21.10.04

Dijous 21 d'octubre del 2004
Això no és normal. No som nosaltres. No tenim fogots. Ho diuen les dades i sobretot el termòmetre. Fa molta calor. L'estiu continua el mes d'octubre. Què està passant...

Polèmica. La ecretaria general de Polítiques d'igualtat, Soledad Murillo, ha demanat al director i organitzador del Masters Series de Tenis de Madrid, Manuel Santana, la retirada de les models que fan de recull-pilotes. Ha emès un comunicat a través del qual demana la retirada perquè "contribueixen a fomentar una clara visió discriminatòria de les dones, que apareixen com a simples objectes de decoració i divertiment". No hi estan dacord ni les models, ni els organitzadors ni els responsables de la marca Hugo Boss.

Salut. Un equip d’investigadors de la Universitat de Newcastle han demanat permís per poder crear un fill de tres PARES GENÈTICS.
Volen crear embrions humans de tres pares. La intenció és fertilitzar un òvul in vitro transplantànlo al mateix nucli fertilitzat d’un altre dona.
El nen que en sortís, tindria els gens dels pares del nucli però l’ADN mitocondrial de la mare donant de ’l’òvul.
Es veu que l’ADN mitocondrial té 35 gens diferents i només s’hereden per línia materna. Per tant si s’utilitzés el d’una dona molt jove hi haurà poc risc d’heredar malalties genètiques.

Tecnologia. Per primer vegada s’estrenarà de forma simultànea una pel·lícula al cinema, es vendrà en DVD i també s’estrenarà al mateix moment a la Televisió per cable. Es tracta del film NOEL, dirigida per Chazz Palminteri i que protagonitzen Susan Sarandon, Penélope Cruz i Paul Walker.
Segons la companyia, el què s’aconsegueix és arribar al màxim d’espectadors amb el temps més curt possible. Volen que el missatge arribi en època de Nadal.
S’estrenarà el 12 de novembre al cinema, al canal de cable TNT el 28 de novembre i estarà a la venda en DVD Flexplay. Es tracta d’un DVD que té una coberta química especial que permet que el reprodueixis només les 48 hores següents després d’haver obert el paquet. És com si fós un lloguer de pel·lícules.

ROBBIE WILLIAMS
El nou àlbum del cantant britànic ROBBIE WILLIAMS es distribuirà en CD, normal però també amb una tarjeta de memòria. L’anomenada “Multimèdia Memory Card”.
És compatible amb telèfons mòbils, càmeres i reproductors MP3.
A banda de la música inclou l’accés a videos.
La tarjeta es comercialitzarà a 29,99 pounds
- D'altra banda, Robbie Williams ha demanat perdó públicament a Elton John per parlar malament d’ell en la seva controvertida autobiografía. En una entrevista a la tele, s’ha mostrat penedit i assegura que té ganes de trobar-se Elton per arreglar-ho.
A la biografia el descriu com un estrany i explica que va intentar segrestar-lo i forçar-lo a fer una rehabilitació per sortir de les drogues. No es parlen des del 1997. Elton va intentar ajudar Robbie quan consumia heroína, cocaína, èxtasi i s’havia tornat un alcohòlic en la seva etapa amb Take That.

BRITNEY SPEARS
Ha anunciat la seva retirada de la música. Ho anuncia en una carta oberta publicada a la seva pàgina web. Diu que vol fer una pausa a la seva vida i allunyar-se del món de la música. Vol disfrutar del seu matrimoni i de moment deixar un temps la seva trajectòria musical. Vol tenir aviat un fill amb el seu marit Kevin Federline.

MICHAEL JACKSON
La família del cantant ha reconegut tenir por que es suicidi si se’l condemna finalment a presó per presumptes abusos sexuals a menors. Segons ha publicat el diari The sun, alguns dels seus familiars més pròxims viuen amb ell a la seva mansió vigilant-lo per evitar que es tregui la vida. Actualment té depressions molt greus i angoixa. Diuen que abans d’anar a la presó, es mata.
El judici comença el gener. Fins ara Michael Jackson ha negat les acusacions

PAULINA RUBIO
Els projectes de Paulina. Vol fer una pel·lícula d’acció. Diu que ha de ser amb molta acció , molta sang i Karate.
Paral·lelament prepara un DVD abm imatges dels concerts que ha fet a Mèxic i Los Àngeles. Actuacions que ella qualifica com a PAULENQUES.
L’any que ve serà de Gira a Itàlia i Espanya. A més, el 2005 també vol llançar de forma simultànea dos discos diferents; un en anglès i un altre en espanyol i els dos amb temes inèdits.

