13.10.04

Dimecres 13 d'octubre del 2004
Polèmiques a banda, el què ha fet evident la desfilada militar d'ahir a Madrid és que en general no en tenim ni idea del vocabulari ni les característiques del "nostre" exercit. Deu ser bon senyal, no???? Què està passant...

Medi ambient. Setmana del derbi Barça- Espanyol. Sobre medi ambient, també hi ha notícies des de Can Barça i de Can Espanyol.
El Barça ha firmat amb la Generalitat de Catalunya un conveni que té per objectiu millorar la gestió energètica del club i també la dels residus. Entre les actuacions previstes, la direcció estudia instal·lar una placa fotovoltaica damunt la tribuna del Camp Nou per fer un ús més eficient de l'energia i reduir el consum elèctric, que és enorme en els dies que hi ha partit. La placa tindria entre 2.500 i 3.000 metres quadrats, una superfície similar a la de la placa del del Fòrum. Altres actuacions previstes són millorar la gestió dels residus, tot fomentant la recollida selectiva i el reciclatge, i prendre mesures per disminuir el consum d'aigua.
L’Espanyol firmarà aquest mateix conveni amb el Departament de Medi Ambient en els propers dies, amb el mateix objectiu d'impulsar polítiques sostenibles. Dins les actuacions, s'hi inclou que el futur estadi del club tingui una gran coberta amb cèl·lules fotovoltaiques per aconseguir energia solar.

No fumar. A partir del 2005 es comença a restringir fumar en els locals d’Austràlia. A partir de l’any que ve s’aniran imposant prohibicions fins arribar el 2007 quan no es podrà fumar als bars australians. Les zones amb més gent com Queensland prohibiran a partir del 2005 fumar a les platges, estadis esportius, prop de places on hi ha nens jugant. En cas de no cumplir-se la prohibició, s’imposarà una multa

Mòbils. Les empreses que gestionen cinemes, teatres i sales de concerts a l’estat francès podran disposar de dispositius per bloquejar els telèfons mòbils dels espectadors durant els espectacles. La mesura l’ha anunciada fa poc el ministre d’Indústria, Patrick Devedjian, tot i que està inclosa en la normativa d’aquest estat des de 2001 però fins ara no s’havia decidit a aplicar. Els empresaris del sector, que ja fa anys que ho demanaven, han acollit molt positivament l’anunci del govern perquè creuen que els mòbils tenen un efecte ‘desastrós’ pel seu negoci i que s’acaba notant en els ingressos de taquilla. L’adquisició dels aparells tècnics que permeten bloquejar el senyal del mòbil anirà a càrrec de les empreses del sector.

Joguines bèl·liques. Han aparegut uns nous madelmans però que són ninos que representen la guerra. Hi ha ninots de Bin Laden, Saddam Husseing, Bush vestit de mariner de guerra, kamikazes palestins somrients i carregats d’explosius i caps de guerra xexens. Diverses botigues de Paris els venen a 6,95 euros cadascun, segons ha informat el diari Le Parisien. La policia francesa ja ha retirat mercaderia d’aquest tipus de diverses botigues del centre de Paris que regenten paquistanesos. Els agents sospiten que ho fabriquen majoristes xinesos de les afores.
El material confiscat l’han d’investigar els responsables judicials per determinar si es tracta o no d’un delicte d’Apologia del terrorisme. L’any passat es van confiscar i es van considerar que feien apologia del terrorisme uns encenedors que es venien a França que representaven el World Trade Centre caient bombardejat.

Erotisme. Un festival eròtic que es fa a Polònia donarà un premi a la DONA que mantingui més relacions sexuals mentre es faci el certamen.
La fira està oberta des de dijous passat a Varsovia tot i que l’alcalde de la ciutat l’havia prohibit precisament per aquest campionat eròtic mundial.
El responsable d’EROTICON ha decidit tirar endavant amb el festival tot i les prohibicions que el podrien denunciar per proxenitisme.
Ell assegura que no viola la llei i que només es tracta d’un treballador municipal que no comparteix la idea. Presentaran una demanda a l’alcalde per difamació perquè assegura “ que no tenen rès a veure amb la prostitució”. Mentrestant diverses dones ja estan en acció per guanyar el premi.

Insòlit. Un nen no es pot dir @ a la Xina. Les autoritats d’aquell país han negat a un pare inscriure als registres oficials amb el signe d’arrova un nadó que acaba de néixer. No l’han volgut inscriure així emparant-se amb la llei que estipula que tots els noms han de poder-se traduir a l’idioma xinès i aquest no és el cas.

