22.11.04

Dilluns 22 de novembre del 2004
Setmana encara d'eufòria culé o mirarem cap a la lliga de campions a veure què passa?. El que no està per festes és el trànsit. S'ha sabut que a Catalunya more una persona cada 13 hores d'accidents de trànsit. Què està passant...

Ciència. La ciutat de València comptarà amb el primer banc de teixit ovàric del país. S’ubicarà a l’Hospital Universitari Doctor Peset. El centre estarà capacitat per extreure i implantar teixit ovàric a pacients. L’objectiu és que se’n puguin beneficiar dones menors de 35 anys que se’ls ha diagnosticat un càncer que els podria afectar el grau de fertilitat. El tractament d’un càncer suposa que el cos hagi de suportar una gran quantitat de substàncies tòxiques que sovint perjudiquen els ovaris de la dona i la deixen infèrtil. Amb el nou centre, els especialistes obtindran una mostra de teixit ovàric de la dona abans que se sotmeti a la quimioteràpia.
El teixit es congela amb nitrògen líquid a 196 graus sota zero i quan la dona s’ha recuperat de la malaltia se li implanta el teixit ovàric sa, que s’adapta al seu organisme i més tard podrà quedar embarassada. El setembre passat una dona va quedar-se embarassada després que li fos reimplantat teixit ovàric que prèviament havia estat congelat.

Medi ambient. Sorpresa de la NASA quan ha près imatges del planeta des de l’espai. La Xina i l’ïndia són invisibles per culpa de la contaminació. Es veu que estan cobertes per dos núvols gegantins de contaminació. Des de l’espai aquests dos territoris es veuen coberts per les emissions de gasos produïdes per centrals elèctriques, vehicles de motor i fàbriques.
A l’Índia, el núvol de contaminació s’allarga des dels peus de l’Himàlaia fins al Paquistan. En canvi, més al nord de la cordillera muntanyosa, els altiplans del Tíbet estan completament nets perquè la muntanya fa de barrera natural.

Insòlit. Curiosa teràpia anti-estrés. Aquest cap de setmana s'ha fet al poble de Lubila, molt a prop de Sòria, una teràpia col·lectiva antiestrés que permetia destrossar a cops de martell o altres objectes pesats cotxes de xatarra, telèfons mòbils i ordinadors mentre s'escoltava rock dur. La iniciativa permetia l'accés a un dipòsit de xatarra on la gent descarregava les seves frustracions.

Internet 1. Un estudi fet per LYCOS EUROPE assegura que els espanyols són els europeus que més es descarreguen música d’internet. Es calcula que ho fan un 75% mentre que la mitjana europea queda situada al 58%. També són els europeus que més xatejen. Tenen particularitats que els diferencien:
A Espanya la majoria d’internautes són NOIS i és el segon país de la Unió Europea amb més percentatge de persones que accedeixen a internet des de la feina. Ho fan un 39% dels internautes
A Espanya 8 de cada 10 internautes tenen entre 20 i 49 anys
A França 4 de cada 10 tenen menys de 20 anys.

Internet 2. De totes maneres no ens emocionem. La tecnologia no ho és tot per tothom. Es calcula que més del 55% de la humanitat NO ha utilitzat mai internet i el 26 % de persones a tot el món NO SABEN NI QUÈ ÉS. Això ens fa tocar de peus a terra. Internet no és encara majoritari i no és indispensable per viure com alguns estem començant a pensar.Els països amb més usuaris connectats són els Estats Units i La Xina.
Àfrica és el continent amb menys usuaris online. Per fer-nos una idea:
Somalia té 200 usuaris
El Congo 500
Liberia 600
Guinea Equatorial 900.

DEPECHE MODE
Es reuniran el mes que ve per començar a treballar en un nou treball. La reunió serà a Santa Mónica, Califòrnia.També han convidat el productor Ben Hiller.

OASIS
S’han adaptat a les noves tecnologies. Oferiràn tots els seus discos via internet però amb PAGAMENT. Fins a finals de desembre els vendran amb descàrrega per iTunes,Napster, Connect, Woolworths, Virgin, MSN, mycokemusic.com, bignoisemusic.com o Wanadoo.
Oferiran cada setmana un àlbum diferent per descarregar-se.
A la web oficial d'Oasis ja hi ha disponibles totes les descàrregues. Clica aquí per accedir-hi.

