14.10.04

Dijous 14 d'octubre del 2004
Matinada fresca. El Toni Mestres ja fa dies que ens alerta d'aquest fred de tardor que va arribant i nosaltres en anem encostipant. Una tardor més.

Butxaca. Se n’està parlant fa dies i ja es preveia. La companyia aeria Ibèria ha decidit pujar els preus dels bitllets 15 euros més. La mitjana d’increments és de 9 euros i s’aplica des d’aquesta setmana, concretament des del 12 d’octubre.
Iberia aplica una TAXA ADICIONAL en tots els bitllets per trejecte. Els vols domèstics 5 euros, els de mitjan distància 7 euros i els llargs 15 euros. L’increment apareix com una taxa en els bitllets amb la finalitat que sigui una cosa temporal i que es pugui treure quan el petroli es situï entre els 41 i 43 dòlars el barril. Actualment es troba a 50 dòlars el barril.
Altres companyies; L’última hora de les tarifes arriba d’altres companyies aeries que també han decidit apujar preus. Air Nostrum que es troba dins Iberia ja ha anunciat un agument en els vols entre les Balears i el continent. Air Europa ha anunciat que seguirà l'estratègia de les altres companyies i augmentarà el cost dels vols en tots els seus billets fins que el preu del petroli no baixi a 43 o 41 dòlars per barril. D'altra banda la companyia Spanair també s'ha afegit a la resta de companyies aèries i ha dit que augmentarà els preus dels bitllets.

Informàtica. La Universitat de Girona funciona amb una xarxa informàtica sense fils. Es tracta d’una xarxa que funcioa per microones i permet que els dispositius mòbils (els portàtils, PDA's, etc.) puguin connectar-se a internet per ràdio i no amb fils.
La connexió forma part del Pla Estratègic de la Universitat de Girona i inclou totes les facultats, la biblioteca de Montilivi, la Politècnica I i II, l'Edifici Emili Grahit, l'Edifici Sant Domènec I i II i els Pavellons de Montilivi. Per poder-la utilitzar cal pertànyer a la Universitat de Girona o ser-ne alumne.
Hi ha una altre confició: els equips que es beneficïn de la xarxa han de tenir instal·lat un antivirus actualitzat i un tallafocs.
El servei informàtic de la universitat ajudarà diu a configurar els equips però no els ordinadors personals dels usuaris.

Tecnologia. Ja fa dies que bombardejen amb la sortida al mercat a Espanya d’un sistema operatiu informàtic per nens d’entre 2 i 12 anys. Ho llança la marca EASYBITS i és un navegador amb funcions molt senzilles.
Es poden rebre i enviar correus electrònics de forma super fàcil i segura. Per enviar-lo només han de clicar a un dibuix d’un lloro i gravar el seu missatge parlat. El sistema comprimeix el so de gravació i el transmet ràpidament. El MAGIC DESKTOP s’instal·la sobre el MICROSOFT INTERNET EXPLORER i ofereix filtres per controlar tot aquelles pagines que visiten els nens. Les webs amb continguts per adults no són de fàcil accés a través d’aquest navegador.
Inclou una llista actualitzada de llocs divertits. El software és d’origen Norueg però tot està creat a Espanya per uns pares que tenen dos fills un de 3 i un de 4 anys i tenien moltes dificultats perquè aquests conectéssin amb els seus avis noruegs.

Homes i Dones
Resultats de l’enquesta sobre sexe de la casa DUREX del 2004.
S’ha preguntat a 350.000 persones de 41 països sobre el seu comportament sexual.
- Freqüència sexual: S’ha fet públic el rànquing dels ciutadans del món que practiquen més sexe i dels que menys, segons l’enquesta.
* Els francesos són els campions absoluts. Fan l’amor 137 cops l’any.
* Els grecs ocupen la segona posició amb 133 cops.
* Els hungars que eren primers l’any passat aquest 2004 ocupen la tercera posició amb 131 relacions sexuals.
* Els japonesos són els que menys. Fan l’amor 46 cops l’any.
- Durada de la relació sexual
* Els britànics són els que tarden més a fer l’amor. 22 minuts i mig.
* Els alemanys en segona posició. 22, 2 minuts.
* Els que van més al gra són els tailandesos. Només s’hi estan uns 11 minuts i mig de mitjana amb caricies incloses.
- Nombre de parelles
En general a tot el món les persones tenen una mitjana de 10 parelles sexuals al llarg de la seva vida.
* Els xinos els que més. 19 parelles.
* Els brasilers. 15.
* Els japonesos. 12.
* Els danesos. 12.
* Els vietnamites. 2
- Edad de la primera relació sexual
La mitjana mundial es situa als 17,7 anys però la tendència és la de perdre la virginitat ABANS.
- Atracció física
HOMES: Els pits.
DONES: Els ulls.
- Els més sexys
Brad Pitt i Angelina Jolie.
L’any passat, el 2003, van ser David Beckham i Jennifer López.

