11.1.05

Dimarts 11 de Gener de 2005. Un d'aquells dies en què la tecnologia se't posa de cara quan creies que tot estava controlat. La rebel·lió de les màquines! Quina por haver de dependre-hi tant. Què està passant?

Salut. L’oli d’oliva pot ajudar a prevenir i tractar el càncer de pit. Ho demostra un estudi fet per científics espanyols.
Es redueix de forma considerable un dels gens cancerígens associat als tumors més agressius.
Es confirma la idea que alguns components de la dieta poden tenir un paper important en la prevenció del càncer i la regulació dels gens que el podrien causar.
Els investigadors faran proves empíriques amb dones aquest 2005.

Consum. Telefònica posa en marxa un noi servei de pagament de rebuts no domiciliats a través de Correus. Es pot fer a les 1.857 oficines informatitzades de Correus que hi ha a tot Espanya, de les quals 250 són a Catalunya.
S’hi podran pagar els rebuts de totes les empreses del grup com Telefónica Móviles, Terra Networks o Telefónica Cable.

EUA. La revista Men’s Fitness compara, en una llista, 50 ciutats nordamericanes partint de 14 variables curioses: el número de restaurants de menjar ràpid en relació a la població, el nombre de parcs, la qualitat de l’aire o el nombre d’establiments especialitzats en donuts.
Houston és la ciutat més obesa dels Estats Units. La segueixen Philadelphia, Detroit i Memphis
Seattle és la ciutat més esbelta. Per darrera, hi trobem Honolulu, Colorado Springs, San Francisco i Denver.

Mòbils. Samsung acaba de fer el llançament a Corea del Sud d’un nou model de mòbil amb tecnologia d’última generació, el SCH-B100.
Es basa en la transmissió digital multimèdia per satèl·lit.
El terminal té 3 canals de vídeo i 6 d'àudio.

Spam. La Xina és el segon país del món que més correu escombraria (spam) genera, per darrera dels Estats Units.
Ho diu la Societat d’Internet Xinesa.
Només el mes de novembre passat, 180 de les 400 adreces de correu electrònic bloquejades per l’Organització Internacional Contra els Correus Escobraria tenien un servidor xinès.
Els servidors estan instal·lats a les oficines provincials de les grans empreses de telecomunicacions de la Xina. És un bon negoci i una manera fàcil de fer diners.
Amb el bloqueig internacional d’aquests servidors, la resta d’usuaris no poden ni enviar ni descarregar missatges.

Phishing. A Internet corre una suposada enquesta de l’Institut Nacional d’Estadística que és falsa.
L’INE ja s’ha posat en contacte amb la Policia. Encara es desconeix la xifra exacta de persones què podrien haver rebut i respost l’enquesta.
L'INE insisteix que mai demana dades personals a través d’un correu electrònic i que el domini institutoestadistica.com (el que apareix al remitent d’aquests missatges falsos) no els correspon. El de debó és ine.es.
És un cas de phishing, una de les tècniques que més fan servir els anomenats ciberdelinqüents que estafen online.
El 5% dels internautes que reben missatges fraudulents d’aquest tipus acaben proporcionant les dades personals i bancàries que se’ls demana.

Consells:

- Canviar periòdicament les claus d’accés o els passwords
- Mai s'ha d'informar sobre aquestes claus ni sobre les nostres dades personals a través del correu electrònic
- Cal guardar còpies de totes les operacions que fem a través d’Internet.

ZHANG YICHI
La família del ciutadà xinès 1.300 milions ha rebutjat els contractes que moltes empreses els han ofert per a utilitzar la imatge del bebè en les seves campanyes publicitàries.
Els pares tenen por que totes aquestes activitats comercials tinguin un impacte negatiu en el creixement del nen. Han dit que no a anunciar bolquers o farinetes però sí que han acceptat la proposta d’una asseguradora.

ELVIS PRESLEY
El rei del rock ja torna a ocupar la primera posició d’aquest chart, amb el rellançament de tema Jailhouse Rock, que s’ha publicat amb un seguit d’il·lustracions i un llibre.
Presley ha aconseguit així l’objectiu de Sony BMG: sumar un nou número 1 a la llista, concretament el dinovè primer lloc de la seva carrera, després de 27 anys de la seva mort.

