20.9.04

Dilluns 20 de setembre del 2004
Última setmana de Fórum. El dissabte i ahir diumenge, llargues cues. Es van haver de tancar les portes perquè no hi havia capacitat per més gent. Persones que tenien el bonus des del maig o juny. Per què sempre ho deixem tot per última hora? Per què agrada més l'exposició dels guerrers de Xia'n després de fer cua tres hores a diferència de si es veu sense cua? Què està passant...

Naturisme. Cornellà de Llobregat acull des d'aquest cap de setmana la primera discoteca que fa sessions naturistes de tot Europa. Està a la carretera d''Esplugues. La sala ''Allenroc'' farà un diumenge al mes una sessió naturista des de les 18.30 hores de la tarda. El propietari de la discoteca, Enrique Navarro, va començar a pensar en aquesta idea després de comprovar l''èxit del primer creuer naturista d''Europa que aquest estiu va recórrer els principals ports del Mediterrani amb 450 persones del col·lectiu naturista. Una de les principals preocupacions de Navarro és evitar l''entrada de "tafaners" i persones que no siguin naturistes, ja que "el despullar-se serà una condició indispensable per entrar a aquestes sessions els diumenges", diu.
La discoteca habilita una de les seves sales com vestidor, on els assistents es trauran la roba. Els naturistes podran portar les seves pertinences en una petita bosa penjada del coll que la discoteca els facilitarà. A més, serà obligatori l''ús d''una tovallola o un pareo per seure com a mesura higiènica.

Tecnologia. El govern britànic ha decidit potenciar la presència de les dones en el camp científic i tecnològic amb la creació d’un centre enfocat a aquest objectiu.
El Resource Centre for Women in SET (Ciència, enginyeria i tecnologia), amb seu a Bradford, exercirà tasques de formació, suport econòmic (beques i ajudes) i informació per augmentar la presència de les dones en projectes científics, especialment en llocs de direcció, on n'hi ha molt poques. Segons dades del govern britànic, un 75% de dones que han estudiat carreres científiques al Regne Unit treballen en camps que no hi estan relacionats. L'objectiu que s'ha marcat el ministeri d’Indústria britànic és que, en tres anys, les dones ocupin no pas menys del 40% dels llocs directius en indústries o projectes de recerca científics.

Música digital 1. El fundador de la companyia d’aviació Easyjet, el grec Stelios Haji-Ioannou, ha anunciat que té previst obrir un servei de descàrrega de música per internet, Easymusic, en les properes setmanes. Les cançons es vendran a trenta-set cèntims d’euro i també es podrà descarregar música d’artistes desconeguts de manera gratuïta. D’aquesta manera, els músics novells podran promocionar els seus temes lliurement i sense la necessitat de comptar amb un segell discogràfic per donar a conèixer la seva música. La major part del repertori musical estarà disponible a tot el món, a diferència de l’iTunes d’Apple i altres centres de descàrrega de música, que tenen el repertori segmentat per països.

Música digital 2.A França s’inaugura la botiga FNAC de música online. Fnacmusic és accessible a partir de la pàgina www.fnac.com. Proporcionarà 300.000 temes als seus catàlegs de discogràfiques i segells independents, al preu de 0,99 euro.

Música. El Mercat de MúsicaViva de Vic ha tancat la seva setzena edició molt més encaminada al sector professional. El nou dierctor artístic del festival, Manel Montañés, ha dit a Ràdio 4 que no donarà dades d'ocupació i que està molt satisfet del resultat perquè s'han tancat contractes i s'ha treballat a nivell professional.
En total hi hagut 900 professionals acreditats i a nivell popular el dia amb més afluència va ser dissabte.
Montañés aposta per fer l'any que ve un segon escenari a l'espai on hi ha professionals per presentar noves propostes en forma de "showcase".
La nota discordant ha estat el concert de l'extremenya BEBE que va oferir una actuació amb un aforament reduït i per professionals i molts joves, sense entrada, van reclamar poder entrar a l'actuació. Al final van obrir portes i es van sentir crítiques alegant que Bebe hauria pogut cantar a la Plaça Major. El director artístic del festival es defensa dient que quan va contractar Bebe es va quedar que el "bolu" seria així i no s'ha volgut canviar. Les coses han canviat tant per BEBE en aquest temps que fins i tot ella mateixa no ho assumeix.

Homes i Dones
El govern espanyol aprovarà l'1 d'octubre el matrimoni entre homosexuals. Ho ha anunciat aquest diumenge el secretari d'organització del PSOE, José Blanco. Se segueix una promesa que va fer el president de l'executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero en el seu discurs d'investidura. El Consell de ministres de l'1 d'octubre donarà llum verde a la reforma del codi civil que permetrà aquestes unions.
José Blanco ho va anunciar i va afegir que totes les persones són propietàries del seu destí.
Al Vaticà no estan massa dacord en això. El papa Joan Pau II ja va "renyar" Zapatero el mes de juny quan va anunciar les seves intencions. El papa va dir que Espanya ha de conservar els valors ètics i morals de la cultura cristiana.
Una enquesta que s'ha fet fa poc conclou que el 95 % dels espanyols es consideren catòlics però un 70 % està a favor del matrimoni gay.

MARADONA
Viatja avui dilluns d'Argentina a La Habana per començar un rigurós tractament que l'aparti definitivament de la seva addicció a les drogues. Tot està apunt a una clínica de La Habana per rebre les pròximes hores Diego Armando Maradona. Fins ara no hi ha pogut anar per un seguit d'impediments mèdics i legals. La setmana passada va aconseguir el permís legal per viatjar a Cuba però quan tot estava apunt va haver d'esperar per culpa d'una afecció als pulmons.

Visitem Catalunya amb l'Avi Domingo. Avui VILAC.

Tele
- Tele 5
Estrena de l'espai Su minuto a Dia a Dia amb Carolina Ferré. És yun debat- tertúlia d'actualitat. Avui amb el diputat arasgonès Jose Maria Labordeta i el que va ser secretari de comunicació amb el primer govern del PP, Miguel Àngel Rodríguez.

- TV3
Estrena de l'espai de cuina diari presentat per Ismael Prados Cuina x Solters. Es farà des d'avui cada dia a les 13:40 i amb la incorporació d'un espai de dieta amb dibuixos animats on hi ha una caricatura del cuiner.