27.9.05

DIMARTS 27 SETEMBRE DEL 2005
Volem començar nova programació amb Estatut!. No sabem en quina fase estem del part però bé... tampoc entenem rès del tema Messi. Un dia era estranger i l'endemà espanyol...Què està passant?

Si avui has somiat amb ...ESTRANGERS
Apunta canvis. També pot indicar una propensió a pensar de forma inestable i la necessitat de controlar la nostra ment.

Salut. La sanitat catalana iniciarà a l'octubre el diagnòstic ràpid per als malalts de càncer de còlon, mama i pulmó. La consellera de Salut, Marina Geli, apunta que l'objectiu és que el malalt comenci el tractament com a màxim un mes després d'haver visitat per primera vegada el seu metge.
L’anunci s’ha fet mentre es presentaven les últimes dades de les llistes d’espera. A Catalunya es detecten a l'any 9.000 casos de càncer de còlon, mama i pulmó. D'aquests, 1.800 són episodis de càncer de còlon que afecten homes, 1.535 més a dones, 2.562 casos de pulmó en homes, 563 en dones i 2.905 diagnòstics de càncer de mama.
El temps que passa des que el malalt rep la sospita que pot tenir un càncer fins que se li diagnostica el problema i comença tractament pot afectar psicològicament i per això es vol escurçar el temps al màxim. A partir del mes que ve la persona amb sospita de càncer que acudeixi al metge del seu ambulatori entrarà en un circuit per poder ser derivat directament a l'hospital de referència de la seva zona geogràfica, on se li faran les proves per diagnosticar la malaltia.

Economia. La Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya estudia comprar part de la muntanya de Tor. El propietari és el ramader Jordi Riba conegut popularment com el PALANCA. La muntanya de Tor està al Parc Natural de l’Alt Pirineu. El Palanca ha ofert aquestes terres a diverses empreses del Principat d'Andorra, amb el qual connecten les seves terres a la muntanya de Tor.
Des de fa anys, els propietaris de l'estació d'esquí de Pal es plantegen expandir-se per aquesta zona. A més, el paratge està afectat per litigis sobre la seva propietat, que han durat gairebé un segle. Finalment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va dictaminar que la muntanya té 13 famílies propietàries, hereves dels propietaris originals que figuraven en les escriptures del 1896.

Videojocs. Una de les notícies tecnològiques de la setmana té a veure amb els preus. Coindint amb l’arribada al mercat del NINTENDOGS i un mes després de l’arribada de la Play Station Portàtil de Sony, la marca NINTENDo ha decidit retallar preus de la seva conssola portàtil estrella. A partir del 7 d’octubre la Nintendo DS costarà 20 euros menys a Catalunya i passarà a costar 130 euros. Estarà disponible en rosa i blau. El simulador de gossos, la Nintendogs, ha estat un èxit al Japó i als Estats Units i sobretot entre les dones. Amb la pLaystation Portàtil Sony ha entrat amb molta força a un sector dominat per Nintendo i per això baixa preus.

Tecnologia/ educació. La meitat dels centres educatius públics a Catalunya tindran banda ampla a l'aula a finals d'aquest curs.
Ho ha anunciat la consellera d'Educació de la Generalitat, Marta Cid.
Es cabblejaran 600 centres educatiuus durant aquest any com un primer pas per aconseguir introduir la informàtica a classe. A finals d’aquest curs la meitat dels centres tindran connexió a internet via cable o tecnologia sense fils. El curs passat ja es van cablejar unes 532 escoles i instituts públics catalans. Totes tindran internet el curs 2007-2008. L’objectiu final és que ela alumnes aprenguin a buscar informació a la xarxa i evitar les diferències que es produeixen entre els nois i noies que tenen accés a internet a casa i els que no.

Tecnologia/ ADSL. Wanadoo ha anunciat que duplicarà la velocitat de la seva ADSL fins a quatre megues. Wanadoo, la filial a Espanya de France Telecom farà aquesta ampliació entre aquest mes i l’octubre.
Wanadoo ja va duplicar la seva banda ampla fa dos mesos. Ara ofereix dos paquets: ADSL 4 megues més trucades nacionals a 36 euros al mes i ADSL 4 megues més trucades ciutat a 29 euros el mes. La contractació de serveis no impliquen compromís de permanència i en els dos casos l’alta és gratuïta.

L'invent 1. El teclat flexible a prova d’aigua.
L’aspecta és com de joguina. És de color blau però aquest teclat funciona com un de normal amb dues diferències: és flexible i repelent a l’aigua.És un teclat compatible amb Windows i no cal instal·lar cap driver específic.És resistent allò que fa mal als teclats normals. Les mans enganxoses, els cops, les esquitxades de coca Cola...El més curiós del teclat enrollat çes que es pot rentar fins i tot amb sabó líquid.Les publicacions especialitzades en noves tecnologies analitzen aquest nou teclat i només han trobat un punt negatiu: Escriure en un teclat convencional és molt més ràpid que en aquest. És molt sensible al tacte però cal acostumar-s’hi.El preu del teclat va dels 15 als 30 dòlars.

