8.11.04

Dilluns 8 de novembre del 2004
Passa cada cosa al món...Ens referim aquest activista que ha mort atropellat per un tren que portava material radioactiu. Què està passant...

Medi ambient. Un estudi fet per l’empresa elèctrica UNIÓN FENOSA, conclou que les llars de tot l’Estat malgastem un 10 per cent de l’energia i això vol dir 700 milions d’euros. Això vol dir que les famílies espanyoles en un rànquing de deu punts d’eficiència energètica ens situariem als 6 punts. Amb tota aquesta energia que malgastem en tindriem prou per veure la tele 11.000 hores, posar 500 cops la rentadora o bé tenir una nevera funcionant durant un any i mig. Aquesta energia que malgastem és l’equivalent a il·luminar els estadis de futbol de Primera Divisió durant 400es temporades.
S’ha de començar a pensar en l’estalvi d’energia com una necessitat.
De moment tenim ja alguns hàbits bons com ara utilitzar la rentadora normalment en fred i amb el programa adequat, no introduim menjar calent a la nevera i revisem els llums dels equips abans d’anar a dormir. En canvi, utilitzem pocs llums de baix consum, no utilitzem bé el rentaplats i no coneixem l’etiquetatge energètic dels electrodomèstics.

Consum. Cada ciutadà de l’Estat es gasta de mitjana uns 33 euros cada any en FLORS I PLANTES.
Són dades de l’Associació Espanyola de Floristes Interflora.
L’augment respecta anys anteriors és espectacular. L’any 1985, per exemple, ens gastaven cadascun uns 5 euros cada any de mitjana.
El consum actual situa Espanya en el nové país consumidor a Europa. El primer és Alemanya, el segon Holanda i el tercer Àustria. ( Aquells paÍsos la mitjana de despesa per persona en flors i plantes és d’entre 85 i 74 euros anuals).
En quines DATES acostumem a comprar flors?
La despesa més important és per TOTS SANTS, es fa un 20 % de la facturació de l’any.
El DIA DE LA MARE un 17 %
El DIA DELS ENAMORATS un 14 %
Les flors que tenen més demanda són la gerbera, la rosa i el clavell i les zones d’Espanya no se’n fan més són Catalunya, València, Les Canàries i Andalusia.
Els compradors són tan homes com dones però es dona el fet que l3es DONES són més constants comprant flors i plantes. Els que en compren més són les persones d’entre 40 i 50 anys.

Tecnologia. Un expert en seguretat diu que Estats Units i Europa no estan preparats per un atac cibernètic a gran escala.
Assegura que els futurs atacs terroristes a gran escala els farà una persona assegura darrera un odrindaor i no necessàriament un cotxe-bomba o segrestant un avió. Seran codis informàtics capaços de inutilitzar grans infrastructures des de xarxes elèctriques fins a sistemes de control del trànsit aeri. El nordamericà TOM DAVIS ha reconegut en una conferència a Barcelona que li agradaria veure com els Estats units es gasten 60.000 milions de dòlars del pressupost que destina en tecnologia per questions relacionades amb la seguretat de les xarxes.

Web recomanada. WWW. CRAIGLIST.ORG
Èxit rotund als Estats Units d’una web gratuïta que s’ha fet famosa gràcies al BOCA A BOCA. Es tracta d’un portal per comprar, vendre, trobar parrella i altres coses de manera gratuïta. De fet és una pàgina visualment poc atractiva però que és pràctica i sobretot efectiva, diuen. En aquests moment ja ha aconseguit uns cinc milions d’usuaris habituals que hi entren cada dia.
L’ingenier i empresari que ha creat la pàgina, el senyor Craig ha creat una fundació sense ànim de lucre que des del 2001 col·labora amb diverses ONGs. Té 14 treballadors i només cobra a les grans empreses que utilitzen la llista per col·locar avisos classificats
Diuen que els mateixos usuaris van fer expandir la web per tots els Estats Units i Europa. Els apartats que tenen més èxit són els de compra d’electrodomèsrics, les ofertes de treball i la vivenda.
Un grup de cineastes ha fet fa poc un documental explicant 8 testimonis que van aconseguir els seus objectius gràcies a craiglist.org.

Luxe El pròxim mes de maig treuran a subhasta el Ferrari que va conduir Michael Schumacher i que el va ajudar a guanyar fins a cinc Gran Premis de Fórmula 1 aquesta temporada 2004. La subhasta es farà a al seu de l'equip italià.

Música. Dijous que ve es posen a la venda les entrades pel concert que MARK KNOFLER farà a Barcelona el 7 d’abril.
Serà l’únic concert a Espanya i es farà al Palau Sant Jordi. Cantarà els temes de Shangri-La el seu últim disc i també clàssics dels Dire Straits.

