20.10.04

Dimecres 20 d'octubre del 2004
Avui entra en vigor la compatibilitat de portar una moto de 125 centímetres cúbics amb el carnet de Cotxe. Quin festival! Ara la gent tindrà un cotxe i una moto. Encara més caos circulatori. Què està passant...

Urbanisme. Les tarifes de pàrquing a la ciutat de Barcelona pujaran un 32% de preus a partir del novembre. Els comerciants s'han queixat i demanen que s'hi posi en tot això el Tribunal de la Competència. Mentrestant, creix la rumorologia sobre el fet que l'Ajuntament de Barcelona s'estaria plantejant cobrar també l'aparcament de les motos. Obligaria aparcar-les fora de la vorera i pagant l'espai de calçada que ocupéssin.

Girona. Els Mossos d’Esquadra de les comarques de Girona estan en alerta per fer front a possibles festes RAVE il·legals. La Costa Brava apareix a les guies dels seguidors d’aquestes macrofestes de música tecno que es convoquen a través d’internet. A la guia de zones idònes per fer RAVE hi apareixen molts punts de la Costa Brava, també de la Costa del sol i el litoral de Valencia.
Fora d’Espanya, les zones més marcades i amb més convocatòries són Berlín, Paris, Bélgica i les grans ciutats de la Gran Bretanya. Actualment les festes es convoquen a través de la xarxa però cada vegada agafen més importància els missatges SMS de telèfon mòbil amb el PASSA-Ho per convocar. Els promotors de les festes acostumen a anar canviant de portal d’internet per evitar el control policial.

Insòlit. Polèmica al voltant d’un restaurant que volen obrir a Berlín, a Alemanya dirigit a persones anorèxiques. Es diu SEHNSUCHT que en alemany vol dir ansietat o nostalgia, ha d’obrir el mes que ve i ho farà envoltat de polèmica. Compta amb capacitat per 50 persones. La seva propietaria va patir anorexia durant 15 anys. Es diu Karja Eichbaum i ara en té 32. Ella argumenta que els “ANORÈXICS han d’aprendre que sortir a fora a fer un apta és una cosa entretinguda”. El menú l’ha elaborat un nutricionista i els noms dels plats no fan referència als aliments. HALLO ( hola en alemany) és un plat basat en llagosta, un altre plat que es diu GANA CALENTA porta xai i ÀNIMA és un postre de crema de capuchino. La propietaria ja és coneguda a Berlín per les seves idees innovadores. El local diu que està obert a tothom.
Un psicòleg alemany especialitzat en aquesta patología diu que és una idea fantástica però li sembla que no serà rentable. Si la terapia normal té pocs resultats imagina’t un restaurant...

Tecnologia. La companyia Telefònica està disposada a desafiar la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions i llançarà al mercat una oferta de línia ADSL per gairebé 10 euros. Concretament 9,9 euros.
A partir del 30 d’octibre i fins el 7 de gener cobrarà això al mes als nous clients que contractin qualsevol de les cinc modalitats d’ADSL que ofereix ara.
La comissió no li ha donat permís per fer-ho perquè considera que el preu és molt baix i la competència no pot fer-hi front. La Comissió continua exigint a Telefònica que ha de cumplir la llei i ara ha de començar una negociació perquè podria passar que al ser una oferta limitada en el temps no hagi de cumplir aquesta exigència

Invent. Una empresa de Cantàbria ha presentat un sistema revolucionari de connexió per satèl·lit a internet en banda ampla i per trens d’alta velocitat. RENFE i AVE la volen implantar en les seves línies. El sistema ja s’ha probat amb èxit a la línia que uneix Sevilla amb Lleida. De moment la velocitat és d’entre 1,5 i 3,5 megabits per segon però una segona prova quadriplicarà la velocitat de navegació. El nou sistema estarà al mercat d’aquí a quatre mesos.

Internet. Quines són les paraules més buscades pels internautes de l’Estat Espanyol al buscador GOOGLE durant el mes de setembre passat.Tenim la llista.