MECANO
Una de les cançons que formarà part del nou CD dels Mecano, una de les inèdites ha començat a circular per Internet des de finals del mes de setembre.
Es tracta de EL ROMANCE DE LA NIÇA MARIA LUZ. Era una de les sorpreses d’aquest nou àlbum recopilatori amb algunes sorpreses que es titularà MECANOGRAFIA i que s’edita per celebrar els 25 anys de creació del grup. L’àlbum ha de sortir entre el març i el maig del 2005 i amb set cançons inèdites. El tema es va començar a difondre entre fans però ara ja es pot trobar amb normalitat en portals d’intercanvi d’arxius com Kazaa i Emule. Hi ha una emissora de ràdio que l’està difonent en la seva llista d’èxits. La cançó explica la història d’una dona que té una decepció amorosa i es fa monja. Aquell que l’abandona torna i la sedueix.

JOSÉ FELICIANO / LUIS MIGUEL
El veterà cantant José Feliciano ha tornat a posar-se amb Luis Miguel. Ara l’acusa d’imitar-lo perquè treu al mercat un àlbum de música RANXERA com ell. Feliciano de 59 anys s’ha fet popular per temes com Samba pa ti. Després de 70 discos gravats diu que li venia de gust per ranxeres i per fer-li un homenatge a Mèxic. Coincideix amb la sortida al mercat d’un disc de ranxeres de Luis Miguel. Ell assegura que és Luis Miguel qui l’ha copiat. Ha dit textualment: "Jo vaig ser el primer igual que amb els boleros. A més , jo vaig utilitzar mariaxis autèntics".

Homes i Dones
Ha saltat finalment l’alarma als Estats Units per l’augment desmesurat de cirurgies estètiques practicades entre els joves i sobretot entre menors d’edat.
L’any passat es van fer gairebé 332.000 cirurgies a menors d’edar, un 48 % més que el 2002. És una de les conseqüències dels mols programes de televisió que s’emeten actualment als Estats Units sobre operacions d’aquest tipus. Molts adolescents decideixen passar pel quiròfan sense tenir en compte els perills que comporten una operació. Són joves que legalment no poden comprar begudes alcohòloques ni es poden casar però en canvi poden sodmetre’s aquests tractaments estètics només amb el consentiment dels pares.
Acostumen a fer-se’l com un premi dels pares per haver aprovat.
En general ho fan als 17 anys.
Durant el 2003, el tractament més demanat va ser la cirurgia al nas amb 40.000 casos i la cirurgia a les orelles amb 16.000.
L’augment de pit se’l van fer 3.841 dones però hi va haver uns 3.000 homes que es van sodmetre a una reducció de mames.
Diversos especialistes critiquen les operacions a l’adolescència.

Tele

TV Internacional
Avui tercer i últim debat televisat per les eleccions presidencials als EEUU.
Al carrer, continua el debat i la polèmica sobre si George Bush portava o un un audífonoen el primer debat televisiu contra Kerry. De fet se li va veure diversos cops un bultet a l’esquena i se sospita que ho podria ser.
Algunes versions apunten que es tractava d’un receptor de ràdio a través del qual rebia les respostes dels seus assessors des de fora d’on es feia el debat. S’especula que el xivato podria ser Karl Rove.
Fonts de la campanya electoral de Bush i des de la Casa Blanca s’ha negat això i diuen que es tracta d’un arruga de la jaqueta. La revista SALON és qui ha tret el debat just abans de fer-se el segon.

Polèmica
La premsa espanyola acreditava per cubrir el viatge privat del Príncep Felip i Letizia estan mosquejats. Els van obligar a vestir d’etiqueta per l’acte del Metropolitan Club, aquell en què Letizia portava una faldilla com un mantón, i els van fer entrar el carrer de la brossa. Eren una vintena de periodistes, entre ells el corresponsal de Ràdio Nacional. Els agents de seguretat van traslladar els mitjans de comunicació en un espai molt tancat dins els alons de l’elegantíssim club. Al final quan els periodistes van començar a dir que marxaven sense cobrir l’acte, els agents van cedir i els van deixar entrar. El cap de premsa de la Casa Reial espanyola va evitar que també haguéssin de marxar pel carreró de la brossa.

Estrenes
El nou programa de Júlia Otero a La primera de TVE es dirà Las cerezas i durarà tres hores: de dos quarts d'onze de la nit a dos quarts de dues de la matinada. S'emetrà un cop a la setmana. Encara no hi ha massa detalls dels seus continguts però se sap que serà un magazine amb actualitat, entrevistes i humor. La seva esrena s'endarrereix una setmana mes i es farà l'última d'octubre.