4.10.05

DIMARTS 4 D'OCTUBRE
Al treball de camp d'avui hem preguntat:
Radars o controls d'alcoholèmia. Què és més efectiu per reduir accidents?
EL TEMA DEL DIA AL QEP
PLA DE XOC a partir d’avui per intentar frenar de cop els accidents mortals a les carreteres catalanes. El cap de setmana passat van morir 4 persones i el setembre va ser realment un mes negra.A partir d’avui més ràdars i multes més cares.
En què consisteix aquest plà de xoc.
- A partir d’avui hi haurà un grup de vuit RÀDARS que van junts i que voltaran per Catalunya. És un nou sistema de ràdars en línia. Cadascun d’ells està separat en 5 quilòmetres i en els dos sentits de la marxa. Els radars estan dins unes carcasses grogues. Una de les novetats és que en aquesta línia de radars n’hi haurà alguns de falssos. Al final de cada tram de radar, et pot aturar una patrulla de Mossos.
L’objectiu final és aconseguir l’efecte REDUCCIÓ DE VELOCITAT.

L'ESTUDI DEL DIA
Per primer cop s’ha fet a França una investigació sobre els riscos de conduir sota els efectes del cànnabis.
Es tracta d’un informe de l’Institut francès d’investigació sobre els transports.
L’estudi ha comparat 17.000 anàlisis toxicològiques de conductors morts i vius implicats en accidents de trànsit. Ha barrejat persones que eren responsables en els accidents amb altres que no durant dos anys, del 2001 al 2003.
D’aquest estudi fet a França en surten DUES conclusions destacades:
1) Un conductor que ha fumat haixix té el doble de possibilitats de ser responsable d’un accident mortal que algú que no hagi près rès.
2) Un conductor que hagi consumit alcohol és més perillós que un que ha fumat cànnabis.

QEP CONSUM
Comissions encara més cares.
Els bancs i caixes italians i alemanys són els que cobren més comissions de tota la Unió Europea, segons la Unió de consumidors. De totes maneres Espanya es troba a la tercera posició.
En general el 2004 les comissions aplicades van pujar d’un 16 % arran de la baixada de beneficis de les entitats en les hipoteques.
L’associació de consumidors aconsella les famílies que mirin la lletra petita i que comprobin que les comissions cobrades són per serveis que sí que han rebut.

QEP CONSUM
Per què les dones no poden portar grues?
La Generalitat ha començat una campanya per fomentar l’entrades de les dones en sectors professionals on no hi són. En el sector de la construcció s’insideix sobretot en oficis en què es demana personal com ara el d’operari de grues. De moment hi ha 15 dones que fan el programa pilot. A Catalunya hi ha unes 10.000 grues i només 3500 operàris per portar-les.

QEP CONSUM
La nova zona verda. Episodi 2.
L’Ajuntament de Barcelona ultima un acord amb els restauradors del barri de la Barcelona perquè puguin aparcar més barat.
Es baralles diverses possibilitats com a alternatives a l’àrea verda d’aparcament que s’aplica des d’ahir. Fer un abonament per a pàrquings pròxims o preus més barats.
L’àrea verda dona feina a 55 vigilants més que se sumen als 220 que ja hi ha a Barcelona.

QEP TECNOLOGIA
El ministre Jordi Sevilla ha anunciat que es posarà en funcionament un telèfon d’atenció al ciutadà. Serà el 060 i unificarà els més de mil números que hi ha ara. El 060 es complementarà amb una web a internet www.060.es
És una de les coses del pla de modernització de l’Administració que s’està ultimant. Altres coses que es faran. Es suprimeix la solicitud del volant d’empedronament i ja no cal tenir una fotocòpia del DNI per fer gestions amb l’administració. El personal de l’administració podrà consultar totes dues coses en una gran base de dades que s’està fent.

QEP TECNOLOGIA
AMENA ha començat a comercialitzar un bolígraf que permet enviar missatges SMS.
El bolígraf està comunicat amb el telèfon mòbil de l’usuari a través de la tecnologia inalàmbrica Bluetooth. D’aquesta forma qualsevol cosa que s’escrigui o es dibuixi es pot enviar a través de correu electrònic

QEP TECNOLOGIA
El pròxim mes de novembre ja hi haurà al mercat el primer prototipus d’ordinador portàtil de 83 euros. És un producte destinat per l’educació als països pobres.

La ONG Un portàtil per a cada nen té com a objectiu produir 15 milions d’unitats cada any. Els primer païso en beneficiar-se’n seran Brasil, la Xina, Egipte, Tailàndia i Sudàfrica. L’electricitat es rep per conductors normals. Per fer aquest ordinador portàtil tan barat s’han hagut de reduir costos en la producció i distribució.

