18.10.04

Dilluns 18 d'octubre del 2004
Dani Pedrosa és el rei. Felicitats!!! La febre del motor és un fet a Catalunya. Milers de joves passen del futbol i volen començar amb els Karts per ser Fernando Alonso, Pedrosa, Gibernau, Barberà i moltíssims d'altres pilots que deixen l'esport català molt amunt. Segur que darrera tots aquests pilots hi ha pares amb carburant enlloc de sang.

Salut. L'epidèmia de grip d'aquest any és POC VIRULENTA. La Societat madrilenya de Neumologia i Cirurgia toràcica preveu una epidèmia de la grip "poc virulenta o benigna" per aquest any. Pel què fa al tipus de casos i el germen, serà molt semblant al de l'any passat. Els experts tornen a remarcar que es vacunin els pacients que es troben al grup de risc sobretot aquelles persones que tenen més de 65 anys. De fet Espanya és un país on hi ha l'hàbit de vacunació. El percentatge està entre el 60 i el 70 %, molt elevat si es compara amb altres països de la Unió Europea.

Tecnologia. Fins diumenge es fa a Mataró el TECNOCAMPUS. És la tercera setmana de les Noves Tecnologies per a tothom. L'objectiu és apropar al màxim a la gent, les eines per crear nous productes i serveis que aportin millores a les cases, els barris i els països. És la tercera edició d'aquesta setmana. Hi ha programades unes 40 activitats populars i empresarials. A la pàgina web hi ha un Tecnodiari des d'on es poden seguir aquestes activitats. Clica aquí per a més informació.

Invent mèdic. L'Agència Nord-americana del Medicament ha aprovat per ús mèdic un XIP que s'implanta sota la pell i que conté l'historial mèdic del pacient. Es diu VERIXIP i el comercialitza l'empresa Applied Digital Solutions. És de la mida d'un gra d'arròs i s'implanta sota la pell de la mà o el braç. Es posa a través d'una xeringa en una operació amb anestèsia local. El Pacient port d'aquesta manera incrustat sota la pell, el seu historial mèdic i quan el metge necessita la informació només ha d'utilitzar un sistema de lectura electrònica. Alguns sectors el critiquen perquè pot significar, diuen, una pèrdua de la llibertat personal.
De totes maneres l'invent no és nou. A Barcelona, la discoteca BAJA BEACH CLUB ha permès que uns quants clients habituals portin implantat un xip que els acrediti i a través del qual paguen les consumicions.
Pots trobar més informació en anglès clicant aquí.

Invent mecànic. Està en fase de proves però el creador del curiós SEGWAY que ha tingut poques vendes, ara ha creat un nou vehicle tot terreny. Es diu CENTAUR. Incorpora quatre rodes i recorda un quad però amb unes dimenssions més petites. El seu creador Dean Kamen no sap encara si l'acabarà comercialitzant perquè del Segway només ha venut sis mil unitats. El pati és massa ràpid i gros per circular per les voreres i massa lent i petit per anar per l'asfalt. Si el vols veure clica aquí.

Mòbils. La firma japonesa Fujitsu Laboratoris ha desenvolupat un telèfon mòbil que es carrega amb alcohol. El nou carregador està basat en una cèl·lula de combustible que permet a l'usuari carregar la bateria del mòbil FOMA de tercera generació amb un cartutxo de METANOL.

Homes i Dones
Algunes mentides que els HOMES expliquen a les DONES
- Sobre l'alçada. Si a un home li falten dos centímetres per arribar, per exemple, al metre 70, sempre els afegeix.
- Sobre estar perdut. Un home odia de totes totes preguntar l'adreça d'algun lloc sobretot quan hi ha una noi asseguda al seu costat. Seria admetre la seva incompetència i per aquí no hi passa.
- Sobre el passat de la DONA. Menteixen quan diuen que no els importa el passat sentimental de la seva parella. Sempre tenen una mena de por inconscient de no estar a l'alçada del seu predecessor.
- Sobre la mecànica del cotxe. Menteixen quan diuen que saben perquè el cotxe no arrenca. Els hi fa ràbia trucar a l'assistència si van amb una dona. Quan arriba el mecànic i diu que el cotxe està negat, ells diuen amb contundència i seguretat: Just el què jo pensava. Ara ho anava a mirar!.
-Sobre els esport. Menteixen sobre la seva habilitat en els esports. Admetre que no és un bon jugador o que no ha practicat mai cap esport és admetre que no està capacitat.
- Sobre la por. Tenir por és un estigma per als homes. Tenen prohibit admetre que tenen por, sobretot davant d'una dona.
- Sobre la roba que porta la DONA. És una mentida de vegades necessària.
- Sobre la salut. Si no es troben bé fan dues coses: o exigeren més del compte perquè els mimis o els hi costa admetre-ho.

RAMONCÍN
Va fer una pregunta retòrica a través de les pàgines del Tentaciones de El Pais i li va sortir el tret per la culata.
Ramoncí és membre del consell d'administració de la Societat General d'Autors i Editors, SGAE, i feia una pregunta retòrica: Què passarà quan l'educació i el respecte a la música desapareguin totalment?. Feia referència, suposem, a la pirateria. El cantant de The Cure, ROBERT SMITH, ha contestat dient:
"No entenc la pregunta. Si es refereix a la pirateria, crec que tota la culpa la tenen les companyies discogràfiques que porten mal rotllo a la música. Estic pensant, per exemple, en la pressió que s'ha fet aquest dies per cobrar una mica més per cada descàrrega. No se n'adonen que és estúpid gastar-se diners perseguint la gent. Si la pirateria falta li falta el respecte a alguna cosa o alguna persona, crec que la culpa la té el funcionament actual de la indústria musical.

TAHÚRES ZURDOS
La cantant Aurora Beltrán a insultat tota aquella gent que es baixa de forma gratuïta música d'internet. Ha arribat a dir que són "gentussa" i uns "lladres".
Assegura que "hi ha pàgines on et pots baixar el CD, el DVD amb 23 cançons, les caràtules, les fotos... tot i això em sembla increïble". Per Aurora Beltrán tota aquesta gent que accedeix als arxius per la cara està robant als autors la seva creació.

Viatgem a Cataluny amb l'AVI DOMINGO. Avui la GUINGUETA D'ÀNEU.

Música. Estrenem la nova cançó de BRITNEY SPEARS.

Tele

Polèmica
Ana Obregón i Isabel Pantoja estan fent una campanya de recollida de firmes a nivell personal i per separat per exigir una llei que els empari i en contra del què elles qualifiquen de "teleporqueria". Demanen privacitat.

Reality Show. El que va ser majordom de la princesa Diana ha acceptat el taló de 73.000 euros per participar al programa La illa dels famosos.

TV Internacional
El govern francès regalarà una subscripció gratuïta per dos mesos a diaris als ciutadans quan facin 18 anys. El govern francès ha près aquesta decisió després de
comprobar que els estudiants llegeixen molt poc la premsa.