15.11.04

Dilluns 15 de novembre del 2004
Atenció que arriba el fred. Ara sí que ens fem a la idea que arriben les festes de Nadal. Potser amb el fred tindrà més sentit el fet que ja hi hagi els llums de Nadal penjats pels carrers. Què està passant...

Alimentació. Un estudi de l'Organització per l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) de l'ONU insisteix que els insectes comestibles són una excel·lent font nutritiva. L'estudi de la FAO s'adreça, sobretot, a les poblacions del centre de l'Àfrica, on les fonts de proteïnes tradicionals estan desapareixent.
Segons aquest informe, els insectes aporten moltes proteïnes i, en canvi, duen nivells molt baixos de greixos i carbohidrats. La FAO assegura que els insectes no s'han de considerar un aliment d'emergència, sinó una 'part integral de l'alimentació'. L'estudi de l'organització alimentària de l'ONU arriba just l'any en què una immensa plaga de llagostes ha arrasat una bona part de les collites de l'Àfrica central.

Consum. Els vins espanyols i catalans ja triomfen als Estats Units i s’estàn acostant molt als vins francesos i italians. Ja fa alguns mesos que es va disparar el consum de PERNIL SERRÀ i ara li toca al seu acompanyant. El VI.
Les exportacions han crescut un 16 % durant els primers set mesos d’aquest any i els vins italians i francesos han vist com s’havia reduït la seva exportació.
Els de més èxit són els RIOJA i RIBERA DEL DUERO però també estan agafant terreny els de TORO i el PRIORAT. També guanyen terreny als Estats Units els vins de Portugal i Alemanya.

Mòbils. Loterías y Apostes de l’Estat s’afageix al negoci dels SMS. Aquest any i per primer cop el mòbil ens podrà informar dels premis de la Grossa de Nadal si ho volem.
a) Et podràs subscriure al servei enviant un missatge al número 5641 amb la paraula ALERTA seguida del número que has comprat i que vols saber si és o no guanyador i la paraula SUERTEREAL.
b) També es pot saber on comprar un número que es vulgui marcant el 5641 més la paraula busca seguit del número que es vol i el codi postal.Això costarà 0,30 euros més IVA.
c)També et pots baixar la música de la banda sonora de Doctor Zivago marcant el 5011 més la paraula SUERTETONO seguida de la marca del mòbil.
Serà una mica més car 0,90 euros més IVA.
És la única novetat d’aquest any. L’import de la grossa és de 10.000 euros per cada euro jugat com l’any passat. També es podran consultar els números a la pàgina del ministeri d’hisensa i a internet.

Nadals. Els comerciants i es operadores de telefonia mòbil ho tenen clar. La Videoconferència personal a través del mòbil SEDUEIX. Els mòbils UMTS seran el regal d’aquestes pròxims festes de Nadal. La videoconferència és el servei de tercera generació més valorat. Es calcula que 6 de cada 10 usuaris canviaran d’operador per una bona oferta de telèfon 3G.
Són algunes de les conclusions uqe ha fet l’empresa THE PHONE HOUSE que evidencïa que els consumidors cada vegada coneixen més les aventatges de les noves tecnolovies. Calcula que un 63 % dels usuaris comprarà un telèfon 3G en condicions aventagoses i canviarà d’operador. Es demostra que no hi ha fidelitat a una companyia. Quan es pregunta els usuaris les preferències dels seus mòbils actualment. La resposta és:
1) la videoconferència
2) velocitat en la transmissió de dades
3) Velocitat en la descàrrega de videos.

Tecnologia. Una enquesta evidencia que fem servir més els missatges instantanis per temes personals que no pas per temes laborals quan estem a la feina. L’estudi l’ha fet META GROUP, una empresa d’investigació de mercat i ha escollit unes 300 companyies de tot el món. És un estudi fet a nivell mundial i no es veuen diferencies entre països. El 57 % dels enquestats asseguren que s’envien missatges curts per temes personals. És per aquest motiu que comença haver-hi empreses que posen normes més estrictes alhora d’utilitzar el Messenger que no pas el correu electrònic o internet o el telèfon. Només entre el 3 i el 5 % de les empreses prohibeixen utilitzar mail o telèfon per us personal. El 16 % no permeten utilitzar Messenger.

