20.1.05

Dijous 20 de Gener de 2005. L'Esglèsia rectifica i ara diu que fer servir condó és immoral. Després diuen que rectificar és de savis... Què està passant?

Drogues. La policia britànica ha trobat un nou ús per un lubricant, el WD-40. Pot impedir que es consumeixi cocaïna als lavabos de bars i discoteques.
Ruixant les tapes dels wàters i qualsevol altra superfície plana amb el lubricant, que és incolor i no desperta cap sospita, es produeix una reacció química en contacte amb la cocaïna. La droga es congela.

Animals. En un camp de cria d’elefants de Chiang Mai, al nord de Tailàndia hi han instal·lat un water gegant on els paquiderms hi fan les seves necessitats.
7 dels elefants entrenats també saben tirar de la cadena un cop han acabat. I ho fan amb la trompa!
Diuen que és una mesura per estalviar els turistes de trepitjar excrements.

Música. El 20 de febrer se subhastaran a Nova York objectes d’importants artistes nord-americans de jazz. Se celebrarà al recentment estrenat auditori ‘Jazz at the Lincoln Center'.
De Coltrane, se subhastaran partitures manuscrites i tres saxofons, un alt, un soprà i un tenor.
De Charlie Parker, un saxo fabricat expressament per a ell l’any 1947 i que duu inscrit el seu nom.
Del pianista Thelonius Monk, una jaqueta i partitures.
Del trompetista Miles Davis, dibuixos.
De Benny Goodman, un clarinet de la casa Selmer de 1974.
De Gerry Mulligan, un saxofon baríton.
De Louis Armstrong, un manuscrit de 27 pàgines.

Tecnologia. Apple ha anunciat que està col·laborant amb Mercedes Benz USA, Volvo, Nissan, Alfa Romeo i Ferrari per integrar el reproductor IPod en els sistemes estèreos dels seus cotxes, al llarg d’aquest any.
Mercedes Benz posarà a la venda als Estats Units a l'abril el paquet d’integració de l’Ipod per a aquesta marca de cotxes.
Volvo oferirà 2 opcions de connexiò per a tota la seva gamma de cotxes per als Estats Units.
Els conductors podran accedir a tota la seva biblioteca musical des del cotxe, amb un so de primera qualitat, i controlant el reproductor amb els comandaments de sèrie del vehicle.
Des de l’any passat, BMW i MINI Cooper ja ofereixen aquesta nova prestació.

Internet. L'empresa nord-americana Streamload ofereix gratuïtament als internautes que s'hi obrin un compte de correu electrònic fins a deu gigues d'espai web.
Streamload diu que aquest nou servei també permet als usuaris d'intercanviar-se fitxers emmagatzemats.
Cal llegir la lletra petita perquè l'oferta gratuïta s'ha llançat amb algunes restriccions. S'eviten pagant 10 dòlars mensuals.

Videojocs. Greenpeace ha penjat al seu web una dotzena de jocs en què l’usuari assumeix el paper d’un activista ecològic que ha de fer front a les principals amenaces del planeta.

- A Stop the Whaling, el jugador ha de col·locar la seva barca davant d’una gran embarcació des de la qual es cacen bal·lenes amb arpons.

- Eco Quest! consisteix en rescatar espècies en perill d’extinció.

- Crop Raider és una variant del clàssic menjacocos. En aquest cas, el jugador ha de menjar-se els conreus modificats genèticament que es troben al llarg del laberint. Per passar al següent nivell, s’ha de descontaminar bé tota la zona.

- Kids for Forests és un joc amb un mapa on l’usuari ha de trobar 7 animals ocults i salvar els seus respectius ecosistemes.

- I Nuclear Solitaire és un joc de cartes amb dades històriques i informació rellevant sobr política antinuclear. A les cartes s’hi veuen les cares dels líders mundials que disposen d’armes nuclears.

OZZY OSBOURNE
El músic de 56 anys ha confessat que ha aconseguit deixar definitivament les seves addiccions a la cocaïna i a l’alcohol però que en aquests moments la seva principal preocupació és el café. Està fent tots els possibles per prescindir-ne perquè li provoca problemes de son.
Segons el diari britànic The Sun, Osbourne ha hagut de trucar un especialista perquè l’ajudi a curar l’insomni que pateix per culpa de l’excés de cafeïna.