QEP TECNOLOGIA
El metro de Barcelona ja té cobertura per a telèfons mòbils en 26 estacions de la xarxa. És el resultat de l’acord entre Transports Metropolitans de Barcelona i les tres principals operadores. Es podra trucar i rebre trucades a les andanes, al vestíbul, els passadissos de correspondència i als túnels. S’han instal·lat de moment 216 antenes. Al weblog del QEP es posarem el llistat de totes les estacions amb cobertura mòbil.
Són aquestes: - Les 6 estaciones de la LINIA 1 Espanya-Urquinaona.
- Les 6 de la LINIA 3 Sants-Estació a Diagonal
- Les 6 de la LINIA 5 de Sants-Estació a Sagrada Familia
- Les 4 de la LINIA 11 entre Casa de l'Aigua y Can Cuiàs.

QEP TECNOLOGIA
Els autobusos no es queden enrera. S’està ultimant el què es dirà IBUS. Un nou sistema que permetrà saber el temps d’espera perquè arribi un bus. El canal principal serà l’SMS i els mòbils. El sistema es basa en un sistema de localització que connecta el bus amb les parades a través de GPS. SI ets en una estació que té iBus podràs veure el número concret. Enviaràs un missatge SMS al número i podràs saber quants minuts exactes t’has d’esperar perquè arribi el bus. A través de tecnologia WAP es podrà consultar la informació aquesta web: tmb.net/ibus.wml

QEP TENDÈNCIES
CALENDARIS PUJATS DE TO PER UNA BONA CAUSA
Equips de futbol de tercera regional, col·lectius de pagesos amb tomàquets i pastanagues i ara unes àvies brasileres.
12 dones del Brasil d’entre 53 i 82 anys s’han fet fotos despullades per un calendari del 2006 que sortirà a la venda aquest mes d’octubre. Volen recaptar fons per un hospital públic que tracta nens amb càncer. Van despullades però es tapen les parts més íntimes amb rams de flors. S’han inspirat amb la pel·lícula LAS NOIES DEL CALENDARI en el qual un grup d’àvies britàniques ho fan.

QEP TENDÈNCIES
APROFITANT LA MODA DELS 80
El grup Olé Olé vol tornar. Els músic li han proposat primer a Marta Sànchez que els ha donat carbasses i ara anuncien retorn amb Vicky Larraz al capdavant.
Marta Sànchez ha estat contudent. Diu que no vol cantar amb ells perquè poc després de deixar el grup, va saber que es van quedar amb diners que eren seus.

QEP TENDÈNCIES
CORREUS vol fer canvis per aturar l’èxitg de l’e-mail.
L’arribada d’internet i el correu electrònic ha fet reduir moltíssim l’activitat a correus. Ara volen canviar algunes coses per reactivar la demanda del servei.
De moment ha aprovat la compra de nombroses bústies que s’instal·laran en ciutats i després a zones rurals. Són unes bústies d’hacer galvanitzat molt resistens a l’intempèrie. Hi haurà noves bústies cilíndriques i noves bústies murals.
Actualment n’hi ha 33.000 a tot l’Estat.

QEP TENDÈNCIES
La castanyada tendeix a celebrar-se a l’americana, almenys a Port Aventura.
Des d’aquesta setmana i fins el 13 de novembre, el complex d’oci de la Costa Daurada que inclou Port Aventura celebra les festes de Halloween. És la sisena edició del festival de morts vivents.. El parc i els hotels del complex estaran decorats amb carbasses. La direcció del parc s’hi ha agafat en serio i diu que per les nits se sentiran udols a mitjanit, portes que es tanquen i corrents d’aire estranyes.

ESPECTACLES
DISCOS QUE S’EDITEN AQUESTA SETMANA
- El nou disc de Sergio Dalma titulat TODO LO QUE QUIERES. Hi ha temes en castellà, català, galleg i italià.
- Nou disc del grup revelació de l’indie britànic FRANZ FERDINAND
- Pop aflemencat amb en el nou disc de LA CABRA MECÀNICA que porta per títol HOTEL LICHIS
- Nou disc dels barcelonins SIDONIE ara en castellà. És FASCINADO.
- MERCHE amb NECESITO LIBERTAD
- El primer disc en català de MARC PARROT, Mentider
- I el segon disc ja de MARIA ISABEL amb títol una mica més curt que l’anterior.Es diu NÚMERO 2.

TORRENTE ES VEU QUE SÍ
La campanya saturada de Santiago Segura ha funcionat. El cap de setmana passat la tercera entrega de Torrente va aconseguir batre el rècord històric de taquilla a Espanya. El primer cap de setmana va recaptar més de 7 milions d’euros. Gairebé un milió i mig d’espectadors la van anar a veure.

MADONNA
Atenció fans de Madonna. La cantant fa un avançament a la seva web oficial d’un tros del seu primer senzill HUNG UP del nou disc CONFESSIONS ON A DANCEFLOOR que ha de sortir el 15 de novembre. Es pot escoltar l’estrofeta de la cançó. La imatge de la web és la d’un Karaoke i es pot cantar la lletra a sobre.
Aquest estribillo està construit en base a un samplejat del clàssic GIMME GIMME GIMME d’Abba.

1 comentari:

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.