22.12.04

Dimecres 22 de Desembre de 2004. Al QEP... ja som un més!!! Benvingut, Marcel!!! Canvi de tema: els catalans som els segons condutors més despistats d'Espanya. Ho diu un estudi del RACC. I per quan un estudi sobre la conducta dels vianants? De vegades, també poden ser un perill. Què està passant?

Nadal/Loteria. Apunts sobre la Rifa de Nadal:

- Enguany els catalans hem gastat una mitjana de 66,68 èurus en Loteria de Nadal. Això vol dir 20 milions de dècims de loteria.

- El sorteig de Nadal té 192 anys d’antiguitat.

- Les administracions catalanes que més loteria han venut són dues històriques: la Bruixa d’Or a Sort (amb 150.000 bitllets venuts) i Casa Valdés, situada a la Rambla de Canaletes de Barcelona (amb 53.000 bitllets venuts).

- Des de 1812, a Barcelona han tocat la grossa de Nadal una cinquantena de vegades. Les administracions de loteria de les comarques de Tarragona no han venut mai cap primer premi.

- El sorteig de Nadal té més de 3 hores de durada. Es pot seguir a través de ràdio, televisió, internet i mòbil (aquest any). A internet, la web del ministeri d’Hisenda i sorteonavidad.com.

Nadal/Caganers. El grup polític Independents per Mollet ha presentat un caganer per denunciar el peatge de Mollet-La Llagosta de la C-33 i la manca d’avenços en l’eliminació daquesta barrera de pagament. El rebran els responsables d’ACESA, el president de la Generalitat Pasqual Maragall, alguns consellers, els grups polítics del Parlament i la resta de grups de l’Ajuntament de Mollet del Vallès.
Se’n distribuïran 3.000 amb reivindicacions incloses en forma de Carta als Reis Mags del Tripartit.

Nadal/Renfe. Avui a l'estació de la Renfe de Plaça Catalunya de Barcelona, hi trobarem una locomotora i uns vagons sota el lema Puja al Tren dels Bons Desitjos. Renfe pretén que tots els viatgers puguin expressar els seus desitjos per aquestes festes de Nadal i reflexionar sobre la societat en què vivim.

Nadal/Regals. El Fons Mundial per a la Natura (WWF) ha publicat una llista d’articles que NO s’han de regalar aquests Nadals i que atempten directament contra els recursos naturals del planeta Terra. Es desaconsella regalar:

- Cactus procedents d’altres països (el comerç ilegal està causant la despoblació);

- Jaquetes o estores de pell de tigre ni el tigre viu com a mascota (perill d'extinció);

- Articles fets amb pell de tortuga (6 de les 7 espècies marinesn en vies d’extinció);

- Articles de pell de cocodril i serp;

- Productes fets de marfil d'elefant; .

- Corall en articles de joieria (el corall vermell està protegit); i que per a la seva importació es necessita de permís.

- Caviar beluga que no estigui segellat ni am l'etiqueta CITES (els esturions del mar Caspi, en procés d’imminent perill d’extinció).

Internet/Regals. Es porta això de regalar un estel. El comprador tria un nom amb el qual vol batejar l'estel per regalar. Rebrà a casa un certificat de registre de l’estel batejat. En aquest certificat s’indica quina és la constel•lació i les coordenades telescòpiques de l’estel que acabem de comprar així com la data de registre i el nom amb què l’hem volguda batejar.
També, en el paquet s’inclou una carta astròmica amb el plànol del tros de cel ampliat on es troba la nostra estrella assenyalada amb un punt vermell.

Internet/P2P. Un grup de defensa de les xarxes d’intercanvi de fitxers online vol fer la seva particular manifestació contra la indústria del cinema i de la música per la seva ferma oposició a l’anomenat Peer 2 Peer.
Es diuen Downhill Battle són internautes de Massachussets. Enviaran trossos de carbó en senyal de càstig. Però tot dependrà de les donacions que rebin diferents fundacions que defensen (o això diuen) els drets dels internautes. Per cada donació de 100 dòlars, enviaran un tros de carbó.

KATE MOSS
La model britànica està organitzant una festa multimilionària de Nadal a la seva mansió de Costewolds, al sud d’Anglaterra i on té intenció de convidar importants personatges del món de la música i de l’espectacle. Ente ells, s’hi troben la dissenyadora Stella McCartney, els membres del grup Supergrass, la cantant Pearl Lowe, l’artista britànica Tracy Emin i, fins i tot, l’exmarit de la model, l’editor anglès Jefferson Hack.
Segons ha informat la premsa britànica, Kate Moss ha contractat un grup de majordoms experts perquè es facin càrrec del sopar.

LISA STANSFIELD
El pròxim 1 de març per fi podrem gaudir a Espanya del darrer disc de la cantant britànica Lisa Stansfield que, en realitat, es va publicar al Regne Unit a finals de setembre.
L’àlbum es titula "The Moment" i ha comptat amb la producció de Trevor Horn.

MANUEL CARRASCO
Avui, el cantant de la factoria Operación Triunfo és un dels protagonistes del dia perquè firmarà còpies del seu segon disc, amb títol homònim (Manuel Carrasco), aquesta tarda, entre 2/4 de 7 i les 8 del vespre a la botiga Gong Discos del centre comercial La Farga de l’Hospitalet.
També s’ha anunciat que el cantant actuarà el pròxim 12 de febrer a la sala Bikini de Barcelona, en un concert de presentació dels temes d’aquets nou treball.

J.K. ROWLING
L'autora ja té data per a la publicació del setè llibre de la famosa nissaga del nen aprenent de bruixot. "Harry Potter and the Half-Blood Prince" (títol confirmat en castellà – Harry Potter y el Príncipe Mestizo) es posarà a la venda el 16 de juliol de 2005. De moment, als següents països : Regne Unit, Estats Units, Canadà, Austràlia, Nova Zelanda i Sudàfrica (encara no hem vist res relacionat amb el llençament a Espanya).
De seguida que ahir es confirmava aquesta notícia, la màgia de Harry Potter va tenir repercussions a la Borsa i les accions de la seva editorial birtànica van pujar un 7,5%.

Tele.

* Audiències. "Parque Jurásico 3" ha estat a pel·lícula més vista de tot el 2004. La va emetre Antena 3 dilluns a la nit i era la primera vegada que es podia veure en un canal públic. La veritat és que el vent estava a favor de la cadena: aquella nit, el capítol de la sèrie "Ana y los Siete" era repetit.

* Ana Rosa Quintana. Telecinco ja ha començat a promocionar l'arribada de la periodista a la cadena. Els anuncis han començat just en el dia en què Carolina Ferre es pre-acomiadava. Avui fa el comiat final de la franja del matí amb boníssims resultats d'audiència que asseguren a la valenciana un lloc privilegiat a la cadena.