3.10.05

DILLUNS 3 D'OCTUBRE DEL 2005
Avui comença la nova temporada 2005-2006 de Ràdio 4 i es produeix un eclipsi solar. Serà casualitat?
El tema del dia
Coses que s'han de saber d'aquest eclipsi
- És un eclipsi ANULAR i això vol dir que la LLUNA no taparà completament la superfície del SOL. Es veurà un fil lluminós al voltant d’una gran taca negra.
- En general es produeix entre les 9 43 i dos quarts d’una del migdia.
- A Catalunya el fenòmen es veurà parcialment i en un màxim del 85%.
- Cada any se’n poden veure a la terra un o dos però només poden veure en franges del planeta.
- L’eclipsi es veurà totalment des de Eivissa, Formentera, Alacant i Castelló.
- El fenòmen d’eclipsi ANULAR no es produia a Catalunya des del 1777.
- No es tornarà a veure fins el 2028
- Serà el primer eclipsi solar del mil·leni
- CONSELLS: L’observació a ull descobert és perillosa. Rès d’ulleres de sol ni prismàtics. Es recomana comprar unes ulleres que tinguin filtres solars especials. Les vénen les òptiques i les botigues especialitzades en aparells telescòpics.

El treball de camp. 3 de cada 10 persones de més de 65 anys PATEIX INSOMNI. A Sevilla s’han fet unes jornades sobre medicina de família amb uns 400 metges de capçalera reunits. La majoria estan dacord en què un 35 per cent de gent gran té insomni. L’insomni diuen que augmenta amb l’edat i això motiva moltes consultes. Com més gran es fa una persona MENYS son té i si dorm ho fa per TONGADES. El son és més escàs, fragmentat i superficial. L’insomni i aquestes dormides poc continuades provoquen problemes respiratoris o l’anomenada síndrome de les CAMES INQUIETES. El coordinador de la Clínica del Somni Estivill de la Dexeus, Francesc Segarra Isern, apunta que amb l'edat "s'experimenten canvis en el nostre rellotge biològic i hi ha un avançament de la fase del somni".
Molta gent gran es queixa de despertar-se massa aviat al matí i que sigui incapaç de tornar a adormir-se.

A la consulta QUÈ FAS QUAN NO POTS DORMIR?
El 33 per cent dels oients diuen que llegeixen.
El 33 per cent molesten la parella per fer l'amor.
El 33 per cent naveguen per internet.
Els resultats de la consulta QUÈ FAS QUAN NO POTS F

CONSUM
BOMBONA DE BUTÀ
El ministeri d’indústria ha decidit revisar el preu de la bombona cada trimestre enlloc de cada sis mesos com passava fins ara. A finals de la setmana passada el preu es va revisar i ha pujat de gairebé un 4 per cent. El preu de venda al públic de la bombona de butà de 12 quilos i mig és des de dissabte de 10,19 euros.

ZONES VERDES
A partir d’avui es posen en funcionament les noves àrres d’aparcament de la zona verda de Barcelona. Són tots els carrers que es troben entre la ronda del mig i el mar de la ciutat. Ja fa dies que els parquímetre i les ralles verdes als carrers i blaves a les cantonades estan apunt per començar a recaptar.

CENTRES COMERCIALS
A Castelldefels aquest cap de setmana s’ha inaugurat un nou centre comercial. Es diu l’Ànec Blau i té 144 locals comercials i 9 cinemes. És un centre promogut pel Grup de Comerciants de Castelldefels i Superco.

HOTELS
L’Hotel Arts és el millor d’Espanya segons la prestigiosa revista Condé Nast Traveller. És el tercer any seguit que la revista escull l’Arts com el millor hotel de tot l’Estat. Segons el rànquing és també un dels 15 millors hotels de tot el món. La categoria de l’Arts és d’hotel de cinc estrelles gran luxe. Ja fa 11 anys de la seva construcció al litoral barceloní i ara tot just han acabat una nova reforma.

TECNOLOGIA
La proposta de nou Estatut està disponible a Internet per a mòbils i agendes electròniques en format E READER.
Et pots baixar el text en el lloc web 'www.canalpda.com' i es pot consultar amb els programes gratuïts per a mòbils Palm US, Windows Mobile i Symbian. També és possible amb sistemes operatius Windows.
La proposta aprovada divendres i que ara s’ha d’enviar al congrés de diputats, comparteix localització en el lloc web amb la proposta de reforma d'Estatut del País Basc, l'anomenat pla Ibarretxe.

