2.11.04

Dimarts 2 de novembre del 2004
Amèrica, Estats Units, Bush i Kerry... portem una empanada!!! Estem en eleccions?. No ens estrenyaria que algú es presenti la pròxima matinada sonàmbul al seu col·legi electoral a votar. Què està passant...

Ciència. El govern espanyol farà un cens o llistat de científics espanyols que estan exercint fora el país. Vol saber quants n’hi ha exactament i tenir contacte amb totes aquestes persones. Es tracta d’un pla per evitar la que se’n diu FUITA DE CERVELLS i animar el col·lectiu a tornar a Espanya. Es crearà una pàgina web a través de la qual es donarà informació i se’n rebrà. El govern es compromet a oferir possibilitats de treball per aquests científics els pròxims anys. Fomentarà els parcs tecnològics i les instal·lacions científiques. S’elabora un pla a 15 anys vista.

Estudi. Un estudi relaciona les LÍNIES D’ALTA TENSIÓ amb la leucèmia infantil.
Es tracta de la principal conclusió d’un estudi encarregat pel Ministeri de sanitat britànic a la Universitat d’Oxford. En total s’han analitzat 70.000 nens i nenes de menys de 15 anys durant SET anys. Els nens que viuen prop de cables d’alta tensió podrien tenir DUES vegades més de probabilitats de patir un càncer que la resta. L’electricitat d’alt voltatge pot haver influït en l’aparició de leucèmia.
El doctor Gerarld Draper que és qui ha dirigit l’estudi ha anunciat al diari THE TIMES que els resultats havien estat tota una sorpresa. També ha reconegut que s’ha de continuar investigant perquè algunes de les conclusions no són del tot concluents i potser s’han de tenir en compte altres factors.

Salut. Un estudi científic fet per investigadors de la Universitat de Santiago de Compostel·la relaciona malalties amb alimentació.
Segons aquests investigadors, veure un got de vi negra al dia pot prevenir diversos tipus de càncer. Concretament podria prevenir un 13 per cent més l’aparició de tumors dolent incurables si es compara amb persones que no veuen vi.
Això passa per una substància que hi ha al vi que es diu TANNIS que té propietats antioxidants molt beneficioses. També té RESVERATROL que allarga la vida.
De totes maneres el vi que s’ha de beure, segons l’estudi, és el vi negre. Analitzant un seguit de persones amb càncer de pulmó s’ha pogut comprobar que els que no bebien i els que bebien vi rosat i blanc tenien els mateixos resultats.
Tampoc hi ha diferències per aquells que beuen vodka, whisky o begudes blanques.
Pel què fa a la cervesa, es veu que amaga cures contra el càncer, l’Alzheimer i la impotència masculina però sempre i quan es begui amb moderació.

Internet. Han rebutjat el domini PUNT CAT. La Corporació d’internet per a l’Assignació de Noms i Números que és qui decideix els dominis al món, ha rebutjat el domini perquè diu que no cumpleix els paràmetres necessaris.
Els requisits que no cumpleix segons l’entitat ICANN són tres ( reproduim textualment que no vol dir que entenguem...).
- La competència tècnica
- No té capacitat financera i econòmica
- El domini de primer nivell ha de pertànyer a una comunitat que en diuen PATROCINADA.
De les deu candidatures presentades per la concessió d’un domini de primer nivell, només s’han acceptat PUNT TRAVEL i PUNT POST.La resta haurà d’esperar. La petició del domini PUNT CAT l’impulsen unes 2400 entitats i empreses a través de l’associació puntCAT.

