13.12.04

Dilluns 13 de Desembre de 2004. Ull amb això de llençar les escombraries fora d'hores o deixar-les al costat dels contenidors. La mateixa brossa dóna pistes del propietari i això ha servit per començar a posar multes. Què està passant?

Consum 1. La venda de torró i massapà s'elevarà aquest Nadal a uns 190 milions d'èurus, segons l'Associació Espanyola de Fabricants de Torrons i Massapans (Tuma).
El torró ens costarà entre un 7 i un 10% més car que l'any passat. La culpa... la dolentíssima collita de l'ametlla, bàsica en els torrons durs i tous.
El dur és el preferit dels consumidors i els torrons de xocolata cruixent, els trufats i pralinés de diferents sabors guanyen adeptes.

Consum 2. Molta atenció amb els llums de Nadal que comprem. Segons la Direcció General de Seguretat Industrial i Consum, un 35% dels llums que es vènen presenten irregularitats.

Consells a seguir en la compra de llums de Nadal:

- Comprar o utilitzar llums de Nadal on hi constin les lletres CE, garantia de la seva fabricació d’acord amb les normes de seguretat de la Unió Europea.
- Hi han de constar les advertències de seguretat en català o espanyol.
- S'ha de distingir el fabricant, la raó social a la qual ens hauríem de dirigir en cas de reclamació.
- Hem de poder saber les dades de potència màxima, tensió d’alimentació, referència del tipus de làmpares, el símbol de la classe II i la marca d’origen.

Insòlit. Aquest dissabte la Xina celebrarà el primer concurs nacional de Miss Bellesa Artificial. Les participants han d'haver passat prèviament pel quiròfan.
S’hi presenten 20 dones, retocades pels cirurgians plàstics.
La concursant més gran té 62 anys i participarà gràcies al lifting i el retoc de galtes que llueix.
Un altra ha gastat uns 37.000 èurus modificant a cop de bisturí tot el seu cos, això sí, esponsoritzada per una web xinesa.
El nombre de clíniques de cirurgia plàstica que hi ha a la Xina ha augmentat moltíssim en els darrers anys i ofereixen tot tipus de tractaments.
Els concursos de bellesa s’han convertit en un gran negoci al país després que en un principi se’ls considerava gairebé un insult.

Noms Propis

JENNIFER LÓPEZ. La premsa britànica ha publicat la llista de curiosos extres que la cantant i actriu ha exigit recentment en la seva estada en un hotel de Londres.
Pel què fa a menjars, els més saludables, consistents en batuts de proteïna amb 10 fruites diferents i peix.
A l’habitació, Jennifer López ha demanat 6 coixins extres, llençols de cotó egipci, 4 humidificadors i un massatgista personal.
També ha exigit que les parets de l’habitació estiguin pintades de blanc en un to triat per ella.
La cantant busca la calma i relax per afavorir un futur embaràs de Marc Anthony.

MARC ANTHONY. Avui dilluns es posen a la venda les entrades per al seu concert a Badalona el 23 de febrer. Es poden comprar a través del Servicaixa i d’Halcón Viatges als preus de 48, 44 i 36 èurus.

THE ROLLING STONES. The Rolling Stones podrien enllestir el seu nou disc per al pròxim estiu.
Ja han començat les gravacions a París amb el productor Don Was, amb qui ja van treballar en el darrer àlbum publicat recentment i que es titula "Live Licks".
En aquestes primeres sessions d’estudi també hi ha estat present Charlie Watts, qui ha superat el càncer que patia i que es troba molt bé de salut.

DAVID CROSBY I GRAHAM NASH. Els músics de la mítica formació Crosby, Stills, Nash and Young, actuaran el 17 de març al Palau de la Música i presentaran el doble disc "Crosby Nash".
Les entrades es posaran a la venda aquest dimecres.

Homes i Dones. L’Oficina del Cens dels Estats Units ha fetes públiques les 1.000 pàgines que resumeixen en forma d’estadístiques la vida dels nordamericans. Les dades han estat recollides a través de fonts governamentals i privades i toquen tot tipus de temes: des de què mengen, quin és l’esport favorit que ptactiquen, quant gasten en telèfon mòbil o quants cops van a un museu en tot l’any.

- Els nordamericans consumeixen gairebé 14 kilos de formatge a l’any. El que més consumeixen és el del país mentre que la mozzarella també és un dels seus favorits.

- La principal activitat esportiva dels nordamericans és caminar. Anar d’acampada, nadar i fer exercici en grup també es troben entre les activitats preferides.

- Gairebé 29 milions de persones es fan el propòsit de cremar les calories extres apuntant-se al gimnàs.

- Els agrada que les seves trucades de mòbil siguin curtes. L’any passat la trucada promig va durar 3,27 minuts i el promig de la despesa mensual en trucades va ser de 49,91 dòlars.

- El 9% dels estudiants de secundària han estat amenaçats o ferits amb un arma dins del recinte de l’escola.

Tecnologia/Internet. Lycos Espanya ha publicat una llista amb els 50 termes més buscats a través del seu portal durant el mes de novembre.
El personatge que ha despertat més interès és Pamela Anderson, en primera posició, seguida de Carmen Electra, Beyoncé i Jennifer López.
U2 es troben en cinquena posició coincidint amb l’edició del seu darrer treball.
Entre els actors que continuen creant més expectació i de qui els internautes en volen saber més coses hi trobem Jude Law i Brad Pitt.
L’arribada de la temporada d’esquí també s’ha fet notar en les recerques de pàgines web a internet. En la llista publicada per Lycos s’hi troben termes com Esquí Andorra, Estacions d’esquí, Snowboard i Sierra Nevada.
Relacionat amb la proximitat de les festes, les paraules Postals, Nadali Loteria també apareixen en la llista com a 3 dels termes que més s’han escrit a la finestreta de recerca de Lycos.

Tecnologia/Videoconsoles. Sony ja ha posat a la venda al Japó la Playstation Portàtil. Arribarà a Europa i els Estats Units al març.
Característiques:

* pantalla de 4,3 polzades TFT LCD, que ofereix una imatge és perfecta;
* so estèreo;
* 3 connexions exteriors: un port USB, un port per a connexions sense cable i un altre per al sistema de Sony Memory Stick Pro Duo;
* s’hi pot jugar, escoltar música o veure pel·lícules de DVD;
* la durada de les bateries depèn de la funció que s’activi: música (10 hores), jocs (8h), pelis (2h);
* Preu de venda: menys de 200 èurus.

Tele.

* Nova sèrie. La productora d'Hospital Central, Videomedia, prepara per a A3 una sèrie d'advocats de tall dramàtic amb Sancho Gracia i Cayetana Guillén. És una de les apostes de la pròxima temporada.

* La Selva de los Famosos II. Finalment Núria Roca repeteix com a presentadora des de l'estudi de la segona edició del conurs. Paula Vázquez marxa a la selva. A3 diu que serà l'edició amb el millor casting.

* UPA Dance. Torna al gener. Ja no hi haurà Pablo Puyol. Es diu que serà l'última temporada de la sèrie.

* TVE. "Especial Nochebuena con Los Lunnis y sus amigos". Així es titula el programa de TVE per a la Nit de Nadal. Durarà 110 minuts. Els protagonistes de la famosa sèrie infantil presentaran els diferents convidats del món de la música (Chenoa, David Bisbal, Alaska, Manolo García, etc.), del periodisme (Olga Viza, Julia Otero, Carmen Sevilla, Lorenzo Milà, Ana Blanco, etc.) i famosos (Fernando Torres, Perico delgado...).