6.5.04

Dijous 6 de maig del 2004
Bolus del president dels Estats Units George Bush per les cadenes àrabs. Les imatges de les tortures a iraquians han voltat el món. Ara sí que vol parlar...

Cinema. El cineasta Michael Morre acusa Disney de bloquejar la distribució de la seva pel·lícula Fahrenheit 9/11. És un film de crítica contra el president dels Estats units George Bush. Segons Moore, la corporació Walt Disney li ha enviat un missatge a través del qual li diuen que han decidit prohibirli al productor Miramax distribuir el film. Segons el New York Times la raó és que podrien perillar els milions de dòlars d'exempcions impositives que Disney rep de l'estat de Florida en cas que el seu governador Jeb Bush s'emprenyés pel film.

Música El govern balear no col·laborarà, per primera vegada a l'Acampallengua, l'aplec de jovent per a reivindicar la normalització de la llengua catalana a les Balears. Des de l'any 1997, quan Joves de Mallorca per la Llengua va convocar el primer Acampallengua a Inca, que les institucions el veien amb bons ulls i hi col·laboraven, fins i tot durant la primera presidència de Jaume Matas. A l'Acampallengua que es celebra el pròxim cap de setmana hi haurà els Lax'n'busto que gravaran un disc en directe, Antònia Font amb el nou disc Taxi i Fora des Sembrat amb el més nou que tenen. També hi haurà concert de Brams i Syphosis, més una mostra de música jove (amb Ke Reggae Ska, es Reboster, Sparadrap, For if the Flies i Espiral d'Embulls).

Música/ llibresla gravació psicodèlica de dibuixos animals dels Beatles, el submarí groc, es convertirà en llibre infantil. S'explica la història en què els quatre Beatles surten al recat del mític món de Pepperland. S'imprimirà en vuit idiomes el mes de setembre i tindrà dibuixos originals de la pel·lícula que es va estrenar el 1968.
Un portaveu de Apple rebutja algunes veus que han dit que la història resultarà massa surrealista pels nens.

Fórum 2004. Les persones amb disminució física que vulguin visitar el Fórum podran utilitzar per desplaçar.se pel recinte unes cadires elèctriques dissenyades expressament per l'esdeveniment. Hi ha 60 cadires disponibles i tenen una posició normal i una d'extraordinària. Amb dues anelles per roda es poden superar pendents amb un petit esforç. Al recinte no hi ha barreres arquitectòniques i totes les escales tenen ascensors o rampes alternatives.

Curiositat. Una recomanació per fer turisme. Visitar a la Xina SEXYLANDIA. Es tracta d’una muntanya sagrafa de Danxia, prop de la ciutat de Shaoguan que el 13 de febrer va ser declarada per la Unesco com un dels 28 parc geològics universals,
Cada any uns 600.000 turistes hi van per veure aquestes roques esculturals. Són maravelles geológiques.eròtiques. La natura els ha donat formes de pits, de penis i altres zones eròtiques de l’ésser humà.
No és broma. SI ho vols veure visita l'adreça www.newsgd.com/travel/toursites/200306030036.htm

DIEGO ARMANDO MARADONA
Ha tornat a ingressar a una clínica de l’Argentina.
Havia deixat el centre i s’havia instal·lat a les afores de Buenos Aires en una casa de camp on se l’havia vist jugar el golf, fins i tot
No se saben els detalls d’aquest nou ingrés.

ZIDANE
És l’únic jugador sincer del Reial Madrid. Ha dit que reconeix que està jugant malament.
Assegura que viu un mal moment esportiu. Assegura que el reial Madrid ha anat de baixa des que el Monaco el va eliminar de la lliga de campions però també reconeix que poden guanyar encara la lliga.

ROSER
Bomba musical la que envia la Roser amb el seu nou àlbum que s'edita el 25 de maig. De moment en tenim un avançament que també ha fet en català. Es titula Foc. Des de la discogràfica asseguren que amb aquesta cançó es recordarà per sempre més la catalana i avancen que s'han inventat el què anomenen euroregaetton una barreja de ritmes llatins, reggaeton i pop.

