16.11.04

Dimarts 16 de novembre del 2004
Setmana del clàssic de futbol. Carles Puyol sembla que podrà jugar el Barça- Reial Madrid però de moment ha aconseguit escaquejar-se de la selecció espanyola... Què està passant...

Urbanisme. L’Ajuntament de Barcelona vol ampliar l’horari de pagament de la zona blava al centre de la ciutat. Si ara va de 9 a 14 i de 16 a 20 hores volen que els migdies no sigui gratuïta i que es comenci a aplicar a les vuit del matí i acabi a les vuit del vespre de forma ininterrumpuda. Convergència i Unió s’ha queixat i critica l’afany recaptatori de l’Ajuntament de Barcelona amb l’aparcament. Des del consistori argumenten que s’ha d’aplicar perquè sigui coherent amb la zona verda.

Salut 1. Menjar en família redueix el RISC a patir anorexia. Un estudi per per la Universitat de Minnesota, als Estats Units, arriba a dir que com més membres tingui la família menys risc a que un d’ells pateixi anorexia. Si es tracta de fer uns tres àpats a la setmana amb els pares i germans, el risc de patir anorexia disminueix un 33 per cent però si es tracta de fins a cinc menjars conjunts el risc es redueix encara més fins el 25 %.
L’absència de menjars en família posen en risc que els fills puguin patir transtorns alimentaris com anorexia, bulimia, ingerir laxants o dieurètics i fer dietes extremes per perdre pes sense control

Salut 2. Un estudi fet a la Universitat de Berlín vincula l’ESTRÉS com a causa de l’abortament natural que pateixen algunes dones amb estat. Assegura que la tensió nerviosa podria estar vinculada totalment aquests abortaments. Fins ara sempre s’ha vinculat l’abortament natural a les anormalitats en el fetus a problemes de salut de la mare. L’estudi s’ha fet amb ratolins famelles. Van començar a comprobar que quan li aplicaven sorolls i se les posava nervioses, els nivells de les hormones es desequilibraven. Els investigadors han descobert les hormones de l’estrés fan augmentar la corrent de la sang i suprimiesen la producció de progesterona que és una hormona crucial per mantenir un embaràs saludable.
Després dels ratolins, es van analitzar 864 dones embarassades.
55 de les que van perdre el seu nadó se sentien més estressades que la resta. En alguns casos van poder evitar abortaments, donant a les dones una versió artificial de progesterona.

Internet. Atenció a una mode recent a internet. És una ESTAFA. La venda de rellotges falssos de marca. Les grans firmes de rellotges de Suissa han posat el crit al cel i alerten que hi ha molts estafadors actualment que venen per bons rellotges de marques que en realitat no ho són. Envien SPAM amb ofertes molt interessants de ROLEX per 200 euros, CARTIER per 297 euros, per exemple. De totes maneres les falsificacions no només afecten les marques de luxe sinó altres més modestes. Els especialistes alerten també que a Espanya hi ha al mercat còpies de grans marques suïgsses que tenen la caixa d’or però la maquinària és d’imitació.
La majoria de falsificacions estan fetes al sudest d’Àsia, sobretot de la Xina però també de Turquia, Itàlia i Espanya.

Tecnologia. Onze països es posen d'acord per desenvolupar un abonament internacional de xarxes sense fils. Unes quantes companyies de telecomunicacions han unit esforços per desenvolupar un abonament internacional que permet l'accès a xarxes sense fils. L'alemanya T-Mobile la japonesa NTT, la britànica BT, la italiana Telecom Italia, la malàisia Maxis, la singaporesa StarHub i l'australiana Telstra van signar un acord que permet els usuaris de contractar un servei d'abonament vigent en 11.500 punts d'accès repartits en onze països del món. És previst que durant el 2005, aquest servei es pugui estendre a trenta països.
Els màxims beneficiaris seran les persones que han de viatjar contínuament i necessiten estar connectats a la xarxa.

Llançaments discogràfics de la setmana
RECOPILATORIS
- ALEJANDRO SANZ - Grandes Éxitos
- THE BEATLES - The Capitol Albums Volume 1
- BEE GEES - Bee Gees Numers Ones
- BLUE - Best of Blue
- BON JOVI - 100 Million Bon Jovi fans can´t be wrong
- NEIL YOUNG - Neil Young. Greatest Hits
- PEARL JAM – Rearviewmirror
NOUS
- DESTINY´S CHILD - Destiny Fulfilled
- EMINEM – Encore
- MOLOTOV - Con todo respeto (Disc de versions)
DE NADAL
-RAPHAEL - Raphael vuelve por Navidad
-ROSA - OJALÁ – Té una participació de loteria de 30 cèntims pel sorteig de Nadal del 22 de desembre. El número escollit és el de la data que va guanyar OT 11 de febrer del 2002.

JOAN MANUEL SERRAT
El van operar ahir al migdia durant més de tres hores de l'afecció a la bufeta que pateix. En un escuet comunicat mèdic, els especialistes que l'atenen asseguren que tot ha anat dins de la normalitat.

