12.1.05

Dimecres 12 de Gener de 2005. Cal que faci tant de fred? Algú ens ha demanat si volem que faci tant fred? Ara que estan de moda els referèndums, se'n podria convocar un per votar si volem aquest fred o no. Què està passant?

Salut. Respirar 8 hores en una discoteca és com fumar 16 cigarrets. Ho diu un estudi de l'Agència de Salut Pública de Barcelona. Una dada preocupant per als clients i sobretot per als treballadors.
També s'ha detectat una alta concentració de fum ambiental de tabac a escoles, centres de secundària, aeroports, metro i restaurants en un 100% dels casos estudiats; al 96% de les universitats; al 90% de les estacions de tren; al 79% dels hospitals i al 58% dels CAPs.

Turisme. París és la ciutat més visitada de tot el món. Ho diu l’Oficina de Turisme i Congressos de la capital francesa.
Al 2004, París ha rebut uns 25 milions de turistes. Els propis francesos la visiten molt. I els nordameircans (un 10% més) i els japonesos (15%), que després del atemptats de l'11-S havient afluixat les visites.
París també és el lloc del món on s’hi celebren més congressos. Només al 2004 se n’hi van celebrar 272. Per darrera, Viena i Ginebra.

Marques. Coca Cola no podrà vendre els seus productes durant la celebració dels All Star Games de la NBA, el 20 de febrer a Denver.
És la patrocinadora de la NBA però el recinte triat per celebrar l’espectacle és el Pepsi Center de la ciutat.
Coca Cola només podrà anunciar-se dins del recinte i durant la retransmissió esportiva. Però al recinte s'hi beurà Pepsi.

Insòlit. Un veí de Lleida haurà de complir una condemna de 18 mesos de presó per un delicte comès l’any 1992. Va obrir el telèfon públic d’un bar de la ciutat i va robar les 125 pessetes que hi havia de caixa.
Ha esperat 13 anys. Ha acceptat la condemna i també el pagament de 425 èurus per indemnitzar el propietari del bar per haver-li trencat el telèfon.

Mòbils 1. Al Regne Unit s’han presentat els resultats d’un nou estudi fet per l’Organisme de Protecció Radiològica. Alerta sobre els efectes potencials en la salut de les ones electromagnètiques que emeten els mòbils i les torres de transmissió.
S’ha demanat als pares que no donin telèfons mòbils a nens menors de 8 anys, per raons de seguretat per a la seva salut.
Una quarta part dels nens britànics que van a l’escola primària tenen mòbil.
Entre els nois d’11 a 16 anys, la xifra es dispara al 90%.
Fins i tot, darrerament, una empresa de telefonia ha començat a vendre mòbils a nens de 4 anys!

Mòbils 2. The Phone House ha arribat a un acord amb la multinacional discogràfica EMI per distribuir en exclusiva el nou àlbum de grans èxits de Robbie Williams en una targeta de memòria per a mòbils.
Conté les cançons del disc i amb el vídeo-clip de Radio. La qualitat de so similar a la del cd. Es pot veure i escoltar a través dels mòbils que ho permeten.
Es pot comprar a les botigues The Phone House o a través de la seva web.

3D. Funchal, capital de Madeira, serà la primera ciutat del món que es podrà observar en tres dimensions a internet.
Es podran visitar carrers, edificis, paisatges...
S’hi han invertit 8 milions d’èurus. Hi han treballat dissenyadors gràfics, cartògrafs i enginyers informàtics durant 1 any.
En un futur, es podrà entrar virtualment als hotels, veure les habitacions, i accedir a les vistes dels balcons i terrasses.
S’hi podran localitzar les farmàcies o les zones d’aparcament de la ciutat mitjançant un buscador.
També es vol instal·lar càmeres a diferents llocs de la capital de Madeira perquè la ciutat es pugui vigilar les 24 hores del dia i evitar incendis o atemptats terroristes.
La web es traduïrà a 5 idiomes diferents.