BRYAN ADAMS
Ho té tot a punt per passejar Room Service, el seu últim treball fet a les habitacions dels hoteles de tot el món on el músic es va allotjar durant la seva anterior gira.
A Barcelona comença el recorregut per tota Espanya. Serà el dia 27 de gener al Palau Sant Jordi.

BRITNEY SPEARS
A finals d’aquest mes podria estar enllestit el seu nou vídeoclip pertanyent al tema Do Something, una de les peces inèdites que s’han inclòs en el darrer àlbum de grans èxits de la cantant.
Ella mateixa n’ha fet de co-directora.
Spears també aprofitarà aquest mes de gener per fer canvis a la seva pàgina web. Una de les principals novetats serà la secció Truth Be Told on la noia desmentirà tots aquells rumors falsos que es creïn sobre la seva persona.

OASIS
El Noel Gallaher dels Oasis ha fet públics, a través de la BBC 1 de Londres, alguns detalls sobre el nou disc d’estudi de la banda.
Seran 12 temes compostos per tots els membres del grup: els germans Noel i Liam Gallagher, el guitarrista Gem Archer i el baixista Andy Bell. De moment, encara no té títol oficial.
Per presentar el disc, el grup ja té tancades 3 dates a l’estiu a 3 ciutats angleses, Glasgow, Manchester i Londres. En breu se n’anunciaran algunes més.

Homes i Dones. La firma de cosmètica Olay ha publicat les conclusions de l'estudi La dona espanyola davant el procés d’envelliment. El sondeig, publicat a la revista Woman, dóna algunes pistes de com el sexe femení s’enfronta al pas dels anys i la seva repercussió en la imatge.
L’estudi s’ha fet a través de 600 entrevistes per telèfon a dones amb edats compreses entre els 35 i els 55 anys, i 180 entrevistes a homes de la mateixa franja d’edat.

- Les espanyoles consideren que es troben en el seu millor moment al voltant dels 36 anys. Els homes, en canvi, creuen que la millor etapa de la dona és quan té 32 anys.

- Cap als 42 anys, a les dones espanyoles ja no ens ve de gust dir l’edat que tenen. Les que retarden més el moment de confessar la veritable edat són precisament les catalanes.

- Gairebé 6 de cada 10 dones enquestades opinen que les que treballen fora de casa envelleixen molt millor que les mestresses de casa.

- 8 de cada 10 dones, el 78,5%, té clar que l’envelliment els preocupa molt més a elles que no pas als homes.

- El 40% de les dones enquestades pensa que la dona casada o amb parella es preocupa molt menys pels efectes de l’envelliment que la soltera.

- Quan es troben en un grup d’amigues o companyes de treball, el gran tema més comentat en relació amb el pas del temps és l’aspecte físic o estètic en general, i per aquest ordre: en un 12% del casos es parla dels hàbits a l’hora de cuidar-se, en un 10,5% es xerra sobre l’augment de pes, i en un 10% preocupa l’aparició d’arrugues.

Tele.

* Buenafuente. S'estrena avui, a les 00.30h, a Antena 3. El programa d'El Terrat s'emetrà dimarts, dimecres i dijous, en directe des dels estudis de Sant Just Desvern. Avui té com a convidat l'escriptor Antonio Gala. Com ja feia a La cosa nostra, Andreu Buenafuente haurà d'encertar qui és emntre duu els ulls tapats.
Seccions del programa: "La casa de tu prima" (parodiant els reality shows que tanquen concursants i els aïllen del món), "Teléfono de aludidos por tonterías" o "No te acostarás sin saber 3 o 4 cosas más" (repàs de l'actualitat).

* Aventura en Africa. El canvi de nom ens ha agafat per sorpresa. Comptàvem amb un La selva de los famosos 2. Avui s'estrena a Antena 3. Paula Vázquez des de la selva. Núria Roca al plató. Els noms dels concursants encara són rumors.