26.10.04

Dimarts 26 d'octubre del 2004
Senyeres, estelades i catalanitat. El triomf de la selecció d'hoquei patins al Mundial B ha fet esclatar l'alegria entre molts catalans però tots temem que no arribem a disputar el Mundial A. Què està passant...

Internet. El ministre espanyol de Indústria, Comerç i Turisme, el català José Montilla, ha anunciat des de Barcelona que el govern espanyol canviarà la política pel que fa als dominis d’internet .eu i .ct. D'una banda ha dit que d'ara endavant s'autoritza els governs autonòmics que demanin el seu domini .eu, quan el govern anterior hi estava en contra. El govern espanyol modificarà la política respecte el domini .ct que va demanar el Parlament de Catalunya per identificar el Principat. Els pròxims dies ha anunciat que es dirà alguna cosa sobre el domini PUNT CAT . Diu que hi donarà suport a diferència de l'anterior govern del PP però reconeix que, en principi, és més difícil que s’aprovi.

Escàndol. L’organització del Fòrum ha anunciat que empendrà accions legals contra Ranstad, l’agència de treball temporal encarregada de seleccionar el personal de l’esdeveniment. Aquest cap de setmana s’han trobat a la Rambla Prim de Barcelona escampats per terra, centenars de currículums dels empleats del Fòrum i d’aspirants a treballar-hi. Hi havia dades personals, fotografies, telèfons i dades bancàries de centenars de treballadors. Un grup de neteja va escombrar finalment ahir els documents. L’organització del Fòrum ha qualificat els fets de molt greus i ha dit que suposen un incompliment de contracte perquè l’empresa no ha complert les obligacions de confidencialitat i protecció de dades personals.

Català. La novel·la de FERRAN TORRENT finalista al Planeta sortirà a la venda el 9 de novembre i de forma simultànea en català i en castellà.Títol: La vida en el abismo.
Argument: El protagonista és un jove de vint-i-un anys que trenca amb la seva família, s'endinsa en el món del joc i coneix un home que fa anys que, a causa de l'adicció, viu al límit. Entre tots dos neix una complicitat segellada gràcies a la ludopatia.

Curiositat/ Consum. Les marques PORSCHE i JAGUAR han anunciat que llançaran per la próxima campanya de Nadal prototips dels seus cotxes amb joguina.
Seran models en miniatura dels seus populars cotxes de luxe. Els nens i nenes més petits hi podran pujar. Concretament es fa el Porsche 550, el superesportiu 917 i el JAGUAR XK 120 i el JAGUAR E. L’SPYDER de Porsche va deixar de fer-se el 1957. Només se’n van fabricar 129 cotxes. Ara es fan 500 cotxes a escala .
Funcionen amb motor elèctric que funciona amb bateries recargables. La velocitat és el que s’assembla menys als reals. Aquests poden anar a un màxim de 8 quilòmetres per hora. Són per nens i nenes de 7 a 12 anys
El preu va dels 7500 euros als 10.000 euros.

Homes i Dones
Un equip de metges de Dinamarca ha fet un estudi analitzant la qualitat de l’ESPERMA i la fertilitat.
Segons aquest estudi,
- L’obesitat redueix la qualitat de l’esperma dels HOMES.
- L’obesitat en les DONES disminueix la possibilitat que es quedi embarassada.
Uns 1558 homes de 19 anys de mitjana es van oferir voluntaris per entregar el seu SEMEN durant uns examens mentre feien la mili.
Van medir la concentració dels espermatozous, el volum del semen, la forma i la mortalitat, el tamany dels testicles i els nivells d’hormones.
HOMES. Han vist que tenir un índex de massa corporal de més de 25 o de menys de20 fa que no hi hagi tanta concentració d’espermatozous.
DONES. Entre les més obesses es nota que costa més que es quedin embarassades i sobretot en tractaments de fertilitat quan se’ls implanta l’embrió fecundat a l’úter.
Les DONES amb excés de pes tenen períodes menstruals irregulars i taxes d’ovulació més baixes i això fa que els costi més quedar-se amb estat.

