6.5.04

Dijous 6 de maig del 2004
Bolus del president dels Estats Units George Bush per les cadenes àrabs. Les imatges de les tortures a iraquians han voltat el món. Ara sí que vol parlar...

Cinema. El cineasta Michael Morre acusa Disney de bloquejar la distribució de la seva pel·lícula Fahrenheit 9/11. És un film de crítica contra el president dels Estats units George Bush. Segons Moore, la corporació Walt Disney li ha enviat un missatge a través del qual li diuen que han decidit prohibirli al productor Miramax distribuir el film. Segons el New York Times la raó és que podrien perillar els milions de dòlars d'exempcions impositives que Disney rep de l'estat de Florida en cas que el seu governador Jeb Bush s'emprenyés pel film.

Música El govern balear no col·laborarà, per primera vegada a l'Acampallengua, l'aplec de jovent per a reivindicar la normalització de la llengua catalana a les Balears. Des de l'any 1997, quan Joves de Mallorca per la Llengua va convocar el primer Acampallengua a Inca, que les institucions el veien amb bons ulls i hi col·laboraven, fins i tot durant la primera presidència de Jaume Matas. A l'Acampallengua que es celebra el pròxim cap de setmana hi haurà els Lax'n'busto que gravaran un disc en directe, Antònia Font amb el nou disc Taxi i Fora des Sembrat amb el més nou que tenen. També hi haurà concert de Brams i Syphosis, més una mostra de música jove (amb Ke Reggae Ska, es Reboster, Sparadrap, For if the Flies i Espiral d'Embulls).

Música/ llibresla gravació psicodèlica de dibuixos animals dels Beatles, el submarí groc, es convertirà en llibre infantil. S'explica la història en què els quatre Beatles surten al recat del mític món de Pepperland. S'imprimirà en vuit idiomes el mes de setembre i tindrà dibuixos originals de la pel·lícula que es va estrenar el 1968.
Un portaveu de Apple rebutja algunes veus que han dit que la història resultarà massa surrealista pels nens.

Fórum 2004. Les persones amb disminució física que vulguin visitar el Fórum podran utilitzar per desplaçar.se pel recinte unes cadires elèctriques dissenyades expressament per l'esdeveniment. Hi ha 60 cadires disponibles i tenen una posició normal i una d'extraordinària. Amb dues anelles per roda es poden superar pendents amb un petit esforç. Al recinte no hi ha barreres arquitectòniques i totes les escales tenen ascensors o rampes alternatives.

Curiositat. Una recomanació per fer turisme. Visitar a la Xina SEXYLANDIA. Es tracta d’una muntanya sagrafa de Danxia, prop de la ciutat de Shaoguan que el 13 de febrer va ser declarada per la Unesco com un dels 28 parc geològics universals,
Cada any uns 600.000 turistes hi van per veure aquestes roques esculturals. Són maravelles geológiques.eròtiques. La natura els ha donat formes de pits, de penis i altres zones eròtiques de l’ésser humà.
No és broma. SI ho vols veure visita l'adreça www.newsgd.com/travel/toursites/200306030036.htm

DIEGO ARMANDO MARADONA
Ha tornat a ingressar a una clínica de l’Argentina.
Havia deixat el centre i s’havia instal·lat a les afores de Buenos Aires en una casa de camp on se l’havia vist jugar el golf, fins i tot
No se saben els detalls d’aquest nou ingrés.

ZIDANE
És l’únic jugador sincer del Reial Madrid. Ha dit que reconeix que està jugant malament.
Assegura que viu un mal moment esportiu. Assegura que el reial Madrid ha anat de baixa des que el Monaco el va eliminar de la lliga de campions però també reconeix que poden guanyar encara la lliga.

ROSER
Bomba musical la que envia la Roser amb el seu nou àlbum que s'edita el 25 de maig. De moment en tenim un avançament que també ha fet en català. Es titula Foc. Des de la discogràfica asseguren que amb aquesta cançó es recordarà per sempre més la catalana i avancen que s'han inventat el què anomenen euroregaetton una barreja de ritmes llatins, reggaeton i pop.

BRAD PITT
Quan hi ha rumors del seu possible coqueteig amb Angelina Jolie a la seva última pel·lícula que es grava aquests dies, es despenja amb unes contundents declaracions. L'actor ha dit que és evident que no es pot estar tota la vida amb una mateixa persona. Dubte que es pugui estar amb una mateixa persona tota la vida.

Homes i Dones
A la Gran Bretanya s’ha analitza l’hàbit del telèfon mòbil i els missatges SMS i s’ha arribat a la conclusió que cada vegada s’utilitza més el correu electrònic i el missatge de mòbil per trencar una relació de parella.
L’enquesta feta per la firma MORI va entrevistar 771 persones de 15 anys aquest mes d’abril
Segons l’estudi, el 9 per cent dels britànics admet haver-ho fet
Entre les persones que tenen de 15 a 24 anys aquest porcentatge es dispara. Ho han fet el 20 per cent.
A més un 45 % de les dones admeten haver escoltat de forma secreta els missatges que té el seu marit al telèfon mòbil mentre que entre els homes un 321% admeten haver-ho fet.
Altres conclusions:
- Un 44 % ha utilitzat missatges per coquetejar
- Aquest porcentatge es dispara en un 75 % a la franja d’entre 14 i 24 anys.
Més informació a : www.sicap.com i www.mori.com.

Tele

TV Internacional
FRIENDS
Últim capítol de Friends. S'acaba amb nou temporades. Hi haurà un primer episodi de resum i un altre de desenllaç. Es calcula que el veuran uns 50 milions d'espectadors als Estats Units, molt lluny dels 105 milions que van veure el final de la sèrie M.A.S.H.. A l'Estat Espanyol, Canal + emetrà a partir de setembre la vuitena temporada i després la novena.

PLAYGIRL TV
Als Estats Units, crearan el primer canal eròtic per dones. La revista Playgirl farà el seu canal de televisió els pròxims mesos. Un comunicat de l’empresa remarca que a les dones els agrada tant el sexe com els homes però les dones són ignorades en aquest sector. Es podrà veure per cabble i no es censurarà.
Hi haurà programes amb homes atractius que oferiran consells sexuals i erotisme des del punt de vista femení. Hi haurà telenoveles eròtiques i comèdies. També s’escollirà l’home de l’any.

Antena 3
El que va ser corresponsal d’Antena 3 i que després van acomiadar en la última regulació, CARLOS HERNÀNDEZ, serà el nou cap de premsa del PSOE.
Actualment era el cap d’informació política de La Clave.
Carlos Hernàdez de 35 anys va presentar un recurs contra el seu acomiadament i d’Antena 3 i això encara és a tribunals.

TVE
La cadena pública rentabilitza l'èxit de Los Lunnis. Es crearà un nou espai i ja ha venut a diversos països de l'Amèrica Llatina.

Los Lunni