BRAD PITT
Quan hi ha rumors del seu possible coqueteig amb Angelina Jolie a la seva última pel·lícula que es grava aquests dies, es despenja amb unes contundents declaracions. L'actor ha dit que és evident que no es pot estar tota la vida amb una mateixa persona. Dubte que es pugui estar amb una mateixa persona tota la vida.

Homes i Dones
A la Gran Bretanya s’ha analitza l’hàbit del telèfon mòbil i els missatges SMS i s’ha arribat a la conclusió que cada vegada s’utilitza més el correu electrònic i el missatge de mòbil per trencar una relació de parella.
L’enquesta feta per la firma MORI va entrevistar 771 persones de 15 anys aquest mes d’abril
Segons l’estudi, el 9 per cent dels britànics admet haver-ho fet
Entre les persones que tenen de 15 a 24 anys aquest porcentatge es dispara. Ho han fet el 20 per cent.
A més un 45 % de les dones admeten haver escoltat de forma secreta els missatges que té el seu marit al telèfon mòbil mentre que entre els homes un 321% admeten haver-ho fet.
Altres conclusions:
- Un 44 % ha utilitzat missatges per coquetejar
- Aquest porcentatge es dispara en un 75 % a la franja d’entre 14 i 24 anys.
Més informació a : www.sicap.com i www.mori.com.

Tele

TV Internacional
FRIENDS
Últim capítol de Friends. S'acaba amb nou temporades. Hi haurà un primer episodi de resum i un altre de desenllaç. Es calcula que el veuran uns 50 milions d'espectadors als Estats Units, molt lluny dels 105 milions que van veure el final de la sèrie M.A.S.H.. A l'Estat Espanyol, Canal + emetrà a partir de setembre la vuitena temporada i després la novena.

PLAYGIRL TV
Als Estats Units, crearan el primer canal eròtic per dones. La revista Playgirl farà el seu canal de televisió els pròxims mesos. Un comunicat de l’empresa remarca que a les dones els agrada tant el sexe com els homes però les dones són ignorades en aquest sector. Es podrà veure per cabble i no es censurarà.
Hi haurà programes amb homes atractius que oferiran consells sexuals i erotisme des del punt de vista femení. Hi haurà telenoveles eròtiques i comèdies. També s’escollirà l’home de l’any.

Antena 3
El que va ser corresponsal d’Antena 3 i que després van acomiadar en la última regulació, CARLOS HERNÀNDEZ, serà el nou cap de premsa del PSOE.
Actualment era el cap d’informació política de La Clave.
Carlos Hernàdez de 35 anys va presentar un recurs contra el seu acomiadament i d’Antena 3 i això encara és a tribunals.

TVE
La cadena pública rentabilitza l'èxit de Los Lunnis. Es crearà un nou espai i ja ha venut a diversos països de l'Amèrica Llatina.

Los Lunni

5.5.04

Dimecres 5 de maig del 2004
No ha pogut ser. El Deportivo de la Corunya no s'ha classificat per la final de la LLiga de Campions. Segur que al Reial Madrid i els seus seguidors se n'alegren...

Butxaca. El Banc d'Espanya ha fet públic aquesta setmana les dades de la despesa familiar. Sembla que hem marcat un nou màxim històric per culpa del preu de l'habitatge que fa endeutar les famílies. L'any 2003, les famílies espanyoles vam acumular un deute de 507.585 milions d'euros. Això suposa un increment del 17% en relació a l'any anterior. Des del 1996, el deute ha anat augmentant cada vegada més fins a notar-se un increment del 154% els últims set anys.

Gastronomia. El Bulli i el Racó de Can Fabes figuren a la llista dels 50 millors restaurants del món que ha publicat la prestigiosa revista britànica Restaurant Magazine. Li diuen la "bíblia de la indústria restauradora" i ja ha publicat aquesta llista del mes d'abril elaborada per un jurat internacional format per 300 restauradors, xefs, crítics i periodistes. Aquest és l'ordre de la llista:
1) French Laundry de Califòrnia
2) The Fat Duck de la Gran Bretanya
3) El Bulli de Ferran Adrià a Roses.
26) El Racó de Can Fabes, de Santi Santamaria, a Sant Celoni (Vallès Oriental).