ELVIS COSTELLO
Ha anunciat que farà tres concerts a Espanya. El de Barcelona serà el dijous 3 de febrer a la sala Razzmatazz 1. Les entrades pel concert d'Elvis Costello & The Imposters es poden comprar a la xarxa Tick Tack Ticket, a la cadena FNAC i a les següents botigues de Catalunya. A Barcelona: Gong, Overstocks, Music World, Navegaweb, Sferic, Utopics. Girona: Utopics. Lleida: Satchmo, Utopics. Tarragona: Arsis.

ANGELINA JOLIE
Ha manifestat al setmanari ISTOÉ del Brasil sense problemes que és BISEXUAL. En plena promoció s’ha deixat anar al Brasil i ha explicat coses bastant íntimes com ara:
"Amb els meus amants no parlo de la meva vida sexual. Dues hores no donen per una sessió de psicoterapia. Preferim viure la sexualitat enlloc de discutir-la. Els meus amants no volen saber amb qui m’ho faig".
"Amb dues hores en un hotel, és possible satisfer desitjos sexuals. Normalment quedo amb antics amics per posar en pràctica les fantasies".
"Adoro les dones. Sé com donar-los plaer perquè sé què els agrada".
"He fet l’amor amb diverses dones. Crec que ho faig bé perquè cap d’elles s’ha queixat".
També ha reconegut que té 15 tatuatges al seu cos i que se n’ha borrat dos que portaven el nom del seu ex: Billy Bob Thornton. Un d’ells és que el que portava a l’espatlla Ezquerra i l’altra al llabi vaginal dret. Diu que borrar-se aquest tatuatge li va fer més mal que la separació.

PENÉLOPE CRUZ
L’actriu està gravant aquests dies el film BANDIDAS amb Salma Hayek. Ha dit que Salma és com la seva bessona perquè pensen de forma molt similar i fins i tot quan els fan entrevistes coincidiesen en les respostes.
Penélope Cruz diu que Salma és una de les millors companyes de treball que ha tingut a la seva carrera.

ANGELINA HEROLES
És una model sudamericana. Ha anunciat que podria escriure un llibre sobre una relació que va mantenir ara fa dos anys amb el cantant LUIS MIGUEL. Aquesta noia de 26 anys que es diu ANGELINA HEROLES assegura que va sortir-hi durant tres setmanes però que van ser suficients per què conegui els defectes i les manies de l’artista. Angelina assegura que Luis Miguel té un mal alè insoportable i per això sempre porta a la butxaca unes pastilletes que es posava al paladar abans de petonejar-la.

Tele
- Rumorologia.
VICTORIA ADAMS vol fer una sèrie de la seva vida a l’estil del reality show dels Osbourne. Victoria diu que vol ensenyar a tothom lo bé que es porten amb els seus fills i li agradaria que tothom veiés lo molt que s’estimen David i ella. Segons el Sunday Mirror és una idea que fa temps que té l’exSpice Girl. La parella mantindria el control del guió.

Novetats
NúRIA ROCA produirà i conduirà un magazine a la cadena autonòmica CANAL 9. El programa s’estrena la setmana que ve, el 24 de novembre i és un magazine de varietats. Farà entrevistes a personatges de l’actualitat amb un format molt semblant al programa que ja va presentar fa anys a la cadena valenciana que es deia FEM TELE. El nou programa no té títol encara.
A partir del mes de gener ho compaginarà amb la presentació de les gales de la segona edició de La selva de los Famosos.
- Parlant de la Segona edició de la Selva de los Famosos, no se saben els famosos que hi aniran però han trascendit alguns noms a qui se’ls ha ofert: L’actor porno NACHO VIDAL i l’ex.-concursant d’OT VERÓNICA.
- Telefónica amb IMAGENIO. Potser us han trucat últimament de Telefónica oferint una cosa que es diu IMAGENIO. Ho expliquen tan ràpid que no s’entén rès. És la Televisió a través de la línia ADSL.
De moment ja hi ha 4000 persones que han apostat per Imagenio.
A mitjans del mes de desembre del 2003 el govern espanyol va concedir a Telefónica la llicència per llançar una televisió de pagament via banda ample. Es veuen 25 canals de televisió i un paquet de serveis de ràdio i video. Costa 48 euros al mes.
De moment se n’està oferint a Barcelona, Alacant i Madrid.
Notícies televisives i de comunicació
- Digital + ha anunciat que tornarà a canviar les targes dels abonats. Elcanvi afectarà els abonats que reben el senyal a través d’ASTRA. Les noves targes es distribuiran a partir del febrer del 2005.
- El diaria britànic THE GUARDIAN ha informat que l’agència REUTERS està apunt d’acomiadar uns 250 treballadors per compensar les despeses i costos d’un nou sistema informàtic. Es tracta del sistema NEWS2WEB que permet als periodistes transmetre la informació íntegrament per internet. S’havia d’aplicar ja però s’ha endarrerit fins el 2006.