28.10.04

Dimecres 27 d'octubre del 2004
Avui és un dia ple de notícies relacionades amb els telèfons mòbils ara ja una companyia que no podem deixar de banda. Què està passant...

Eclipsi. La pròxima nit es veurà a Espanya un ECLIPSI TOTAL DE LLUNA. Si el temps ho permet es podrà observar en totes les seves fases. Serà el segon eclipsi de l’any després del primer que vam veure el maig. Començarà a les 12 i cinc minuts de la matinada quan entri la Lluna en la penombra de la terra. El primer contacte serà a un quart de dues i el màxim serà a les dues i 23 minuts. En total durarà una hora i vint minuts. No és un eclipsi hoistòric. El de la pròxima matinada és el número 19 d’una sèrie anomenada SAROS 136. És el segon d’aquest any i es veu que cada 18 anys hi ha dos eclipsis de lluna semblants a aquests. Els pròxims seran el 14 de març i el 7 de setembre del 2006.

Salut. Un estudi d’investigadors dels Estats Units conclou que fer exercici físic protegeix contra el Parkinson. L’exercici protegeix el cervell del mal que fa aquesta malaltia perquè estimula una proteína clau per la supervivencia de les cèl·lules nervioses. L’exercici evita que les cèl·lules del sistema nervios DEGENERIN. Per arribar aquestes conclusions han analitzat ratolins que van fer exercici durant set dies abans de rebre una toxina per fer com si tinguéssin Parkinson. Van comparar el seu cervell amb els ratolins que no feien exercici i s’ha comprovat que l’activitat física protegia el cervell dels desperfectes provocats per la malaltia. Ara ho comencen a provar ja amb humans.

Mòbils 1. A partir del 2006, Barcelona serà la seu del congrés de telefonia mòbil més important del món. S'ha anunciat que les edicions del 2006 i el 2008 del Congrés mundial 3GSM es farà a Barcelona i deixarà Cannes. El motiu sembla ser que és les moltes places hoteleres que hi ha ara a la ciutat catalana. El certamen reuneix fins a 35.000 especialistes. Només la marca SIEMENS porta unes dues mil persones. El Congrés generarà a la ciutat unes 200 convencions.

Mòbils 2. Sembla que el telèfon mòbil està sent un gran enemic per les enquestes electorals que es fan aquests dies als Estats units.
Hi ha molts ciutadans americans que només tenen mòbil per fer i rebre trucades i no tenen cap número fixe. La majoria són joves que va amunt i avall i la majoria no voten. És un sector de la població que per les enquestes és invisible però si volen que siguin més fiables en un futur s’haurà de fer alguna cosa. Les enquestes telefòniques d’aquestes eleccions presidencials als Estats Units s’han fet només en números fixes. Un 5 % de les llars només tenen mòbil però aquest porcentatge es creu que anirà augmentant cada vegada més

Homes i Dones
Diga'm com escrius els missatges SMS del telèfon mòbil i et diré com ets i a què et dediques. ( Segons una anàlisi de la consultora Woolworths)
ETS CREATIU / CREATIVA. Persones que experimenten amb el mòbil i el personalitzen. Utilitzen trampetes als SMS i combinen Majúscules amb minúscules. Són actors i actrius, dissenyadors i dissenyadores i artiste en general.
ETS CONTROLADOR /RA. Envien missatges molt curts. Amb poques paraules. Són normalment advocats/ades i militars.
ETS FACILITADOR/ RA. Mantenen el telèfon sense sor per no incomodar a la resta de persones. Normalment són Infermeres assistents socials.
ETS MALABARISTA. Combinen majúscules i minúscules en els seus texts. Són funcionaris, administratius/ves i mestres.

ELVIS PRESLEY
És la celebritat morta que ingressa actualment més diners. Cada any ingressa uns 40 milions de dòlars. La resta de la llista és aquesta.

1. Elvis Presley $40m
2. Charles Schulz $35m ( creador de l'Snoopy)
3. JRR Tolkien $23m
4. John Lennon $21m (£11m)
5. Theodor "Dr. Seuss" Geisel $18m (£10m)
6. Marilyn Monroe $8m
7. George Harrison $7m
8. Irving Berlin $7m
9. Bob Marley $7m
10. Richard Rodgers $6.5m

ENRIQUE BUNBURY
L'ex-Heroe del Silencio dona suport total al VINIl. Diu que si tornés el VINIL s'acabaria el cent per cent amb la pirateria i a més s'escoltaria millor la música. Creu que el so del Vinil és molt més natural i detesta el so digital del CD.

DANA REEVE
És la dona de Superman. La vidua de Christopher Reeve ha anunciat que vol tenir un fill de l’actor mort recentment. Quan estava en plena lluita contra la seva malaltia, el 1997 es va fer congelar l’esperma en un institu especialitzat dels Estats units.
Ara vol tenir un fill pòstum amb aquesta esperma congelada. Dana Reeve té ara 43 anys. Aquest fill seria l’últim desig del seu marit. La parella té un fill de 12 anys però Christopher Reeve en tenia do més d’un anterior matrimoni. Un noi de 25 i una noia de 21.

SHAKIRA
Després del seu èxit amb Laundry Service, Shakira prepara el seu nou treball que s'editarà en anglès i espanyol. La colombiana apareixerà amb un nou look i molt més descansada del què la va deixar la gira de La Mangosta. El nou disc serà un doble CD.

Tele
Política i TV
La vice-presidenta del govern espanyol i els principals directius de les cadenes estatals han acordat fer un codi de coregulació per no perjudicar els més petits pel què fa a programació televisiva. Caldrà respectar l'horari infantil establert de 6 del matí a deu de la nit. Hi haurà un comité de seguiment format per polítics, professionals i associacions de telespectadors que vetllarà perquè es cumpleixi.

TVE
TVE i Gestmusic estan apunt de tancar un acord per fer Operación Triunfo 4.
Hi haurà algunes diferències. El programa es farà per escollir directament el representant d’Espanya al Festival d’Eurovisió que celebra la seva edició número 50 el 21 de maig a Kíev, Ucraïna. El programa tindria menys edicions i començaria el mes de gener. D’aquest forma no efecteria la campanya de nadal a les discogràfiques i la factura de Gestmusic per fer-lo seria més reduïda. Fins ara el candidat a Eurovisió s’havia escollit internament tot i l’existència del programa.

TV Internacional
La cantant de Roxette, la sueca Marie Fredriksson, ha anunciat que enernyarà a la televisió imatges de la seva malaltia. Deixarà a la cadena de televisió privada TV4 un video que li va gravar el seu marit Micke Bolyos després de l'operació del 2002. Tenia un tumor cerebral del qual se n'ha sortit bé.