4.11.04

Dijous 4 de novembre del 2004
Més del mateix quatre anys més. Què està passant...

Judicis. El Tribunal Europeu de drets humans amb seu a Estrasburg ha condemnat ESPANYA per deficiències en la investigació de les denúncies de tortures i maltractes presentats per 15 persones detingudes abans que comencéssin els jocs olímpics de Barcelona 92. El govern espanyol ha de pagar 8.000 euros a cadascuna d’aquestes persones detingudes. Totes són catalanes. Militants independentistes. Van alegar que la policia espanyola els va detenir alegant que eren independentistes, només per aquest motiu. Van denunciar haver estat torturats psicològicament i físicament en diverses dependències policials de Catalunya.

Mobilitat. L'Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP), en col·laboració amb el Bicicleta Club de Catalunya (BACC), va organitzar ahir una insòlita cursa de transports a la ciutat de Barcelona, arran de la Setmana de Mobilitat Sostenible i Segura 2004, que es farà del 8 al 14 de novembre. L'objectiu de la cursa és de 'comparar el temps que mitjans de transport diferents utilitzats a la ciutat triguen a fer el mateix recorregut' per poder deduir quins són els més ràpids i eficients i què s'ha de fer per afavorir l'ecomobilitat.

Aniversari. El Tricicle va celebrar ahir els vint-i-cinc anys amb un Slastic amb esportistes d’elit . Va ser una festa conjunta amb el diari SPORT que també fa 25 anys. En un escenari instal·lat al Palau Sant Jordi, Paco Mir, Joan Gràcia i Carles Sans van escenificar una adaptació del llegendari 'Slastic', l’espectacle que els va fer populars. El muntatge titulat ‘25 + 25’, hi van intervenir figures de l’esport com Gemma Mengual, Sergi Bruguera, Àlex Corretja, Ronaldinho, María Vasco, Jordi Villacampa i Martin Fiz. A les pauses de l’espectacle hi va haver monòlegs de Manel Fuentes, Pepe Rubianes, Santiago Segura i Millán Salcedo.

Salut. Atenció : No s’ha de prendre ACTRA – RX.
Es tracta d’un producte anunciat com un tractament natural per a la impotència. És un d’aquests fàrmacs que es venen per internet. La direcció d’aliments i fàrmacs dels Estats Units alerta que és un FRAU. S’anuncïa com un producte natural i en canvi té el mateix principi actiu que la VIAGRA i per tant és necessària la prescripció mèdica. L'actra-Rx s'importa als Estats units des de la Xina sota el nom de Yilishen. A través d'un comunicat la direcció d'aliments i fàrmacs remarca que pot ser perillós per la salut fins a tal punt d'amenaçar la vida.

L'invent d'avui. El cap executiu de l'Agència Mundial Antidopatge, David Howman, ha alertat des de Sidney de la proliferació d'uns PENIS FALSSOS que es venen per internet que tenen com a objectiu eludir controls antidopatge. Són pròtesis que contenen pipi totalment net. A través de la xarxa es pot triar el color, el tamany i la forma. S'hi inclou orina deshidratada i un manual d'instruccions.

Internet. Èxit molt rotund i contundent d’un joc RACISTA i VIOLENT que es difón a través d’internet. L’objectiu d’aquest joc tant popular ara és fer saltar un home negra sobre una tanca plena de punxes. Cada error li costa la mutilació d’un membre del seu cos fins que more. Es tracta d’un home negra amb “taparrabos” i un òs al cap al més pur estíl cavernícola. Al seu costat hi ha un home blanc ben vestit.
El joc es desenvolupa en una illa envoltada per un tauró. Algunes entitats han demanat que es prohibeixi el joc però s’està difonent per tot el món com la pólvora.

Mòbils. NOKIA ha anunciat que a partir del mes de gener els seus telèfons mòbils tindran DISC CUR per poder emmagatzemar més informació. Es tracta del fabricant més important de telèfons mòbils al món. En els nous models del 2005 i 2006 hi haurà més memòria per poder enviar i rebre mails, música i videos.

ELTON JOHN
Últimament no para de generar notícies fora de la música. Ara ha anunciat que es casa amb el seu nòvio canadenc David Furnish. Diu que encara no han fixat data i que no serà una cerimònia pública. Ho ha confirmat a la premsa alemanya que els pròxims dies el guardonarà amb el premi BAMBI en la categoria de CARITAT pel seu compromís en la lluita contra la Sida. La cerimònia d’entrega del premi serà el 18 de novembre

PORCS / BRUTS / DEIXATS
Ja fa dies que ronden els resultats d’una enquesta feta als Estats Units sobre els artistes del pop MÉS PORCS. Els més deixadots i bruts,
BRITNEY SPEARS és segons els votants l’artista del pop menys higiènica. Es veu que ocupa el primer lloc després que s’han publicat unes fotos en què posa gasolina al seu cotxe descalça.
La segona posició és per la cantant PINK. Va fer pipi a l’aparcament d’una platja amagada entre els cotxes i un càmara va captar aquest moment.
CHRISTINA AGUILERA és la tercera del rànquing per la seva pèssima imatge personal, diuen.
El quart és un home. NICK CARTER, un dels més populars dels Backstreet Boys, i el situen quart per culpa del seu acné juvenil que manté tot i fer.se gran
La cinquena és la canadenca AVRIL LAVIGNE que diuen que no és dutxa cada dia.

