21.12.04

Dimarts 21 de Desembre de 2004. Avui tots tenim al cap la Grossa de Nadal. Queden poques hores per saber si serem rics. Nosaltres ja hem somiat que ens tocava i que no veníem a treballar. Somiar és gratis... Què està passant?

Astronomia. Un cometa travessarà el cel de casa nostra durant aquests Nadals. Es diu Maccholz i segons el Departament d’Astronomia i Meteorologia de la Universitat de Barcelona, s’aproparà a la Terra el dia de Reis.
El 7 i 8 de gener es podrà observar des del telescopi de la UB situat a la masia-museu Can Magarola d’Alella, al Maresme.
El dia que el cometa tindrà més brillantor serà el 10 de gener, quan es trobarà als límits de les constel·lacions de Taure, Àries i Perseu.

Ciència. Científics de la Nasa i de les universitats de Mèxic i Veracruzana estudien la resistència dels pins que creixen a les vessants de la muntanya més alta de Mèxic, Orizaba. S'adapten de forma sorprenen i resisteixeen al fred i la manca d'oxígen.
Es plantegen aquesta espècie de pi al planeta Mart i provar de plantar-ne. Volen descobrir quines són les condicions més propícies per al desenvolupament de la vida en altres planetes.

Salut. Segons l’estudi “Nutrició infantil i jovenil” finançat per Kellogg’s, els nens i els joves espanyols consumeixen massa calories, greixos i sodi. Els manquen minerals i vitamines per vàrios motius: augment del consum de les anomenades calories buides, tendència a saltar-se algun àpat, les dietes per perdre pes i la reducció del consum de verdures i fruites.
Els nens del nord són els que menys fruites i verdures mengen.
Mitja hora d’esport al dia redueix en un 30 el risc nutricional. Fer 4 àpats al dia redueix en un 40% la probabilitat de malnutrició i el conseqüent mal creixement del nen.

Mòbils 1. Un ciutadà italià que volava de Sydney a Viena va voler fer una broma a la seva dona i li va enviar un sms on li deia que l’avió en què viatjava, un aparell de la companyia LaudaAir, havia estat segrestat per terroristes.
La seva dona, funcionària italiana, va avisar les autoritats del seu país immediatament després de rebre el missatge. Itàlia es va posar en contacte amb el Ministeri d’Afers Estrangers d’Àustria, país de destí del vol suposadament segrestat. Des d’Àustria es va trucar al pilot de l’avió, qui ca confirmar que no passava res.
En aterrar, la policia austríaca va interrogar el passatger bromista i el va denunciar per simulació d’un acte delictiu.

Mòbils 2. Weight Watchers International, una de les empreses més conegudes en el camp de les dietes, ha llençat un programa que sincronitza els seus serveis d’internet amb les agendes Palm dels seus clients. Les persones que segueixen la famosa dieta dels punts poden dur al damunt tota la informació relacionada amb la disciplina alimentària que han de seguir, l’estudi nutricional de cada aliment, l’evolució de la dieta… I tot, molt a l’abast sense haver de carregar amb apunts i llibretes.
Atkins Nutritionals, a partir de l’any vinent, vol oferir als seus clients una guia sobre els hidrats de carboni que es podrà guardar al telèfon mòbil.

Videojocs 1. La Caixa i Microsoft ha signat un acord per comercialitzar la Cybertargeta. Es tracta d’una targeta visa gratuïta, recarregable i de prepagament, que s’oferirà amb les videoxonsoles XBox. El que es pretén és facilitar l’alta de clients a la plataforma virtual de jocs XBox Live.
Siguin o no clients d’aquesta entitat, qualsevol usuari de la plataforma pot solicitar la Cybertargeta.

Videojocs 2. Projecte Orquestra Gameboyzz és el nom d'un grup d’artistes polonesos que fan música amb els sons dels botons de control de les videoconsoles Nintendo.
Cadascun dels 6 membres de la banda utilitza la seva pròpia consola, que van des dels models més antics a la més recent Gameboy Advance SP. A partir d’aquí improvitzen ritmes i sons.
Només fan 4 o 5 bolos l’any. Tenen intenció de publicar el seu primer cd l’any vinent.
A Espanya, també existeix una proposta musical alternativa basada en les bases que conté un joc de Playstation. Són un duet que es fan dir Focomelos.