Màrqueting. El president del Barça JOAN LAPORTA ha admès que hi ha una oferta molt interessant i plena d’euros perquè el Barça porti patrocini a la semarreta.
Es tracta del lloc d’apostes d’internet Betandwin.com.
L’oferta és de 15 milions de dòlars per aquesta publicitat. Seria una oferta per tres o quatre anys i inclouria una clàusula de més diners en cas d’aconseguir títols esportius. Seria la segona xifra més elevada a europa per un patricini d’aquestes característiques i només la supera el que pagsa Telekom per la publicitat de la samarreta del Bayern de Munich.
SIEMENS paga 12 milions de dòlars al Reial Madrid.
La directiva s’ho ha de pensar. A més hi ha un problema afegit. Si s’arriba a un acord NIKE ha de tenir temps de vendre les samarretes que té en estock abans que sortíssin les noves amb el logo.

Insòlit. Allerca, una companyia de Califòrnia ha anunciat que crearà gats hipoalergènics, és a dir, gats modificats genèticament perquè no facin estornudar als que tinguin alèrgia a aquests felins. El procés s'aconsegueix tot eliminant el gen que desencadena l'alèrgia en els humans i que provoca estornuts, picor als ulls i a la pell i fins i tot asma. Depèn de com es miri pot semblar un caprici bastant car si es té en compte que els gats es vendran per uns 3.500 dòlars als Estats Units i uns 10.000 Japó, un mercat on l'empresa preveu vendre'n força per les característiques de la societat japonesa, molt urbana i amb habitacles petits, que fan que molta gent tingui gats enlloc de gossos. L'operació és una nova operació de la biogenètica utilitzada amb objectius monetaris.

Homes i Dones
Les diferències dels SOUS entre HOMES i DONES continuen a Espanya.
Tenim dades del Ministeri d’Economia i Hisenda sobre els sous.
Es calcula que el sou dels homes és gairebé el doble que el de les dones. Un 45 % concretament. L’any 2003 els homes van guanyar 5.360 euros cada any MÉS que els homes.
Si es compara la diferència amb la del 2002. La diferència ha augmentat. El 2002 els homes guanyaven 4400 euros més.
Anem per parts,
El sou mitjà dels homes seria de 17.198 euros cada any en el cas dels assalariats.
En el cas de les dones seria 11.838 euros annuals.
En el cas dels HOMES, les zones d’Espanya on cobren MENYS de la mitjana són Múrcia, Extremadura, Canàries i Andalusia.
En el cas de les DONES, només a Madrid cobren més de la mitjana.
Per comunitats autònomes, on cobren més els treballadors en general és a Aragó, Cantàbria, Catalunya, La Rioja, Madri i Ceuta i Melilla.

MARADONA
Ha fet 44 anys envoltat de la seva família a Cuba on continua ingressat en un hospital per superar el seu problema de drogaadicció. El 30 d’octubre, dissabte passat va fer anys. L’últim que se sap és que ha anat a la platja amb les seves dues filles

ELTON JOHN
Últimament s’ha vist una imatge del cantant britànic ELTON JOHN que ha sorprès tothom. Primer va ser a l’aeroport de Taiwan insultant a càmeres i periodistes i després criticant Madonna. Ara, el propi Elton John ha dit que aquestes reaccions i el seu temperament tant fort es deu a la creativitat. També assegura que des que va deixar ara fa 14 anys les drogues i l’alcohol, el seu caràcter ha canviat però que torna a sortir el seu fort caràcter per culpa de la seva creativitat.
ELTON JOHN de 57 anys també ha dit al Sunday Times:
- Quan estic cansat el meu mal caracter surt. Estic intentant corregir això.
- Estic més casant ara que mai per culpa dels excessos de la indústria musical.
- No soc feliç sent el protagonista. No vull estar a totes les festes. Abans m’agradava però ara no ho soporto. La meva vida ha canviat