Homes i Dones
El nombre d’HOMES que van disfrutar de baixa per MATERNITAT entre el gener i el mes de setembre d’aquest 2004 ha augmentat força respecte l’any passat.
Concretament uns 3000 pares ho han demanat. Això representa el 21% més que durant el mateix període del 2003.
De totes maneres, l’Home encara representa l’1,63% dels permisos per Maternitat. 205.000 DONES a Espanya l’han demanat aquest mateix temps per cuidar els seus fills.
Per distribució geogràfica, els HOMES que més s’han animat a quedar-se a casa cuidant els seus nadons són els de la Rioja i els asturians.
La Seguretat Social s’ha gastat 821 milions d’euros en baixes d’aquest tipus, un 8 % més que l’any passat.
La nova llei sobre conciliació familiar i laboral permet els PARES accedir als permisos de maternitat a partir de la SISENA SETMANA des del part. A banda d’això, HOME I DONA poden compartir el permís.

Tele
Política
El govern espanyol tancarà les ràdios i les televisions pirates, segons ha anunciat el ministre d’indústria, turisme i comerç, JOSÉ MONTILLA.
El ministre diu que la saturació que hi ha ara de mitjans es resoldrà amb la ràdio i televisió digital però mentrestant es tancaran les pirates. L’Associació Espanyola de Ràdio Comercial va entregar el mes passat al govern un informe amb les 2.279 ràdios il·legals que operen a Espanya.

Justícia
El Consell de l'Audiovisual de Catalunya, el CAC, ha demanat al fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, José María Mena, que investigui si pot ser constitutiu de delicte el què està fent una cadena local a Barcelona que emet pels canals 28 les 24 hores del dia i per franjes al canal 35. Sota el logo de MX, es passa tot el dia fent concursos amb 806. Són convocatòries molt fàcils en què es reté les trucades el màxim de temps possible perquè els telespectadors paguin diners. Fan preguntes tipus completa la frase. De tal palo... i surten desenes de concursants equivocant-se. Fa tota la pinta que són trucades preparades per animar els espectadors a trucar el 806 per guanyar els premis.

TVE
TVE emetrà a finals d’aquest mes de novembre DOS PROGRAMES ESPECIALS per determinar de la forma més precisa i objectiva possible quina és la millor cançó de la història de la música de l’última meitat de segle en qualsevol de les llengües oficials d’Espanya. Es partirà d’una llista de 400 cançons. Un grup d’experts musicals n’esoclliran 50 i després l’empresa de sondejos AC NIELSEN les sodmetrà a una enquesta pública en la que hi participaran 1440 persones de totes les comunitats autònomes. El programa el presentaran Jesús Hermida i Concha Garcia Campoy.
És un programa de Globomedia.
Hi haurà dos programes especials i un seguiment diari de les votacions.
L’espai diari de seguiment de les votacions comptarà amb la presentació de Patricia Conde.

Antena 3
El mes de gener aterra a Antena 3 Televisió, el primer reality show GAY.
Durant aquest mes de novembre comença la gravació del programa que en la seva versió original es titula QUEER EYE FOR THE STRAIGHT GAY i ha guanyat un premi Emmy.
Cinc homosexuals experts en moda, bellesa, decoració, protocol i gastronomia assesoren en cada programa un home heterosexual que vol canviar d’imatge i d’estil de vida. La productora del programa que s’emetrà a Antena 3 és MEDIAPRO.
Als Estats Units els cinc assessors s’han convertit en famosos. El format s’ha exportat amb èxit a més de 30 països.

Tele 5
Des d’aquesta setmana, Tele 5 assenyala amb el símbol de PER A MAJORS DE 13 ANYS els programes més polèmics que s’emeten durant la que es considera franja infantil. Concretament són Aquí hay tomate, Gran Hermano i A tu lado.
Telecinco ha près aquesta decisió aplicant un anexe d’un conveni firmat amb el CAC, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya que vetllarà perquè es cumpleixi aquesta norma. El conseller delegat de la cadena privada, PAOLO VASILE, ha especificat que l’acord es limita a posar aquest senyal però no ha modificar els continguts d’aquests programes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Advertising can be a big problem otherwise. A lot of companies reserve a big chunk of their budgets to cover marketing expenditures.