18.11.04

Dijous 18 de novembre del 2004
Avui és un dia d'aquells de SON. Passa de tant en tant però també som humans, no?. Què està passant...

Èxit científic. Éxit de l’agència espacial nord-americana, la NASA. Ha fet volar un avió supersònic a deu vegades la velocitat del so, o Mach 10.
L'avió experimental X-43A, pilotat remotament, ha arribat als 11.265 quilòmetres l'hora a una altura màxima de 33.500 metres, sobre una àrea restringida de l'oceà Pacífic, al nord-oest de Los Angeles. A banda la velocitat, l'avió es caracteritza perquè fa servir un nou sistema de motors de combustió supersònica, anomenats 'scramjets', que poden fer volar un aparell a una velocitat de Mach 15 sense haver de carregar els pesants tancs d'oxigen (combustible) que els coets actuals necessiten per a envolar-se. Gràcies a l'èxit de la prova s'obre a la Nasa un període de reflexió sobre les possibilitats d'ús futur de la tecnologia 'scramjet' en coets portadors de satèl·lits, naus espacials i, també, en avions civils i militars.

Medi ambient. Barcelona és la seu aquests dies d'un simposi internacional sobre contaminació lumínica. Hi participen les dues principals entitats internacionals que estudien la contaminació lumínica i que han triat Barcelona per fer-hi el primer simposi internacional conjunt. Uns dos-cents especialistes, professionals i científics de l'astronomia, la biologia, l'ecologia i la luminotècnia tenen per primera vegada l'oportunitat d'exposar tant la situació actual del fenomen (en els àmbits energètics, ambientals, astronòmics i mèdics) com els darrers avenços científics, tècnics i reglamentaris.
A Catalunya des del 2001 hi ha una llei de protecció del medi nocturn pionera, gràcies sobretot a la feina de conscienciació de grups de treball com els de la UPC i de la UB, i del col·lectiu Cel Fosc.

Música. Encara es parla de la gravació històrica de divendres passat. Sota la direcció de Bob Gelsof, s'ha tornat a gravar el tema de Band Aid Do they Know it's Christmas amb els grans de la música i per commemorar el vintè aniversari dels multitudinaris concerts solidaris que es van fer.
Ara han trascendit dues coses més: 1) Que Bono no estava dacord amb la frase que li tocava. Diu que era una frase que fa vint anys va cantar Bruce i com si estigués al lavabo. Es va mostrar indignat per l'encàrrec.
2) Paul McCartney estava tant esgotat després de la gravació que es va llançar al terra i aquesta imatge va quedar enregistrada.

ELTON JHON
Li continua ballant el cap. Últimament no para de dir tonteries. Ara ha confessat estar fart de la cançó que li va dedicar a la seva amiga la princesa Diana de Gal·les quan va morir. Diu que no considera que formi part de la seva carrera musical Candle in the Wind.

PETE BEST
El primer bateria dels Beatles i fundador del grup juntament amb Paul McCartney, George Harrison i Jhon Lennon, Pete Best fa avui un concert a Calafell. Serà l'única actuació que fa a Europa. Presenta el seu últim disc Live At The Adelphi gravat a Liverpool. La cita és al pavelló Joan Ortoll de Calafell.

Concert 3 + 2
Comença la gira nadalenca d'aquest grup infantil que va sortir del programa televisiu Eurojunior.
La cita és a l'Auditori de Barcelona el 22 de desembre. Les entrades estan ja a la venda a Caixa Catalunya i al Telentrada.

Avi Domingo. Visitem Catalunya amb l'Avi Domingo. Avui detalls de ROQUETES.

Homes i Dones
CONSELLS PER A DONES SOLTERES
10 homes que cal evitar. Font: Revista Glamour.
1)Qualsevol que t'imaginaries en un anunci de cervesa.
2)Aquell que no tracta bé el seu gos o el d'un altre.
3)Aquell que es faci dir Coto, per exemple.
4)Qualsevol home que va créixer molt ràpid.
5)Aquell que truqui més de dos cops a la seva mare cada dia.
6)Aquell que et fa repetir com et dius i d'on ets.
7)Que no et miri mentre feu sexe.
8)Que té massa fotos de la seva germana.
9)Aquell que posa nom al seu penis.
10)Qualsevol home que li fa vergonya anar a comprar-te compreses.

CONSELLS PER A HOMES SOLTERS
Sis estereotips de dones no aconsellables segons un portal d'internet.
1)Manipuladora. Dona capritxosa i mitòmana. Fa xantatge emocional i agobia molt.
2)Caça-fortunes. Materialista i freda. És una dona insensible.
3)Treballòlica. Independent i desconfiada. Demanar hora per relacionar-s'hi.
4)"Fome". Còmoda, dependent i tradicionalista. El seu món són les telesèries, planxar, les escoltes i anar a missa. Aburrida.
5)Acadèmica. Ho sap tot. Suportar proves sociològiques que et fa.
6)Seductora. Coqueta, pretensiosa, narcicista i orgullosa. Ella pren la iniciativa sempre. És una dona que espanta.

Tele
TV Internacional
La CBS ha acomiadat un redactor que va interrompre l'emissió de la sèrie CSI NY per informar de la mort del líder palestí YASSER ARAFAT. Alega que la llei de la cadena només dona permís per interrompre un programa en cas que ho hagi decidit un directiu i es veu que això no es va donar. La cadena assegura que molts espectadors van trucar queixant-se de la interrupció.

Tendència
L'últim èxit televisiu a la Gran Bretanya són els balls de saló. Famosos concursen en balls de saló a la BBC i això supera la nova "Operación Triunfo" que emet la cadena ITV.

TV Espanya
Crónicas Marcianas continua de dol per la mort del seu director Joan Maria Mainat. El programa es rependrà dilluns.