6.1.05

Dimecres 5 de Gener de 2005. Aquesta vespre els grans podem comportar-nos com a criatures sense necessitar cap excusa. Arriben els Reis Mags. Ens hem portat bé... creiem. Què està passant?

Insòlit. Al Regne Unit ha saltat l’alarma. Les òlibes estan en perill per culpa de Harry Potter. Des de l’estrena de la primera pel•lícula del nen aprenent de mag, es va disparar la venda d'aquestes curioses mascotes.
Ara s’ha disparat el nombre d’òlibes deixades en llibertat pels seus joves amos quan se’n cansen.
La vida de les òlibes és molt llarga, uns 30 anys. Però quan se les deixa en llibertat, tenen molt poques probabilitats de sobreviure, a més de ser una pràctica ilegal.
Al Regne Unit les òlibes costen entre 45 i 60 èurus.

Salut. Un estudi fet per la Universitat de Harvard diu que les persones que consumeixen 3 o més begudes alcohòliques al dia tenen un 45% més de possibilitats de patir un vessament cerebral.
Qui beu una copa de vi al dia té de patir aquests vessaments, ni atacs de cor ni diabetis.
La investigació ha estudiat 38.000 persones.
Els accidents cerebro-basculars són la tercera causa de mortalitat als països industrialitzats.

Salut 2. Prendre analgèsics durant un any té entre un 1 i un 4% de risc de desenvolupar complicacions gastrointestinals serioses. Ho diu un estudi de l’Escola de Medicina de Baylor.
Els metges van trobar úlceres i erosions a l’intestí prim en més del 70% dels pacients que havien près analgèsics des de feia més de tres mesos. L’ibuprofè i l’aspirina, a banda de fer marxar els maldecaps, s’utilitzen com a antiinflamatoris per a l'artritis.

Internet. Per primera vegada en els darrers dos anys, hi ha menys població internauta a Espanya. Concretament, 11,968 milions de persones.
Dels 25 països de la Unió Europea, Espanya es troba en el lloc número 17 pel què fa a l’ús d’Internet.
Només un 30% de la població disposa de connexions de banda ampla i més del 80% d’aquestes connexions corresponen a zones urbanes. Barcelona i Madrid sumen la meitat de les línies.
Ho ha explicat l'Associació d'Internautes, segons xifres del darrer EGM.

Invent. L'empresa tèxtil Burton i Motorola s'han associat per llançar al mercat una línia de roba per a snowboarders.
Les jaquetes duran un folre acolxat on hi cabrà un mòbil de la marca Motorola i un reproductor d’mp3. Les mànigues tindran un aparell que permetre controlar les trucades i escolta música en qualsevol moment, enviant senyals d’àudio a uns altaveus desmuntables que es trobaran situats a la caputxa.
També farà servir la tecnologia Bluetooth.
Es posaran a la venda a mitjans d'any.

Homes i Dones. La crisi matrimonial és inevitable als 10 anys de casats. Ho diuen els especialistes. Les parelles, amb el temps, prenen un d’aquest dos camins: o es transformen i evolucionen o es paralitzen i se separen.
Les causes més freqüents que comporten una separació són 5.
1- Les amistats.
2- Els fills.
3- L’exercici.
4- La manca de comunicació.
5- L’alcohol.

QUEEN
Avui es posen a la venda les entrades per als concerts que el grup Queen oferirà els dies 1 d’abril al Palau dels Esports de Madrid, i el 2 d’abril al Palau Sant Jordi de Barcelona.
Els preus es belluguen entre els 36 i els 80 èurus.
Hi debutarà Paul Rodgers (ex vocalista de Bad Company i Free) en el lloc de Freddie Mercury.
S'interpretaran clàssics de Queen i vells èxits de Rodgers.

IRENE SINCLAIR
És una pensionista orginària de Guyana i resident a Londres. Té 96 anys i s’ha convertit en la model més vella del món, gràcies a la marca de productes de bellesa Dove, que l’ha contractada.
Forma part de la campanya que l’empresa va engegar fa un temps i amb la qual vol defensar que la bellesa no està definida per les supermodels joves, altes i primes.

ARTHUR MILLER
El dramaturg nordamericà, també conegut com a exmarit de Marilyn Monroe, ha anunciat que es casarà per quarta vegada. Ho farà amb una dona 55 anys més jove que ell, un pintora que es diu Agnes Barley (de 34). La noia estava convençuda que el dramaturg havia mort feia temps, fins que el va tenir al davant.
Miller es va quedar vidu fa 3 anys de la seva tercera dona, Inge Morath, amb qui va compartir 40 anys de matrimoni.

GISELE BUNDCHEN
La model serà una de les pròximes noies Bond. Cobra 37.000 èurus per desfilada però deixarà les passarel•les pel cinema.
No se sap qui serà el nou James Bond. Els rumors encara parlen de Colin Farrell, Ewan McGregor, Jude Law o Orlando Bloom.

MADONNA
Segons el diari britànic The Sun, la cantant i el seu marit Guy Ritchie van tornar a jurar-se amor etern d’acord amb la tradició jueva de la Càbala.
La cerimònia va tenir lloc a la residència de camp que la parella té al comtat de Wiltshire.
Guy Ritchie va regalar a Madonna un anell valorat en 200.000 dòlars, comprat en una joieria de París. Madonna va fer el mateix amb un anell comprat fa 6 mesos.
La primera boda de la cantant i el cineasta britànic es va celebrar el 22 de desembre del 2000.

Tele.

* Trilita. El Tricicle estrena dilluns a TV3 al sèrie hereva de Dinamita. Es veurà a partir de les 21.30, en substitució de Caçadors de Bolets. Són 13 capítols de 25 minuts de durada, amb actors, guionistes, músiques i situacions noves.