Homes i Dones
Una editorial alemanya ha publicat un diccionari per COMPRENDRE LES DONES. És un diccionari en què tradueix frases habituals que diuen les dones i que moltes vegades desconcerten els HOMES.
El diccionari es titula ALEMANY- DONA / DONA-ALEMANY
Fem un repàs en algunes d’aquestes frases. Tenim 10 exemples.
1) Quan una dona diu NOMÉS ABRÀÇA’M AQUESTA NIT. Això es diu quan una dona no vol sexe. Vol que la mimis i proposa una nit d’abraçades intenses i innocents. No hi ha interès sexual.
2) TINC MAL DE CAP: Clàssica frase que talla d’arrel tota possibilitat per l’home de tenir relacions sexuals amb ella. No es pot ni dialogar. És a dir, Calla i dorm-
3) COM ESTIC?. QUEDO BË?. Més val dir que està molt bé perquè porta dues hores arreglant-se per sortir. Pobre de l’home que digui que es veu gorda. Té les hores comptades o una discussió eterna,
4) COM LA TROBES AQUELLA DONA?. Quan una dona en veu una altre que està bé, espera sentir la frase: Està bé però tú estàs millor.
5) NO ESTIC CRIDANT!. Vol dir que sí que ho estava fent però que necessita cridar l’atenció
6) AMOR, M’ESTIMES?. Això vol dir, segons el diccionari alemany, Em podries comprar tal cosa o portar-me tal altre?.
7) M’AGRADARIA QUE CONEGUÉSSIS ELS MEUS PARES: Clarament vol que la relació sigui més seriosa.
8) NO ESTIC ENFADADA. Clarament vol dir que Sï està enfadada, estúpid.
9) HEM DE PARLAR. T’ha de dir algunes coses que li molesten.
10) LA CULPA NO ÉS TEVA, ÉS MEVA. Mentida Està pensant que la culpa és sempre teva, ho entens?

EMINEM
Eminem s’ha vist obligat a treure més aviat del compte el seu nou disc ENCORE als Estats Units perquè ja està a internet. Havia de sortir el 15 de novembre i ja està circulant en diverses xarxes d’intercanvi com ara EMULE o BITTORRENT.
No se sap com és que s’ha filtrat però la discogràfica ja ha anunciat que ENCORE sortirà el 12 de novembre a la venda. A Espanya es manté la data del 15 de novembre.
En declaracions a la revista Rolling Stones, el rapper ha anunciat que no tornarà a utilitzar en les seves cançons la paraula NIGGER que és la forma pejorativa per cridar una persona de raça negra. Diu que no li agrada com li queda a ell aquesta paraula. En canvi, diu que continuarà utilitzant FAGGOT, una forma pejorativa per cridar un homosexual.

CHENOA
És la nova imatge d’una nova conssola de videojocs. Ha dit que està contenta de ser-ho perquè els videojocs també són educatius i li recorden la seva etapa com a educadora de nens i nenes.
Ha explicat que de petita li agradava jugar al TETRIS i que a l’hora del pati acostumava a anar a les sales de jocs recreatius. Ara li agrada més llegir llibres. També ha explicat que combat la solitud amb el MÒBIL. Diu que és el millor invent perquè et serveix per estar en contacte amb la gent que estimes.
La cantant ha anunciat durant l’acte de presentació d’aquest article que està enllestint el seu nou disc. Ara marxa fins el 20 de desembre a Amèrica de gira sense en Bisbi.

BILL GATES
Està forrat i com que està forrat es pot permetre el luxe que vulgui. Ara ha pagat mig milió de dòlars perquè un dels seus cantants preferits li fés un concert privat en un club nocturn de Nova York. Es tracta de STING. Bill Gates és un fanàtic del cantant. Al concert només hi va anar Gates i els seus amics més íntims.

LANCE AMSTRONG
Ha insinuat que no participarà al Tour de França el 2005. De fet ha guanyat el Tour sis cops. Ara ha dit que es marca altres objectius,
La pròxima temporada correrà amb un nou patrocinador: Discovery Channel.

GWYNETH PALTROW
Està molesta amb el seu marit Chris Martin perquè aquest està massa involucrat en el nou disc dels Coldplay i passa de la família. Hi ha rumors de crisi matrimonial.

ANA ROSA QUINTANA
Ha tingut ja la bessonada. Acabava el desember però se li ha avançat el part. Jaime i Jose han nascut per cesàrea. Un pesa 3,1 quilos i l'altre 2,300. Aquest últim està a la incubadora.

Tele
Polèmica
Ha començat a internet una campanya dels professionals del doblatge en contra que els famosos doblin pel·lícules. De moment ja hi ha 700 persones que estan dacord amb aquesta iniciativa i totalment en contra de la moda que famosets posin veus als personatges. Això, segons els professionals del sector, fa que es dobli fatal.
Els promotors de la campanya volen fer arribar a les distribuidores de cinema l’opinió d’una bona part del sector. Remarquen que el què compte és l’experiència i que de vegades el doblatge per part d’un famosillo trenca totalment la feina d’un personatge. Diuen que les pel·lícules són per sempre i els doblatges dels famosos són una moda del moment. Posen com a exemple el doblatge de Gardfield per part de Carlos Latre.

TV Internacional
- El cantant britànic ELTON JOHN ha creat una comèdia per televisió que s’estrenarà aviat als Estats Units. És una sèrie que parla d’una superestrella de rock internacional que està envellint.Ha negat que sigui una sèrie autobiogràfica i diu que serà una barreja de les experiències viscudes per Mick Jagger, David Bowie i Freddie Mercury.
- Les noves cançons d’U2 sonaran a les sèries CSI i OC.
A CSI es podrà sentir Vertigo i a OC Sometimes You Can’t Make it on your on. El grup irlandès actuarà en directe al programa de televisió Saturday Night Live, a la NBC, abans que el dia 20 de novembre surti el disc al mercat.
- Telemundo estrenarà el febrer de l’any que ve un programa produït per EMILIO ESTEFAN titulat Nuevas voces de América.
El concurs televisiu reunirà 20 joves amb aspiracions musicals i un es convertirà en una nova estrella llatina.
Emilio Estefan diu que els reality shows d’aquest tipus són la manera de promocionar un cantant en plena crisi del món discogràfic.