17.9.04

Divendres 17 de setembre del 2004
Algú ha dit que el tema de la llengua hauria de ser català/valencià. Acceptar això és com acceptar Pop/animal de companyia. Què està passant...

Catalunya. "L'aigua surt negra". Això és el què han dit les últimes hores molts veïns d’Arenys de Mar. Encara no se saben els motius. L'Ajuntament va informar dimecres a la tarda que hi havia una avaria elèctrica al mecanisme del dipòsit d'aigua potable de l'Ajup i que això ha afectat el summnistrament a Arenyes. L'averia, que es va produir arran dels aiguats de la matinada de dimarts, va deixar el dipòsit amb poques reserves i quan els tècnics el van reomplir va provocar que l'aigua de les aixetes sortís tèrbola.
Tant l'Ajuntament com l'empresa Sorea, l'adjudicatària del servei municipal d'abastament d'aigua, han garantit la seva salubritat, tot i l'aspecte tèrbol.

El món. La SIDA repercuteix directament en la desacceleració que hi ha ara en la població mundial. Es calcula que al món hi ha ara 6.400 milions de persones. La taxa annual de creixement és de 76 milions per any segons l'informe del Fons de Població de les Nacions Unides. El 2050 el món tindrà una sobrepoblació de 2.500 milions de persones una dada que el 1950 representava el total d'habitants del planeta amb 82 milions l'any. La desacceleració de la població ara fa deu anys no es preveia però es dona per culpa dels efectes de la SIDA a l'Àfrica.

Invents. Aquesta setmana es celebra a Vilanova i la Geltrú la prestigiosa fira GAlÀCTICA dels invents. Hi ha un cotxe ecològic fet de fusta, un sistema pels venedors de llaunes de les platges. És un recipient en forma de motxila refrigerat i còmode.
Parlant d’invents i noves tecnologies no hi és a Vilanova però s’ha anunciat que a Ottawa s’ha presentant un invent espectacular. Un sistema de navegació per internet sense mouse i cursor. L’usuari pot dirigir el cursor de l’ordinador amb el nas i els ulls.
La revista NEW SCIENTIST ha informat sobre aquesta innovació que ja es va deixar intuir fa alguns mesos. Un tancament ràpid de l’ull equivaldria a clicar amb el ratolí de l’ordinador, per exemple. Lògicament és un avenç espectacular per les persones que tenen minusvalies.

Internet. Ja és aquí el primer virus que parla. Es diu AMUS i és capaç d’utilitzar els altaveus de l’ordinador per parlar un cop infiltrat. No està del tot comprovat però es creu que ve d’Hungria. Exactament diu en anglès:
"Com estàs, He tornat. El meu nom és Senyor Hamsi. T’estic veient. Has de venir a Turquia. Estic netejant el teu ordinador. 5,4,3,2,1, ADEU ADEU".
El virus borra alguns arxius importants del sistema i n’afecta el seu funcionament.
A més es difón pel correu electrònic. Per netejar-lo aquesta és l'adreça:
http://www.tech-recipes.com/windows_tips680.html

JOHNNY RAMONE
Ha mort el guitarrista de los Ramones. Ha mort als 55 anys a Los Àngeles. En realitat el seu nom era John Cummings. Ha mort per culpa d'un càncer de pròstata que arrossegava els últims cinc anys.

ALICIA KEYS/LENNY KRAVITZ
Podrien haver començat una relació sentimental. No està confirmat oficialment però se’ls va trobar fa pocs dies sopant junts a un restaurant de Nova York.
Estaven al restaurant Megu, un dels més cars i després van anar a un local nocturn de la zona. Alicia Keys fa poc va haver de negar uns rumors que parlaven d’una possible homosexualitat. Kravitz té 40 anys i una filla de quinze. Ha sortit amb Nicole Kidman, Naomi Campbell i Vanesa Paradis.

