6.1.05

Dijous 6 de Gener de 2005. Avui és l'únic dia de l'any en què no cal insistir perquè les criatures es llevin. Els Reis Mags han passat per casa! Fem el programa i marxem a obrir paquets. Què està passant?

Dietes. Investigadors del centre mèdic Tufts-New England de Boston posen en dubte 4 dietes d'aprimament: Atkins (pobra en glúcids), la dieta vegetariana Ornish, el règim per punts Weight Watchers (que redueix la quantitat de menjar que es consumeix) i Zone, una dieta que equilibra nutrients, proteïnes, greixos i sucres en funció de la seva aportació calòrica.
S’han analitzat, durant tot un any, 160 persones amb edats compreses entre els 22 i els 72 anys.
En un any, tres quartes parts dels pacients sotmesos a aquestes dietes van perdre un 5% de pes. Més d’un 10% del grup va perdre un 10% de pes.

Avets. L'Ajuntament de Barcelona, a través de Parcs i Jardins, comença demà la campanya de recollida d'arbres de Nadal.
S'han instal•lat 218 punts de recollida.
Els arbres es traslladaran a un viver per trirurar-los i convertir-los en adob. Es farà servir per millorar la fertilitat dels parcs i jardins de Barcelona.

Cine. El 14 de desembre s’estrenarà als Estats Units la nova versió de "King Kong". La dirigeix Peter Jackson, el del "Senyor dels Anells".
Adrien Brody farà d'heroi i Naomi Watts de noia en perill.
El rodatge s’ha fet a Nova Zelanda.
Cliqueu aquí per saber-ne més coses: protagonistes, entrevistes, anècdotes...

Internet. Pot arribar aquest any als 1.000 milions d’usuaris, segons el Computer Industry Almanac, que analitza des de 1994 l’ús de la xarxa a 57 països i les sis principals regions del món.
A finals de 2004, Internet dispoava de 935 milions d’usuaris.
Per països, el que compta amb un major nombre de cibernautes són els Estats Units, amb 185 milions. En segon lloc la Xina, amb gairebé 100 milions d’internautes. En tercer lloc, el Japó, amb 78 milions d’usuaris.
Espanya apareix a la 14a amb gairebé 13 milions i mig d’usuaris, pel darrera de Rússia, Canadà i Mèxic i per davant d’Austràlia.

Internet 2. Dues de les principals empreses de publicitat a Internet, Seismic Entertainment Productions i SmartBot.net, deixaran de fer servir spyware. Han arribat a un acord legal amb la Comissió Federal de Comerç dels Estats Units.
Utilitzaven progames espies per infiltrar-se als ordinadors dels usuaris i saturar-los de publicitat. Més tard, provaven de vendre als usuaris programes per solucionar el problema però ineficaços.
Segons un estudi recent, el 67% dels ordinadors d’usuaris particulars està infectat amb algun tipus de programa espia.

Internet 3. Rumor: Telefònica podria estar negociant amb Microsoft la venda de Terra. La uniria a MSN per fer un servei online amb marca reconeguda entre tota la comunitat espanyola i llatina d’internet.
Si es produeix la compra, Microsoft comprés sumaria una xifra molt substanciosa d’usuaris.

Tecnologia. Dilluns comença la MacworldExpo, conferència anual que el gegant informàtic Apple celebrarà a San Francisco.
S'hi podria presentar un ordinador portàtil, un iMac, d’un preu inferior a 500 dòlars. Podria ser un G4, amb 256 megabytes de ram i amb un disc dur d’entre 40 i 80 gigues. La pantalla no estaria inclosa.
També es rumoreja el llançament d'un nou paquet ofimàtic específic per a Macintosh. Es podria dir iWork i seria una alternativa a AppleWorks, l'OpenOffice.org i l’Office de Microsoft.

JUDE LAW
Es casa amb la seva actual parella Sienna Miller. El dia de Nadal li va proposar matrimoni.
L’anell de diamants que li va regalar per aquesta petició de matrimoni valia 30.000 èurus.
La primera persona en felicitar la parella va ser, curiosmanet, l’exdona de Jude Law, la Sadie Frost. Després van avisar de la bona notícia a les seves famílies.

VALERIE HERMANN
Assumeix la direcció de Yves Sant Laurent, tradicional en roba d’alta costura i accessoris.
Té 41 anys. Ella prendrà les regnes el pròxim mes d’abril i succeïrà James McArthur, l’actual director interí.
En el seu currículum hi consta haver presidit la marca John Galliano i haver estat la responsable, des de 1999, de la línia femenina de Christian Dior.

PARIS HILTON
Ella i Nicole Ritchie, protagonistes del reality show de televisió "The Simple Life", seran vistes a través de la petita pantalla bellugant cossos morts i taüts, en la nova temporada del programa, que van gravar a la costa est dels Estats Units.
Les noies treballaran a la morgue.
Segons Paris Hilton, la pitjor activitat que van haver de fer va ser a de traslladar morts d’una banda a l’altra. La filla de Lionel Ritchie hi està d’acord i la considera una de les experiències més terribles de la seva vida.

REM
Segons va informar ahir la promotora Doctor Music, les entrades per al concert de diumenge al Palau Sant Jordi de Barcelona estan a punt d'esgotar-se.
Fins ahir, s'havien venut al voltant de 17.000 entrades de les 18.000 que l'organització ha posat a la venda.
REM torna a Barcelona 10 anys després de presentar el seu disc "Monster". Ara estrenaran en directe l'últim disc, "Around The Sun".

Tele.

* Supervolcano. La BBC ha ajornat l'emissió d'aquest superdocumental, per evitar agreujar la por que es respira després dels tsunamis a l'Àsia. És una recreació de l'erupció d'un volcà al parc de Yellowstone i les seves conseqüències (canvis climàtics, milers de morts...). És un dels programes més cars de la història de la cadena britànica.

* Daddy. L'estrena del reality show, a banda de pol·lèmic, ha estat un fracàs per a la Fox. Durant 90 minuts, entre llàgrimes, una noia buscava el seu pare biològic entre un grup d'impostors. Podien aconseguir 100.000 dòlars si enganyaven la noia i li feien creure que eren els seus pares. Els diners han sigut per ella, que va encertar el pare de veritat. Els crítics diuen que és de mal gust i que explota sentiments.