19.11.04

Divendres 19 de novembre del 2004
Avui l'ídol del programa es diu PAU. Aquest avant-passat trobat a l'Anoia. Què està passant...

Salut. Científics de la Universitat de Colúmbia han fet un estudi per estadística que indica que si una persona DORM més hores i té un GOS, pot perdre més quilos i mantenir durant més temps el nou pes. Després d’analitzar hàbits i persones, l’estudi ha determinat que aquellespersones que dormen menys de quatre hores cada dia tenen un 73% més de possibilitats de patir obesitat que aquells que dormen de 7 a 9 hores. Els que dormen unes cinc hores, tenen un 50 % més de risc i els que en dormen 6 tenen un 23 % de risc. Dormir menys baixa els nivells de LEPTINA, una proteína que suprimeix la gana. Quan falten hores de son hi ha menys nivell de GRELINA que incrementa el desig de menjar més.
Pel què fa al tema del gos, amb l’estudi van descobrir que es perd pes gràcies a la motivació i la companyia de la mascota.

Hàbits. La Federació de Consumidors en Acció, FACUA, ha iniciat una campanya per advertir sobre la dependència que tenim del mòbil. La FACUA alerta sobretot del fet que l’ús abusiu del mòbil està provocant un important augment de la despesa mensuals en milions de famílies. També alerten de l’addicció que pateixen molts consumidors que pateixen transtorns físics i psicològics. Molts usuaris utilitzen el mòbil com a despertador, com a rellotge, com a missatgeria. Se senten fatal quan s’allunyen alguns metres del telèfon.
El lema és : TU VIDA ÉS MÒBIL?
Hi ha diversos hàbits que s’imposen. Exemples:
- Trucar tres o quatrevegadesla mateixapersona amb qui has quedat mentreesva capallloc de la cita
- Trucar a través del mòbil des del sofá per mandra d’anar al telèfon de casa i agafar el fixe.
La FACUA recorda que trucar des d’un mòbil és fins a 11 vegades més car que des d’un fixe

Mòbils. A partir del mes que ve, el novembre, a Tarragona es podrán pagar els parquímetres de la zona blava amb el mòbil. Es tracta d’una experiència pilot a nivell estatal. És un acord entre les empreses Amena i Parkenon. Es podrà pagar l’import exacte a través d’un enviament de missatge SMS. Aquest mètode ja s’aplica amb molt d’èxit a les ciutats de Dublín i Edimburg.

Internet. El sentit de l’humor a internet.
Fa dies que ha trascendit que una nordamericana molt tossuda vol vendre sigui com sigui a través del portal de subhastes eBay un entrepà amb una suposada imatge de la Verge Maria. Aquest fet ha donat origen a un reguitzell de nous productes que es volen subhastar a la xarxa:
Costelles de port amb la cara d’ARIEL SHARON
Un falafel amb la cara de YASER ARAFAT
Una truita amb la cara de BUSH
Lògicament tots són foto-muntatges. N’hi ha més de passats de voltes com ara un preservatiu de la Verge Maria.

Insòlit. A la Xina aquesta setmana s’ha fet la Cimera Mundial del wàter. Els organitzadors volen trencar amb els tabús que diuen que hi ha amb aquest objecte fonamental per les nostres vides i reclamen que hi hagi un DIA MUNDIAL DE l’INODOR cada 19 de novembre. Uns 400 especialistes s’han reunit per debatre sobre això a Pequín. Reclamen la falta de wàters al món i diu que l’accés a un inodor és un dels drets humans oblidats. És un dret que afecta sobretot LES DONES. A la reunió també s’ha parlat que les DONES haurien de tenir el doble de serveis públics que els HOMES.