MICHAEL JACKSON
Està enfadadíssim amb el nou videoclip d’EMINEM i demana a les televisions que el retirin. Diu que és degradant i qualifica el rapper d’insensible i degradant. Diu també que fer una parodia és una cosa però creu que el videoclip és irrespetuós amb ell.
Al video de la cançó Just Lose It, Eminem apareix vestit com Jackson i assegut a un llit on hi ha nens jugant. En una altre escena li cau el NAS a Eminem. Jackson diu que li sap greu perquè admira Eminem com a artista i reconeix que l’ha sorprès.

PRINCE
El cantant PRINCE vol provocar amb el seu últim videoclip. No hi ha dubte. Presentarà una situació similar a la dels atemptats de l’11 de setembre del 2001. Al videoclip una jove àrab fa esclatar un aeroport. És el videoclip de la cançó Cinammon Girl. S’acaba de fer testimoni de Jehovà i diu que és per això que ja no fa videos amb càrrega sexual. El clip es podrà veure a partir de la setmana que ve. La noia àrab la persegueixen i l’assetjem a l’escola després que un avió s’estavelli contra les torres de Nova York. Agoviada pel racisme, acaba llançant un explosiu en un aeroport. Al final es descobreix que tot s’ho imagina. Prince només surt uns quants segons tocant la guitarra. Diu que els nens estan farts de veure morts i guerres reals a la televisió.

CELINE DION
La cantant canadenca vol tenir un segon fill també per inseminació artificial. Ella mateixa ha dit que l’espera en una clínica de Nova York un embrió congelat que l’espera. Dion té 36 anys i en fa deu que està casada amb el seu manager René Angelil de 62, malalt de càncer. Ara tenen un fill que van concebre també amb fertilització assistida. Actualment viuen a Las Vegas on fa un espectacle amb molt d’èxit i amb el qual té contracte fins el 2007

CHRIS MARTIN / GWYNETH PALTROW
Es preparen per anar a una nova i luxosa casa que han comprat. Els ha costat 4 milions i mig d’euros i ja han acabat les reformes. Els veïns han parlat d’aquest casa i asseguren que té un llarg historial d’activitats paranormals. Un dels veïns assegura que és una casa preciosa però que hi passen coses estranyes. Tothom que ha viscut allà ha estat infeliç, asseguren. Els anteriors inquilins eren l’actriu Kate Winsley i la seva parella.

ELTON JHON
Christie’s subasta avui 100 fotos de la col·lecció privada d’Elton Jhon. Algunes surten amb un preu de més de 40.000 dòlars. El cantant en col·lecciona des del 1991 i en té unes quatre mil de diverses temàtiques. D’altra banda ha demanat perdó a Madonna. Ha admès haver estat injust amb els seus comentaris sobre la soposada mímica de Madonna als concerts. Admet que no totes les cançons les fa en play back. Elton Jhon reconeix amb ironia que hi ha gent que mou els llabis encara pitjor que ella i ho fan mentre actúen. Ha dit que és una gran artista, una gran actriu i una gran escriptora.


Tele
Multes a Espanya
Després de la primera multa que se li va imposar a Tele 5 per contraprogramar ara s'ha fet públic que també hi hagut multes per Antena 3 TV i TVE.

Multes a fora
La comissió Federal de Comunicacions dels Estats Units ha imposat una multa de més d’un milió de dòlars a la cadena de televisió FOX per indecent. L’acusa de presumpte violació de les normes de la moral pública per haver mostrat escenes de sexe explícites en un horari on hi ha nens mirant la tele. Va ser l’abril del 2003 durant un capítol de la sèrie Casats pels Estats Units (Married by America).
La comissió va rebre més de 150 queixes i ha decidit multar a les 169 delegacions de Fox al país que van emetre l’episodi perquè no ho van fer tots. De totes maneres aquestes escenes sexuals es van enegrir per emetre-les i no es veien totalment. La comissió federal ha fallat que els nens ho podien entendre perfectament tot i la foscor.

Madonna
Ho avançavem ahir . Ara ja hi ha més detalls. Madonna farà de jurat en una mena d’Operación Triunfo a l’americana per buscar un intèrpret de hip hop. Ha acceptat participar com a jutjessa. És un reality de la Gran Bretanya i els Estats Units. També hi intervé MISSY ELLIOTT. De fet a acceptat l’oferta de la seva amiga. El programa es titula EL CAMÍ CAP A l’ESTRELLAT AMB MISSY ELLIOTT.
Els productors diu que serà menys light que Pop Idol. Madonna farà critiques devastadores i que mai s’han sentit per televisió. Afirmen que farà plorar els concursants si són molt dolents perquè la cantant no suporta els mal cantants i no té paciencia per aquells que volen convertir-se en herois sense tenir talent.
Això ho diuen perquè Madonna ja ha gravat la seva primera aparició.