L'invent 2. Una estudiant britànica de 24 anys ha creat la que es diu SUN TRAP, la cartera atrapasol. Es tracta d’una cartera pensada sobretot per les dones. Es carrega d’energia durant el dia i a la nit la pots tenir il·luminada,
Aquesta noia, la Rosanna Kilfedder, veia com ella i les seves amigues utilitzaven el telèfon mòbil per il·luminar el bolsso quan havien de trobar les claus a la nit.
Amb aquest invent això ja no és necessari. El bolsso atrapasol pot fer sentir més segures les dones durant la nit i evitar atracaments, robatoris o abusos perquè hi ha moments que trobar les claus de casa amb rapidesa et poden salvar

Tecnologia / virus. Experts en seguretat informàtica alerten que s’està difonen un virus que ataca els ordinadors personals des de telèfons mòbils i a través de connexió inalàmbrica Bluetooth per SMS o MMS. Un informe de Trend Micro destaca que aquest tipus d’atac ja existia però no ha estat fins ara quan s’ha difós ja de forma espectacular. Es tracta del virus SYMBOS_CARDTRP.A i es propaga en el sistema operatiu Microsoft Windows des d’un telèfon mòbil.
Els especialistes diuen que a mesura que els mòbils vagin evolucionant, és probable que hi hagi més atacs com aquest però utilitzant tècniques més avances de difusió i amb més potencial d’infecció.

DON ADAMS
Ha mort l’actor nordamericà DON ADAMS que es va fer molt popular als anys seixanta com a protagonista de la versió còmica de l’agent secret James Bond a la sèrie SUPERAGENT 86. Don Adams va morir diumenge d’una infecció als pulmons als 82 anys. Des de l’any passat la seva salut ja era molt fràgil després de caure i trencar-se la cadera. La seva imatge més recordada és la de trucar per telèfon a través del sabatòfon, amb la sabata.

KURKOVA
Ja s’ha fet més o menys oficial la model KAROLINA KURKOVA i el fill de Nati Abascal i el duque de Feria mantenen una relació.
Ell mateix ho ha reconegut.

FITO PÁEZ
Ha suspès el concert que havia de fer les pròximes hores a Mèxic perquè té ni més ni menys que una malaltia infantil. La varicel·la.

DEMI MOORE
L’ACTriu nordamerican DEMI MOORE i el presentador, actor i productor ASHTON KUTCHER s’han casat aquest diumenge passat segona la revista People.
Per Demi de 42 anys és el tercer casament i per Kutcher de 27 el primer. Es van casar el cap de setmana en una propietat privada de Beverly Hills davant d’unes cent persones i sota el ritus de la càbala. Demi Moore es va casar primer amb el músic de rock Freedir Moore en un matrimoni que va durar quatre anys, del 1980 al 1984, després amb Bruce Willis del 1987 al 2000. Bruce Willis va ser a la festa.

GEORGE CLOONEY
No Brad Pitt ni Angelina Jolie han dit oficialment que estan junts i no serà el seu gran amic George Clooney qui ho faci oficial.
L’actor ha desmentit que es casin a casa seva, a la Vila Oleandra, la mansió que té prop del llac Como a Itàlia. De totes maneres sense voler ha confirmat que es casen. Ha dit que no es casen a casa seva perquè si fós així ell ho sabria i pot dir que no serà una boda secreta. Per tant, hi haurà casori.

Música.
- WESTLIFE
El grup vol donar suport a Michael Jackson i es mantenen com a fans totals del cantant. El manàger del quartet irlandès ha admès al diari The Sun que pensen que Jackson és genial i volen col·laborar en el seu retorn al panorama musical. Michael Jackson vol tornar amb un canvi d’imatge molt més masculinitzat. No està confirmat del tot però els Westlife podrien col·laborar en aquest retorn. De totes maneres ara el cantant està molt liat amb la gravació del tema FROM THE BOTTIM OF MY HEART, la cançó benèfic pels damnificats per l’huracà Katrina.

- MADONNA. El seu primer senzil Hung Up es difondrà per primer cop als Estats Units com a sintonia pel mòbil. Les noves cançons de la diva del pop seran banda sonora de l'anunci publicitari del nou Motorola.


- KYLIE MINOGUE. Podria aparèixer públicament per primer cop el 7 d'octubre en un acte benèfic a Londres per les víctimes de càncer sense recursos.

Homes i Dones
Un estudi indica que l’amor redueix l’estrés a la feina.