ROBBIE WILLIAMS
En una entrevista a l’emissora Real Radio de Londres, el cantant, de 30 anys, ha declarat que els seus anys de consum d’èxtasi, cocaina i alcohol van ser els millors de la seva vida. Té clar que continuaria prenent tot aquest tipus de substàncies si no fós perquè l’engreixen. Les addicions del músic es van agreujar quen va deixar de formar part del grup Take That, l’any 1995, i va decidir començar la seva carrera en solitari.

U2"Sometimes You Can’t Make It On Your Own" és la cançó del últim disc de U2 triada per a ser el segon single que se n’extreu, a tot el món excepte als Estats Units. La versió que es posarà a la venda d’aquest segon single inclou una cara B amb Bono i Luciano Pavarotti, interpretant l’Ave Maria i remesclats per Jacknife Lee.

ALANIS MORISSETTE
L’any vinent celebrarà el desè aniversari de la publicació del seu disc de debut, "Jagged Little Pill". El disc, que va aconseguir el reconeixement de la crítica i del públic amb 4 premis Grammy i vendes multimilionàries, es reeditarà incloent-hi algunes cançons extres enregistrades en acústic.
A més vol publicar un disc de grans èxits, que resumiria aquests 10 anys al damunt dels escenaris.

LISA MARIE PRESLEY
La fill del rei del rock ha decidit vendre’s part de llegat del seu pare, que inclou els drets de nom i imatge. A banda dels diners en efectiu, la noia podrà pagar els deutes que té en aquests moments l’empresa Elvis Presley Enterprises i conservarà la casa del seu pare, Graceland, i la major part d’objectes personals del mític cantant.
Els drets de nom i imatge d’Elvis Presley passaran a ser propietat de l’empresari Robert F.X. Sillerman qui té intenció de continuar fent encara més gran la figura d’Elvis. L’ex dona del cantant, Priscilla Presley, seguirà al capdavant del càrrec de consultora per als nous propietaris de l’empresa.

Tele.

* TVE. Televisió Espanyola ha presentat denúncies per l’ús fraudulents de la imatge dels Lunnis per part de diferents empreses. Es tracta de diferents espectacles dirigits al públic infantil que, en els seus cartells, utilitzen la imatge dels famosos ninos per atreure públic. En aquestes funcions, com les empreses que hi ha al darrera no tenen el permís ni la llicència legal, acaben apareixent imitacions dolentes, fetes amb pocs mitjans i que en cap moment segueixen la premisa dels veritables Lunnis, d’educar a l’hora que entretenir. Entres les ciutats catalanes on RTVE ha detectar aquestes representacions pirates hi ha Reus i Puigcerdà.

* El Equipo G. Els propietaris del format originals del programa no estan massa contents amb el resultat final produit per MediaPro. El dia de la seva estrena, el passat 12 de desembre, va anar d’un pèl que no se suspèn l’emissió per la seva baixa qualitat. Els productors de Canal Bravo, l’emissora per cable del grup de televisió NBC que vèn el format a tot el món, va veure força defectes en el resultat final que algusn relacionen amb les presses d’Antena 3 per estrenar-lo.
Diuen que el platejament, el casting dels heterosexuals que seran assessorats i la realització en vídeo de les històries no tenen res a veure amb la versió original “Queer Eye For The Straight Guy.

* Marge Simpson. El dia de Nadal, mentre la reina d’Anglaterra pronunciï el seu clàssic discurs de Nadal des del palau de Buckingham a través de la BBC, la cadena Channel 4 de Londres emetrà un missatge de Nadal dels Simpson, en veu de la mare de la família, la Marge Simpson. En aquest missatge, la dona de Homer Simpson tractarà diferents qüestions en clau d’humor: des de la relació especial que existeix enre Estats Units i el Regne Unit fins a la relació extramatrimonial que David Beckham va mantenir amb Rebeca Loose.

* Nadal. Segons un sondeig fet per el proveïdor europeu més gran de televisió per cable, UPC, els europeus desitjarien que durant aquests Nadals l’emissió de violència a la televisió estigués prohibida. L’enquesta s’ha fet a 5.000 persones d’onze països europeus. Dos terços dels telespectadors, entre ells els hongaresos i els polacs principalment donen suport a aquesta idea d’una programació molt familiar i sense imatges cruentes durant aquestes festes.
Més dades: el 60% dels europeus diuen que veuran pel·lícules familiars i només un 12% confessa que seguirà atent els esports.