Medi ambient. Un cotxe d'hidrògen ha començat una marató de 10.000 km per Europa. Als Estats Units cada vegada hi ha més cotxes d'aquest tipus. Ara es comercialitza el un híbrid que és Prius de Toyota.
DE totes maneres encara s'està estudiant l'ús de les cel·les d'hidrogen per propulsar vehicles, una opció menys contaminant que la dels combusibles fòssils.
General Motors ha començat una 'marató' en solitari del seu prototip HydroGen3 que el farà passar fins l'11 de juny, els 10.000 quilòmetres que separen la ciutat més septentrional d'Europa, la noruega Hammerfest, de la capital portuguesa, Lisboa. Amb la Fuel Cell Marathon, els enginyers de la marca podran provar amb temperatures i variacions extremes el comportament d'aquest model d'hidrògen basat en l'Opel Zafira. El vehicle és propulsat per un motor elèctric de 60 cavalls, alimentat amb una sistema que genera l'energia elèctrica necessària a partir de l'hidrogen líquid emmagatzemat en una cel·la. Es faran proves però també és una manera de fer-ne publicitat.

Salut. Atenció fumadors. El departament de Sanitat de la Generalitat ja ha posat en funcionament la Sisena edició de la campanya antitabac internacional DEIXA-HO I GUANYA. S'organitza cada dos anys des de l'OMS. Hi participen 100 pa?sos.
Condicions per participar:
S'ha de ser fumador d'almenys un any. Inscripció abans del 24 de maig. S'han de posar les dades personals, el temps que fa que fumen, el nom i les dades d'un testimoni que pot ser fumador o no. Gencat.net/sanitat o al tel?fon 902.111.444
Premis:
Els concursants que no hagin fumat un mes després de la inscripció, entren al sorteig d'un viatge d'una setmana a la Riviera Maya per a dues persones.( PRIMER PREMI)
Cap de setmana de turisme rural ( SEGON PREMI)
Tres abonaments anuals pel DIR
El guanyador del primer premi anirà al Súper premi Internacional de 10.000 dòlars ( 8452 euros)

Música. El grup alemany Super Smart ha decidit llançar un àlbum únicament i exclusivament en format de tons per a mòbils. El disc es titula Panda Babies i te'l pots descarregar per mòbil. L'àlbum s'està venent a 1,99 euros.

PAUL MCCARTNEY
Ha decidit fer classes d'espanyol per poder-se dirigir al públic de Xixó. El 25 de maig ha de fer un concert aquella ciutat espanyola i el promotor del concert, Neo Sala, ha reconegut que aquests dies està fent algunes classes per poder dirigir-se al públic. L'últim cop va fer a Barcelona uns quants olés fora de lloc.
Es veu que McCartney vol estudiar una mica dels 11 països on hi va de gira.

BRAD PITT i JENNIFER ANISTON
Segona la nova llista de la revista People Brad Pitt és l'home més guapo del món i Jennifer Aniston la dona més guapa i ...són parella !!!
A la llista també hi són Cameron D?az, Giselle Bundchen, Leonardo Di Caprio, Demi Moore, Nicole Kidman i Halle Berry. Pel què fa al món de la música els més guapos són Beyoncé Knowles, Justin Timberlake i Madonna, segons la revista nordamericana.

Corason... Corason...
Des de fa algunes setmanes el filk de John Lennon i Yoko Ono, Sean de 28 anys està sortint amb Elisabeth, la filla de Mike Jagger.