JOAN MANUEL SERRAT
Ha explicat amb total normalitat i naturalitat i davant els mitjans de comunicació que des de fa un any i mig pateix un cáncer de BUFETA i que s’operarà el novembre. Serrat ho ha fet públic aquest dilluns a la roda de premsa de presentació dels sis concerts que farà a Madrid dins de la gira de Serrat Sinfónico al Teatre Albéniz. Aquests sis concerts els farà amb normalitat però ha cancel·lat la seva gira per Amèrica per operar.se. Diu que ha fet dieta i s’ha cuidat però el tractament no li ha anat com esperava i s’ha d’operar. Se sent animat perquè ho té assumit. Afirma que el més important no és el què es té sinó com t’enfrontes a això. El dia 4 de novembre fa un concert de Serrat Simfónic a Girona i amb això tancarà la gira.

U2
El grup irlandés ha recuperat unes lletres que els van robar ara fa 23 anys.
Són les lletres originals de l’àlbum OCTOBER, robades l’any 1981 després d’un concert a Portland. El robatori els va obligar a reeescriure tot el disc.
Una dona de 44 anys les ha retornat. Diu que les va trobar en un àtic d’una casa que havia llogat a Tacoma, a Washington. En aquesta maleta hi havia les lletres, un passaport de Bono, cartes dels membres de la banda, idees per a cançons i fotografíes de la banda.

LENNY KRAVITZ
Una companyia d’assegurances ha demandat el cantant per culpa del seu wàter embussat. Tot va passar ara fa dos mesos. A Lenny se li va embussar el wàter i l’aigua que va començar a sortir-ne es va filtrar a casa el veí.
Li demanen que pagui 300.000 dòlars per danys i perjudicis. Es tracta d`un pis de luxe situat al SOHO on també hi viu la COURTNEY LOVE.

Tele
- TVE estrena el nou programa de Júlia Otero Las Cerezas.

- La vice-presidenta del govern espanyol es reuneix amb els màxims directius de les cadenes de la televisió estatal.

TV Internacional
- Un programa de la cadena FOX ha pujat de forma espectacular d’audiència per morbo.
Una productora de la Fox News ha demandat el presentador Billl O’Reilly d’assetjament sexual i des que s’ha sabut l’audiència ha pujat d’un 34 %. El presentador ha respost la demanda de la productora amb una contrademanda per intent d’extorsió.
- Novetat Gran Hermano,
A Alemanya volen que la próxima edició del programa es faci en una ciutat. Els participants hi viurien durant diversos anys al més pur estil del “Show de Truman”.
Els productors alemanys volen construir una ciutat autèntica prop del port d’Hamburg amb places, botigues, una esglesia i una escola.
- La cadena de televisió ABC ha decidit no emetre el pròxim certamen de MISS ESTATS UNITS per baixa audiència. La ABC ho retransmet des de fa 50 anys però els últims els índexs eren molt precaris.
- La cadena britànica BBC ha censurat l’últim video musical de l’exSpice Girl GERY HALLIWELL per massa provocatiu. El video s’havia d’emetre el dissabte dins el programa TOP OF THE POP que també és per nens d’entre 6 i 12 anys.
Al video, la Gery apareix amb un uniforme de policia, deté un home i li pega el cul amb la porra abans d’ensenyar els sostenidors.
L’escena que ha obligat a no emetre el videoclip és quan se li aixeca la faldilla i se li veu tot i ella va movent el cul. D’altra banda, no va aconseguir entrar el seu gos al programa. Va a tot arreu amb el seu gos Harry però aquest cop no li van deixar entrar a l’estudi de gravació.
- Christina Aguilera apareixerà en un episodi dels Simpsons. Aguilera fa de cantantn que vol convertir-se en estrella del pop quan Lisa s’inscrigui en un programa de televisió a l’estil del POP IDOL o Operación Triunfo espanyol. A la Gran Bretanya els nous capítols es comcencen a emetre a Channel 4 el 5 de novembre.