28.10.04

Dijous 28 d’octubre del 2004
Comencem a entendre perquè serveix la Copa del rei. Donar “vidilla” els més petits respecta els grans equips?. S’ho mereixen, realment. Barça i Espanyol han quedat eliminats de la competició per La Grama i el Terrassa. Què està passant... per cert l’Ondas encara no ha arribat. Avui dia de premis.

Premis 1. S’han anunciat els premis Nacionals que atorga la Generalitat i que el conseller en cap Josep Bargalló entregarà el 15 de novembre.
- Premi Nacional d'Internet per l'associació de traductors voluntaris Softcatalà. El premia pel seu compromís amb la llengua catalana en l'àmbit de la informàtica, les noves tecnologies i internet.
- Premi Nacional de Telecomunicacions és per Teatralnet, una iniciativa del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, que vol combatre la divisió digital.
- Premi de Televisió pel Departament de Nous Formats de Televisió de Catalunya, per la tasca desenvolupada en favor de la dignitat de la televisió com a servei públic.
- Premi Nacional de Radiodifusió és per a l'equip de de Joaquim Maria Puyal al programa 'Futbol a Catalunya Ràdio', amb més de mil cinc-centes retransmissions esportives al darrere.
- Premi Honorífic és per als creadors i impulsors de Ràdio Arenys, Televisió de Cardedeu, Berca TV a València i Som Ràdio, a les Illes Balears.

Premis 2. Premis Ondas 2004.
Ràdio,

Televisió,

Cinema,

Música,
Millor cançó: Precisamente ahora de DAVID DeMARÍA.
Millor àlbum: ¿La calle es tuya? ESTOPA.
Millor artista espanyol: MANOLO GARCIA
Millor artista llatí: JUANES
Millor artista o grup internacional: KEANE
Premis especials del jurat per BEBE, EL CANTO DEL LOCO, DURAN DURAN i KYLIE MINOGUE.

L'entrega es farà el 23 de novembre en una cerimònia al Liceu de Barcelona.

Premis 3. Ja es poden votar els millors espectacles teatrals de la temporada als Premis Butaca. El pròxim 29 de novembre es farà, al Pavelló d'Esports de Premià de Mar, el lliurament dels Premis Butaca de Teatre i Cinema de Catalunya, que organitzen des de fa deu anys l'associació Premis Butaca i l'Ajuntament de Premià de Mar.
Aquests guardons fan menció de la professió teatral i cinematogràfica del Principat durant la temporada passada. Hi ha divuit categories: quinze dedicades a les arts escèniques i tres al cinema.
De les nominacions d’aquest any destaca el fet que per primera vegada un espectacle d'una sala alternativa apareix a vuit categories. Es tracta del muntatge Barcelona: Mapa d'ombres, representat a la Sala Beckett de Barcelona.
Per nombre de nominacions, segueixen Glengarry Gleen Ross(Teatre Lliure), Plou a Barcelona (Sala Beckett) i No són maneres de matar una dona(Villaroel Teatre).
Pel que fa al cinema, la millor pel·lícula es decidirà entre A la ciutat, Gala, Las manos vacías i Las voces de la noche.
Des de fa tres anys, els internautes poden triar els millors actors i actrius, millors escenografies, millors il·luminacions a través d'un questionari a internet o a les urnes que hi ha a l'entrada dels teatres. Vota a: www.premisbutaca.com/votacions

Internet. La web de George W. Bush barra l'accés als internautes de fora dels EUA A pocs dies per a les eleccions presidencials dels Estats Units, la web de la campanya de George W.Bush (www.georgewbush.com) ha decidit de limitar l'accés i tan sols admet visites d'internautes des dels EUA. Això vol dir que tothom qui provi d'entrar des de qualsevol altre punt del planeta s'hi trobarà l'accés denegat. Si bé sembla que encara no s'ha comunicat de manera oficial el motiu de limitar l'accés, tot apunta que es tracta d'una mesura per a evitar més atacs des de fora del país. De fet, a mitjan d'aquest mes, la web de George W.Bush, que és l'oficial de la campanya Bush-Cheney'04, va començar a aplicar una sèrie de mesures per a regular el trànsit de la pàgina, a conseqüència dels col·lapses que havia patit en les darreres setmanes, i segons se'n fan ressó diversos mitjans internacionals ara ja no s'hi pot accedir des de fora dels Estats Units, tan sols alguns mitjans matisen que des del Canadà sí que s'hi pot accedir. Pel que fa a la web de la campanya de John Kerry, fins el moment no s'hi ha detectat cap problema d'aquesta mena.

Català. Hi ha moltes queixes pel fet que la web del Rally Catalunya-Costa Brava no té versió en català. El Rally comença aquest vespre a Lloret de Mar i demà es dona a La Trona d'Osona el tret de sortida oficial. Ahir va desaparèixer la versió catalana de la pàgina.

Música digital. Arriba a Espanya la botiga de música a la xarxa més important del món. Des d'ahir es pot comprar música online a través del servei de la marca APPLE itunes. L'adreça és: www.itunes.com
El catàleg actual és de 700.000 títols de cançons. Inclou alguns temes exclusius d'Anastacia, Marc Anthony, Black Eyed Peas, DEstiny's Child, Duran Duran, Keane, Bob Marley, George Michael, Zucchero... També hi ha algunes entrevistes exclusives.
T'apuntem algunes de les característiques d'iTunes:
- Cada cançó costa 0,99 euros
- Les cançons comprades es poden reproduir fins a cinc ordinadors personals.
- Es pot gravar una mateixa cançó en CD les vegades que es vulgui.
- Es pot gravar una llista de reproducció un màxim de set vegades.
- Es poden escoltar les cançons tantes vegades com es vulgui a iPods.

Homes i Dones
Estudi sobre hàbits sexuals als Estats Units fet pel programa Primetime de la cadena de televisió ABC. Mostra: 1500 adults nordamericans.
Conclusions:
- Les parelles dels Estats Units trien fer sexe a la intempèrie. A l'aire lliure. Un 57 % dels consultats és el sexe que més els agrada.
- El 51 % parlen amb la parella de les seves fantasies sexuals.
Diferències entre homes i dones:
- El 70 % dels HOMES pensen en el sexe com a mínim un cop al dia mentre que només el 34% de les DONES reconeixen pensar en sexe al dia.
- El 83 % dels HOMES diu que disfruta del sexe i el 59% de les DONES ho diu.
- El 48% de DONES reconeixen haver fingit un orgasme.
- Infidelitat: El 84 % dels enquestats assegura ser FIDEL a la parella.
- El 55 % asseguren ser tradicionals en les relacions però un 29 % reconeix que voldrien ser més aventurers o aventureres i el 41 % els agradaria que la seva parella fós més llançada.
- Activitats d'estimulació: El 66% ha utilitzat alguna prenda sexy, el 30 % han vist videos pornos en parella i el 14 % ha participat en algun TRIO sexual.

Visitem Catalunya amb l'Avi Domingo.
Avui: LLADÓ