24.1.05

Divendres 21 de Gener de 2005. Comencem a espantar-nos una mica. FRED, FRED, FRED, FRED... en fa molt i en ve més. Podrem sortir de casa? Què està passant?

Alimentació. Dades d’un estudi fet per la consultora AC Nielsen, a través d’internet, en els darrers 3 mesos de 2004. A l’enquesta hi han participat 14.000 consumidors de 28 països d’Europa, Amèrica i Àsia.

- El 51% dels espanyols consumeix menjar ràpid (fast food) com a mínim un cop al mes.

- El 34% ho fa de dues a tres vegades al mes.

- El 13%, una o dues vegades per setmana.

- I un 2%, confessa que consumeix fast food de 3 a 6 cops per setmana.

El sopar és el moment més habitual per als europeus a l’hora de recòrrer al menjars preparats.

- Un 25% dels espanyols també trien aquesta opció del sopar. Un 9% consumeixen menjar ràpid a l’hora de dinar. I un 3% ho fa per esmorzar.

- Per al 31% dels enquestats, és molt important el tipus de cuina a l’hora de triar el consum de fast food.

- El 21% prèn més en consideració la neteja i la higiene dels establiments on se serveixen aquest tipus de menjars.

- Un 13% justifica el consum de fast food per l’accessibilitat del seu preu.

- A l’11%, els importa la localització dels establiments.

Altres aspectes que també es tenen en compte són la manca de temps per fer el menjar, la bona imatge i bon servei de la marca de menjar ràpid, i l’ampliació de l’oferta cap a plats més saludables com ara les amanides.

Conducció. Irlanda ja ha començat a substituir les milles pels kilòmetres a tota la seva xarxa de carreteres.
Adopten el sistema mètric per establir els límits de velocitats a la carretera i equiparar-ho a la gran majoria de països de la Unió Europea.
Alguns conductors ja han protestat perquè diuen que els costarà molt acostumar-se al canvi. La majoria de cotxes que circulen per les carreteres irlandeses tenen un comptador que calcula la velocitat en milles per hora.
Els nous senyals de trànsit en kilòmetres que ja s’han començat a instal•lar al país desapareixen en quant els conductors entren a Irlanda del Nord.

Internet/Música. Segons un informe de la Federació Internacional de la Indústria Fonogràfica, les botigues de música online han batut rècords durant el passat 2004.
El nombre de botigues s’ha quadruplicat en un any. Ara ja n’hi ha més de 230.
El nombre de cançons disponibles s’ha doblat. Ara, a la xarxa, ja es pot triar entre 1 milió de temes diferents.
Pel què fa a les vendes, als Estats Units i a Europa s’han venut més de 200 milions de cançons, 10 vegades més que al 2003.

Internet/Wi-Fi. Segons ha publicat la revista New Scientist, les xarxes Wi-Fi (sense cables) fan que les cases dels usuaris quedin obertes a uns nivells d’inseguretat sense precedents.
La majoria d’aquestes xarxes inhalàmbriques té mesures de seguretat per prevenir l’spyware, però la majoria dels usuaris no ho fa servir perquè diuen que són massa complicades d’utilitzar. Per això els experts en seguretat diuen que s’han de millorar aquests softwares de forma que els internautes els puguin aplicar sense dificultats en els seus ordinadors.
La revista també explica que els usuaris no canvien mai les contrassenyes que donen els fabricants i que molts hackers coneixen.

Internet/E-Commerce. El comerç electrònic ha mogut 800 milions d'euros aquest Nadal.
L'e-commerce a Espanya ha tancat la campanya nadalenca amb una facturació record: 800 milions d'euros, un 30% més que al mateix període del
2003. És una dada provisional de la Asociación Española de Comercio Electrónico (AECE). D'aquí a uns dies es publicaran els resultats definitius.
Els portals on més vendes s’han registrat aquest Nadal han estat el de El Corte Inglés, el d'Iberia i el de Carrefour.

Internet/Gestions. Les declaracions i pagaments d'impostos a través d'Internet permeten estalviar cada any 7 milions d'hores als ciutadans de la Unió Europea.
Cada empresa economitza fins a 10 euros per cada declaració, el que podria suposar un estalvi d'uns 500 milions d'euros anuals gràcies a aquesta
pràctica.
Són dades d'un estudi dirigit per la Comissió Europea, basat en les dades de 48.228 usuaris d'Internet (ciutadans i empreses), que van presentar les seves declaracions d'impostos el 2004 un total de 19.896 ciutadans i 28.332 empreses.
Els avantatges més esmentats pels enquestats van ser l'estalvi de temps i més flexibilitat a l'hora de poder presentar la documentació requerida.