ELVIS PRESLEY
S’ha anunciat que sortiran a subhasta algunes de les primeres gravacions d’ELVIS PRESLEY.Són 6 cançons gravades entre el 1956 i el 1957 que formarien part del seu àlbum cristià. És la segona gravació que es va fer de cada cançó i que el productor Stephen Nogar que va morir el 1994 es guardava. La família Nogar no té els drets d’autor de la música i per tant es poden vendre sense problemes.

MEL GIBSON
Ha anunciat que no farà campanya de publicitat pels Óscars.
Creu que LA PASIÓN és prou bona com per aconseguir el màxim de premis sense fer ni un anunci.

BEN COOK
És un jove de 17 anys de Utah, els Estats Units que ha aconseguit aquest cap de setmana el rècord mundial de velocitat en escriptura de SMS. Ha escrit 160 caracters amb només 67 segons. La competició ha estat seguida per diversos canals de televisió dels Estats Units. Va escriure en només 57,75 segons el següent text:
"The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human".

Homes i Dones
Quins són els hàbits i els gustos del col·lectiu GAY masculí?
L’agència de mitjans CARAT ha fet una investigació en forme d’informe i ara fa públics els resultats.
S'ha preguntat a gays d'entre 18 i 65 anys de cinc ciutats espanyoles: Barcelona, Madrid, València, Sevilla i Màlaga.
Conclusions:
- Internet i cinema són els mitjans preferits. El 87% accedeix a internet mentre que en general es calcula que accediesen a internet el 38 % d’homes.
- El cinema el veuen i segueixen un 92 % . Una quarta part dels homosexuals consultats va al cinema 2 o 3 cops al mes
- La ràdio un 81 %
- ESTUDIS: Si es compara el col·lectiu GAY amb el conjunt d’homes, es veu com n’hi ha més amb estudis superiors. N’hi ha molts amb professions liberals, ocupen càrregs mitjans com ara comercials i treballadors de l’Administració
- ACTIVITATS d’OCI: Sortir a dinar i sopar fora almenys 70 cops l’any, un 90 % diu que viatja 16 cops l’any. Altres activitats són esports, internet, escoltar la ràdio i llegir.
- EQUIPAMENT DE LA LLAR: Lamajoria té DVD, Ordinador portátil, càmera de foto i video digital. Tenen molts més electrodomèstics que la resta.

Tele

- Maria Isabel López de 9 anys i d’Ayamonte, un poble de Huelva, ha guanyat l’edició 2004 del Festival Eurojunior que s’ha fet aquest cap de setmana a Lillehammer, a Noruega.
Hi havia 19 països competint. Ha aconseguit 171 punts, 31 més que el segon classificat. Antes muerta que sencilla era una cançó escrita per ella mateixa. L’any passat el representant espanyol Sergio Jesus Garcia d’11 anys va quedar segon amb una balada titulada DES DEL CIELO que dedicava a la seva mare morta.

- A Itàlia, Un model de Bilbao ha guanyat la versió italiana de LA ISLA DE LOS FAMOSOS que s’acaba de fer per RAI 1.
SERGIO MUÑOZ té 32 anys. Gairebé 11 milions d’espectadors van seguir divendres la final de la segona edició del programa. Un 46 % de Share. Sergio Muñoz s’ha imposat a l’actor KABIR BEDI, SANDOKAN i l’ex-futbolista TOTO SCHILLACI.
Es veu que aquest model va ser un dels primers expulsats però es va acollir en una novetat delprograma. Va acceptar seguir en solitari durant 48 diesa una illa pròxima on ha hagut de buscar-se la vida per menjar i dormir. L’Aïllament l’ha impedit discutir amb la resta de participants que a l’illa principal s’han arribat a pagar per antena. El model rebrà 200.000 euros, lameitat dels quals els ha de donar i ho farpa a Vidas i Metges sense fronteres.

- La model i actriu Remedios Cervantes serà la protagonista d'una nova sèrie que prepara Tele 5.

- TVE. Memoria de España torna a La Primera el dia 30 de novembre. S'emetrà els dimarts al prime time.

- Finalment la direcció de Telemadrid i els sindicats van arribar a un acord i la vaga prevista per dissabte es va suspendre i es va emetre el Barça- Reial Madrid per la cadena autonòmica. L'acord és per tres anys.