9.12.04

Dijous 9 de Desembre de 2004. Després d'aquest llarg pont, la frase del dia serà "tornem a la normalitat". I la normalitat significa tornar a treballar!!! Avui més que mai ens preguntem allò de... Què està passant?

Consum. Recollim més consells que ens fan arribar des del ministeri de sanitat i consum, en relació amb les festes de Nadal i amb l’adquisició de productes. Avui parlem de joguines.

- És molt més recomenable comprar les joguines en establiments de confiança així com a postar per aquelles que s’han fabricat a Espanya o a Europa en general.

- S’ha d’evitar comprar joguines fabricades a països tercers i que es venen a les botigues multipreu, més conegudes com “tot a 100 / tot a èuru”, per molt barates que siguin. Un tant per cent molt elevat no compleix les garanties de qualitat i seguretat obligades.

- Cal triar joguines que siguin adequades a l’edat i el desenvolupament del nen. Es desaconsella comprar productes “sofisticats”.

- Malgrat que els nens demanin als Reis tot allò que veuen a la televisió, és molt important per a la seva educació proporcionar-los joguines de caire tradicional que puguin estimular la seva imaginació.

Drogues. Alguns productors de planta de coca modifiquen genèticament els seus conreus per augmentar-ne la producció. Així ho han explicat les autoritats colombianes que, durant les darreres operacions antidroga, han trobat plantes de coca 8 vegades més grans que les normals.
Segons els especialistes, aquest descobriment explicaria perquè els preus de la cocaïna s’han amntingut baixos, malgrat la intensificació dels atacas a les granges per part de les autoritats nordamericanes i colombianes.
Les plantes de coca poden arribar a medir 2 metres d’alt i produir 4 vegades més alcaloides, necessaris per fabricar la droga.
Alguns científics opinen que el creixement desmesurat de les plantes també podria respondre a l’ús excessiu de fertilitzants.
Aquest augment en la producció amença els progressos que el govern de Colòmbia ha fet per combatre la droga.

Invent. Científics de la universitat Jiaotong de Shangai han desenvolupat un robot antiterrorista que ajudarà a desmantellar explosius.
Es diu “Super-D”. Té un sol braç, fa 1,20 mentres d’alçada i pesa 200 kilos de pes. Un tècnic el controla a distància mitjançant control remot.
El robot pot bellugar-se a 40 metres per minut, pujar escales i lliscar per pendents amb inclinacions superiors als 40 graus.
De moment, “Super-D” està destinat a treballar en aeroports i llocs públics.

Noms Propis.

Dannii Minogue. La cantant ha cedit la seva imatge per protagonitzar una campanya contra la Sida en què apareix gairebé despullada. La germana de la Kylie Minogue s’ha posat davant l’objectiu per deixar-se fotografiar en actitud molt sexy, tapant-se només amb un drap vermell molt petit.
Danii Minogue se sent molt satisfeta d’haver participat en aquesta iniciativa solidària i confessa que ho ha fet perquè te amics relacionats amb la Sida.

Johnny Depp. L’associació de crítics de cinema nordamericans ha triat la nova pel·lícula de Johnny Depp, “Finding Neverland”, com la millor d’aquest 2004. Dirigida pel suís Marc Foster, la pel·lícula explica la història de la creació del clàssic “Peter Pan”. Johnny Depp fa de James M. Barrie, l’autor de la fàbula, i comparteix protagonisme amb Kate Winslet.
Jamie Foxx ha estat elegit el millor actor pel seu retrat del desaparegut cantant de soul Ray Charles, a la pel·lícula “Ray”.
Annette Bening ha estat guardonada amb el premi a la millor actriu pel seu paper de diva a “Being Julia”.
Michael Man s’enduu el premi de millor director per “Collateral”.
“La passió de Crist” de Mel Gibson i “Fahrenheit 9/11” de Michael Moore comparteixen el guardó que s’entrega a pel·lícules que hagin contribuit a la llibertat d’expressió.
“Los Increíbles”, de Pixar i Disney, és la millor pel·lícula d’animació.
La crítica ha volgut fer un reconeixement a la trajectòria cinematogràfica de Jeff Bridges.
Aquests premis donen pistes dels possibles favorits per als Globus d’Or i els Oscar.

Homes i Dones. Una sexòloga brasilera ha creat un test que permet medir la satisfacció sexual dels homes per poder-la millorar.
El test, elaborat per Carmita Abdo, ha estat presentat al Congrés de la Societat Europea de Medicina Sexual, que se celebra a Londres.
El test es diu “Qüestionari d’Autoavaluació del Coeficient Sexual” i es compon de 10 preguntes com ara “Pot mantenir fermament una erecció durant l’acte sexual?” o “Pot arribar a l’orgasme i el clímax durant l’acte sexual?”. Són preguntes que fan referència a l’activitat de l’enquestat en els darrers 6 mesos.
Les respostes admeten 5 possibilitats, compreses entre “mai” i “sempre”, i es qulifiquen amb puntuacions de l’1 al 5, segons la freqüència i el nivellk de satisfacció sexual de l’enquestat.
Aquells qui reuneixen més punts (de 80 a 100) gaudeixen, segons el test, d’una vida sexual apassionada. Aquells qui només aconsegueixen punts entre el 0 i els 20 tenen una vida sentimental frustrant.
L’elaboració d’aquesta enquesta ha obtingut el suport de metges del laboratori Pfizer (que desenvolupa l’anomenada Viagra), que han aportat les investigacions ealitzades en els darrers 10 anys sobre les necessitats sexuals dels homes i les dones.
Precisament, Pfizer feia públics fa poc els resultats d’un estudi mundial d’actituts i conductes sexuals, realitzat entre 27.000 homes i dones de 26 països. El 48% dels homes de 40 a 80 anys diuen que no gaudeixen d’una relació emocionalment satisfactòria amb les seves parelles. Amb el test de la sexòloga Carmita Abdo, es podrà millorar la vida sexual de les parelles per millorar estadístiques com aquesta.

