5.5.04

Dimecres 5 de maig del 2004
No ha pogut ser. El Deportivo de la Corunya no s'ha classificat per la final de la LLiga de Campions. Segur que al Reial Madrid i els seus seguidors se n'alegren...

Butxaca. El Banc d'Espanya ha fet públic aquesta setmana les dades de la despesa familiar. Sembla que hem marcat un nou màxim històric per culpa del preu de l'habitatge que fa endeutar les famílies. L'any 2003, les famílies espanyoles vam acumular un deute de 507.585 milions d'euros. Això suposa un increment del 17% en relació a l'any anterior. Des del 1996, el deute ha anat augmentant cada vegada més fins a notar-se un increment del 154% els últims set anys.

Gastronomia. El Bulli i el Racó de Can Fabes figuren a la llista dels 50 millors restaurants del món que ha publicat la prestigiosa revista britànica Restaurant Magazine. Li diuen la "bíblia de la indústria restauradora" i ja ha publicat aquesta llista del mes d'abril elaborada per un jurat internacional format per 300 restauradors, xefs, crítics i periodistes. Aquest és l'ordre de la llista:
1) French Laundry de Califòrnia
2) The Fat Duck de la Gran Bretanya
3) El Bulli de Ferran Adrià a Roses.
26) El Racó de Can Fabes, de Santi Santamaria, a Sant Celoni (Vallès Oriental).

Medi ambient. Un cotxe d'hidrògen ha començat una marató de 10.000 km per Europa. Als Estats Units cada vegada hi ha més cotxes d'aquest tipus. Ara es comercialitza el un híbrid que és Prius de Toyota.
DE totes maneres encara s'està estudiant l'ús de les cel·les d'hidrogen per propulsar vehicles, una opció menys contaminant que la dels combusibles fòssils.
General Motors ha començat una 'marató' en solitari del seu prototip HydroGen3 que el farà passar fins l'11 de juny, els 10.000 quilòmetres que separen la ciutat més septentrional d'Europa, la noruega Hammerfest, de la capital portuguesa, Lisboa. Amb la Fuel Cell Marathon, els enginyers de la marca podran provar amb temperatures i variacions extremes el comportament d'aquest model d'hidrògen basat en l'Opel Zafira. El vehicle és propulsat per un motor elèctric de 60 cavalls, alimentat amb una sistema que genera l'energia elèctrica necessària a partir de l'hidrogen líquid emmagatzemat en una cel·la. Es faran proves però també és una manera de fer-ne publicitat.

Salut. Atenció fumadors. El departament de Sanitat de la Generalitat ja ha posat en funcionament la Sisena edició de la campanya antitabac internacional DEIXA-HO I GUANYA. S'organitza cada dos anys des de l'OMS. Hi participen 100 pa?sos.
Condicions per participar:
S'ha de ser fumador d'almenys un any. Inscripció abans del 24 de maig. S'han de posar les dades personals, el temps que fa que fumen, el nom i les dades d'un testimoni que pot ser fumador o no. Gencat.net/sanitat o al tel?fon 902.111.444
Premis:
Els concursants que no hagin fumat un mes després de la inscripció, entren al sorteig d'un viatge d'una setmana a la Riviera Maya per a dues persones.( PRIMER PREMI)
Cap de setmana de turisme rural ( SEGON PREMI)
Tres abonaments anuals pel DIR
El guanyador del primer premi anirà al Súper premi Internacional de 10.000 dòlars ( 8452 euros)

Música. El grup alemany Super Smart ha decidit llançar un àlbum únicament i exclusivament en format de tons per a mòbils. El disc es titula Panda Babies i te'l pots descarregar per mòbil. L'àlbum s'està venent a 1,99 euros.

PAUL MCCARTNEY
Ha decidit fer classes d'espanyol per poder-se dirigir al públic de Xixó. El 25 de maig ha de fer un concert aquella ciutat espanyola i el promotor del concert, Neo Sala, ha reconegut que aquests dies està fent algunes classes per poder dirigir-se al públic. L'últim cop va fer a Barcelona uns quants olés fora de lloc.
Es veu que McCartney vol estudiar una mica dels 11 països on hi va de gira.

BRAD PITT i JENNIFER ANISTON
Segona la nova llista de la revista People Brad Pitt és l'home més guapo del món i Jennifer Aniston la dona més guapa i ...són parella !!!
A la llista també hi són Cameron D?az, Giselle Bundchen, Leonardo Di Caprio, Demi Moore, Nicole Kidman i Halle Berry. Pel què fa al món de la música els més guapos són Beyoncé Knowles, Justin Timberlake i Madonna, segons la revista nordamericana.

Corason... Corason...
Des de fa algunes setmanes el filk de John Lennon i Yoko Ono, Sean de 28 anys està sortint amb Elisabeth, la filla de Mike Jagger.

Homes i Dones
Diga'm quin cotxe condueixes i et diré quina activitat sexual tens.
Una revista especialitzada en cotxes d'Alemanya ha anunciat que després de fer un estudi ha arribat a la conclusió que els conductors de cotxes de la marca BMW són els més actius sexualment.
La revista Men's car diu que ha preguntat a uns 2253 conductors d'entre 20 i 50 anys.
I aquestes són les conclusions:

EN HOMES
- Els homes que tenen un BMW ho fan un promig de 2,2 vegades per setmana.
- Els homes que tenen Porsche una mica menys 1, 5 cops.
- Despr?s dels de BMW els conductors més actius sexualment són els que tenen
un AUDI amb 2,1 cops per setmana.
- Els que tenen Volswaguen fan l'amor 1,9 cops de mitjana setmanals.
- Els de Mercedes, 1,6
- Els conductors de cotxes italians, 2 cops per setmana
- Els conductors de marques franceses 1,9
- Els de marques japoneses 1,8
- Els de marques sueques 1,6
- Els conductors de cotxes fets a Corea ho fan de mitjana 1,5 cops per setmana.

EN DONES
Les sexualment més actives són les que condueixen un cotxe amb mara francesa amb 2,1 cops per setmana.
En segona posició hi ha l'Audi amb 2 cops, els cotxes italians també 2 cops, BMW amb 1,9

Tele
TVE
La nova directora de RTVE, Carmen Caffarel, ha tret de la graella de TVE Noche de Fiesta, El tercer grado i Certa de ti.

TV Internacional
Ha dimitat la presidenta de la RAI, Lucia Annunziata. Ha presentat la seva dimissió com a protesta per l'abscència de pluralisme en l'ens en què ha estat màxima responsable des del març de l'any passat i per l'actuació partidista que dur a terme el consell d'administració que afavoreix en tot el govern de Silvio Berlusconi, diu.

TV Tendència
Els analistes televisius als Estats Units alerten que les agències de publicitat s'han de començar a buscar la vida perquè d'aquí a poc els televidents no veuran anuncis. La culpa és del zapping però sobretot dels nous aparells que inunden el mercat que permeten gravar la programació de qualsevol cadena i posar-la a l'hora que es vulgui de forma digital i ocupant poc espai.