15.10.04

Divendres 15 d'octubre del 2004
Accidents, velocitat, embussos... Que eliminin els cotxes de la terra...

Salut. Un estudi del University College de Londres indica que l'aprenentatge de llengües estrangeres influeix molt positivament el cervell. Els científics han analitzat el cervell de 105 individus, dels quals vuitanta eren bilingües, i han trobat que aprendre idiomes és un exercici que beneficia el cervell, per dir-ho d'alguna manera, com l'entrenament físic beneficia la musculatura. També han descobert que aprendre idiomes durant la infantesa és una bona manera d'exercitar la matèria grisa del cervell, l'àrea que processa la informació, i per què és més fàcil aprendre llengües estrangeres durant la infantesa. L'estudi ha estat publicat a la revista Nature.

Solidaritat. El Barça posa avui a la venda demà les entrades per al partit benèfic contra la sida del 30 de novembre. Del partit porta com a lema «Un clam contra la SIDA». Es jugarà el 30 de novembre al Camp Nou. S’enfrontaran el Barça i una selecció mundial de jugadors. La recaptació servirà per finançar el tractament a malalts de sida d''alguns països d''Àfrica i de l''Amèrica Llatina.
Les localitats per al partit es poden comprar als terminals de la xarxa ''Servicaixa'' -i més endavant a les taquilles del Barça- i tenen uns preus per al públic, en general, que oscil·len entre els 8 euros les més barates, sense numerar, i els 60 euros de la Fila Vip solidària. Les entrades de gol costaran 14 euros; les de lateral, 22; i les de tribuna, 28.
Els socis del Barça podran comprar les entrades a millors preus (6 euros les localitats sense numerar, 9 les de gol, 14 les de lateral i 18 les de tribuna).
La Fila Vip Solidària es manté a 60 euros.

Teatres. Preocupació per la desparació de teatres i sobretot al barri de Gràcia de Barcelona. Primer va ser el Teatre Lliure, després el Club Helena, la penúltima amenaça confirmada va ser la de l’Artenbrut i ara sembla que li toca al Teatreneu. Cadascun per raons diferents, el fet és que els espais escènics de Gràcia estan en caiguda lliure i ara com ara només el Jove Teatre Regina i la Sala Beckett tenen garantit el futur. L’últim a sumar-se a aquesta corrua ha estat el local del carrer Terol, el propietari del qual, Josep Salvatella, ha confirmat un deute amb Hisenda de 42.000 euros (set milions de pessetes) i tampoc no amaga que, si en dos mesos no es troba cap solució, està disposat a posar l’espai en venda.
Salvatella assegura que, de fet, ja compta amb diferents ofertes concretes que han fet grups immobiliaris interessats.

Homes i Dones
Enquesta d'Enterprise IG, una agència mundial de disseny i publicitat. Segons aquesta enquesta, el 91 % de les dones creuen que la publicitat no les entén.
El 58 % de les dones enquestades no els agrada la forma com la publicitat les vol atreure.
Els resultats mostren els CINC estereotips que les DONES ODIEN.
La MARE PERFECTA: Dedicada el cent per cent als fills. No té sensualitat ni ambició.
La DONA ALFA: Obsessionada amb la feina. Mai apareix com a mare, amant o esposa.
La CONILLETA GUAPA: S'entusiasma amb qualsevol novetat cosmètica.
LA NOIA FASHION: Vol saber quines són les modes cada dia. L'exemple és Sarah Jessica Parker.
La IAIONA: La mare perfecta vint anys més vella. Té poc interès en els seus néts. Utilitza internet, escriu mails i practica el ioga.

GEMA 4
Un record per Estela Guzman. Era la primera veu del quartet femení cubà a capella Gema 4. Ha mort aquest dimarts a la clínica Teknon als 42 anys. Fa poques setmanes li van detectar un càncer de pàncrees que no ha pogut superar. Les Gema 4 han fet fins ara tres àlbums: Grandes boleros a capella, Te voy a dar i Gemas. També van sortir a la pel·lícula de Wim Wenders Buenavista Social Club.

BRITNEY SPEARS
Prepara una festa milionària i multitudinària a Hawaii per celebrar que s'ha casat amb el ballarí Kevin Federline. La farà la setmana que ve. Ha convidat Madonna, Ben Affleck, Scarlett Johansson i també vol convidar la seva enemica Christina Aguilera i el seu ex Justin Timberlake. Ha llogat tot un hotel de luxe a Hawaii. La broma li costarà 6 milions de dòlars.

MAROON 5
Han cancelat el concert que havien de fer el dimarts 9 de novembre a la sala Bikini de Barcelona. Aleguen problemes d'agenda però asseguren que faran aquest únic concert a Espanya l'any 2005. Els que hagin comprat ja les entrades, se'ls retornarà l'import a partir d'avui divendres on les vagin comprar.

ERIC CLAPTON
La policia li ha retirat el carnet de conducció després d'aturar-lo quan circulava amb el seu Porsche 911 Turbo a 216 quilómetres per hora en una autopista del centre de França. Li van reitar el carnet i li han imposat una multa de 750 euros.

L'AVI DOMINGO truca a ÒDENA.

Tele
A Catalunya,
El govern català està negociant perquè les televisions dels Països Catalans es puguin veure a tot el territori El conseller en cap de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, ha explicat avui que el govern català està treballant perquè les televisions del País Valencià, les Illes Balears, Andorra i Perpinyà es puguen veure al Principat i, al mateix temps, aquests territoris puguin rebre en bones condicions les emissions de TV3 i el 33.

A Miami,
Artistes de deu països han estat seleccionats com a candidats dels Premis INTE de televisió que s'entreguen a Miami el 19 de novembre. Són els premis de la Indústria de la Televisió.
Les sèries espanyoles Ana y los siete(TVE) i Los Serrano(Telecinco) opten al premi en la categoria de millor sèrie de l'any.
Imanol Arias a la categoria de millor actor de l'any pel seu paper a Cuéntame como pasó(TVE) i la periodista espanyola Marian de la Fuente de la cadena nordamericana Telemundo a la personalitat femenina de noticies de l'any.

3 comentaris:

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

What a wonderful invention it is, this thing we call the Internet!

Anònim ha dit...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a delfynn
site/blog. It pretty much covers delfynn
related stuff.

Come and check it out if you get time :-)