A Espanya:
1. marca
2. chat
3. paginas amarillas
4. gran hermano
5. infojobs
6. el mundo
7. renfe
8. iberia
9. horoscopo
10. telecinco

Als Estats Units,
1. hurricane ivan
2. hurricane frances
3. iraq
4. hurricane jeanne
5. britney spears
6. john kerry
7. laci peterson
8. dan rather
9. ryder cup
10. kobe bryant

Música 1. El clàssic tema de David Bowie Space Oddity serà la primera cançó que sonarà al primer viatge comercial amb tusites a l'espai. Ho ha anunciat La companyia Virgin Atlantic que començarà a fer aquests trajectes d'aquí a tres anys. Els trajectes costaran 290.000 euros. Els altres temes que se sentiran als viatges espacials són All around the world dels Oasis i Here comes the sun de The Beatles.

Música 2. Avui estrenem la nova cançó d'Elton Jhon. És el senzill del seu nou àlbum.

Homes i Dones
Els ingressos tenen a veure amb el color de la pell als Estats Units .
Un estudi del Pew Hispanic Center, publicat per la CNN, indica que els blancs nord-americans acumulen molta més riquesa que no pas els hispànics, i encara més que no els afroamericans.
Els BLANCS són de mitjana ONZE vegades més rics que els HISPANS i catorze més que els NEGRES.
Es veu que les diferències han augmentat els últims anys. Les famílies blanques tenien, de mitjana, el 2002, una riquesa neta de 88.000 dòlars, els hispans de 7.900 i la dels negres, de 6.000.
La riquesa s’ha obtingut de sumar el valor de la casa, els cotxes, les accions i els comptes corrents.
Quant a ingressos, les dades del cens oficial dels Estats Units indiquen que la mitjana nacional entre el 2002 i el 2003 era de 43.318 dòlars: de 47.800 dòlars els blancs, de 33.000 els hispans i de 29.600 els negres.
Segons el Center for Political and Economic Studies, un organisme especialitzat en la comunitat negra, ‘el fet que negres i hispans tinguin menys riquesa que no pas els blancs reflexa una història de discriminació’.

JOAN MANUEL SERRAT
No participarà en els actes de promoció de la cultural catalana a la Fira de Guadalajara. El cantant Joan Manuel Serrat no participarà en els actes organitzats per la representació catalana de la Fira del Llibre de Guadalajara, que es farà del 27 de novembre al 5 de desembre. El músic barceloní ha ajornat les actuacions previstes per als mesos vinents als Estats Units, Mèxic i l'Argentina i, per tant, no serà present al concert de l'1 de desembre de Guadalajara, que formava part del programa de música i dansa preparat per l'Institut Ramon Llull.

SAM MENDES
El director de la pel·lícula AMERICAN BEAUTY qure va guanyar un Òscar, serà el productor creatiu de la pròxima versió en teatre de SHREK que es farà a Broadway. L’obra estarà co-produïda amb DreamWorks que és qui ha fet els dos films a cinema.
El director serà JASON MOORE.

CAT STEVENS
Mentrestant, el cantant Cat Stevens ha anunciat des del diari britànic "The Daily Telegraph" que farà un musical sobre la seva vida.Diu que l’obra servirà per educar a la gent perquè sinó no la feria. El cantant es va convertir a la religió de Mahoma es fa dir Yusuf Islam.

Tele

TV3
TV3 no col·laborarà amb Andorra en la tria del representant a Eurovisió Enguany TV3 no col·laborarà amb Andorra Televisió en la tria del representat per al festival d'Eurovisió del 2005, si bé no s'han descaratat col·laboracions puntuals. Per a la passada edició del festival, on va participar Marta Roure, els representants d'Andorra es van triar a través del programa 12 punts que s'emetia per TV3 i Andorra Televisió. Els directius de la cadena andorrana han anunciat que aquest cop serà la mateixa Andorra Televisió en solitaria qui farà un càsting per atriar el reprentant. Els directius han dit que faran un programa especial com el de l'any passat tot i que no es comptarà amb la col·laboració de la Televisió de Catalunya.
El tret de sortida per a l''eurocàsting' serà divendres que ve, coincidint amb l'inici de la Fira d'Andorra.

Polèmica
Al voltant de les imatges difoses ahir sobre els atemptats de Madrid. TVE les va aconseguir per la seva banda però Tele 5 acusa Antena 3 d'agafar-les sense permís.

Rumorologia
Antena 3 prepara La selva de los famosos II que podria coincidir amb les feste de Nadal.