Homes i Dones
Una enquesta feta a Brussel·les per una empresa 12.000 persones arriba a una conclusió inesperada.
Cada vegada hi ha més homes que estarien disposats a tenir relacions amb les seves caps DONES per obtenir un ascens o un augment salarial.
En canvi, poques DONES estarien disposades a fer-s’ho amb els seus caps HOMES per medrar.
De totes maneres no és majoritari en cap dels dos casos.
De les 12.000 persones consultades, el 12 % d’homes s’ho ferien amb les jefes i només un 1 % de DONES voldria fer-s’ho per ascens amb el seu cap.
Pel què fa a les fantasies sexuals amb les persones de la feina,
El 22 % dels HOMES diuen que tenen molt sovint fantasies amb col·legues.
En canvi, només un 7 % de les DONES n’han tingut o diuen que n’han tingut.

Tele

Novetats
Antena 3 TV ha confirmat oficialment que el gener del 2005 s'incorpora a la cadena Andreu Buenafuenta. No s'han donat més detalls però s'especula que ho farà tres nits a la setmana i en competència directe amb el Crónicas Marcianas de Tele 5.

-L’Organització Mundial de la Propietat Intelectual (OMPI) ha ordenat el retorn del domini d’ internet www.andreubuenafuente.com al conegut humorista català. Una empresa mallorquina el va registrar ara fa dos anys.
La resolució considera acreditada la mala fe del fins ara titular del domini.
Al domini només hi ha un missatge per a captar publicitat, una direcció de correu electrònic de contacte i una entrevista que li van fer.

Audiències
Tenir al cuiner Karlos Arguiñano a la graella surt a compte.
El programa dels matins d’Inés Ballester ha baixat d’audiència sense l’espai d’Arguiñano i per contra, el Dia a Dia de Carolina Ferre ha empatat amb el programa de Maria Teresa Campos a Antena 3 gràcies al cuiner.

TV Espanya
Ahir deiem que la vicepresidenta primera del govern espanyol ha reconegut que l’executiu estudia ampliar els canals de televisió privada i aquest anunci va provocar fins i tot que la Borsa trontollés.
El ministre d’indústria, JOSEP MONTILLA, ha demanat tranquil·litat al sector perquè la reforma va per llarg. Reconeix que el govern vol ampliar la competència al sector però encara no està rès concretat: ni de quina manera ni quant.

TV Internacional
- Una cadena televisiva de pagament als Estats Units, IN DEMAND, ha anul·lat finalment l’especial de tres hores de durada que volia emetre la nit de l’1 de novembre. El programa havia de comptar amb la presència de Michael Moore primer i després s’emetia el film Fahrenheit 911. Els abonats havien de pagar per veure-ho 9,95 dòlars. La cadena ha anunciat la cancel·lació del programa. Segons Moore el canvi es deu a pressions polítiques i estudia demandar a la cadena per incumpliment del contracte firmat el setembre.

-Paral·lelament, la xarxa de televisions nord-americana Sinclair Broadcast, que havia d'emetre el polèmic documental contra el candidat presidencial demòcrata John Kerry, ha anunciat que tan sols en difondrà una part.
La cinta, titulada Honor robat: ferides que mai no es tanquen, dura quaranta-dos minuts, s'havia d'emetre divendres, deu dies abans de les eleccions presidencials, i segons que ha explicat el grup televisiu, inclou declaracions d'ex-soldats que acusen Kerry de traïció per les seves crítiques a la guerra del Vietnam. El documental és una acció més en la cursa de les presidencials nord-americanes, que oficialment es faran el 2 de novembre, i vol ser una mena de resposta al polèmic documental de Michael Moore, Fahrenheit 9/11. Sinclair Broadcasting, que amb seixanta-dos canals de televisió és la xarxa més gran dels EUA, tan sols emetrà, finalment, una part del documental, però tot i amb això, Jon Lieberman, un periodista del grup ha anunciat que havia estat acomiadat per desacord amb l'emissió del reportatge. De fet, Lieberman i més periodistes de la cadena eren contraris a la difusió del documental perquè consideraven que era propaganda política disfressada de notícia.

- Grups conservadors demanen que es boicoteji la nova sèrie de la cadena ABC, Housewives. És una sèrie a l’estil de Sexe a Nova York. Les protagonistes són quatre dones: una divorciada, una executiva amb tres fills, una ex model i la dona perfecta amb problemes al seu matrimoni. A diferència de Sexe a Nova York, aquesta sèrie s’emet en obert i segons els conservadors els temes son molt pujats de to. Estan fent aquesta campanya de boicot a través de correu electrìnic i de moment ja han aconseguit que dos anunciants hagin retirat els seus espots (Tyson Food i Lowe’s). La polèmica ha fet, pel contrari, que tingui cada vegada més audiència.