Homes i Dones
Diga'm quin cotxe condueixes i et diré quina activitat sexual tens.
Una revista especialitzada en cotxes d'Alemanya ha anunciat que després de fer un estudi ha arribat a la conclusió que els conductors de cotxes de la marca BMW són els més actius sexualment.
La revista Men's car diu que ha preguntat a uns 2253 conductors d'entre 20 i 50 anys.
I aquestes són les conclusions:

EN HOMES
- Els homes que tenen un BMW ho fan un promig de 2,2 vegades per setmana.
- Els homes que tenen Porsche una mica menys 1, 5 cops.
- Despr?s dels de BMW els conductors més actius sexualment són els que tenen
un AUDI amb 2,1 cops per setmana.
- Els que tenen Volswaguen fan l'amor 1,9 cops de mitjana setmanals.
- Els de Mercedes, 1,6
- Els conductors de cotxes italians, 2 cops per setmana
- Els conductors de marques franceses 1,9
- Els de marques japoneses 1,8
- Els de marques sueques 1,6
- Els conductors de cotxes fets a Corea ho fan de mitjana 1,5 cops per setmana.

EN DONES
Les sexualment més actives són les que condueixen un cotxe amb mara francesa amb 2,1 cops per setmana.
En segona posició hi ha l'Audi amb 2 cops, els cotxes italians també 2 cops, BMW amb 1,9

Tele
TVE
La nova directora de RTVE, Carmen Caffarel, ha tret de la graella de TVE Noche de Fiesta, El tercer grado i Certa de ti.

TV Internacional
Ha dimitat la presidenta de la RAI, Lucia Annunziata. Ha presentat la seva dimissió com a protesta per l'abscència de pluralisme en l'ens en què ha estat màxima responsable des del març de l'any passat i per l'actuació partidista que dur a terme el consell d'administració que afavoreix en tot el govern de Silvio Berlusconi, diu.

TV Tendència
Els analistes televisius als Estats Units alerten que les agències de publicitat s'han de començar a buscar la vida perquè d'aquí a poc els televidents no veuran anuncis. La culpa és del zapping però sobretot dels nous aparells que inunden el mercat que permeten gravar la programació de qualsevol cadena i posar-la a l'hora que es vulgui de forma digital i ocupant poc espai.




4.5.04

Dimarts 4 de maig del 2004
No ens treiem de sobre la pluja. N'estem farts!

Eclipsi. Aquest vespre hi haurà un eclipsi total de lluna que serà visible des de tots els punts dels Països Catalans. El punt màxim serà a les 22:30 hores. L'Agrupació Astronòmica de Sabadell obrirà l'observatori als qui vulgui contemplar el fenòmen amb més precisió. De totes maneres, per veure-ho bé caldrà que faci bon temps i la cosa no pinta massa bé. Coincidint amb la posta de sol, a dos quarts de vuit, ha d'aparèixer la lluna per llevant, ja parcialment eclipsada, i poc després començarà l'eclipsi solar. Mentre duri l'eclipsi, la lluna no ha de quedar totalment tapada i es podrà veure amb tonalitats vermelles, ataronjades i blavisses.

Multa. El principal imputat per trencar la mà de la Cibeles haurà de pagar 3.000 euros. El jutjat penal número 14 de Madird ha condemanat Rodrigo de Jacobo Lozanoa una pena de 18 mesos de multa mentre que els seus companys han quedat absolts. El fiscal havia demanat una pena de dos anys de presó. L'any 2002, Jacobo va pujar al monument històric. L'han condemnat per un delicte de danys contra el patrimoni històric i se li ha imposat una pena de 18 mesos de multa amb una quota diària de 6 euros i això suma 3.240 euros en total.

ROBERT ALTMAN
Es va fumar un porro davant Blair. El director Robert Altman i Tony Blair van coincidir fa temps en una festa del rocker Dave Stewart. Després del sopar, el veterà cineasta va encendre un porro en presència del primer ministre britànic, que no va fumar amb ell. Altman ha recordat al diari The Guardian que llavors va creure que Blair era un tipus modern, encara que després ha comprovat que només era posa.

DAVID BECKHAM
Ha celebrat a Londres el seu 29è aniversari i ho ha fet amb una festa on hi havia paella, sangria i vi de Rioja. La seva festa va ser a Hertfordshire. Va ser una festa amb amics on va cantar Will Young.

