4.5.04

Dimarts 4 de maig del 2004
No ens treiem de sobre la pluja. N'estem farts!

Eclipsi. Aquest vespre hi haurà un eclipsi total de lluna que serà visible des de tots els punts dels Països Catalans. El punt màxim serà a les 22:30 hores. L'Agrupació Astronòmica de Sabadell obrirà l'observatori als qui vulgui contemplar el fenòmen amb més precisió. De totes maneres, per veure-ho bé caldrà que faci bon temps i la cosa no pinta massa bé. Coincidint amb la posta de sol, a dos quarts de vuit, ha d'aparèixer la lluna per llevant, ja parcialment eclipsada, i poc després començarà l'eclipsi solar. Mentre duri l'eclipsi, la lluna no ha de quedar totalment tapada i es podrà veure amb tonalitats vermelles, ataronjades i blavisses.

Multa. El principal imputat per trencar la mà de la Cibeles haurà de pagar 3.000 euros. El jutjat penal número 14 de Madird ha condemanat Rodrigo de Jacobo Lozanoa una pena de 18 mesos de multa mentre que els seus companys han quedat absolts. El fiscal havia demanat una pena de dos anys de presó. L'any 2002, Jacobo va pujar al monument històric. L'han condemnat per un delicte de danys contra el patrimoni històric i se li ha imposat una pena de 18 mesos de multa amb una quota diària de 6 euros i això suma 3.240 euros en total.

ROBERT ALTMAN
Es va fumar un porro davant Blair. El director Robert Altman i Tony Blair van coincidir fa temps en una festa del rocker Dave Stewart. Després del sopar, el veterà cineasta va encendre un porro en presència del primer ministre britànic, que no va fumar amb ell. Altman ha recordat al diari The Guardian que llavors va creure que Blair era un tipus modern, encara que després ha comprovat que només era posa.

DAVID BECKHAM
Ha celebrat a Londres el seu 29è aniversari i ho ha fet amb una festa on hi havia paella, sangria i vi de Rioja. La seva festa va ser a Hertfordshire. Va ser una festa amb amics on va cantar Will Young.

MANCHESTER ZDRAVKOV LEVIDYOV
És un búlgar que volia dir-se Manchester United. Es va canviar el nom per Manchester però ara volia afefir United després dels seus cognoms. Els tribunals no li han concedit aquest desig.

L'avi Domingo truca a un anunci en què un noi demana algú per poder parlar i practicar el català. Resulta ser un peruà molt simpàtic que fa poc temps que està a Catalunya.

Tele

TVE
Informatius. Fran Llorente ha designat cinc subdirectors pels informatius de TVE. Són tots professionals del seu equip de La 2 Noticias. Seran Matías Montero, Gema García i Fernando Navarrete. La fins ara subdirectora de Informe Semanal, Alicia Gómez Montano, passa a la direcció i presentació i el Baltasar Magro passarà a conduïr un programa d'entrevistes.

Rumorologia
Algunes fonts asseguren que Maria Teresa Campos fixarà per Antena 3 per la pròxima temporada. A hores d'ara està negociant el seu contracte amb Tele 5 i sembla que les relacions amb el director de la cadena privada Paolo Vasile no són gaire bones. Vasile sembla està fart del divisme de la presentadora. En canvi, Maria Teresa Campos té molt bona relació amb José Manuel Lara.

Telecorazón
Avui neix a Espanya el primer canal temàtic dedicat a la informació rosa. L'operadora de cabble i la productora Mediapro. Es diu Telecorazón i emetrà des de les dotze del migdia i fins les dues de la matinada. S'emet pels abonats d'ONI al dial 26 en digital i al dial 42 en analògic en substitució del canal Telemadrid Sat.