22.10.04

Divendres 22 d'octubre del 2004
Està mal repartit el món. En alguns casos és important "fer-se la foto". Artur Mas ha anat fins a Macau a fer-se-la i d'altres com Fidel Castro voldrien que una caiguda espectacular hagués passat més desaparcebuda. Què està passant...

Butxaca. Les famílies espanyoles estan més endeutades que mai. Segons un informe del Banc d'Espanya, s'ha arribat a un màxim històric d'endeutament de fins a 555.000 milions d'euros el segon trimestre del 2004. Això representa el 70 % del Producte Interior Brut del país i un 18 % més de deute que el mateix període de l'any passat. Els motius segons l'informe són; l'encariment de la vivenda i l'increment dels prestecs hipotecaris.

Andorra 1. Aquest cap de setmana es celebra un esdeveniment important al Principat d’Andorra. La fira sectorial d’Andorra la Vella i en aquesta cita important al país veí es farà el tret de sortida de l’Eurocàsting. Es pot apuntat tothom que vulgui representar Andorra a Eurovisió cantant en català i en la segona vegada que s’hi presenta.
Hi ha altres coses. Es poden comprar els forfaits de la temporada de neu 2004-2005 a preus especials i amb un descompte d’entre el 30 i el 35 per cent. L’oferta és vàlida avui, demà i diumenge. La fira obra de les onze del matí a les nou del vespre.
Aquests són els preus dels forfaits:
Passi de temporada de Ski Andorra = 570 euros, 200 menys del seu preu habitual.
Passi de temporada de Grandvalira= 450 euros
Passi de temporada de la Vallnord (neix de la unió comercial Pal-Arinsal i Ordino-Arcalís) = 430 euros.

Catalanitat. Andorra també és notícia perquè, Catalunya i Andorra s'enfrontaran AVUI en la semifinal del Mundial d'hoquei de Macau. Catalunya ha guanyat Xina Taipei i Andorra ha superat Austràlia.
En suport al Catalunya, fa uns dies que circula per internet una convocatòria per a concentrar-se DEMÂ DISSABTE 23, després de la final, a la plaça Sant Jaume de Barcelona. D'altra banda, si Catalunya guanya, el secretari general d'Esport de la generalitat, Rafael Niubó, ha anunciat que és previst de fer-los una rebuda dilluns a les set de la tarda, a la mateixa plaça barcelonina.

Salut. L'investigador català Antoni Agudo ha assegurat que només menjant 100 grams més de fruita al dia evitariem 11.000 casos de càncer i 5.000 morts cada any a Espanya. Agudo diu que es produeixen 75.000 morts provocades de malalties cardiovasculars molt relacionades amb el cor. Aquestes també es podrien evitar menjant més fruites i verdures.
És molt important el canvi d’hàbits per part dels adolescents. Actualment a Espanya l’obesitat entre aquest sector de la població arriba al 16 per cent. A la Unió Europea aquesta taxa només la supera la Gran Bretanya.
Tornen a dir que s’ha de menjar fruita i a més ha de ser variada. la quantitat recomanada és de 400 grams diaris com a mínim

Tendències. El menjar del futur serà PRACTIC però MOLT VISTóS. Aquesta és la principal conclusió del Saló Internacional de l'Alimentació que s'ha fet a Paris i que ha reunit uns 800 expositors. Entre els productes innovadors qeu s'hi han trobat hi ha la xocolata verda que ha presentat el pastisser Oriol Balaguer.
També s'han detectat productes fets amb vegetals però en forma d'animals com ara una pota de pollastre formada per vegetals.
Cada vegada s'esculliran més aliments sans però amb una presntació sofisticada i molt pràctics de menjar i cuinar.

Psicologia. Un estudi fet per investigadors de San Francisco ha descobert que hi ha determinades persones que tenen habilitats innates per detectar LES MENTIDES.
L’estudi s’ha fet en 13.000 persones. 31 d’elles han estat capaces de detectar i identificar els casos en què els estaven dient una mentida. Els van fer una prova. Els van passar un video en què una persona parlava. 13 individuos van ser capaços d’identificar la mentida a través del rostre, el llenguatge corporal i la manera de parlar de l’individuo. Han tingut un talent natural per identificar la mentida molt més que el polígraf. La policia ja els ha contractat.

Consum. L’empresa de Coca Cola treu al mercat una beguda amb estractes de GINSENG i GUARANÀ. Es diu FULL THROTTLE i es llançarà el mes de gener als Estats Units. Es vendrà en botigues de conveniència i no en la distribució normal i convencional. El mercat de les begudes energètiques als Estats Units ha arribat als 1000 milions de dòlars i ha crescut d’ùn 48 per cent l’últim any.