Ciència. L’Agència espacial nordamericana farà aquesta setmana una prova amb el seu avió experimental X-43 per fer-lo volar a 11.560 quilòmetres per hora. El març ja es va fer una primera prova i ara s’ha retocat alguna cosa. Un dels canvis és l’ambient tèrmic perquè en aquell vol el morro de l’avió va arribar als 1425 graus Celsius d’escalfor. Està previst que en aquest tercer vol s’arribi als 1980 graus cèlsius. Aquest avió X-43A medeix 3 metres i mig i és el tercer i últim d’un programa que ha costat uns 250 milions de dòlars i que ha de serbir per provar una nova tecnologia de propulsió que es coneix amb el nom d’EMPASSA AIRE.
Agafa oxígen de l’atmosfera i l’introdueix com a combustible en un motor d’hidrògen.
L’experiment es farà avui a les cinc de la tarda hora americana, a 80 quilòmetres de la costa de Califòrnia

Música.
Una vintena de música hispans s’han unit a un disc recopilatori contra la GANA,
Es titula COSECHA ESPERANZA. És una iniciativa d’Intermón Oxfam i La SGAE. El títol del disc ve de la cançó escrita per Nacho Béjar. El disc se suma a una campanya internacional en la que també hi participen Bono, Michael Stipes de REM, Chris Martin o TOM Yorke de Radiohead, entre altres. El disc es presenta avui a la seu de l’SGAE a Madrid.
Tracklist:
1.-NACHO BÉJAR: Cosecha de Esperanza
2.-CARLINHOS BROWN con ROSARIO. Juras de Samba
3.-MÜRFILA: Loko
4.-DOVER: The Flame
5.-GUARANÁ: Velocidad
6.-CARLOS CHAOUEN: Semilla de la Tierra
7.-LA OREJA DE VAN GOGH: Deseos De Cosas Imposibles
8.-PASIÓN VEGA: Dos veces
9.-PEDRO GUERRA: Babel
10.-ROSARIO: Diferente
11.-VICENTE AMIGO: Tatá
12.-AMARAL: Siento que te extraño
13.-LLUIS LLACH: Fabiá
14.-ROSANA: Tormenta de Arena
15.-ELEFANTES: Pretendes
16.-ISMAEL SERRANO: Zona Cero
17.-JOSÉ LUIS ENCINAS: Claveles y Jazmín
18.-CONDENA2: Igual que agua
19.-MONTSERRAT CABALLÉ: Claros y Frescos Ríos

U2
La banda irlandesa farà demà un concert en directe a través d’internet des dels estudis de Hannover Quay, a Dublín. El concert es pot escoltar a través de la pàgina web de BBC RADIO de les set a les nou del vespre. Serà en Real Audio i no es podrà gravar al disc dur. És un concert de promoció del seu últim disc “ow To Dismantle an Atomic Bomb”. El disc surt a la venda el 22 de novembre. Ho podràs escoltar aquesta adreça: www.bbc.co.uk/radio1

JAMES BLAKE MILLER
És un soldat de la marina dels Estats Units que s'ha fet famós per una foto que han publicat els últims dies un centenar de diaris nordamericans. És una imatge d'aquest soldat fumant tranquil·lament. La majoria de diaris l'han batejat com el Marlboro Man. Diverses persones s'han interessat sobre qui és. Es tracta d'un noi de 20 anys de Kentucky que ha reconegut sentir-se desbordat per la fama que ha agafat quan el què estava fent era simplement fumar.