CERVELLS DEL MÓN
La revista Popular Science ha fet un llistat de les deu persones més intel·ligents del món. Són els 10 cervells que serien capaços de canviar el món. Els escollits per la llista destaquen per haver estat capaços de trobar solució a problemes on abans tot el món havia fracassat.
1) MARIA Chudnovsky. És una matemàtixa israeliana que ha desxifrat un problema matematic que feia 40 anys que estava sense resoldre. La teoria dels gràfics perfectes
2) JAMES WALKER. Ha dissenyat equacions que preveuen l’efecte destructiu d’una explosió
3) ROBIN CANUP. Estudia la formació de les llunes
4) HENRIK JENSEN. Analitza els efectes de la llum sobre qualsevol superfície.
5) SHEILA PATEK. És experta en moviments de crustacis i aplica aquest coneixement a la robòtica.
6) BRIAN ENQUIST. Estudia les lleis dels ritmes universals. Perquè una musaranya que viu 18 mresos té els mateixos batecs del cor al llarg de la seva vida que un elefant que viu 60 anys
7) KURT CUFFEY. Analitza els canvis climàtics
8) CLAIRE GMACHL. Vol aconseguir utilitzar rajos làser com armes de defensa antiterrorista.
9) DAVID LIU. Expert en ADN.
10) KAREL SVOBODA investiga com emmagatzemar la memòria als nostres cervells

Tele

Programació especial per les eleccions dels Estats Units
TVE: Especial En portada a partir de les 2.00 hores
TV3: A partir de les 0:00 Eleccions als EUA.
Tele 5: A partir de les 2:15. Especial elecciones EE UU 2004.
Antena 3: A partir de les 2.25 hores, Especial elecciones EEUU.

A Ràdio 4 Especial eleccions als Estats Units a partir de les 23:00 i especial Dia a la vista a partir de les 6.00 hores.

Programació futbol:
TVE 1: Inter de Milan- València
Canal + : Barça- Milan ( A partir de les 20:00 a Ràdio 4 retransmissió).

TVE
L’èxit dels LUNNIS a Televisió Espanyola fa pensar en l’ampliació. A partir del 15 de novembre es farà el nou programa als matins titulat DESPIERTA YA que tindrà la cançó corresponent. S’incorporaran un curs d’anglès, un altre sobre reciclatge, el respecte al medi ambient i es farà un informatiu infantil.
Amb els matins ocuparan 110 minuts de la graella de programació cada dia.

ANTENA 3
Amb la incorporació de Teresa Viejo al capdavant del programa d’Antena 3 7 dias, 7 noches, la periodista deixa de dirigir la revista Inerviú.
El Consell d’Administració del Grupo Zeta ha nomenat el periodista MANUEL CERDAN com a director. De totes maneres Teresa Viejo continuarà publicant una columna a cada número.

TV Internacional
Les cadenes nordamericanes ABC i NBC estan preparan sèries de televisió sobre els atemptats de l’11 de setembre. Seran dues minisèries dramàtiques basades en l’informe de la comissió oficial que va investigar els fets reals. De fet l’informe real que ha fet la comissió ha estat un èxit de vendes i això fa pensar que el tema interessa. S’han venut un milió d’exemplars. L’informe consta de 567 pàgines i és una radiografia molt minuciosa dels atemptats. S’hi ha estat treballant durant dos anys. És de domini públic i per tant les cadenes de televisió no han de pagar drets per emetre-ho.

Digital +
El canal Nickelodeon que es troba al dial 23 s'ha inspirat amb una família de Segovia per fer una tira còmica. Va convocar un concurs per triar la família ideal. S'hi van presentar mil i l'escollida són "Los Nieto" amb pare mare, dues filles i un fill.
Per saber els gustos, hàbits i preferències dels més petits també es va fer una enquesta amb 500 nens i nenes d'entre 7 i 14 anys. Hi ha alguns resultats sorprenents:
Dos de cada tres volen ser famosos quan siguin grans i els que més els catalans en un 82% dels casos.
Les nenes volen ser Chenoa, Shakira o Britney Spears.
Els nens volen ser Fernando Alonso, Raúl o Fernando Torres.

Tele 5
A partir d'avui Tele 5 marca els programes que es fan en un horari infantil.