MANCHESTER ZDRAVKOV LEVIDYOV
És un búlgar que volia dir-se Manchester United. Es va canviar el nom per Manchester però ara volia afefir United després dels seus cognoms. Els tribunals no li han concedit aquest desig.

L'avi Domingo truca a un anunci en què un noi demana algú per poder parlar i practicar el català. Resulta ser un peruà molt simpàtic que fa poc temps que està a Catalunya.

Tele

TVE
Informatius. Fran Llorente ha designat cinc subdirectors pels informatius de TVE. Són tots professionals del seu equip de La 2 Noticias. Seran Matías Montero, Gema García i Fernando Navarrete. La fins ara subdirectora de Informe Semanal, Alicia Gómez Montano, passa a la direcció i presentació i el Baltasar Magro passarà a conduïr un programa d'entrevistes.

Rumorologia
Algunes fonts asseguren que Maria Teresa Campos fixarà per Antena 3 per la pròxima temporada. A hores d'ara està negociant el seu contracte amb Tele 5 i sembla que les relacions amb el director de la cadena privada Paolo Vasile no són gaire bones. Vasile sembla està fart del divisme de la presentadora. En canvi, Maria Teresa Campos té molt bona relació amb José Manuel Lara.

Telecorazón
Avui neix a Espanya el primer canal temàtic dedicat a la informació rosa. L'operadora de cabble i la productora Mediapro. Es diu Telecorazón i emetrà des de les dotze del migdia i fins les dues de la matinada. S'emet pels abonats d'ONI al dial 26 en digital i al dial 42 en analògic en substitució del canal Telemadrid Sat.



3.5.04

Dilluns 3 de maig del 2004
Anem bé. A l'abril aigües mil i avui que comencem setmana de maig ens diuen: el maig cada dia un raig. QUAN PARARÀ DE PLOURE!

Catalunya. Els Mossos d'Esquadra han detingut sis persones a Hostelets de Balanyà, a Osona, que traficaven amb droga i objectes robats. Cinc dels detinguts són d'origen magrebí i la sisena persona és una dona colombiana. L'operació policial continua oberta. Facilitaven cocaïna i haixix a canvi d'objectes robats o diners. A banda de la droga, els Mossos també han recuperat joies, diners en metàl·lic, telèfons mòbils, rellotges i agendes electròniques.

L'invent d'avui. Un robot planxador que es diu DRESSMAN i que l'han fabricat a la localitat navarresa de Estella. La marca SIEMENS ha fet aquest robot que redueix d'un 70 % el temps que dediquem a planxar i assecar una camisa. Mentre l'aparell planxa pots estar fent una altre cosa. Ja es comercialitza a Alemanya amb molt d'èxit i a partir de l'1 de juny es comercialitza a Espanya per 1.320 euros. No és cap ganga. Cal tenir diners. Suposa, a més, una despesa important d'energia però va molt ràpid. Amb set minuts planxa i asseca una camisa i resulta rentable. El més important és que té una estructura de maniquí. Poses la camisa com si li poséssis a una persona. Va amb 70 graus de temperatura, una mica menys del què planxem i per tant no fa tant malbé la roba. Si et vols fer una idea del mecanisme, clica aquí.

Fortuna. La revista econòmica Forbesha fet un rànquing de clubs de futbol. De m´rs rics a menys i aquesta és la llista.

1) Manchester United - 1,186 milions de dòlars
2)Juventus
3)AC Milan
4) Reial Madrid - 751 milions de dòlars
5)Bayern de Munich
6) Inter de Milà
7)Arsenal
8)Liverpool
9)Newcastle United
10)Borussia Dormund
11)Barcelona - 345 milions de dòlars
12)Schalke 04
13)Chelsea
14) AS Roma
15)Tottenham

Butxaca. British Airways llança una ofeta per volar a Londres per 60 euros. Si compres el bitllet abans del 7 de maig pots anar i tornar a la Gran Bretanya per aquest preu. Les sortides són de Madrid, Bilbao, València, Màlaga i BARCELONA. La única condició és que has de viatjar a Londres entre l'11 de maig i el 17 de juny.