SANDRA BULLOCK i KEANU REEVES
Protagonitzaran el drama romàntic Il Mare dirigits per l’argentí Alejandro Agresti.
Es començarà a rodar el pròxim mes de març a Chicago i compta amb un guió de David Auburn, guanyador d’un Pulitzer.
Bullock i Reeves ja van ser parella a la gran pantalla l’any 1994 amb la pel·lícula Speed.

BECK
El músic nord-americà ublicarà el pròxim 21 de març un nou disc titulat Güero.
De la producció se n’han fet càrrec ell mateix i Dust Brothers, amb qui treballa de fa anys.
La discogràfica del músic, Universal, aprofitarà l’avinentesa d’aquest nou disc per publicar-ne una edició estàndar i també una edició doble, amb 2 cd: el primer amb remescles i el segon, amb les mateixes cançons que l’edició estàndar però amb so Stereo 5.1 i amb 2 videoclips.
D’aquest nou àlbum de Beck també se’n farà una edició en vinil.

SPEARS, LÓPEZ i KNOWLES
La revista anglesa Bliss, dirigida a joves d’entre 13 i 18 anys, ha publicat una enquesta en què un 40% de les noies es planteja la possibilitat de sotmetre’s a cirurgia estètica per ser més atractives.
De les 2.000 adolescents que van participar al qüestionari a través d’internet, només el 8% va dir que se sentia satisfeta amb el seu físic.
En canvi, una de cada 4 noies confessa que canviaria la seva imatge per tenir un cos semblant al de la Jennifer López, la Beyoncé Knowles i la Britney Spears.

Homes i Dones. Els espanyols són els europeus més feliços i satisfets amb la seva vida amorosa. Ho diu una enquesta feta per l’Institut Francès d’Opinió Pública, per encàrrec del portal per fer parelles Meetic.
El sondeig s’ha fet a 2.580 europeus, d’origen espanyol, francès, alemany, italià i anglès. Se’ls ha preguntat sobre les seves relacions de parella i també sobre els contactes a través d’Internet.

- 9 de cada 10 europeus se senten molt feliços amb la seva vida.

- 8 de cada 10 europeus se senten molt feliços amb la seva vida amorosa.

- Els espanyols són els més satisfets amb totes dues coses: amb la seva vida en general i amb les seves relacions de parella.

- Els italians són els més infeliços, malgrat es considerin més satisfets amb la seva vida amorosa que amb la seva vida en general.

- La facilitat per establir relacions amoroses o d’amistat varia segons els països, cultures i sexes. Per exemple, fer amics i trobar parella és força fàcil per als anglesos i molt difícil per als alemanys.

- En general, es considera més senzill tenir una relació d’amistat que no de parella.

- Per a les dones és més complicat establir relacions amoroses que pels homes.

Tele.

* Sanció. La Generalitat tancarà de forma definitiva i en el termini màxim d'un mes l'emissora local MX, propietat de Infraestructuras y Gestión 2002, amb seu a Vitòria, que emet tarot i concursos fraudulents, i estafa els espectadors que hi truquen a través de números 806.
La sanció arriba als tres milions d'euros. 600.000 euros són per no tenir autorització i per produir interferències. També imposa el precintament dels equips i aparells de l'emissora i, per primer cop, es farà pagar 20.000 èurus al responsable legal per defensar les emissions d'una televisió que actua de forma il·legal.

* BBC. Finalment la cadena britànica BBC s’ha vist obligada a suspendre el debat que tenia previst realitzar entre les ciutats candidates a allotjar els Jocs Olímpics de 2012. Les ciutats hi estaven totes d’acord però qui s’ha negat és directament el Comité Olímpic Internacional.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Cool blog you have. I have a clarinets soon
related site. Check it out if you get a chance. The URL is clarinets soon

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a landsbladet
site/blog. It pretty much covers landsbladet
related stuff.

Come and check it out if you get time :-)