Noves Tecnologies/MP3. El reprodutor d’MP3 “IPod”, de la marca Apple, està a punt de convertir-se en el regal estrella d’aquests Nadals als Estats Units.
Aquestes festes, les joguines estan cedint terreny a l’electrònica en les compres que estan fent els nordamericans (que, en cert manera, també és una dada que es podria extrapolar al nostre país).
Molts comparen el fenòmen de l’IPod amb la revolució que va suposar fa 25 anys el walkman de Sony. El reproductor d’mp3 ha aparescut en gairebé totes les llistes de suggeriments i travesses de regals que aquests dies es publiquen a la premsa de tot el món.
Davant d’aquest èxit, el president d’Apple, Steve Jobs, insinuava fa poc la possibilitat que algunes ciutats es quedessin sense existències.
Els analistes prediuen que l’IPod, malgrat la seva popularitat, no tindrà el mateix impacte que en el seu dia van tenir, per exemple, el vídeo o la televisió.
Apple té tan clar l’èxit nadalenc que s’ha marcat el repte de superar aquest Nadal els 2 milions de reproductors venuts entre els mesos de juliol i setembre.

Noves Tecnologies/Correus. L'oficina postal virtual de Correus ha posat en marxa un servei que permet els usuaris confeccionar i personalitzar felicitacions de Nadal a través d'internet. En aquestes postals s'hi pot insertar qualsevol fotografia o imatge digital.
El preu és de 1,21€. El pagament es pot fer amb tarja de crèdit.
El client tria la targeta postal i el motiu nadalenc que prefereix. La personalitza a través de la firma o, en el cas d'una empresa o persona jurídica, mitjançant el logotip identificatiu.
Correus s'encarrega de la impressió de la felicitació, de posar-la en un sobre i d'entregar-la.

Noves Tecnologies/WiFi. Lufthansa ha habilitat 16 dels seus avions amb un servei d’accés a Internet a través de banda ampla inalàmbrica.
Executius de l’empresa han explicat que el servei, anomenat, FlyNet, permet que durant el vol el passatger pugui continuar treballant i aprofitant les hores que estigui viatjant.
Per utilitzar aquest servei, els usuaris necessitaran un ordinador portàtil compatible amb Wifi i una tarja de crèdit.
Després de l’hivern, Lufthansa vol que més de la meitat de la seva flota ja incopori aquest servei.
De moment, es pot gaudir del servei en els vols de l’empresa alemanya des de Santiago a Frankfurt i a l’inversa. S’hi pot accedir durant les 3 primeres hores de vol i les 3 hores abans d’arribar. A mitjans de 2005, la cobertura s’ampliarà progressivament fins arribar a cobrir la ruta completa.

TELE.

* Ana y los Siete. Dilluns vinent, 13 de desembre, es posa punt i final a la quarta temporada de la sèrie “Ana y los Siete”, protagonitzada per lactriu i biòloga Ana Obregón. L’any vinent la sèrie tornarà la cinquena i última temporada. TVE haurà de començar a pensar en noves alternatives donat que la història del pare ric i la cangur lleugereta de roba ha col·locat la cadena gairebé tots els dilluns en la primera més vista a tot l’estat.

* Telemarató de TVE. Tenim més dades sobre la telemarató que La Primera de TVE emetrà el pròxim diumenge 19 de desembre i que, segons us avançàvem ahir, comptarà amb el retorn televisiu de Raffaella Carrá. El programa durarà 8 hores, des de les 4 de la tarda fins a la 1 de la matinada. Només es pararà per emetre la segona edició del Telediario. La telemarató recaptarà fons per a la fundació Intervida, una ong que treballa per paliar la pobresa al Tercer Món. I a més de Raffaella Carrá, i haurà més presentadors: Ramon García (que actualment només fa ràdio), Juan Ramón Lucas, Sonia Ferré y María José Molina.

*Regulació continguts. Avui es reuneixen de forma oficial al Palau de la Moncloa els màxims responsables de les cadenes de televisió, per a la firma de l’acord per al foment de la regulaciño sobre continguts televisius i infància. Les cadenes eren convocades ahir per la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega.
L’acord no compta de moment amb el consens de Tele5. La cadena ha rebutjat la franja horària de protecció acordada entre el Govern i la resta de televisions. En aquesta franja, de 8 a 9 del matí i de 5 a 8 de la tarda, no es podran emetre programes amb escenes de violència o sexe. Tele5 vol que aquesta franja s’ampliï fins a kes 9 del vespre, en considerar que fins a aquesta hora es concentra molta canalla davant la televisió.
S’accepti o no la proposta de Tele5, la cadena estarà present demà a la firma.

*Karlos Arguiñano. Els seguidors de les receptes que prepara cada migdia a Tele5 Karlos Arguiñano, a partir d'avui, podran veure el cuiner preparant menús nadalencs. Seran plats tradicionals, fets amb productes de temporada i de preu assequible.
Tots els dijous, al cuiner l'acompanyarà la seva germana Eva, i tots els divendres, Juan Mari Arzak.
Les receptes de Nadal s'emetran fins a principis de 2005.

3 comentaris:

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a Jetta
site/blog. It pretty much covers Jetta
related stuff.

Come and check it out if you get time :-)

Editor ha dit...

Hi, great site that you have here, i have a site that has everything on it that you would like to know aboutfree viagra Be sure to check it out.