Música. Expectació arran d'un llibre sobre música que es presentarà d'aquí a una setmana. Està firmat per J.L Greensnake i és un pseudònim. Es titula Rèquiem per la música, els artistes i la indústria i promet carregar-se molt mites de la indústria musical. Només sabem que la persona que l'escriu era amic d'Alejandro Sanz, va descobrir Enrique i Ana, porta trenta anys al món de la música i ha estat mànager de Rafaella Carrà, Miguel Bosé, José Luis Perales i Mónica Naranjo.

RINGO STARR
L'han hagut d'operar d'una espatlla. És una lesió que tenia des de fa temps i no el deixava tocar la bateria. Ara ha de fer una recuperació exhaustiva i diària que durarà un temps.

PAULINA RUBIO
Finalment l'han multat per no haver fet un concert. Fa pocs dies hi va haver el judici per la demanda que van presentar a Miami els organitzadors. Rubio no ha pogut provar que el seu manager li va dir que no calia fer l'actuació. Ha de pagar una millonada per haver passat de tot, tot hi haver contracte.

MARADONA
Els seus admiradors han fet guàrdia fora l'hospital i li han enviat milers i miles de missatges a la seva pàgina web. Uns joves han batejat un rierol amb el seu nom i hi ha moltíssimes mostres d'afecte perquè l'astre del futbol es recuperi. De fet, l'última imatge de Maradona és jugant a golf. Les últimes hores se l'ha vist practicant aquest esport. Deu estar bé...

FRANCO BATIATTO
El cantautor italià ha presentat a Madrid la seva primera pel·lícula. Es titula Perduto amor. De fet és el títol d'una cançó que va arrasar els anys seixanta a Itàlia. Explica la història d'un jove que creix a Sicília i amb el diari d'un insecta es fa famós com a escriptor a Milà.

Homes i Dones
Dades de l'Institut de la Dona elaborats a partir de les dades de l'INE.
L'any 2000 es van casar a Espanya 232.902 parelles

D'aquestes, ara el 2004 ja n'hi ha 99.471 de separades
61.617 amb sentència de separació
37.740 amb divorci
114 nulitats

Prop del 75 % de les separacions està demostrat que passen abans dels cinc primers anys de matrimoni.

L'avi Domingo ha trucat un anunci en el qual es venien un Busto de Franco. Costa 5 milions de pessetes!!!!.

Tele

TV Internacional
Els dobladors de Els Simpsons han deixat de fer vaga després que han arribat a un acord salarial amb la productora.

TV Premis
Premis de l'Acadèmia de la televisió. Els grans triomfadors van ser Cuéntame i 7 vidas, els més nominats.

Millor especial de l'any: Campanya de la Sida de Canal +
Millor cobertura: Manifestacions contra la guerra de l'Iraq a Telemadrid
Millor comunicador d'informatius: Hilario Pino ( Tele 5)
Millor comunicadora d'informatius: Àngels Barceló (Tele 5)
Millor informatiu: La 2 Noticias
Millor documental: Al filo de lo imposible
Millor format: Cuéntame como pasó
Millor programa d'entreteniment: Las Noticias de el Guiñol
Millor comunicador d'un programa d'entreteniment: Juan Ramón Lucas
Millor comunicadora d'un programa d'entreteniment: Lorena Berdún
Millor programa de ficció: 7 vidas
Millor interpretació masculina: Antonio Resines: Los Serrano
Millor interpretació femenina: Amparó Baró. Siete vidas
Millor TV movie: Arroz y Tartana
Millor programa infantil: El conciertazo
Millor canal temàtic: CNN +
Millor programa autonòmic informatiu: Madrid directo
Millor programa autonòmic d'entreteniment: Una altra cosa
Millor producció: Cuéntame como pasó
Millor direcció: Cuéntame como pasó
Millor realització: El comissario
Millor guió: Siete vidas
Millor fotografia i il·luminació: Antonio Perezgrueso de Al filo de lo imposible.