Es tracta d’un estudi pefet per la Universitat de Toronto que s’ha fet públic durant la reunió de l’Associació nordamericana del cor. S’han analitzat les característiques físiques i l’estat de 216 homes i dones al llarg d’un any. Els participants en aquest estudi era personal mèdic, administratiu, de manteniment i visites. Tots tenien entre 40 i 65 anys i havien viscut en parella durant els últims SIS mesos. Al principi de l’estudi se’ls va monitoritzar la pressió sanguinea durant tot un dia laboral. Se’ls va analitzar la cohesió marital i l’estrés que tenien.
Les conclusions són aquestes:
- Les pesones que tenien feines estressants però també una relació bona amb la parella, vien com el seu nivell de pressió arterial anava a la baixa.
- Aquells que tenien feines estressants però no tenien suport a casa, veien com augmentava la pressió.
- Es dona el fet que la pressió arterial ja acostuma a pujar amb l’edat de forma natural.
- Arribar a casa i rebre un petó o una abraçada de la parella redueix la pressió arterial precipitada per una jornada laboral estressant. Un dia estressant a l’oficina pot contrarrestar amb l’amor d’una parella.

Tele
- Un imitador d’Elvis Presley s’ha imposat al concurs televisat que buscava cantant pels INXS. El canadenc JD Fortune ha guanyat i substiturià Michael Hutchence que es va suicidar el 1997. El guanyador va viure una temporada en un cotxe per culpa dels seus problemes econòmics. El guanyador diu que és més que un somni, és el final d’un cercle. Assegura que no intentarà fer de Hutchence
La final es va fer a Los Angeles i es va emetre per televisió.


- Aquesta setmana s’ha sabut que un dels termes més buscats a internet els últims deu anys a tot el món és la sèrie DRAGON BALL. Ara Telecinco anuncia que a partir del mes de gener estrenarà una sèrie de dibuixos animats que pot arribar a tenir tanta repercusió com bola de drag. Es tracta de DRAGON BOOSTER, una sèrie fet per la mateixa factoria que CSI ALLIANCE ATLANTIS. Actualment aquests dibuixos s’emeten perls Estats Units, la Gran Bretanya, Austràlia, a través del canal Jetix i el canadà. Des de Telecinco diuen que estan segurs que Dragon Booster aconseguirà entre els nens el què ha aconseguit CSI entre els adults. Dragon Booster explica la mítica història entre el be i el mal en un mon on els humans i els dragons s’enfronten en una guerra que amenaça l’existència de l’univers. Només hi ha un drac de sang pura, BEAU i el seu company un jove de 16 anys que es converteix precisament en Dragon Booster. Convina acció, aventures i humor.
Telecinco intentarà amb la sèrie remuntar els matins del cap de setmana després de perdre la Zona Disney que ara està a la Primera i ART ATTACK ara està a Antena 3.

- Confirmat
Tele 5 estrenarà l'espai de Los Morancos a principis del 2006. La cadena ha confirmat oficialment aquest fixatge.

- La banda britànica LIGHTING SEEDS ha demandat el músic MIKEL ERENTXUN per la banda sonora de la serie de Telecinco LOS SERRANO. El grup apunta que l’estrofeta que es repeteix a la cançó que Erentxun va fer per Los Serrano és calcada a la cançó Pure.
La demanda ha estat acceptada a tràmit.
Es tracta d’una cançó del 1986 que va ocupar la llista d’èxits dels anys vuitanta. UNO MÁS UNO SON SIETE ha conertit Fran Perea en un dels artistes espanyols més seguit dels últims temps. El grup es va posar en contacte amb Mikel Erentxun i Vortex Music per arribar a un acord i conciliar el tema perquè no anés a judici però Erentxun i companyia es neguen a reconèixer que es tracti d’un plagi.

5 comentaris:

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

endless number of these wonderful finds, what with the Internet being a vast network of constantly evolving ideas and all!

Anònim ha dit...

Sometimes, these gambles pay off, but there are occasions when they fail miserably,

Anònim ha dit...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a detmold
site/blog. It pretty much covers detmold
related stuff.

Come and check it out if you get time :-)

Anònim ha dit...

WOMANs SUPERVIAGRA
BUY CHEAP CIALIS ONLINE & SAVE 60% of YOUR MONEY.GET SPECIAL BONUS
TRATMENT IMPOTENCE
DYSFUNCTION ERECTILE MEDICATION NEWS.BUY CHEAP VIAGRA ONLINE
ACNE MEDICINE ONLINE
online accutane
WHAT IS ANTHELMINTICS
buy Albenza
ANTIBACTERIAL MEDICINE & CARE
BUY AMOXIL ONLINE
AMPICILLIN ONLINE
cheap ampicillin
BUY CHEAP BACTRIM
bactrim side effects
NEW DRUGS & PILLS… SUPER-VIAGRA…
buy cialis cialis v cialis cialis
BUY CIPRO ONLINE

cipro low-cost
BUY CHEAP DIFLUCAN ONLINE
cheap diflucam
BUY CHEAP SUPER VIAGRA ONLINE AND SAVE 70 % OF MONEY...
BUY CHEAP CIALIS ONLINE & SAVE more then 70% of YOUR MONEY
APPLY YOUR CREDIT CARD and SAVE 70 %