STING
Molts artistes i músics s’han posicionat a favor o en contra de Bus a les eleccions nordamericanes. Hi ha un músic molt compromès que en canvi en qüestions politiquees no diu ara ni piu. STING no s’involucrarà aquestes eleccions. L’artista de fet és britànic. Ha dit que no s’unirà a la campanya VOTE FOR CHANGE perquè ell és un convidat aquell país.
De moment s’han unit a la campanya pel canvi, BRUCE SPRINGSTEEN i la E STREET BAND. REM, PEARL JAM i DAVE MATTHEWS BAND. Faran 38 concerts en 32 ciutats del país durant 12 dies d’octubre.

CHAMBAO
Els Chambao continuen aquest setembre i l’octubre la seva exitosa gira per Espanya. Ara anuncien l’edició especial en format digipack de l’àlbum ENDORFINAS EN LA MENTE.
La nova edició inclou 2 temes inèdits que es titulen Ying-Yang i EL LENGUA i 5 remescles de les cançons que han tingut més èxit.
Verde Mar (Fundación Eivissa strings Remix)
Ahí estás tú (Xpansul Southern Drums Remix)
As de corazones (Martini Remix)
Playas de Barbate (Dr. Kucho Weekend Remix)
Instinto Humano (Chambao goes to the club Dr. Kucho weekend vocal)

Homes i Dones
El Consell de ministres d’avui aprova la reforma del divorci. Es tracta d’una reforma del codi civil per fer més fàcils i més àgils els tràmits. La principal novetat és que s’elimina el paràmetre de la separació prevía i la necessitat d’alegar o donar un motiu al jutje per la ruptura de la parella. Fins ara abans de divorciar-se, una parella havia de separar-se. Això obligava a esperar mínim un any.
Per tant si s’elimina aquest tràmit es podrà estar divorciat en només un mes de mutuo acord. La separació serà una altre opció. Quedarà com una alternativa al divorci per aquells casos en què l’home i la dona prefereix una fórmula una mica transitoria abans de donar el pas definitiu i divorciar-se per sempre i de forma definitiva.
En el cas que el DIVORCI no sigui de mutuo acord sió que el demani només una part de la parella, el procés serà més llarg perquè el jutje haurà de determinar les condicions en les que es dissol la parella.
JA NO CAL DIR ELS MOTIUS
Amb la llei del divorci que es va aprovar el 1981, s’havien de dir motius concrets per demanar la separació o el divorci.
Es podien donar tots aquests motius: abandonament injustificat de la llar, la infidelitat, l’alcoholisme, l’acabament de la convivència com a mínim per sis mesos o les toxicomanies. Amb el nou text, només cal establir un únic requisit per començar el divorci tres mesos després del casament.
QUSTÒDIA DELS FILLS
Si el divorci es demana de mutuo acord, la petició haurà d’incloure un conveni regulador que determini el règim de visites i de qustòdia dels fills.

Tele
- El mes que ve s'estrena a TVE un nou programa de la productora Globomedia. Es tracta d'un debat setmanal presentat per la periodista de la SER Mamen Mendizábal. L'humor el posarà Quique San Franciso, Florentino i Micky Nadal. A l'equip de tertulians hi haurà Luis Maria Ansón, Pedro J. Ramirez i Miguel Angel Rodriguez. Es dedicarà cada setmana a un tema d'actualitat. Es titula 59 segundos i és el temps màxim que té cada intervenció.

- La productora amb seu a Barcelona Estudios Gala ja ha acabat de gravar 13 episodis d'una sèrie en forma de comèdia que es titula Gays punto com. És la primera producció estatal de temàtica gay. Explica la vida de quatre amics gays. El presentador Jesus Vazquez hi col·labora com un dels amants. El problema és que de moment no hi ha cap cadena que aposti per aquesta sèrie. Des de la seva pàgina web oficial es fa una recollida de firmes per solicitar a les principals cadenes de televisió que l'emetin.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a hair removal information
site/blog. It pretty much covers hair removal information
related stuff.

Come and check it out if you get time :-)

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.