ABBA
Una antiga amiga d'Agnetha d'Abba amenaça a fer revelacions sobre la vida privada de l'artista. Es tracta d'una dona de 75 anys que va ser amiga d'Agneta durant vint anys.

Homes i Dones
Sembla gairebé un miracle però és cert. El Vaticà ha aprovat la publicació d’un llibre que insta als catòlics a practicar MÉS SEXE i amb MÉS FREQÜÈNCIA.
Es tracta d’una guia sexual que anima els feligresos a tenir més relacions sexuals per combatre la IMPOTENCIA I LA FRIGIDESA. El llibre es titula ES UN PECAT NO FER-Ho i adjunta frases del Papa. L’escriuen els teòlegs ROBERTO BERETTA i ELISABETTA BROLI que prometen que hi ha respostes sobre SEXE, aquelles que l’esglesia no s’ha atrevit mai a explicar. Remarquen que l’esglesia no està en contra del SEXE.
Argumenten que si es trivalitza el SEXE, augmenta la impotencia i cada vegada hi ha més famílies amb fill únic. Per tant, han arribat a la conclusió que l’esglesia ha de promoure el sexe però remarcar les circumstàncies correctes enlloc de detallar prohibicions i perversions.

Tele
Estrena
Los Lunnis cantaran cada matí des d'avui i cada dia una nova cançó titulada Despierta ya. És una cançó optimista que anima els més petits a afrontar el dia amb alegria i energia. Segons el responsable de programes infantils de TVE, Eladio Jareño, és una cançó a l'estil de Hoy puede ser un gran dia de Serrat.

Polèmica
Més de 20 televisions afiliades a la cadena ABC no emetran la pel·lícula SALVAR AL SOLDAT RYAN el dia dels Caiguts a la Guerra.
No l’emeten alegant violència i el llenguatge groller que utilitzen els protagonistes. Diuen que volen evitar que la Comissió Federal de Comunicacions els multi. Des que Janet Jackson va ensenyar una part de pit a la final de la Superbowl els problemes de censura s’han incrementat. De fet la pel·lícula s’havia emès sense problemes el 2001 i el 2002. Es veu que en el film es repeteix molt una PARAULOTA que ara està prohibida als Estats Units des que la va dir BONO d’U2 durant la retransmissió en directe de l’entrega dels Globus d’or del 2003. Diuen que és un paraula indecent i profana.

Moda internacional televisiva
No fa massa i va haver un boom de reality shows als Estats units centrats en la cirurgua estètica. Ara aquesta moda ha arribat a Alemanya. L’última moda és ser una DONA LLETJA per poder anar a un programa d’aquest tipus i estar disposada a sodmetre’s a un tractament per convertir-te en cigne i a través de la pantalla.
- A Alemanya, el canal privat PROSIEBEN emetrà a partir de demà dimarts el programa THE SWAN ( El cigne): 16 dones que estan descontentes amb el seu físic s’internaran durant uns dies a un SPA i esposaran els seus cossos a tot tipus de teràpies amb cirurgia estètica i tractament psicològic inclòs. Hi estaran durant nou setmanes. Durant aquest temps no es podran mirar a un mirall. La guanyadora s’emporta un contracte com a model.
- La cadena alemanya RTL també ha entrat al joc. Emet TOT ÉS POSSIBLE. Sis candidats, entre els quals hi ha un home són cunillets d’índies de cirurgians plàstics.
- La productora ENDEMOL ha anunciat un programa en què es busca l’home que pugui PROCREAR més d’Alemanya. Farà una carrera d’espermes amb un òvul femení com a destí final

A Espanya
- Un jutje impedeix a José Frade vendre la cadena CANAL 7 sense el consentiment de la seva sòcia que resulta ser la seva ex-dona.
- Telecinco ha començat la gravació de la nova sèrie titulada Motivos Personales que s'ha d'emetre a partir del mes de gener. Entre els protagonistes hiha Concha Velasco, Marta Calvó, Fernando Guillén i Chema Muñoz.