Brown, Metallica, Enrique Morente, Ramones, Juff Buckley, Miguel Poveda, Carmen Amaya, Wilco, Johnny Cash, Miles Davis, Sonic Youth i Beach Boys.
16 dels documentals competeixen per un premi de 2000 euros.
És la primera vegada que no es fa simultàneament a Madrid i barcelona sinó que es centra en un gran festival a Barcelona. A partir de demà.

QEP NOMS PROPIS
ESTOPA
D’aquí a un parella de setmanes surt a la venda el nou disc dels Estopa titulat VOCES DE ULTRARRUMBA.
Tindrà rumba i rock al més pur estil Siniestro total.
Com a sorpresa a l’últim track del disc els Estopa expliquen una nit de festa amb amics en un bar. Canten en plan hooligang i com si haguéssin begut molt.
Estan acompanyats de personatges populars com Andreu Buenafuente, Fernando Tejero, Santi Millán y Manel Fuentes que fan els cors o els CRITS o els comentaris.
El disc s’ha gravat a Barcelona i s’ha mesclat a Madrid. El primer senzill és una cançó que es diu VACACIONES.

CHENOA
Ha trascendit que una de les cançons del nou disc de Chenoa està dedicada al seu ex David Bisbal.
El disc es diu NADA ES IGUAL i la pròpia Chenoa ha escrit cinc dels temes.
Per la seva banda David Bisbal està gravant aquesta setmana a Berlín un videoclip. Atenció perquè BISBI s’ha enfosquit els seus rinxols d’or.

QEP TECNOLOGIA. L’Agència Catalana de consum fa balanç de les reclamacions que han presentat els consumidors de les noves tecnologies.
Són queixes contra les operadores de telecomunicacions.
En el què portem d’any s’han presentat ja 11.000 reclamacions. En tot el 2004 es van presentar 8.700 queixes.
L’Agència Catalana de Consum ha concretat que els usuaris de telefonia es queixen, sobretot, pel cobrament de serveis dels quals ja s’han donat de baixa. Pel canvi d’operadora sense petició del client, per facturació de trucades que mai han fet i pel cobrament de serveis que no han demanat.
Els usuaris d’internet han presentat demandes bàsicament pel retard en la instal·lació dels Kits d’ADSL. Segons l’Agència Catalana de Consum hi ha casos que la companyia comença a cobrar el servei sense haver instal·lat d’ADSL. També hi ha queixes pel cobrament de factures quan ja s’ha demanat la baixa, per la facturació a un preu que no coincideix amb el contracte i per l’incumpliment de la velocitat contratada.

QEP TECNOLOGIA. L’associació PUNTCAT es dissol.
Una vegaada l’entitat ja ha aconseguit el domini PUNT CAT ja no té raó de ser. L’assamblea va decidir ahir a la nit la dissolució i passar el testimoni a la FUNDACIÓ PUNT CAT que dirigirà la implantació del nou domini. A l’assamblea també es va parlar de la manera com es posarà en funcionament el nou domini a nivell institucional i tècnic.
Encara no es pot demanar.

QEP TECNOLOGIA.Premis.
La Generalitat ha atorgat els premis a la innovació i a la qualitat. Aquestes són les empreses guanyadores.
- L’empresa BIOKIT de Llicà d’Amunt. Es dedica a desenvolupar, produir i distribuir reactius per al diagnòstic com el de les molècules de l’ADN.
- FICOSA INTERNACIONAL, ubicada a Mollet del Vallès. Comercialitza sistemes i components per a fabricants de cotxes a tot el món.
- QUALITEX de Sabadell. Empresa que fa tints i acabats de teixits de fibres naturals.
- TNT EXPRÉSS del Prat de Llobregat. Missatgeria.
- VERTISUB de Ripollet. Empresa especialitzada en obres i enginyeria de manteniment industrial.
- Universitat Oberta de Catalunya, UOC. Perquè és un referent internacional en l’aplicació de les tecnologies de la informació

QEP TELE
NOTÍCIA BOMBA.
El pròxim 9 de novembre. AQUI No HAY QUIEN VIVA estrena NOUS CAPÍTOLS.
S’incorpora ASSUMPTA SERNA, la nova presidenta de la comunitat. Divorciada, liberal, dinàmica i molt viatjada.
També s’incorpora l’actor cubà ROBERTO SANMARTÍN que serà el nou nòvio de LUCIA, LA MARIA ADÀNEZ. Serà ecologista i hippy.
El 2 de novembre es farà un especial recopilatori i es recuperarà l’últim capítol de la tercera temporada. ÉRASE UNAS VACACIONES.

ESTUDI
S’ha presentat un estudi sobre el tractament d’HOMES i DONES a la tele. S’han analitzat diverses temporades de HOSPITAL CENTRAL i EL COMISARIO. L’estudi l’ha fet una investigadora de la Universitat d’Extremadura, ELENA GALÁN.
La conclusió és que les sèries tracten els HOMES de RACIONALS i les DONES d’INSEGURES. En molts casos els homes actuen de forma ètica i professional. Són líders, amenacen i es mostren agressius.
En canvi els personatges de les dones són emotius, insegurs, acteuen sota les ordres dels homes, no porten mai la iniciativa i es preseten molt més cotilles.

AUDIÈNCIES
De les audiències dels últims dies cal destacar el rècord del programa de La primera 59 segundos, del 30 per cent de quota de pantalla que va aconseguir l’últim episodi de BRIJOLITO i del 29.6 per cent de CAÇADORS DE BOLETS.

TV INTERNACIONAL
El servei mundial de la BBC ha confirmat que llançarà un canal de notícies en àrab
l'any 2007 que començarà a emetre 12 hores al dia i costarà 28 milions d'euros.

TV DRETS
TVE retransmetrà els partits de les pròximes tres temporades de l'Eurolliga de bàsquet. Fins ara els drets els tenia Sogecable.