THE BEATLES
La febre dels musicals. Les cançons dels The Beatles serviran de banda sonora d’una pel·lícula en forma de musical que es titularia All You Need Is Love.
Revolution Studios vol portar al cine una pel·lícula romàntica. El tema central seria la relació amorosa entre un noi britànic i una nordamericana enmig de grans canvis socials i culturals de la dècada dels seixanta. Si tot va bé, el guió l’escriuràn els mateixos que van fer l’èxit de THE COMMITMENTS ( Dick Clement i Ian La Frenais).
Els productors estan negociant ara els drets de 17 o 18 cançons dels Beatles

LAURA BUSH / JOHN KERRY
La dona del president Bush. LAURA BUSH i el senador i candidat demòcrata JOHN KERRY són candidats a la llista de les persones més ben vestides que fa cada any la revista nordamericana VANITY FAIR. La selecció inicial la fa l’editor Graydon Carter i un grup de crítics de moda. Ara, unes dues mil persones han de seleccionar els guanyadors definitius. No són finalistes ni Bush ni la dona de Kerry.

BRANDON ROUTH
Serà conegut d’aquí a molt poc. És el nou SUPEMAN. El superheroi tornarà al cinema després de 20 anys i poc després de la mort del seu principal intèpret Christopher Reeve. L’escollit té 25 anys i de moment a treballat en sèries de televisió dels Estats Units com Gilmore Girls o Will and Grace. El mes que ve Routh i el seu equip té previst traslladar-se a Austràlia per començar el rodatge del film que s’ha d’estrenar el 2006.

TOM CRUISE
És el primer estranger que entra en el Passeig de la Fama de Tòquio.

Homes i Dones
Una pàgina web de l’Argentina ha fet una enquesta sobre SOMNIS ERÒTICS dels HOMES i les DONES. Ha arribat a una conclusió principal:
Els HOMES somien amb dones anònimes i les DONES amb homes coneguts.

S’ha pogut comprovar en aquest estudi que les persones esperen que arribi la nit per sortir de la realitat de cada dia. EL poder del sexe es manifesta als somnis.
Tal i com deia FREUD, tenim reprimits els somnis eròtics en l’inconscient. Tots els somnis es relacionen segons el pensador amb el sexe.
Les dones se senten més vulnerables durant els somnis encara que siguin dones molt fortes o decididides a la vida diària. Això es deu al sexisme que hi ha al subsconscient col·lectiu i que es transmet a la societat.
Més informació a l'adreça: www.infobae.com

Tele

- Isabel Pantoja i Julián Muñoz van fer arribar ahir al Congrés de diputats una carta a través de la qual demanen que "s'acabi amb la persecussió, l'assatjament personal que pateixen de part de l'anomenada premsa rosa", diuen textualment.

- TV3 ha començat a emetre aquesta setmana per telèfon mòbil. Els usuaris d’un telèfon UMTS de tercera generació ja poden veure Televisió de Catalunya a través del mòbil. Les emissions inclouen el senyal del canal internacional i un servei de videos d’alerta amb els continguts més destacats de la programació. Es fa a través del canal de video d’Amena. A partir del mes de novembre es podrà començar a emetre en directe TV3. Fins ara hi havia servei d’alertes de notícies generals i d’esports, descàrregues de melodies dels programes de TV3 i de logotips, de jocs i alertes.

- La cadena de Televisió HBO ha implantat una tecnologia que limita la còpia de programes. És molt difícil fer còpies d’algun capítol de Els Soprano, per exemple, ja sigui en digital com analògic. El sistema de protecció trasllada la informació del copyright del senyal de video a tot l’equipament electrònic. Es permet només una sola còpia de la programació de distribució normal.

- Aquest cap de setmana es fa la Novena Festa dels Supers a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuich.

- Telecinco ha encarregat una sèrie al director del film El hijo de la novia, Juan José Campanella. La sèrie es titula Vientos de agua.

- Lorenzo Milà cubrirà des de Washington i per TVE les eleccions presidencials nordamericanes.

- El Desembre s'estrenarà a La Primera de TVE un nou reality show. Es tracta d'intercanviar dos membres de dues famílies diferents. Durant un temps se'ls gravarà i es veurà com s'ho passen fent el paper de l'altre en el seu entorn familiar i laboral.

- La cadena nordamericana CBS comença el mes que ve un càsting per trobar un actor que protagonitzi una minisèrie sobre Elvis Presley que es titularà Elvis. Ha de ser un actor de 18 a 33 anys. Serà una minisèrie de quatre hores.


5 comentaris:

Anònim ha dit...

online, free of charge! It doesn’t matter if your enterprise is a purely online or offline venture,

Anònim ha dit...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a bookbinding thesis
site/blog. It pretty much covers bookbinding thesis
related stuff.

Come and check it out if you get time :-)

Anònim ha dit...

www.fruitavida.biz the one true health drink from the Amazon that is full of nature's natural benefits.

Anònim ha dit...

www.fruitavida.biz the one true health drink from the Amazon that is full of nature's natural benefits.

Anònim ha dit...

www.fruitavida.biz the one true health drink from the Amazon that is full of nature's natural benefits.