BRITNEY SPEARS
Segons el diari anglès The Sun, la cantant nord-americana ha comprat roba per bebè a una botiga de pre-mamàs de Los Angeles.
La Britney hauria passat uns 20 minuts als provadors, posant-se diferents models de roba per embarassades. Això faria encara més evidents els rumors que corren sobre l’estat de bona esperança de la noia que, recordem, es va casar fa molt poc amb el cantant Kevin Federline, de 26 anys.

ROBERT DE NIRO
L’actor nord-americà de 61 anys ha confirmat que protagonitzarà la seqüela de la pel•lícula Taxi Driver, que uns 30 anys després tornarà a fer de director Martin Scorsese.
De Niro tornarà a fer del veterà de la guerra del Vietnam i taxista Travis Bickle, un paper que el va fer guanyar un oscar com a millor actor l’any 1976.

PRESUNTOS IMPLICADOS
El grup valencià publica nou àlbum el pròxim 8 de març, amb el títol de Postales.
És el desè treball dels germans Mañó i la Soledad Giménez i els seus 12 temes, enregistrats a Madrid, València, Londres i Praga, s’inclouran en 2 tipus d’edicions: la senzilla i la de luxe. Aquesta darrera afegirà 2 cançons inèdites i 12 postals artístiques triades pel grup.
Presuntos Implicados també ha optat per les col•laboracions en aquest nou disc: el trio de hip hop La Excepción i el trio femení Las Niñas.

Homes i Dones. El cap de setmana és el moment idoni per afavorir les relacions sexuals i per al sexe cal tenir en compte la importància de l’ambient.
Ho diuen els experts. I aquestes són algunes de les seves recomenacions per crear l’ambient ideal:

1. La llum tènue: potser sona a tòpic de pel•lícula però és una manera molt senzilla de canviar les vibracions del lloc on es farà l’interncanvi d’energies sexuals. Una llum tènue afavoreix el romanticisme mentre que una llum potent pot afavorir les discussions.

2. Per a les parelles que tenen fills, s’aconsella que aquests no hi siguin. NO val allò de deixar-los dormint o jugant a l’habitació del costat. La parella necessita soledat completa per afavorir encara més la intimitat i la sexualitat.

3. Eliminar les distraccions. La parella a punt de fer l’amor ha de desconnectar del món; és a dir, s’han d’apagar les teles, els mòbils, s’ha de despenjar el telèfon fixe…

4. L’aroma. El plaer sexual serà més intens si s’aconsegueix a través de tots els sentits. Per això és tan important tenir en compte l’olfacte. Una olor desagradable mata la passió immediatament. Els experts en aromateràpia aconselles les olors a rosa, clau o vainilla que, a més, són afrodisíaques.

5. Compartir una beguda. Un bon licor, una beguda exòtica, un vi especial o unes copes de cava també contribueixen a preparar un ambient sexual perfecte.

6. La música. El sentit de l’oïda també present durant la trobada sexual. Els estils més idonis segons els experts són la bossa nova, el soul i la música instrumental. Res de veus que et vagin donant la pallissa mentre estàs concentrat en la feina.

Tele.

* Audiències. La primera entrevista que ha concedit José Luis Rodríguez Zapatero com a president del Govern a una televisió ha aconseguit uns bons resultats d’audiència, i més si tenim en compte quins van ser els seus competidors des de les altres cadenes: Los Serrano a T5 i Aquí no hay quien viva a A3.
L’entrevista emesa a La Primera de TVE dimecres a la nit va aconseguir una audiència mitjana de 3.524.000 teleespectadors, amb una quota de pantalla del 18,8%.
A Catalunya, la van seguir 361.000 persones, un 12,7% del share.
Amb aquestes dades, es va convertir en el tercer programa més vist del dia.

* Enquesta. A Anglaterra s'ha fet una enquesta a 1.000 adults dels principals països europeus per saber quins eren els seus personatges de televisió favorits durant la infantesa. El rànquing queda de a següent manera:

1. Tom y Jerry
2. Scooby Doo
3. Dangermouse
4. Don Gato
5. Los Picapiedra
6. Bugs Bunny
7. Popeye
8. Correcaminos
9. Los Autos Locos
10. Hong Kong Fu

* MTV solidària. La cadena musical internacional ha organitzat per al 3 de febrer un concert a Bangkok a favor de les víctimes del tsunami del sud-est asiàtic: MTV Asia Aid.
Hi actuaran en directe uns 11 artistes, entre els quals hi ha l'indi Asha Bhosle, els nord-americans Good Charlotte, el taiwanès Jay Chou, la tailandesa Tata Young, i els canadencs Simple. La cantant Alicia Keys també té previst ser-hi.
Jennifer Lopez, Moby, 50 Cent, Nelly, Ronan Keating, Ricky Martin, Sting i Zhang Ziyi també participaran en el concert amb actuacions gravades.
El Fons de l'ONU per a la Infància serà el principal receptor dels fons recaptats.
El concert serà gratis per als teleespectadors i els organitzadors esperen aconseguir una audiència de 1.000 milions de persones.