Música. S'han entregat en una cerimònia a Roma els premis de la música que concedeix MTV EUROPE.
Millor banda alternativa: Muse
Millors debutants: Maroon 5
Millor grup de rock: Linkin Park
Millor grup hip hop: D12
Millor rithm anb blues: Alicia Keys
Millor grup de pop: The black eyed Peas
Millor grup espanyol: Enrique Bunbury

Homes i Dones
Resultats d’un informe fet per Comissions Obreres sobre el comportament d’HOMES i DONES a la feina.
Hi ha diverses conclusions:
- Les DONES es posen més malaltes que els homes per culpa de la feina.
- Els HOMEs s’accidenten a la feina el doble que les DONES.
Hi ha 111 accidents per cada 1000 homes ocupats
Hi ha 40 accidents percada 1000 dones ocupades
Les DONES pateixen les anomenades MALALTIES SILENCIOSES com ara les musculoesquelètiques, les intoxicacions i les alteracions mentals. També pateixen malalties de RISC DE GÈNERE que són la persecussió sexual, la discriminació i la doble jornada entre treball i casa.
Motius: -Les dones no pateixen accidents laborals perquè tenen poca presencia en sectors de risc com el transport i la indústria.
- El 63% de les dones que treballen ho fan al comerç, l’administració pública i els serveis financers.

Un apunt. Coincidint amb el canvi en el disseny dels uniformes d’IBERIA, s’ha donat llum verda perquè les hostesses puguin portar pantalons si ho volen. Per primer cop es dona a les hostesses de la companyia aeria aquesta possibilitat.
IBERA ha escollit a través de concurs el dissenyador ADOLFO DOMÍNGUEZ per fer els nous uniformes que es portaran a mitjans de l’any que ve i que són color BLAU NIT.

RONALDO
Diu que RONALDINHO es mereix guanyar la PILOTA d’OR 2004 que atorga la FIFA. Ronaldo ha dit a un diari del Brasil que el seu compatriota es mereix guanyar-ho perquè ha estat el jugador que més ha destacat aquest any. De totes maneres Ronaldo diu que guanyar-ho no ha de ser una obsessió i el més important és mantenir-se a un bon nivell.

DAVID BECKHAM
No pot portar als seus fills a l’escola. L’expectació que hi ha al voltant del jugadordel Reial Madrid ha provocat que s’hagin queixat els pares de la resta de nens.

BILL GATES
Visita avui Madrid. Es reunirà amb el ministre Montilla, la presidenta de la comunitat de Madrid ESPERANZA AGUIRRE i amb la presidenta de Banesto ANA PATRICIA BOTÏN per impulsar diversos acords amb la seva empresa. Gates firmarà avui a la tarda un acord de col·laboració amb la ONCE per desenvolupar productes que siguin accessibles i que els puguin utilitzar persones amb deficiències visuals.

BRYAN ADAMS
S’ha anunciat concert de BRYAN ADAMS a Madrid i Barcelona. El concert de Barcelona serà el 27 de gener alPalau Sant Jordi.
Presentarà el seu últim disc ROOM SERVICE, el primer d’estudi després de sis anys.

Tele
- Pels fans de la sèrie televisiva EXPEDIENTE X, s’ha creat un joc pel mòbil en castellà inspirat en la sèrie. És una aventura gràfica amb els personatges de FoxMulder i Dana Scully. Expiente X- El desertor, permet controlar la investigació d’un nou cas d’aquests dos agents de l’FBI.
- S'acaba de publicar un llibre sobre tele titulat Panorama audiovisual 2004 que inclou una anàlisi sobre gustos televisius. Una de les principals conclusions exposades és que les sèries de ficció estan plantant cara als realities.
- Aquesta setmana la sèrie de ficció Aquí no hay quien viva d'Antena 3 ha superat en audiència el partit de la selecció espanyola contra la Gran Bretanya.
- La productora MEDIAPRO té problemes per trobar els candidats idonis pel primer programa gay que s'havia de fer a Espanya. Es tracta del format Queer eye for the straight guy on cinc gays assessoren un heteroseual a nivell d'imatge. El programa havia de començar el gener a Antena 3 TV però sembla que s'endarrerirà.
- TVE ha comprat el format de Boomerang sobre un programa de telerealitat per canviar la vida dels espanyols. Es tracta de Préstame tu vida en què dues persones s'intercanvïen els papers. Les versions d'aquest programa que s'han fet fins ara eren únicament amb video. El de TVE inclou platós i barrejarà idees d'altres programes. Probablement es podrà veure les nits de dissabte per La Primera.

3 comentaris:

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a thehun.net
site/blog. It pretty much covers thehun.net
related stuff.

Come and check it out if you get time :-)

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.