VAL KILMER
L’actor, a qui podem veure fent de marit de l’Angelina Jolie a Alejandro Magno, ha confessat que va fer tot el possible per haver de repetir les escenes de llit amb l’actriu.
S'equivocava expressament. Així va fer realitat el somni de molts: passar 4 mesos ficant-se al llit amb una de les dones més explosives de Hollywood i, a més, cobrant milions per fer-ho.
Ho va declarar a una agència russa insistint que per favor no ho expliquessin ni a l’Angelina Jolie ni al director de la pel·lícula, l’Oliver Stone.

PEDRO GUERRA
Entre gener i abril, el cantautor oferirà una sèrie de concerts per diverses ciutats catalanes dins la gira espanyola de presentació del seu darrer disc Bolsillos.

- 28/01/05 Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès
- 29/01/05 Auditori Municipal de Terrassa
- 30/01/05 Teatre de La Garriga
- 11/02/05 Teatre Conservatori de Manresa
- 12/02/05 Teatre Joventut de L’Hospitalet del Llobregat
- 13/02/05 Centre Parroquial de Santa Perpètua de Mogoda
- 09/04/05 Teatre Cirviànum de Torelló
- 22/04/05 Calç Bolet de Vilafranca del Penedès
- 23/04/05 Teatre Municipal Ateneu de Sant Celoni

JULIA ROBERTS & GEORGE CLOONEY
Són els més guapos del planeta segons una enquesta feta entre els visitants del famós museu de cera Madame Tussaud de Londres.
L'any passat els guanyadors van ser Angelina Jolie i Brad Pitt.
Els personatges més odiats han estat Jennifer López i Britney Spears.
Tots ells hi tenen la seva rèplica en cera.

MICHELLE WIE
És una nena prodigi de 15 anys que s’ha convertit en tot un maldecap per al golfista nordamericà Tiger Woods.
La hawaiana Michelle és capaç de fer un cop de sortida que recorre una distància de 275 metres, igual o més que molts professionals. Participarà per segon any consecutiu, entre homes, a l’Open de Hawai, que comença aquest dijous a Honolulu.
El rècord batut per Tiger Woods podria estar en perill.

ANTHONY BLAKE
Avui estrena al teatre Novedades de Barcelona el seu nou espectacle Lo saben todo de ti. És el desè de la seva carrera i el primer en què ha comptat amb la col·laboració d’un director teatral, Esteve Ferrer.

Homes i Dones. Les dones viuen més anys que els homes perquè el cor femení resisteix molt millor el pas del temps.
Ho diu un grup de científics britànics de la Universitat de Liverpool.
S’ha investigat 250 persones entre 18 i 80 anys, durant 24 mesos.
Conclusions:

- El rendiment del cor dels homes pot arribar a reduïr-se fins a 4 vegades entre els 18 i els 70 anys. El cor de les dones, en canvi, pot conservar el seu bon funcionament al llarg dels anys.

- Per paliar els efectes de l’edat, ara més que mai s’aconsella als homes que practiquin exercici físic de forma regular. Un home de complexió atlètica amb una edat entre els 50 i els 70 anys, pot mantenir el cor d’un noi de 20 anys.

- Malgrat el cor de les dones tingui avantatges respecte al dels homes, també s’aconsella que l’exercitin de forma regular.

- L’estudi també ha analitzat com les artèries principals es van tornant rígides amb el pas del temps. Això fa que pugi la pressió i que la circulació de la sang es faci cada cop més dèbil. Als homes els hi passa abans. A les dones, més tard, però es dispara amb la menopausa.

Tele.

* Star Academy 2. És una mena d'Operación Triunfo. S'emet per cable a l'Aràbia Saudita i provoca un gran escàndol entre el món àrab perquè no suporten veure home si dones cantant i ballant junts. Per això, el principal operador de telefonia mòbil del país ha prohibit els seus 9,5 milions de clients que votin amb sms al concurs. Només els queda l'alternativa del telèfon fixe, suposem que molt més cara.

* Estrenes. Quina setmana més intensa. Avui a la sobretaula d'Antena 3 hi torna la Rosa Villacastín. Es titula La vida es rosa.
Telecinco estrena avui el primer capítol de la nova temporada de Los Serrano.
La Primera presenta el nou programa La azotea de Wyoming. Aquesta matinada competirà amb Buenafuente (A3) i Sardà (T5). També estrena els nous capítols d'Urgencias.