L'Associació PUNTCAT ha rebut més de mil sol·licituds per adoptar el domini '.cat'
Des que l’ICANN va aprovar el domni a mitjans del mes de setembre, moltes persones han demanat informació. L’associació PUNT CAT no pot fer tràmits.
Ara s’espera que es publiqui la normativa que es donarà les pròximes setmanes i s’obrirà aleshores el registre. Atenció. Que ningú es pensi que s’ha de pagar per entrar en una llista d’espera per demanar el PUNT CAT. Si algú es troba en un cas així és que li estan prenent el pèl.

QEP TENDÈNCIES
NEGOCIS PER XINOS
D’aquí a 10 o 20 anys hi haurà uns 200 milions de xinesos que tindran la possibilitat de fer viatges a l’estranger. Les companyies aèries ja s’estan preparant i compraran en total uns 2400 avions les pròximes dècades.
El govern de la Xina preveu que els seus ciutadans comprin 4 milions de vehicles i 110 milions de telefonia mòbil.
Actualment la Xina és el primer soci comercial de la Unió Europea. L’ambaixador xinès a Espanyam QIU XIAOQ diu que aquest creixement s’ha de veure com una opoertunitat des d’Europa.

LES DONES REALS TAMBÉ A LES PASSAREL·LES
Les dones reals de la campanya de la marca DOVE han triomfat però aquesta reivindicació de més enllà de la talla 46 ara arriba a les passarel·les. A Milà s’ha tancat la Fashion Week amb la col·lecció primavera-estiu 200 de la firma italiana ELENA MIRÓ que fa roba de talles generoses. La desfilada va incloure una capsa de bombons a cada seient i un aparitiu. Les models eren noies amb corbes generoses i cap d’elles tenia menys de la 46.

ELS SOLTERS NO ESTAN MARGINATS.
L’èxit del primer saló de l’Estat per a persones sense parells evidencia que és un sector a l’alça i amb molt futur.
El Saló Singles s’ha fet al Palau de Congressos de Barcelona amb més de 50 estands. Hi havia agències de viatges, agències matrimonials, noves fórmules com lligar amb cites concertades o per internet, estètica, salut, moda i psicologia.
El perfil de persona que s’ha passejat per aquesta fira és el d’una dona de més de trenta anys.

ESPECTACLES
DEPECHE MODE. No hi ha entrades.
El grup britànic ja ha ventut el cent per cent de les entrades pels dos concerts del 10 i 11 de febrer al Palau Sant Jordi de Barcelona.
Les entrades pel primer concert es van esgotar tan ràpidament que se’n va programar un segon. Encara queda alguna entrada per les actuacions del 6 i 7 a Madrid.
Els Depeche Mode editen aquesta tardor un nou disc titulat PLAYING THE ANGEL també treuran un grans èxits. La gira comença el 13 de gener a Alemanya.

TELE
Antonio José Sánchez de 10 anys serà el representant de TVE al Festival d'Eurovisió Júnior 2005 que es fa a Bèlgica. Aquest noi de Pala del Río, Còrdova, cantarà el tema Te traigo flores.

TELE 5 és la cadena més vista a Espanya gràcies a la Fórmula 1 i Operación Triunfo.

La cadena britànica SKY NEWS emet avui el video de la model KATE MOSS esnifant cocaïna. El documental porta per títol: Kate Moss, una víctima de la moda?.
Són unes imatges gravades en un estudi de música de Londres mentre el seu nòvio Pete Doherty assajava.

El programa LINIA 900 fa quinze anys. Es va començar a emetre l’any 1991 per TVE Catalunya i sis mesos després va passar a La 2 i per tot l’estat.
El director del programa JAUME CODINA diu que s’aposta pels problemes mediambientals, els col·lectius més desfavorits i els abusos als consumidors.

A França, es celebren els trenta anys del programa THALASSA. La cadena France 3 emet aquest programa que ha fet rècord de permanència al país veí.
Amb gairebé 1.400 programes a l'esquena, des de 1995 els reportatges de 'Thalassa' es venen a més de vint països, entre ells Televisió de Catalunya.

Canvi de nom del programa que havia de fer aquesta temporada els dilluns CAROLINA FERRE a Tele 5. No e dirà LA NOCHE ES NUESTRA sinó EL PLAN C i arribarà finalment a mitjans d’aquest mes d’octubre produït pel Terrat. No han volgut estrenar a principis d’octubre per no coincidir amb l’emissió de EL SEÑOR DE LOS ANILLOS i LAS DOS TORRES previstes per Antena 3.

Digital + Ha tallat el senyal a cinc mil bars per ús indegut del futbol en el pagament per visió. Aquests locals no podran comprar els partits fins que no adaptin els contractes per fer-ho. La comunitat autònoma més afectada és Andalusia amb 894 bars

5 comentaris:

Mariola ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Jo quan no puc dormir faig bicicleta estatica. Adeu guapus!! Pere

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

0, tetracycline,

Anònim ha dit...

0, generic accutane,